ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РИБИ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ДЕВА 2022 г.

На 02.03. 2022 г. в  19ч и 35мин, сряда, ден на Меркурий, предстои вълшебно Новолуние в 12-ия градус  Риби, последният знак от зодиака. Това е последното Новолуние от настоящата астрологична година, която започна на 20.03.2021 и ще приключи с пролетното равноденствие на тази календарна година – 20.03.2022. Всяка нова астрологична година започва с навлизането на Слънцето в знака Овен. В рождената карта на посоченото по-горе Новолуние  НЯМА негативни главни аспекти , което прекрасно кореспондира с нежния творчески  характер на знака Риби. Желанията,които ще пишем, трябва да са свързани с доброто, съпричастността, висшите човешки добродетели : вярата в хората, чистата любов и безпределната надежда за бъдещето.  Този ден аз наричам ден на съвпадите  – имаме три такива : Венера/Марс/Плутон в 27-ия гр. на Козирог ; Сатурн/Меркурий в 19-ти гр. на Водолей и Слънце/Луна/Юпитер в Риби, като близо е и Нептун. Само Уран стои самотен в 12-ия гр. на Телец, но пък прави добър аспект  към Новолунието, даващ възможности за избор. Този ден за мен е с особена магическа енергия ,като основание за това ми дава силният съвпад в Козирог. Лунните възли са в Телец  /Северен/  и  Скорпион  /Южен/, като така Венера е управител на Телец и СЛВ , а  Марс и Плутон – на Скорпион и ЮЛВ. Лунните възли са един от елементите на кармата  /причина, действие, следствие/  и когато техните управители са в такъв изключително рядък съвпад , сякаш минало и бъдеще са се слели в една точка. Добре е ,че тази точка прави позитивни аспекти със самите възли и ни подканя да не се плашим от миналото, да вземем от него каквото ни е нужно и смело да го пренесем в бъдещето. Кардиналните оси в картата на това явление са в 28-ите градуси на подвижните знаци, като Асцедентът  е в Дева , а Медиум цели е в Близнаци. Това означава ,че е време да приключваме с негативите в живота си и да дадем път на доброто, творчеството, емпатията и взаимното уважение .

Разбира се, знакът Риби е способен да ни даде и неглежиране на проблемите, неточно оценяване на ситуациите, примамливи идеи,които може да си останат в света на мечтите, както и да сложим  „розовите“  очила. Но дори и да стане така няма да е проблем – имаме нужда да се отпуснем след двете последни години на строга дисциплина, липса на перспектива, административен държавен натиск върху личните ни разбирания за свобода и право да определяме приоритетите в живота си. А сега и финансов колапс и угроза от война  /няма да я бъде сега/. Затова ,считам,че това Новолуние е събитието, което ще ни успокои, ще ни подскаже как да употребим насъбралата се творческа сила и как да я изявим, в съответствие с наталния дом,в който попада. Всяко Новолуние е едномесечен план за действие. На 03.03,четвъртък, ден на Юпитер, енергията е същата – добра, мека, дори приспивна : по обяд Луна съвпад с Нептун. Затова на този ден – нищо сериозно да не започваме, но поне можем да мислим за его, т.е само да правим планове и то сериозни  /Меркурий в съвпад със Сатурн във Водолей/. Този съвпад показва,че е възможно да бъдем възпрепятствани от държавни институции или пък да ни тормози някаква натрапчива мисъл. Но за планиране на дългосрочни дейности е добре. На 04.03, петък, в 2ч и 54мин малката Луна преминава в огнения Овен и през деня емоциите ще придобият страстния му характер.

Освен това Меркурий започва квадратури с Лунните възли,които ще продължат до 10.03, като точните ще са на 07.03. Ето това е периодът на кармичните срещи, разговори и пътувания, както и вземане на решения, които ще предопределят действията ни поне до 24.04. На 05.03,събота, ок. 1ч  Луната в Овен излиза от фаза Новолуние и започва да расте, а с това и претенциите ни. Но денят е добър. Отново имаме ден на съвпадите –  06.03,неделя: Слънце/Юпитер в Риби и Венера/Марс, но вече във Водолей. В 10 ч. Луната ингресира в Телец и прави квадратура с Венера/Марс и това подсказва,че не е ден за изясняване на лични отношения. Характерът на връзката Венера с Марс придобива неочаквания, ексцентричен и свободолюбив нрав на Водолей. Затова новосъздадените връзки при съвпада на двете планети в Козирог могат да се разпаднат окончателно или страните да останат приятели.Много интересно ще е по високите етажи на властта – ще има „разводи“ и нови „брачни“ договори, т.е. ще се разпадат и създават нови групи по „интереси“. Това е и ситуация на внезапен обрат в бизнес делата, свързани с финанси. Не е добре за подписване на договори за кредити – нито за вземане, нито за даване, поне до 11.03. На 07.03,понеделник,ден на Луната,самата тя е в съвпад с Уран в Телец, но в прекрасен аспект с Юпитер/Слънце в Риби – емоционални изблици на неочаквана радост. Денят е чудесен. Същата енергия е и на женския празник 08.03, вторник – кармични позитивни срещи : Луна съвпад СЛВ. Някой може да намери дълго търсената половинка за цял живот, особено по обяд. В 20ч и 40 мин Луната преминава в интелигентните и бъбриви Близнаци,прави добри аспекти към 4-те планети във Водолей и през следващите два дни ще имаме възможност да разговаряме и правим нещата с лекота.На 09.03,сряда, ден на Меркурий, самият той късно вечерта ингресира в скромните и прикрити Риби. Тук той е задкулисен, неявен, друг говори от името на някой, истините се прикриват. Но има и друга ситуация – много се говори, разбира се, за несъществени неща, клюкарства се и „жълтите“ новини ще ни заливат повече от обикновено с приказки от 1001 нощ. На 10.03,четвъртък, тандемът Марс/Венера съвпада със Селена в 3-ия гр. на Водолей – благословия от вселената на влюбените хора. Около 13ч е точният квадрат Слънце/Луна , което е фаза на луната „първа четвърт“, но уловена от Сатурн : ако спазваме правилата,писани и неписани, ще си спестим доста нерви през този ден.

 На 11.03, петък, в 9ч и 25мин растящата Луна навлиза в своя знак Рак и вниманието ни се пренасочва към дом,семейство,прехрана,грижа. Следващите 2,5 дни ще имаме добър обмен на енергиите между Рак и Риби – скорпионите ще са щастливи. Съвпадът Слънце/Нептун ще действа до 20.03 и ще ни дарява с омая и лична творческа енергия. Отново няма планети в огън – нямаме искра за промяна, плуваме по течението. Неприятната ситуация е,че започва продължителен тау-квадрат на Сатурн във Водолей с Лунните възли в Телец/Скорпион – криза в управлението на каквото и да било, отново могат да се върнат принудителни правила, кармата ще работи с пълна сила. Принципно тау-квадратурата означава застой, липса на изход по темите на планетата, която е на върха на фигурата, в случая Сатурн. Ще се разпадне на 25.09.2022г.  Марс и Венера ще се държат за ръка до края на м. март. Техният съвпад започна на 01.02.т.г. Поне в близките отношения ще се чувстваме добре, свободни , ще общуваме с лекота . 13.03,неделя, е прекрасен ден със земно-водна енергия, добре е за общуване и работа у дома. Вечерта в 21ч и 32 мин растящата Луна навлиза в огнения Лъв и застава срещу съвпада Марс/Венера във Водолей – предстоят препирни,пререкания и отровени недоразумения с половинката. И отново напрежение в следващите два дни в неподвижните знаци Водолей,Телец и Лъв , като най-засегнати ще са рождените планети в Скорпион. Луна в Лъв не търпи чужди емоции да надделяват,твърде „Аз“-ова е и всеки е прав за себе си. Ако възникнат нови проблеми някъде ,те ще се задълбочат. Тя тук обича публика,сцена, драма, и да бъде аплодирана. И в този знак отново застава срещу всички планети без Уран, които са „набутани“ в 56 градусов отрязък от зодиака : от 28 гр. Козирог, където е Плутон до 24-ия гр. на Риби,където е Слънцето. Отново емоциите ще врят и кипят, ще има търсене на истината и всеки ще иска неговата да е вярна.   

Същата ситуация беше и при точното Пълнолуние в Лъв миналия месец, даже започна тогава и нова война. Сега няма да е по-различно , докато пълнещата се Луна е в този знак, а това са дните 14.03 и 15.03, като особено опасно и напрегнато ще е на 15.03 около обяд. Не е добър ден , особено за работа с държавни институции, с шефове и някакви висшестоящи и управляващи. В семейството – това е доайенът на фамилията или човекът,който определя правилата на поведение в дадената общност. Освен това съвпадът Венера/Марс във Водолей започва квадратура с Уран в Телец, което ще се отрази негативно в личните отношения – внезапно единият може да тръгне сам нанякъде или пак в тази посока, но с друг партньор. Докато трае този аспект все ще има изненади,т.е до 26.03. Късно вечерта на 15.03 Луната в Лъв навлиза във фаза Пълнолуние. На другия ден,16.03,сряда, ок. 7ч пълната Луна преминава в Дева ,застава срещу планетите в Риби, и започваме да се ровим и да се ядосваме за дреболии в ежедневието ни. Може и някаква паника да ни обземе, поради нарушаване на плановете, особено при разговори и подписване на споразумения и документи. Четвъртък,17.03, обаче се оказва ден  на разпускане с неочаквани и не режисирани срещи  с приятели или с непознати хора, но с еднакви идеи и намерения с нашите. Това е добър ден за създаване на съдружия с обща цел. На 18.03, петък,ден на Венера, в 9ч и 18мин е точното Пълнолуние в  28-ия гр. на Дева – кулминацията на желанията, написани при Новолунието в Риби. Пълната Луна и Слънцето в Риби участват в три конфигурации ,като негативната е с квадрата Уран/Венера и означава тотален срив в близки отношения. Каквото се разруши тогава, няма да бъде отново създадено. Същото се отнася и за бизнес съдружия, като партньорствата няма да бъдат възстановени и страните ща претърпят финансови загуби. Позитивните конфигурации на оста на Пълнолунието е с Плутон и Лунните възли и най-доброто – творчески аспекти със Сатурн във Водолей. Това означава, че можем да усвоим енергията на това пълнолуние и да имаме полза от нея, ако намерим силата в себе си и я употребим за неща,които ще са ни нужни за в бъдеще. С други думи да не отлагаме плановете си и да бъдем изобретателно стриктни при изпълнението им, защото преобладаващата водно-земна енергия ни дава тази възможност.

Считам,че периодът от Новолунието в Риби , 02.03, до Пълнолунието в Дева на 18.03 ще е ползотворен, няма да е наситен с много негативни дни и ще ни позволи да се ориентираме спокойно и правилно в обстановката. Сега ще дам т. нар. дни без курс на Луната. Това са дати и часови периоди,през които не трябва да се започва нещо ново :

03.03 от  23,46 ч  до 2,54ч на 04.03 ;  06.03 от 6,02 ч  до 10,01ч ;  08.03 от 16,36ч  до 20,41ч ;  10.03 от  18,44ч  до  9,25ч  на 11.03 ;  13.03  от 17,45ч  до  21,33ч ;  15.03  от  12,57ч  до  7ч на 16.03 ;  18.03  от 10,12ч  до  13,27ч .

%d bloggers like this: