ОТ НОВОЛУНИЕ СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В СТРЕЛЕЦ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ 2021г.

                                

В събота, 04.12.2021г. е последното за годината затъмнение – пълно слънчево, което няма да се вижда от цялото земно кълбо с изключение на Южния полюс. То  е с положителна енергия, подканяща ни да преразгледаме миналото и да вземем от него   това, което ще ни е необходимо за в бъдеще , поне до следващото такова явление.  На 05.12 , неделя, в 13ч и 31мин  Луната преминава в строгия Козирог за следващите 2,5 дни. В ход са квадратурите Марс/Юпитер , Меркурий/Нептун и основната Уран/Сатурн. Това означава напрежение, недоверие и борба за надмощие най-вече при преговори, консултации, бизнес взаимоотношения , лишаване от възможности  и се саботира късмета.

 На 06.12, понеделник, Никулден, около обяд Луната излиза от фаза новолуние , прави прекрасен тригон с Уран, което ще ни донесе приятни неочаквани вълнения, може би във връзка с работа или семейство. На 07.12 , вторник преобладаващи ще са силни обсебващи чувства , както и мощен приход на финанси за някои хора – съвпад на Луна, Селена, Венера и Плутон ок. 24-ия градус на знака. Така ще бъде до ок. 13ч и 45мин, когато Луната ще ингресира във Водолей и ще подкрепи въздушната енергия. Има равновесие на стихиите : 2 планети в огън – Слънце и Меркурий в Стрелец; 2 в земя – Уран в Телец и Плутон в Козирог ; 3 във въздух – Луна, Сатурн и Юпитер във Водолей и 2 във вода – Марс в Скорпион и Нептун в Риби , което означава ,че  ще има и някакво успокоение , пък нали наближават празници. При растяща Луна във Водолей  следващите 2,5 дни ще сме доста разнопосочни емоционално, но настроени за сериозна работа и оптимистични срещи. Само на  08.12, сряда ,около обяд ще имаме неприятни изненади или ще се случват неща извън дневната ни програма, които щи ни  „извадят от кожата“ или поне от равновесие. Но нещата ще приключат добре :  Луна секстил със Слънцето. Това е денят на студентския празник , така,че може да има разправии със законоопазващите структури , то и без това си имаме квадратури Меркурий/Нептун – фалшиви новини, неясни обяснения, неудовлетвореност от разговори и движение на документи,  и Марс/Юпитер – проблеми със закона и недоволство от социалния ред . На 09.12 ,четвъртък, ден на Юпитер, самата Луна ще е в съвпад с него ,така ,че денят ще е късметлийски , поне до 16ч и 54мин, когато Луната ще премине в Риби и ще застане в тау-квадратура със своите възли . Това означава,че за няколко часа ще сме колебливи ,нерешителни, дори емоционално затормозени, поради изниквали стари проблеми или спомени.Но е добре,че Луната няма други негативни аспекти , които да задълбочат положението. От този ден приключва квадратът Меркурий/Нептун и започва  добър , продуктивен аспект на Меркурий в Стрелец с Юпитер във Водолей  до 15.12 – преговори, свързани с бизнес, пари, закони, международни отношения, образование  ще имат изключителен успех.

 Но пък се оформя квадрат Слънце/Нептун – прекален идеализъм, фанатизъм в преследване на нереални идеи, само творците биха имали мимолетен успех. Така ще е до ок. 17.12. На 10.12, петък, ден на Венера, самата тя е в  съвпад с Плутон /абсолютно точен на следващия ден около обяд/ , в секстил с Марс – чиста финансова ситуация с приход   /за някои хора с рождени планети ок. 25-ия градус на Козирог, Риби,Телец, Рак, Дева и Скорпион/. Иначе за любовта не е добро положението : ревност, изпитания, терзания – той/тя ли е единственият човек в живота.  Този съвпад ще действа до 05.01.2022г. Събота, 11.12 , ден на дисбаланса, на приключване на  коридора на затъмненията , но и ден на небесни чудеса. Марс в Скорпион , Меркурий в Стрелец, Плутон/Венера в Козирог, Юпитер във Водолей и Луна в Риби около и след обяд , 15ч, правят рядко срещана конфигурация на изобилието , аз я наричам „корона“ или „огърлица“– образува се редица  от планети , като разстоянието между всяка е ок. 30 градуса, изключително позитивно. В интерес на истината има и друга конфигурация в този ден по същото време : Меркурий, Сатурн във Водолей, Луната, и ретро Уран в Телец – също редица, като разстоянието между тях е 45 градуса, изключително напрегнато. Аз ще заложа на първата конфигурация и всички рождени планети в последните пет градуса на всички знаци имат своя шанс и възможност за изява, само ок. 10-ия градус на Лъв и Скорпион ще са подложени на огромен натиск от околната среда. Затова този ден е магичен и каквото и да се случи  считам, че краят ще е полезен и добър. Около полунощ пълнещата се Луна ингресира в Овен и подкрепя огнената енергия. Ще се събудим на 12.12,неделя, бодри и решени на подвизи. Марс е в последния градус на Скорпион и започва съвпад с Южния лунен възел: забравени проблеми или мъже от миналото – за жените , за мъжете това са противници и конкуренти, ще се върнат , за да ни вгорчат живота за десетина дни. Но тази съвпад не прави аспекти ,за да има развитие и последици,само е възможност за проява. На този ден Луната разчупва квадратурата Сатурн/Уран и може да има добър вариант за сериозни дела.

 В понеделник , 13.12, около обяд Марс преминава в Стрелец и огънят на небето е в повече с 4 планети в тази стихия. Ще се чувстваме заредени , окрилени и  готови да разбиваме всичко, което ни пречи.  Луна тригон със Слънцето –ще се чувстваме прекрасно. Около 20ч. на този ден Меркурий пък минава в Козирог и ето земната енергия надделява с 4 планети ще престанем с бързането, ще мислим делово, конкретно за определени дела и ще сме сериозни и премерени в контактите си , дори избирателни – само такива, които ще са ни от полза за работата. Във вторник, 14.12 , ок. 10ч и 11мин Луната преминава в идеалния й Телец и земната енергия натежава с 5 планети – ще мислим и действаме по финансови въпроси, ще вършим нещо,което да има краен ясен резултат. На 15.12, сряда , Луна съвпад с Уран и в квадрат със Сатурн – не е ден за делови контакти с управляващи и държавни институции , също и с хора, от които зависим. Изненади в близката среда,семейство и приятели, които може би ще ни натоварят със задачи и задължения. На 16.12,четвъртък, енергетиката е разнообразна и денят ще е  „шарен“ и кой в какви посоки ще попадне,зависи от рождената карта.След обяд ок. 18ч  Луната навлиза във фаза Пълнолуние, а  в 22ч и 43мин преминава в Близнаци и съвпада със Северния си възел. Марс на Южния и ето предизвикателства за рождените планети в първите пет градуса на Дева и Риби, но за тези в Лъв, Везни, Водолей и Овен ще има положителни резултати. Тази ситуация ще продължи до ок.обяд на 17.12, петък. На този ден се разпада квадратурата на Слънцето с Нептун и започва работният секстил с Юпитер: късметът и доброто стечение на обстоятелствата ще са налице. Оптимизмът и доброто самочувствие се завръщат. Това е добър и приятен ден за сериозни дела – Луна тригон със Сатурн.

 Събота, 18.12 е добре да не се доверяваме на казаното и чутото ,особено около обяд : пълна Луна в съвпад с Лилит – ще има неустоими и „неприлични“ предложения , думите ще са увличащи, информацията подвеждаща. Добре ще е да не правим устни договорки и да не приемаме всичко за „чиста монета“. Но пък на небето има изобилие от творчески аспекти между почти всички планети, включително и между Лилит и Селена. Вероятно ще бъдем доста изобретателни в изказванията си. Новите реклами в този ден ще имат успех. На 19.12, неделя , в 6ч и 36мин е точното Пълнолуние в 28-ия градус на Близнаци. Като последна лунация за годината оста Слънце/Луна прави аспекти с повечето планети : със съвпада Венера/Плутон в Козирог – аспекти на примирието и необходимостта; с квадратурата Сатурн във Водолей/ ретро Уран в Телец прави изключително негативна конфигурация на несъгласие, противодействие и отричане; с Юпитер във Водолей изключително позитивна фигура, действаща в посока на нови закони и правила,нов светоглед и добра перспектива. С други думи – пълнолунието показва,че сме на прав път по отношение на промените, но начините за постигане за всеки един от нас са различни и консенсус за сега е невъзможен. Това с особена сила важи за законоизпълнителната власт /правителство, съдебна ситема/ , т.е при тях е проблемът. Законодателната власт , Юпитер  / у нас Народното събрание/  в синхрон с явлението, т.е закони се променят и приемат в духа на времето, но изпълнението „куца“. Вероятно след 05.01.2022г. нещата поне за малко ще се успокоят. На лично ниво това пълнолуние показва, че желанията, написани по време на Новолунието в Стрелец, ще срещнат препятствия от социалната среда и вътрешните правила в семейството. Но все пак добрите аспекти с Юпитер ни дават основание да не се отказваме.

%d bloggers like this: