ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  ДО НОВОЛУНИЕ  СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В ТЕЛЕЦ  2022 г.

Пълнолунието във Везни на 16.04 е доста активно, защото има аспекти с четири планети : Плутон в Козирог , Сатурн във Водолей, Венера и Юпитер в Риби , което ни подсказва, че желанията написани по време на Новолунието в Овен ще имат благоприятна реализация, ако спазваме правилата ,писани и неписани, законите и не се отклоняваме от собствената ценностна система. Възможно е да се сблъскаме с нечие твърдоглавие , неотстъпчивост и криво разбрана ситуация. На 17.04,неделя, ден на Слънцето, в 3ч и 23мин пълната Луна преминава в Скорпион и емоциите ни придобиват неговия характер за следващите 2,5 дни. Но няма да сме особено потиснати, подозрителни към всичко и всички, както обикновено, защото тя ще прави прекрасни тригони към планетите в Риби – Марс, Венера и съвпада Нептун/Юпитер. Тежката и трансформираща енергия на Скорпион ще се съчетае с нежната и саможертвена на Риби  : най- щастливи ще са рождените планети в Рак. Хората с подчертана интуиция ще намерят своите решения. Верните идеи ще идват и чрез креативно мислене  : съвпада Меркурий/Уран е в работен  аспект секстил  /60 гр./, даващ възможност за избор, с Венера в Риби. Това е и финансова ситуация – някой ще удари „джакпот“-а на живота си. Най-голям късмет в това отношение ще имат рождените планети около 13-ти градус /от 10-ти до 16-ти гр./ на Козирог, Риби, Телец, Рак, Дева и Скорпион. На 18.04, понеделник енергията е същата, но с ехо от миналото : все още пълната Луна е в съвпад със своя Южен възел и в квадрат със Сатурн във Водолей – ще ни се наложи за свършим отложени неща, които са ни били досадни или трудни за решаване. Но пък ще ги прехвърлим в списъка на изпълнените задачи.

 Късно вечерта ще имаме вълшебни мигове с любими хора и неща, които обичаме да правим, Луната излиза от фаза пълнолуние. На 19.04, ок. 5ч и 17мин Луната преминава в огнения Стрелец, а Слънцето е последен ден за 2022г. в Овен, уморено от битки за доказване, т.е всички сме преминали през единоборства и защита на собствена кауза тези 30 дни, за някои успешна, за други не чак толкова, за трети просто един старт на нови дела. Слънцето е в квадратура с Плутон в Козирог през последните три дни и принципно това не е добре за личните ни намерения,творчески настроения и инициативи. Но Сатурн и Нептун разделят този агресивен аспект на три полусекстила  / 3 броя по 30 гр./, като ни дават възможност за избор как по-успешно до преминем през трудностите, като приложим принципите на съобразяване с околните и  съблюдаване на правилата , ненавлизане в чужда територия и укрепване на своята също е добра стратегия. На 20.04, сряда,  в  5ч и 25мин  Слънцето преминава в Телец и започва средата на пролетта – всичко се раззеленява, цъфти и ни дарява с аромат и красота. Земно-водната енергия надделява / 4 планети в Риби, 3 в Телец, 1 в Козирог/  и е в съзвучие с желанието ни да направим нещо съществено и овеществено, т.е да направим нещо, което можем да видим и пипнем. Знакът Телец е свързан с удобството, уюта, красотата, добро отношение,спокойния живот на село, също  парите, с които боравим всеки ден  /не тези в банките – там положението не е добро/,  талантите на всеки човек и т.н. Също и с плодородната обработваема земя, животновъдството. Луната на 20.04 все още е в Стрелец и прави квадратури с планетите в Риби – Венера, Нептун и Юпитер : възможно е да подходим към сериозни неща твърде лековерно или да се изхвърлим чисто емоционално в делата си, при което може да загубим пари и вече завоювани позиции. И дано да са пропилени за някакво сърдечно удоволствие. Не е ден за хазарт.

 На 21.04, четвъртък, ок. 6ч и 53мин намаляващата Луна навлиза в строгия Козирог и образува със Слънцето в Телец и Марс в Риби прекрасна конфигурация, подсказваща добро стечение на обстоятелствата през този ден, ден на Юпитер , късметът ще работи особено силно за рождени планети ок. 3-ия гр. на Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби и Телец. Докато Луната е в знака на Козирог е добре да работим усилено и да приключим повечето служебни ангажименти. Ще ни споходят  добри изненади на работното място и изобщо следващите 2,5 дни ще са успешни. Петък, 22.04  е със същата енергетика и е начало на религиозния празник Великден. Но пък Меркурий започва квадрат със Сатурн : трудно ще намираме отговор на въпроси и проблеми, свързани с миналото, със закона, с правилата, неприятности и  „засечки“ по време на пътуване, несъответствия с документи и договори, както и неразбирателство с държавни органи и организации. Но това ще продължи само до 28.04, все пак  повече са почивни дни и някак ще избегнем острите недоразумения. На 23.04, събота, ок. 9ч и 18мин Луната навлиза във Водолей, във фаза последна четвърт : Луна в квадрат със Слънцето в Телец. Ще сме притеснени и наострени, незнайно защо. Ако, обаче, настървеността превърнем в чисто физическа работа ще успеем да превърнем агресивността в активност : Слънце в секстил с Марс. Този аспект между тях ще продължи цял месец, до 25.05 , като точният е на 07.05, а това е добра възможност да се изявим по целенасочен за нас и приемлив за околните начин. Здравословни проблеми ще се решават лесно. За бизнеса това е благоприятен период за стабилизиране на наличните ресурси , придобиване на скъпи и ценни такива, укрепване на пазарни позиции и лична изява на собствениците. Неделя, 24.04, около обяд е точната квадратура на намаляващата  Луна с  Уран : нервност, внезапни изблици на неадекватно поведение, честа смяна на настроения, неприятни изненади от близки или просто отказ от всякакви контакти. На този ден е и точният съвпад на Меркурий със Северния лунен възел в  23-ия гр. на Телец :  каквато идея ни връхлети ще е от полза за бъдещето, вероятно и нови хора ще навлязат в живота ни, ще се справим успешно с миналото и ще можем да вземем точно каквото ни трябва от него, макар, че няма да е лесно и приятно  /квадратура със Сатурн във Водолей/. С други думи срещите, разговорите, действията ни тези дни ще са насочени към добро бъдеще и трудна раздяла с минало. Дано приповдигнатото настроение по празника да разсее негативите, като астрологично това е показано със започващия съвпад на Венера с Нептун и Юпитер в Риби. Вселената ни казва : „Обичайте се и бъдете съпричастни“ !

 В понеделник, 25.04, ок. 13ч и 15мин и  Луната ингресира в Риби и следващите 2,5 дни пет планети в този знак са прекалено много за сериозни, земни бизнес дела . Това е енергия на компромиси, отстъпки в полза на разбирателството за момента, отклоняване на вниманието, прекалено емоционално решаване на проблеми и неглежиране на „подводни камъни“. Плутон  „спира“ движението си за  11 дни , като на 30.04 ще тръгне „назад“ и световните проблеми ще зациклят.  Но до този ден той, Меркурий в Телец и Юпитер в Риби правят благоприятна конфигурация, подкрепяща разумни изходи от трудни ситуации – ще се вземат някъде непопулярни решения , които ,обаче, ще бъдат добри с оглед на бъдещето. На лично ниво ще имаме 4 дни за успешни рационални идеи и действия, които ще ни дадат разумна основа , особено в бизнеса. Вероятно ще постигнем добри споразумения със силните, богатите и монополистите. Някои богаташи ще се „разберат“ с правораздаващите органи / у нас народно събрание и висша съдебна власт/. Много успешен период за рождените планети в последните пет градуса на Дева, Рак и Скорпион. Законоизпълнителната власт в лицето на Сатурн обаче няма да е особено доволна  /правителство и президент/ . В личния живот, това е човекът, който ни подсигурява и чийто правила и желания съблюдаваме, и с който се съобразяваме. В работата това е прекият шеф. Все пак между Сатурн и Нептун имаме аспект от 30 гр., който някак примирява ситуацията. Следват 4 дни без негативни аспекти, като най-романтичен, най-лежерен, спокоен и примамлив ще е 27.04, сряда, около обяд, когато ще имаме съвпад на Венера, Нептун, Луна и Юпитер в 25-ти гр. на Риби. Това е кълбо от добронамерени планети , които изведнъж могат да решат глобални проблеми в посока на благоденствие,мир, емпатия и съпричастност, защото аспектите, които образува с Меркурий, Плутон и Сатурн са добри и предлагат избор и изход. В личен план тази ситуация е силен финансов момент за приходи, особено за рождените планети в този градус на Риби.

 Прекрасни четири дни, предхождащи Слънчевото затъмнение. Около 19ч и 10мин на 27.04, малката Луна навлиза в Овен и ни дарява с малко огън – ставаме разпоредителни. На 28.04, четвъртък, няма остри негативни аспекти, около обяд Луната навлиза във фаза „новолуние“  /30гр. преди Слънцето/. Меркурий в последните два градуса на Телец намалява скоростта си – под един градус на ден. Добър ден . Петък , 29.04, е със същата енергетика, но късно вечерта може да се почувстваме потиснати : Луна квадрат Плутон. Нептун,Венера и Юпитер са в плътен съвпад  /Венера е между Нептун и Юпитер/ и меката топлина продължава. При квадрат към рождени планети това може да бъде и заблуда, преиграване на емоционална основа, несъобразяване с действителността и изобщо лъжа от околните, които ни подвеждат, разчитайки на добротата ни.  Навлизаме в коридора на затъмненията – това са дните от Слънчево до Лунно затъмнение,в случая. На 30.04, събота, в 1ч и 30мин Меркурий преминава в своя знак Близнаци и ще остане в него до 05.07 , с едно прекъсване между 24.05 и 14.06, когато ще се върне в Телец поради ретро фазата си.  Около 3ч и 19мин слабата Луна ингресира в Телец, където е в екзалтация и ще даде най-доброто от себе си. Фазата й е „балсамична“ – ок. 12 градуса преди Слънцето. Труден ден за интерпретация : започваме коридор на затъмненията, Плутон се обръща ретроградно, но е още стационарен, Луната е балсамична – чистим дом, душа,отърваваме се от ненужни вещи и хора, но някак нещата се случват отвън, не по наша инициатива. Това е и смисълът на затъмненията – правим това,което ни се налага, а не което искаме.

Точното Новолуние със Слънчево затъмнение е в  23ч и 28мин  за София , в 11-ия градус на Телец. Затъмненията са с Уранов характер – непредсказуеми, изненадващи и плановете могат да се объркат. Това затъмнение е в съвпад с Уран, секстил /60гр. добър/ с Марс в Риби и полуквадрат  /45 гр, негативен/ с абсолютно точния съвпад Юпитер/Венера в 28-ия гр. на Риби,както  и с точен квадрат към Селена във Водолей. Има и кармични аспекти с Лилит, Меркурий и ретро Плутон. Затова ще е активно Новолуние със Слънчево затъмнение, което няма да се вижда от почти целия свят, с изключение на най-южните и югозападни части от Южна Америка /Чили, част от Аржентина,Парагвай и най-вече от ЮАР/ и малка част от Антарктика. Добрата вест е, че се случва откъм Северния лунен възел и каквото и да стане на този ден, ще е в правилната посока. Бих казала, че това явление е за смелите  /добър аспект с Марс/ и  „лудите“ глави  /съвпад с Уран/. Все пак рождените планети ок. 11-ти градус на Рак, Дева, Козирог,  Риби и Телец  ще са облагодетелствани. Тези в Лъв, Водолей и Скорпион ще са напрегнати допълнително. Рождените планети ок. 11-ти гр. на Водолей обаче са закриляни от Селена, Бялата луна, която сега е в този градус. Принципно по време на затъмнение е добре да не променяме статуквото по лична инициатива, да бъдем сред обичани и обичащи ни хора, да се занимаваме с приятни неща. Събота е и компанията на близки хора ще е добра защита. Така приключваме месец април на 2022г.

Ето и хронологичния ред на по-важните събития през разглеждания период:

  1. Меркурий в Телец започва съвпад последователно с Уран и Северен лунен възел от 15.04 до 28.04 : мисълта и идеите, както и реализацията им  ще са свързани с намиране на необичайни решения и изходи от сложната социална среда, като всичко ще е насочено към бъдещето и подпомогнато от Венера в Риби /скрити парични запаси или пари, дошли незнайно от къде/;
  2. Слънцето ингресира в Телец на 20.04 и дава средата на пролетта,когато природата се събужда за живот;
  •  Юпитер в съвпад с Нептун , като към тях ще се присъедини и Венера на 24.04,като благотворното влияние на трите планети ще продължи до 03.05. Такъв троен съвпад на трите планети няма да имаме в обозримо бъдеще, не е имало такова и в близкото минало, затова излъчването им е уникално и неповторимо, насочващо ни към доброта,творчество, изящество, съпричастност, милосърдие, благотворителност и смирение  /Марс също е в Риби/. Началото на това взаимодействие между трите планети съвпада с религиозния празник Великден – Религия и Астрология този път са заедно .
  • Слънцето в Телец и Марс в Риби започват едномесечен аспект  от 60 гр. помежду си на 24.04, който ще ни даде енергия основно в темата за творчество и финанси, както и добро лечение на здравословни проблеми;
  • На 27.04,сряда, е ден благословен : съвпад на Венера, Нептун,Луна и Юпитер ок. 25-ия гр. на Риби – Вселената е събрала в една точка всички добри планети и с този ден е свързана надеждата на всички хора по света за мир и благоденствие. Това обаче може да е и взрив от последно повишаване на цените, особено на газта. Много силен финансов момент за някои производства,корпорации и монополи;
  • На 30.04, събота , в 23ч и 28мин за София е точното силно Новолуние със Слънчево затъмнение в 11-ия градус на Телец. Както вече писах, това явление е за смелите, които жадуват за приключения, разнообразие, свобода, истинска промяна, на които им е писнало от неизпълнени обещания. Започваме коридора на затъмненията до 17.05.2022г. с подчертан водолейски характер  /Слънцето ще е в съвпад с Уран до 12.05, а след това  със Северния лунен възел и в квадрат със Сатурн/

Ето и периодите на Луната без курс от 16.04 до 30.04. 2022г :  17.04  от 0ч и 58мин  до  3ч и 24мин;  19.04 от  2ч и 56мин  до  5ч и 18мин;  20.04  от 23чи 57мин   до  6ч и 53мин  на  21.04;  23.04  от  6ч и 54мин  до  9ч и 18мин ;  25.04  от зч и 35мин  до 13ч и 16мин;  27.04  от  16ч и 37мин до 19ч и 11мин;  30.04  от  0ч и 39мин  до  3ч и 20мин. През посочените часове не е добре да стартираме нови неща, но е подходящо за пускане на данъчни декларации например.

%d bloggers like this: