ОТ НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ С ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ 2021Г.

Новолунието в Скорпион на 04.11.2021г.  е с особен водолейски характер,поради точната опозиция на светилата с ретро Уран в Телец и разпадащата се квадратура със Сатурн във Водолей , а това са двете планети, които управляват този знак. Възможно е да се  държим като Водолеи – да бъдем креативни, инициативни, излизащи от „релси“, екстравагантни и неразбираеми, да правим неща,които сме се забранявали. Затова след това Новолуние ни очакват непредвидени ситуации най-вече в социалната среда , които ще ни задължат да променяме плановете си и затова желанията може да не се  „сбъднат“. Ще имат успех онези, които са свързани само с подобряване на личната воля и енергия. Венера и Меркурий се готвят за ингресия в следващите знаци. На 05.11,петък, малката Луна е все още в Скорпион, но прави прекрасен аспект тригон с ретро Нептун в Риби – ще са щастливи рождените планети ок. 20-ти гр. на Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби и Телец. Луна в Скорпион е в падение ,затова може сме потиснати, да не изявяваме емоциите и да ги крием дълбоко в себе си. Но Нептун ще ни даде надежда този ден, ако не друго.

 Около обяд прекрасната Венера ще ингресира в строгия Козирог,където ще остане до 06.03.2022г. поради ретро фазата си от 19.12.2021г до 29.01.2022г.  За нейния 4-месечен престой в този знак има отделна статия в сайта. Основното е ,че за този период ще бъдем сериозни, ограничени, дистанцирани , проверяващи, избирателни по темите на Венера – любов, удобства, красота  /“ледено момиче“, има българска песен с такъв текст/, пари – приходи и т.н. Класическият сексапил и строгият дрескод ще бъдат насочени към превземане на поредното стъпало в йерархията. Ще бъде интересно по високите етажи на властта – ще има разместване в коалициите и ново подреждане на структурите – точно преди изборите у нас. На 06.11, събота, в 0ч и 35мин Меркурий преминава в Скорпион , а малко по-късно , в 2ч и 53мин – Луната в Стрелец,където попада върху своя Южен възел. Затова, считам,че този ден ще е с кармичен характер. В подкрепа на това – Венера вече в Козирог, Меркурий в Скорпион и Лунните възли правят особена кармична конфигурация, наречена в минали времена „Пръст божий“.  Взетите решения и направените постъпки ще са с дългосрочно действие. Луната е в добър аспект със Сатурн,което ни подсказва,че не трябва да потъпкваме и прескачаме писаните и неписани правила и закони. Това ще се задържи и на 07.11, неделя, като Луната ще е излязла от фаза „новолуние“ , но все още ще бъде в Стрелец , квадратура с Нептун – може очакванията ни за деня да не се случат. Но пък секстилът й с Юпитер ни казва : „Какво толкова – има и други дни ,ще дойде доброто“. Затова денят ще е шарен – на небето има всякакви аспекти. На 08.11,понеделник, в 3ч и 04мен Луната ингресира в Козирог, при Венера и Плутон  : поне чувства и емоции ще са в синхрон , т.е каквото чувстваме,това ще изразяваме, макар, че Козирог не е много по емоциите. За последен ден действа и посочената по-горе конфигурация „Пръст божий“  /от 06.11/. От 03.11 до 19.11 ще е в сила квадратурата Марс в Скорпион / Сатурн във Водолей ,като точната е на 11.11 . И двете планети са в собствени знаци – силни,независими, но Марс има подкрепа на Слънцето и особено на Меркурий – силата е в търсенето на скрита и компрометираща информация , също и стигане до корените на събитията чрез думите. Сатурн е пък подкрепен от Юпитер,макар и слабо, и лошо „наквадратиран“ от  приятелчето си ретро Уран в Телец. Затова Сатурн /изпълнението на законите, писаните и неписани правила, направените проекти и други неща,които вървят по план и график, управлението на държавите и техните структури и др./ ще бъде атакуван от две страни . Ще има промени в установени от години  /или ще се сгромолясат/ практики на управление. Старото няма да издържи по време на Скорпион, а пък новото  /Уран в Телец/ все още не може да си пробие път и да намери правилният начин за себедоказване.

 В личния живот това положение ще доведе до промяна в поведението на членовете на семейството и близкото обкръжение – някои приятелства могат да се разпаднат,някой да замине или да се върне , ресурсите на дребния и част от средния бизнес ще се сринат или сведат до минимум. Все пак на този ден,08.11, след обяд могат да се случат необичайни събития и да излезе изненадваща информация , която да даде нова посока. На 09.11,вторник, Луната е все още в Козирог и заедно със Слънцето в Скорпион и ретро Нептун в Риби правят прекрасна конфигурация с водно-земен характер : надеждата се завръща, макар и от миналото . Луната е в съвпад със Селена , най-близката точка до Земята, в която бдят светлите сили от Космоса. Считам,че това е сравнително спокоен ден и можем да си позволим да се отпуснем за малко. Добър резултат ще имат  сериозните дела , а не нещата за развлечение. Тригонът Слънце/Нептун, който ще действа до 18.11, ще ни вкара в творчески настроения, мечти и планове за бъдещето,някак душите ни ще намерят малко спокойствие и ще намерим начин да се откъснем от разрушителната социална среда. На 10.11, сряда, ок. 5ч и 04мин Луната навлиза във свободолюбивия и ексцентричен Водолей при Сатурн и Юпитер и следват 2,5 дни на неуравновесени емоции, „замеряне“ с информация и остри думи, къде верни,къде –не.Точен съвпад на Меркурий с Марс в Скорпион и точен квадрат със Сатурн във Водолей – повсеместни размирици, недоволства и откровени сблъсъци : думите нама да помогнат, дори обратно – ще нажежат обстановката още повече. Ден на неразбирателство и у дома и в работата. Емоционални изблици  на 11.11 , четвъртък, при Луна в квадрат със Слънцето  /фаза „първа четвърт“/ и по-късно съвпад с Юпитер. Противоречив ден – няма да намерим правилен подход към нещата, затова за изчакаме растящата Луната да премине в Риби, което ще стане на 12.11,петък, ок. 10ч. Започват 2,5 дни на силна водно-земна енергетика ,която предоставя първостепенно значение на емоциите и  расте надеждата ,вярата и любовта, ще сме съпричастни към другите.

 На небето са преобладаващи позитивни конфигурации , но започва действието на квадратурата  ретро Уран в Телец / Сатурн във Водолей, допълнително активирана от Марс в Скорпион ,т.е образува се силна тау-квадратура. Това означава, че навлизаме в продължителен напрегнат период до ок.25.11.2021г. , който ще се изрази в пик на активни протести в социалната среда против въведените правила /вече започнаха/ , ще сме близо до военно положение и само крехката Венера в Козирог /има отделна статия в сайта за нея в този знак/  може да намери някакво решение за момента, защото започва тригон с Уран. Сякаш му казва  „Скъпи поданико /Венера в Козирог е кралица/, ако СЕ обичаш, бъди така добър да не разхвърляш повече дома НИ  /Телец/ и ще получиш НАШЕТО благоволение във вид на финансови компенсации!“. С други думи – всички недоволни и свободомислещи ще искат да се докопат до хазната. За съжаление ще има и такива,които ще се възползват от ситуацията ,за да натрупат пари на гърба на хората /напр. да изкупят жизнено важни медикаменти и средства и да ги пуснат на по-високи цени/.В личния живот отношенията Уран/Венера са съпроводени с приятни изненади, с приятелски нови запознанства, с любов през Нета, които обаче,обикновено се оказват нетрайни – само за временна промяна в интелектуалната среда и обкръжението. Освен това от 12.11.2021г. започва и коридорът на затъмненията, който ще продължи до 12.12.2021г.  Затова 12.11,петък, е начало на бурни събития , както в обществото,така и в личния живот. На 13.11, събота, Луната продължава да е в Риби и ние продължаваме с надеждата и мечтите. На 14.11,неделя,енергетиката е като от предходния ден – силен обмен между знаците Скорпион, Риби и Козирог : натиск, управление и надежда за нещо по-добро се преплитат , същото става и с промяна,риск, свобода. Шарен ден,непредсказуем.  Луната е „без курс“ през целия ден /не прави главни аспекти с други планети/ и сменя знак  ок. 17ч и 49мин – преминава в Овен и емоциите ни стават огнени, първосигнални и откровени. Всичко,което се прави на Луна без курс ще е без значение, без промяна , безполезно, несъществено и ще претърпи промяна, ако не и крах.

 На 15.11,понеделник, около обяд  растящата Луна , Уран, Марс, Венера и Сатурн правят истинска плетеница от аспекти и конфигурации – неопределеност, непрекъсната смяна на ситуации от положителни към негативни и обратно, но сме заредени емоционално с огнена енергия и сме настроени за нападение. Луна в Овен е такава. Не е ден за начало на каквото и да било, но вътрешната ни мотивация е прекалено силна и вероятно ще допуснем грешки, които ще ни струват най-вече намаляване на финансите.  На 16.11.,вторник, положението е същото, но сякаш оптимизмът се завръща . Появяват се множество творчески аспекти между планетите, които идеално подхождат на тригона Венера/Уран. И ще намерим  „пътища незнайни“ за справяне. Около полунощ Луната навлиза във фаза „пълнолуние“. На 17.11,сряда, в 4ч и 18мин пълната Луна ингресира в Телец , където е в екзалтация и най-добре изразява емоционалното състояние на всеки от нас. Да не забравяме, че я посреща непредсказуемият ретро Уран и интересните и незабравими изживявания започват за следващите 2,5 дни. Ще си искаме удобствата и приятния живот, ще се сблъскваме с установения контролиращ ред  /Луна в квадрат със Сатурн/ ще искаме свободата си,която сме изгубили  /Луна съвпад с ретро Уран/ , но ще се срещнем челно с репресивни органи  и рестрикции  /Луна опозиция Марс/. В личния живот – емоциите са водещи, умът  търси разумни доводи някъде дълбоко, за да върне надеждата  или пък да заблуди противника /Меркурий в Скорпион в тригон с Нептун и опозиция със съвпада Луна/Уран /. Особено силен в това отношение е 18.11,четвъртък, с преобладаваща земно-водна енергия : промяна НЯМА . Планетите във Водолей ,които отговарят за новото в управлението и законите – Сатурн и Юпитер, са атакувани от две страни : силната група на Слънцето в Скорпион  /Слънце,Марс и Меркурий/ и силната пълна Луна, допълнително енергизирана от Уран, в Телец . Няма как да се получат нещата, свързани с промяна. Тя ще дойде, но не сега. В близкото обкръжение и семейството тази ситуация ще се изрази в подчинение на статуквото и прибиране в домовете, макар и силно ядосани от невъзможността за изява и свободно движение. За да запазим мира в близките отношения, ще трябва за „заключим“ оптимизма и желанието за промяна за по-подходящи времена, които ще дойдат. Това особено силно ще проличи по време на Пълнолунието с частично лунно затъмнение на 19.11.2021г ,петък, в 10ч и 58мин за София в 27-ия гр. на Телец. В картата на явлението Юпитер е в тау-квадратура със светилата  /не можем да имаме  просперитет и развитие в този момент/ , Плутон е в положителни аспекти с тях  /застой ,подчинение  е по-добрия вариант за сега/, Венера в Козирог е точно на Асцедента на явлението – тя изгрява и е призвана да омекоти напрежението Марс/Уран .

Затъмнението няма да се вижда от България и   негативното въздействие върху нашата територия ще е минимално. Лунното затъмнение влияе най-вече върху емоциите, семейството, женската ни същност,ежедневието ни. Добре е на този ден да си бъдем у дома, при близките или на защитено място,където ни е приятно да бъдем. При Луна в Телец това е особено важно – да се чувстваме удобно, защитени и обгрижени максимално. Все пак малкият,но добър аспект от 30 гр. между Плутон и Юпитер ще ни помогне да преживеем възможно най- безболезнено това Пълнолуние с лунно затъмнение. Близостта на Луната до Северния си възел е предпоставка за благоприятно стечение на обстоятелствата за в бъдеще. Но ще трябва да минем през изпитания, показани от близостта на неподвижната звезда Алгол и Лилит. Разбира се , това е за около  месец, но е достатъчен период за правилна оценка на събитията.

%d bloggers like this: