ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ДЕВА  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  ОВЕН   2022 г.

 На 18.03, петък, в 9ч и 18мин отмина активното Пълнолуние в Дева, което показа максимума при изпълнението на желанията , заявени на Вселената по някакъв начин при Новолунието в Риби. Сякаш през следващите два дни ще искаме да свършим цялата работа за годината, ще сме ентусиазирани и заредени с  енергия – пресметливостта ще отстъпи пред емоцията, т.е първо ще действаме, пък после ще мислим как да се оправяме, ако сме сбъркали нещо. Принципно по Пълнолуние е така , не случайно това явление наричаме с усмивка  „пълнолудие“.  В 13ч и 26мин на този ден пълната Луна преминава във Везни, прави прекрасен тригон  /120 гр. с Юпитеров характер/ в следващите два дни с трите планети във Водолей: Марс, Венера и Сатурн  и насочваме вниманието към партньорите в живота и бизнеса. Чувства  /Венера/ и емоции  /Луна/ са в синхрон с въздушната енергия на знаците Водолей и Везни : ще имаме успех и спокойствие в отношенията, ако проявим деликатност  /4 планети в Риби – Меркурий,Юпитер,Нептун и Слънце/, търсим добър компромис и дипломатичност  /пълна Луна във Везни/ и уважим чувството за свобода, изява и дори ексцентричност на близките ни хора : Марс,Венера и Сатурн във Водолей. Точната квадратура на Венера и Уран в Телец на 19.03,събота, предполагаща раздели и внезапни промени в настроението на партньорите, може да бъде укротена с добра дума, поднесен красив подарък или просто някакъв мил жест на съпричастност и емпатия  /планетите в Риби/. На небето имаме 4 планети във вода, 4 планети във въздух и 2 планети в земя – нямаме огън : работим върху нещата,които сме започнали и нищо не променяме. Водно-въздушната енергия ни дава възможност да контактуваме с хора и да правим неща, с които сме емоционално и интуитивно свързани.

Неделя, 20.03, е ден на промените : около обяд Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и в 17 ч и 45мин ингресира в неподходящия й знак Скорпион /в падение е –емоциите са приглушени,на вътрешно ниво, ставаме подозрителни/, но за сметка на това  Слънцето преминава в знака на своята екзалтация Овен в 17ч и 24мин, когато е пролетното равноденствие ,поставя началото на пролет 2022г и ни дава така липсващата ни енергия на огъня – ще искаме самостоятелно да разбиваме всичко,което ни пречи, ще можем да се справим с нещата, които сме считали за неизпълними и непреодолими. Много рядко се случва Слънцето и Луната почти едновременно да сменят знаци, явно това е някакво знамение да  „хванем бика за рогата“,т.е да бъдем упорити. Следващите два дни, понеделник и вторник, се очертават като напрегнати, стресиращи и емоционално негативни – можем да предизвикаме или да бъдем въвлечени в  „триъгълници“  от всякакъв характер : любовен, служебен  или  чисто случаен спор: Луна в Скорпион, Уран в Телец и съвпада Венера/Марс във Водолей са в неприятна тау-квадратура. Ще са подложени на натиск рождените планети около 13 градус на Лъв, особено в понеделник, 21.03. Това е и ден на „омайни“ срещи и комуникации – Меркурий и Юпитер са в точен съвпад в 19-ия гр. на Риби. Ще вървят много рекламите. Ще трябва да внимаваме и да премисляме това, което сме чули или видели, защото този съвпад, Плутон в Козирог и Уран в Телец правят конфигурация на основата на рядко срещания аспект септил 51,5 градуса, с кармичен, Сатурнов характер. Затова думите ще имат дългосрочно проявление, примамливите договори и обещания  ще са със силна зависимост между страните. Тази кармична конфигурация между Плутон,Юпитер и Уран ще остане до края на м. март , а това означава, че  социалната среда ще ни създаде  основни проблеми , най-вече по темата на Юпитер – развитие, благоденствие, спокойствие, вяра, надежда и всемирна любов, както и личната ценностна система. Освен това Сатурн във Водолей и Лунните възли в Телец/Скорпион правят също тау-квадратура ,действаща до ок. 01.09.2022г. , като точния аспект е на 11.04. Или преведено означава,че навлизаме в кармичен етап от управленската криза, обхванала света и в частност някои държави с подчертан Сатурнов характер,каквато е и България.

Единственото спасение е в малкия аспект от 30 гр. между Сатурн и Нептун , показващ ,че тази криза може да бъде преодоляна, чрез спиране на агресията, взаимните нападки между опоненти и придържане към взаимно уважение и разбиране. Това ще е трудно при Слънце в Овен  /Знаеш ли,кой съм АЗ/ и при квадрат на Марс във Водолей с Уран в Телец – „бой“ до отказ и последна кръв – това в пряк и преносен смисъл. Освен това на 22.03, вторник, около обяд намаляващата Луна ще е в съвпад със своя Южен възел – още карма за деня. Затова ,считам, че  21.03 и 22.03 ще са под енергията на кармични обстоятелства, т.е каквото и да правим ще трябва да се подчиним на каквото и да било или на когото и да било, т.е да не насилваме късмета си и да не предизвикваме сатурнови институции /тези, които опазват законите и управляват нещата в живота ни/.  Пък те ще си „сърбат попарата“  по-късно . Вероятно през тези два дни ще има много грешки и недоразумения именно в тези и с тези институции. На лично ниво , това ще е човекът, който направлява нашия живот в каквато и да е сфера от него. Около 21ч на 22.03, Луната преминава в Стрелец и лошото настроение сякаш се изпарява – тригон със Слънце в Овен : поне вечерта ще е приятна. На 23.03,сряда , и 24.03,четвъртък, при Луната в Стрелец на небето ще имаме всякакви аспекти,  и позитивни и негативни, които обаче ще образуват конфигурации и така ще използваме квадратурите  / Луна в Стрелец с планетите в Риби/ за действие, а не за конфронтация. Възможно е да се поизхвърлим в желанието си за реализация, но понякога,човек трябва да се надскочи,за да види докъде ще му стигнат силите. При Луна в Стрелец е добре да работим с институциите, особено на 24.03,четвъртък:  Луна в секстил със Сатурн. Имаме особена конфигурация между Лунните възли, Луната, Сатурн, съвпада Меркурий/Нептун в Риби , показваща, че минали грешки могат да бъдат поправени лесно и леко, въпреки вътрешното напрежение във всеки един от нас. Важното е да не се отказваме, въпреки досадата и неприятното чувство. Малко преди полунощ намаляващата Луна навлиза в строгия Козирог и образува неприятни аспекти, които ще проспим  /да му мислят тези със 7 часа разлика от нас/.

 На 25.03, петък, Луната е във фаза  „последна четвърт“, т.е  квадрат със Слънцето в Овен : емоционални изблици на тема  „его“ най-вече на работното място, които ще зададат тежка служебна атмосфера поне до Новолунието в Овен. Опънати нерви и в държавните институции. След приключване на работния ден ,обаче, ни очакват приятни изненади от близки хора  /Луна в тригон с Уран в Телец/ ,напрежението ще спадне и вечерта ще е приятна. Събота , 26.03, е ден с изключително ползотворна земно-водна енергия , предразполагаща към сериозни чувства и дела в личните отношения. Има голяма вероятност , тези хора, които търсят половинката в живота да я намерят точно в този ден, особено около обяд. Добър ден за добри дела и проникновени идеи за реални неща: Меркурий в Риби в секстил  /60гр, меркуриев аспект с работен характер, даващ възможности/  с Плутон в Козирог. Венера е в съвпад със Сатурн във Водолей и  старите връзки ще се заздравят още повече, ако намерят начин за промяна, насочена към приятелство, освобождаване на партньора от някои задължения и напускане на коловоза на еднообразието. Новите връзки ще претърпят няколко дни на охлаждане , но сериозните ще продължат съществуването си. На 27.03 , ок . 3ч  през нощта Луната преминава във Водолей и в този час преместваме стрелките на часовника с един час напред:  отново ни въвеждат лятно часово време  /докога ще си мислим,че можем да „излъжем“ времето/, без отново да ни питат. По обяд ще се чувстваме добре и в кондиция. Меркурий преминава ок. 11ч в Овен при Слънцето и трябва да започнем да говорим и да чуваме истината, такава, каквато е – неподправена, инстинктивна  /каквото е на сърцето, това и на устата/, изчистена от недомлъвки и задкулисни съглашения.

 Започват две седмици на ожесточени престрелки с думи и дела, много истини ще видят бял свят и тогава,вероятно ще знаем накъде вървим и с кого. На 28.03, понеделник, ден на Луната, самата тя съвпада с Венера и Сатурн ок. 22 гр. на Водолей. Тази планетна сплав прави квадратури към Лунните възли и е възможно желанието на някои хора за самостоятелност, свобода и независимост , да прерасне в самота и да поемат в грешна посока в живота. Не е ден за разпадане на връзки, прекратяване на договори, особено, които са били продължителни. Юпитер е в съвпад с Нептун до 10.05, като точният е на 12.04 в 24-ия гр. на Риби . Това ще ни подейства успокояващо, ще търсим духовна опора в нематериалния свят, защото материалния вече ни тежи и притиска. Някои от нас ще намерят спокойствие в изкуството, киното, книгите, пътешествията, особено по вода, почивка и отдалечаване от града и т.н. Това е и силен финансов аспект, особено, когато и Венера се присъедини към тях в края на м. април. Във вторник, 29.03, ок. 7ч и 30 мин малката Луна навлиза в Риби и емпатията ни завладява, както и желанието да се отдадем на приятни емоции и дейности. Сряда,30.03, е  „мързелив“ ден и няма негативни аспекти, дори квадратурата Марс във Водолей/Уран в Телец вече не работи и обяснимото напрежение полека ще намалее ,докато изчезне поне до края на м. юни т.г .  Луната навлиза във фаза „новолуние“. Единствено тау-квадратурата на съвпада Венера/Сатурн във Водолей с Лунните възли все още е в действие  – кармични връзки и развръзки в близките отношения. В деловите такива – няма промяна, кризата сякаш е „замръзнала“ , преговори, в които участват посредници се провалят. На 31.03,четвъртък, ок. обяд Луната ингресира в Овен , балсамична, емоциите са скрити въглени, които ще се разгорят след Новолунието, което е на 01.04, петък, точно в 9ч. и 25мин. в 12-ия градус на Овен.

Силно Новолуние по своя характер, но няма благоприятни аспекти за действие, освен съвпад с Меркурий – ще се борим на думи, ще искаме да знаем истината, ще прекъсваме пречещи ни договори и условия за работа. На преден план излизат  „АЗ“-ът , водещите личности, не управляващите, а тези, които умеят да завладяват с думи и да рушат с тях. За наше съжаление  Венера,Сатурн и Марс в съвпад ок. 22-ия гр. на Водолей са блокирани между минало и бъдеще. С други думи:  желанието за промяна и за установяване на работещи правила и закони в социалната среда сега няма да се осъществи. В личен план – ще имаме творчески и емоционален подем ,който,обаче, трябва внимателно да употребим, съобразно личната рождена карта. Разглежданият период е по-скоро неуправляем поради агресивното струпване на планети в знаците Водолей,Риби и Овен. Все пак имаме вече огън, от който се нуждаехме дълго време, т.е вече поне ще  имаме идеи и желание за действие, но резултатите ще са различни за различните хора. Луна без курс, т.е дни и часови периоди, през които не трябва да започваме нови неща : 20.03 от 14ч и 41 мин  до 17ч и 46мин ; 22.03 от 18ч и 02мин  до  21ч ;  24.03 от 15ч  до 23ч и 55мин ; 27.03 от 1ч и 52мин  до  2ч и 56мин ;  28.03 от 17ч и 12мин до 7ч и 33мин на 29 03 ; 31.03 от 9ч и 38мин  до 12ч и 32мин .

%d bloggers like this: