ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ 2021 г. ДО НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ 2022г.

Тук ще разгледам периода от 19.12.2021г.  до  02.01.2022г. , през който Венера ще стане ретроградна, Слънцето ще застане в точката на зимата, Уран и Сатурн за трети и последен път ще направят абсолютно точна квадратура помежду си, Юпитер ще навлезе окончателно във втория си дом знака Риби и  ще прекрачим в Новата година. Това са сравнително спокойни дни – все пак сме в празнично настроение и с надежда в сърцата. След Пълнолунието в  28-ия градус на Близнаци на 19.12.2021г. , пълната Луна преминава в своя знак Рак около обяд и следващите 2,5 дни ще се грижим за дом, семейство, прехрана, възрастни и деца, ще сме свръх чувствителни по тези теми и ще защитаваме безкомпромисно близките си. Почти по същото време Венера  тръгва в обратна посока от 27-ми градус на Козирог и любовта, доброто в нас, приятните мигове, темите за личните финанси, творчеството и красотата и други приятни неща ще бъдат подложени на преоценка. Някои партньорствата /и лични и служебни/ ще бъдат ревизирани и премислени.

Венера в Козирог е строга оценителка, преценява връзките си по престиж и висок социален статус, не харчи излишно и не обича излишно, т.е без разум. Съвпадът й с Плутон до 05.01.2022г. ще добавя съм строгостта и стрес, но и страст, секс, завладяващи чувства и силни, понякога пагубни, увлечения. Да припомня ,че Плутон  управлява Скорпион и е висша октава на Марс. Затова е добре да започнем да мислим по темите по Венера след Нова година, когато планетата ще започне да се отдалечава от Плутон. Този съвпад обаче е с подчертана енергия за власт и корпоративни пари, също и джакпод от нещо силно желано. Само ще отбележа факта, че тази ситуация е в съвпад с рожденото Слънце на Корнелия Нинова. Както се казва – като по учебник. На 20.12, понеделник, точно на обяд може да чуем някаква изненадваща информация или за направим нещо непредвидено ,т.е да имаме обрат в намеренията , който няма  да е неприятен, а по-скоро наложителен. Слънцето навлиза в последния градус на Стрелец . На 21.12,вторник, все още пълната Луна в Рак по обяд застава в опозиция на Плутон/Венера в Козирог и емоциите ни придобиват скорпионски характер – силни, страстни, дълбоки, безпощадни и подмолни, но пък конфигурацията със Слънцето и Юпитер предвещава целенасочени действия, подтикнати именно от тази Луна. Събитията от този ден ще са с дългосрочно влияние, т.е денят ще е динамичен.

Вечерта в  18ч е  зимното Слънцестоене – Слънцето ингресира в Козирог, където са Меркурий, Плутон и ретро Венера. От този момент денят започва да расте и тъмната част от денонощието бавно да отстъпва. Започва зима 2021/2022г. – най-безмълвният сезон, тих, всичко е в сняг и студ, природата спи, но пък ще има снежни човеци и пързалки, уют в къщи, живия огън ще е на почит. Луната излиза от фаза пълнолуние и също започва  да намалява – емоциите ще са по-премерени и приглушени, т.е няма да излизаме от кожата си. Разбира се всеки знак, през който преминава Луната ще слага своя отпечатък върху нея. В полунощ на тя преминава в Лъв и сутринта на 22.12, сряда, се събуждаме с намерението да покажем на света, че ни има . Следващите 2,5 дни ще имаме напрегната ситуация в неподвижните знаци  Водолей, Телец и Лъв, което показва задълбочаване на стари конфликти по отношение на законност ,ред, дисциплина както в социума,така и в близката и семейна среда. Не е изключено да имаме проблеми с приятели, държавни органи и организации, затова тези дни да „мируваме“, ако можем, т.е да не предизвикваме събития, които биха довели до противоречия,особено на 22.12. Но пък усещането ни за лична значимост и радост от предстоящите празници ще компенсират негативите. На 24.12 преди обяд ще имаме опозиция на Луна в Лъв с Юпитер във Водолей, която ще образува кръст с Лунните възли – временна напрегната ситуация точно преди религиозния празник  Коледа. В 10ч и 25мин  Луната преминава в Дева и празничната суета е в силата си – приготвяме се за Бъдни вечер, но някак с тежестта на общоприетите задължения. Уран и Сатурн за последен път правят абсолютно точна квадратура, която ще действа до края на м. януари. Новото и старото все още са в двубой и засега статуквото няма да бъде променено , за наше съжаление. Вероятно 2022г. ще е последната за този дуел. Но  до вечерта лошото настроение ще е отминало и следват приятни изненади. Слънце,Меркурий, Венера и Плутон в Козирог, Луна в Дева и Уран в Телец – шест планети в земя и прекрасен земен тригон : ще сме стъпили здраво на земята , нищо не може да ни извади от равновесие. Промените приключиха временно, сега е момент да се отпуснем и да се насладим на празниците. Докато Луната е в Дева ще сме в ритъма на ежедневието , дребните проблеми ще се решават бързо /Луна в квадрат с Марс в Стрелец/.

На  26.12, неделя, ок. 18ч и 24мин, Луната навлиза във Везни и подкрепя Сатурн и Юпитер във Водолей – ще поемем дълбоко въздух, ще се раздвижим и  27.12, понеделник, е най- разнообразният ден : има всякакви аспекти и конфигурации на небето, но положителните са преобладаващи. Ще сме настроени за приятелски разговори, ще търсим и намираме необходимите ни партньорства. Може успешно да приключим някои задачи за 2021г, свързани с държавни законоизпълняващи структури, като НОИ , НАП и други подобни /Луна тригон Сатурн и секстил с Марс – идеална комбинация за това/. Лекотата на въздуха ще ни даде безпрепятствено да се случат нещата, единствено на 28.12, вторник, ок. обяд ще имаме разочарования и притеснения, затова този ден не е добър за сериозни  разговори и търсене на истината. Малко преди полунощ намаляващата Луна преминава в неподходящия й Скорпион и емоциите ще придобият неговия характер – всичко ще подлагаме на безкомпромисен оглед, ще търсим дълбоките подбуди за действията на околните, ще скриваме надълбоко истинските си желания.

На 29.12,сряда,в 6ч и 10мин, всемирният бог на благоденствието, голямото щастие Юпитер най-сетне преминава окончателно в своя втори дом знака Риби , където вече  може да ни дари с  щедростта си , вътрешното усещане за справяне, така желаните от две години насам спокойствие и късмет. За Юпитер през 2022г има отделна статия в сайта. Винаги го сравнявам с добродушния дядо Мраз, който раздава подаръци на всички за Нова година. За посрещането на 2022-ра има два дни да напълни чувалите си . Този ден ще е изключително динамичен – всички планети са „стъпили“ върху опозицията Луна в Скорпион/ретроУран в Телец и правят с нея конфигурации,  затова ще е нееднозначен, но ще се справим добре : Слънце в Козирог/Луна в Скорпион са в работен аспект секстил и ще сме сериозни. Само рождените планети около 10-ти градус на Лъв ще са подложени на натиск , но пък ще са заредени с достатъчно енергия за отпор от Марс в Стрелец. Слънцето започва освежаващ тригон с Уран – умът ни ще работи на високи обороти, ще искаме да започнем Новата година с нещо ново, различно и носещо свобода за изява и спокоен живот, които отдавна искаме. За някои това ще е преместване по местоживеене, за други – нова работа или обучение, за трети – нова социална среда и намиране на хора с еднакви интереси. Четвъртък, 30.12, е прекрасен ден – отново сме в предпразнично настроение и очакваме с нетърпение Новата година. На небето няма провокативни аспекти, освен прословутия квадрат Уран/Сатурн, с който сме се почти примирили, но и той е прихванат от Марс в Стрелец, така,че всяко зло – за добро. С други думи : каквото и да се случи през празничните новогодишни дни, то ще да е за да ни подпомогне за в бъдещето. На 31.12, петък, в 1ч и 9мин малката Луна преминава в Стрелец при Марс и емоциите придобиват широко скроения характер на знака – оптимизъм, бърза смяна на настроението, без да има сериозни последици от скарване например, последни приготовления за истинския световен празник – посрещане на Нова година. Около обяд може да бъдем обхванати от някаква носталгия по нещо отдавна отминало и което вероятно искаме да се върне в живота ни. След обяд Луната навлиза във фаза новолуние, може да сме  изнервени и припрени, поради съвпада й с Марс , но пък задълженията по подготовката на празника ще са приятни.

 Ще посрещнем Новата година с приповдигнато настроение и прекалени очаквания  /Луна в квадрат с Нептун/, но пък всяко ново нещо е такова – пълно с очаквания и надежди. Юпитер в Риби е в квадратури към Лунните възли в Близнаци/Стрелец и колебанията какво да вземем от миналото, за да го пренесем в бъдещето и какво точно ни трябва, ще са големи, почти колкото самия Юпитер. Тази ситуация ще продължи до 18.01.2022г, когато Луните възли ще се преместят в Телец/Скорпион и тогава ще имаме пълна яснота по въпроса. На 01.01.2022г ,събота, около обяд Луна в Стрелец, ретро Венера в Козирог и Нептун в Риби правят конфигурация, която ще ни обърне към някакво творчество – например снежни фигури на двора, или приятни занимания на ледената пързалка или пък просто отпускане в домашна обстановка. Празник е – Нова година, нов късмет. На 02.01.2022г, неделя ок. 1ч  Луната преминава в Козирог и претоварва знака – планетите в него стават пет. Луната е балсамична и вероятно строгият характер на Козирог ще ни върне отново към настоящите проблеми, ще почувстваме тежестта на живота, може и депресия да ни споходи или пък просто махмурлук след празника. Ще искаме да чистим дом, съзнание, връзки и ненужни неща от живота си, но ще е трудно – статуквото ще ни държи здраво  /имам предвид и ограниченията в социалната среда/. Но пък добрият й аспект с Юпитер в Риби ще ни помогне да преодолеем лошото настроение. Около 9ч и 13мин Меркурий преминава във Водолей ,където е в екзалтация и мисълта ни ще е настроена креативно, инженерно и вероятно, сякаш от Космоса, ще получим търсените отговори за това какво ще ни е необходимо да вземем от старата година и ще ни е полезно за новата. Меркурий и Юпитер са в приятен полусекстил , 30гр. На небето няма  „лоши“ аспекти – тишина и спокойствие преди Новолунието в Козирог, което е точно в  20ч и 33мин в 13-ия градус на знака.

 Първата лунация за 2022г е прекрасна , дори строгият тон на Козирог е безкрайно полезен , защото квадратурата Уран/Сатурн е уловена  и ще бъде впрегната за добри дела – Новолунието е в тригон  /120гр., с късметлииски,Юпитеров характер/ с ретро Уран в Телец и полусекстил със Сатурн във Водолей. Затова считам, че през времето до следващото новолуние  ще трябва да поставим здрави основи за желанията си през годината. Важен е рожденият дом, в който попада Новолунието – там ще са насочени силите ни и какви аспекти прави с наталните планети. Но това вече се отнася лично за всеки един човек. Считам, че Новата година започваме добре.

%d bloggers like this: