ОТ  НОВОЛУНИЕ  СЪС  СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ  В ТЕЛЕЦ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  С ЛУННО  ЗАТЪМНЕНИЕ В СКОРПИОН  2022 г. КОРИДОР  НА ЗАТЪМНЕНИЯТА

Това Новолуние със Слънчево затъмнение в 11-ти гр. на Телец, на 30.04 в 23ч и 28мин е с добри основни аспекти – съвпад с Уран и секстил  /60 гр, с меркуриев  характер, даващ възможности за избор/ с Марс в Риби. Явлението е за хора, които не се боят и притесняват от внезапни промени в плановете , за смелите, дори безразсъдните, за тези, които поемат риск и могат да се справят с всяка ситуация, за тези, които няма да потънат в съжаление и депресия, ако нещата не се получат така, както са предвидили. Изобщо започват Водолейски дни – Слънце съвпад Уран до 12.05. Принципно затъмненията са с уранов характер – непредвидими. Слънчевите влияят върху творческата ни същност, върху идеите ,които идват от слънчевия ни център, а лунните – върху емоционалното ни състояние. По-позитивни се считат тези откъм Северния лунен възел, като това Новолуние и Пълнолунието с Лунно затъмнение на 08.11.2022г. в 16-ия градус на Телец. Най-облагодетелствани от Новолунието ще са рождените планети около 11-ия гр. на Дева и Козирог, своята порция позитивност ще получат и в този градус на Рак и Риби, а тези във Водолей, Лъв и Скорпион ще са подложени на агресия и по-грубо подканяне за действие чрез аспекта квадрат  /90гр. с марсов ефект/. Меркурий  навлезе в този ден в своя знак Близнаци , бавен, очакващ ретро фазата си от 10.05 до 03.06 т.г, а пък Плутон вече стана ретро. Така завършваме месец април 2022г –  с Новолуние със Слънчево затъмнение, в което се крият идеи, желания и действия, показващи ни правилната посока. На следващия ден, 01.05, неделя, ден на Слънцето, може да сме припрени, с променящо се настроение, ще сме жадни за промяна в къщи, на интериора, ще ни хрумнат разни идеи за това и ще трябва да ги защитим пред домочадието и близките от рода. Трябва обаче да сме въоръжени с подходящите думи и да сложим  „белите ръкавици“ , т.е приложим меката енергия на убеждението, а не грубата сила на принудата. Марс е в Риби, оръжията са ръждясали от солената и примамлива вода, няма провокативни аспекти и затова по-подходящо да сме кротки и убедителни , все пак ,макар и бавен, Меркурий е в Близнаци – боравенето с думи е за предпочитане. Дори приятно пътуване също ще свърши работа. На 02.05, понеделник, почивен ден и ден на Луната, около обяд можем да се насладим на приятни и успешни разговори : в 13ч и 47мин малката Луна премина в Близнаци при Меркурий.

 На този ден , в 19ч и 11мин , Венера ингресира в неподходящия й знак Овен, където е в заточение, и от кротка, съзерцателна, творяща и отстъпчива  се превръща в нападателна амазонка, готова да защитава завоюваните позиции и да присвоява нови. Венера предпочита земя /Телец/ и въздух  /Везни/, огънят и водата  /без Риби/  не са нейните стихии. Затова, докато е в Овен ще сме настъпателни, изискващи подчинение, ще разбиване стени , ще организираме  „войни“ /дано не са в пряк смисъл/ с цел активно и дори агресивно да наложим своите чувства в темите за  любовта, красотата  /червеното ще е на показ/, финансите и всичко, свързано с тази планета. Най – активни в това направление ще са рождените планети в Лъв, Стрелец и Овен ; подкрепа ще имат и тези в Близнаци и Водолей, на тези във Везни, Рак и Козирог ще им се наложи да се отбраняват. Но Венера, където и да е , не дава погроми и непоправими бедствия, вероятно негативите ще се сведат до разточителства и прекратяване на връзки и отношения. Във вторник, 03.05, вече работен ден и ден на Марс , Луната в Близнаци е в квадратура с него и емоциите ни ще са взривоопасни, колкото и да сме внимателни и позитивно настроени. В следващите два дни  растящата Луна подлага на изпитание планетите в Риби : Марс, Нептун и Юпитер и омайната енергетика през последните две седмици си отива някъде. Сякаш излизаме от летаргия – огнено-въздушната енергия настъпва : ще изтрезнеем от прекалената доверчивост, доброта и съпричастност, които придобихме по време на продължителния съвпад на Венера, Нептун и Юпитер в Риби. Но пък преобладаващия аспект секстил  /60гр./ между планетите Венера/Меркурий; Марс /съвпада Слънце-Уран; ретро Плутон/Юпитер ще ни подканят да заработим по-активно и да преминем към действие , т.е каквото сме решили и каквито идеи са ни дошли на ум до този момент , вече е време да ги приложим и да ги направим в действителност. Време е да бизнес. Сряда, 04.05 е многопластов ден , с най-различни енергии и кой в какви ще попадне зависи от рождената карта. Ден за прощаване с илюзиите, грешните решения, поради прекалена доверчивост и прекаляване със силните емоции /Луна в квадрат с Нептун и Юпитер/. Но пък е ден за работа с държавни институции, но ще трябва да сме внимателни, за да не бъдем подведени  поради прекалено доверяване  /особено НАП/ – да проверяваме информацията, която ни подават и да сме сигурни в правилата и законите.

В 2ч и 5мин на 5.05, четвъртък, Луната преминава в своя знак Рак , но денят няма да е особено благоприятен що се отнася до чувства и емоции – няма да изразяваме онова,което чувстваме и ще объркваме тотално близките си , пък и ние няма да можем правилно да разчетем сигналите им – Луна в съвпад с Лилит и квадрат с Венера. Силен ден за енергийно въздействие – можем да бъдем обсебени от човек или чувство или просто някой да направи „магия“ и тя да подейства целенасочено. Но пък Меркурий в Близнаци разбива тази ситуация, което означава, че думите могат да победят , т.е , ако се чувстваме некомфортно, то е добре да разговаряме и да си кажем какво ни притеснява. Юпитер вече е в 29-ия градус на Риби и е уморен да раздава милост, обаяние, красота, смирение, да трупа тайно пари за управляващите и  монополистите  /секстил с ретро Плутон в Козирог/. Влиянието на Нептун  оказа своето заблуждаващо влияние и върху него. Общо взето в последния месец не успяхме да разберем къде какво става в действителност . Около обяд е точният  съвпад на Слънцето с Уран в Телец, затова денят ще е непредвидим. Петък, 06.05, е  ден с преобладаваща земно-водна енергия, почивен ден с изцяло добри аспекти. Вероятно ще си почиваме или ще поработим в градините си.

Творческата ни енергия ще е подложена на внезапни озарения – продължава аспекта  Слънце съвпад в Уран. Някой от управляващите може внезапно да бъде сменен или да промени тотално позицията си за всеобща изненада. В събота, на 07.05, около обяд е възможно да се сблъскаме с твърдоглав противник, като резултатът от това може и  да е положителен . В  14ч и 50мин набиращата сила Луна преминава в огнения Лъв, прави добри аспекти с Венера и Меркурий и денят приключва приятно. В неделя ,09.05, започва бурята в неподвижните знаци Лъв, Телец и Водолей, като най-уязвими ще са рождените планети в Скорпион. Фазата на Луната е първа четвърт – квадрат със Слънцето и ще сме доста неадекватни. Лош ден за начало на работната седмица – добре е да не предизвикваме конфликти, ако ни е възможно, но в такъв ден все някой ще се намери да ни настъпи по лъвската опашка  /луната  е все още в Лъв/ и емоциите да избухнат. Не е спокоен ден, особено за създаване на нови отношения и връзки. Силно ще пострадат рождени планети в 8-ми  градус на Везни в този ден около обяд. На 10.05  ок. 2ч  растящата Луна преминава в Дева , където ще прави опозиция на Марс, Нептун и Юпитер в Риби в следващите 2,5 дни . Отново трудно ще постигаме съгласие с околните, но пък ще се разсейваме като се забием в ежедневието и работата. Работата с документи, всякакъв вид комуникация и кореспонденция ще са затруднени и объркани – около 14ч и 50мин Меркурий в Близнаци става ретрограден  и образува  квадрат с Луна в Дева. Този ден е по-добре да комуникираме със себе си, а не с околните. Слънцето е между Уран и Северния лунен възел и работи за бъдещето. Упорито ще искаме да подсигурим спокойствието си, но за момента обаче няма да ни се получи, защото започва квадратура със Сатурн във Водолей – ще се сблъскаме неприятно с правилата в социалната среда, може отново да бъдат върнати някакви мерки. Вероятно е да бъдат приети и закони в наш ущърб.

На 11.05,сряда, в 2ч и 23мин огромният Юпитер напуска омайния му дом Риби и преминава в огнения Овен, където ще се чувства добре и ще даде ново начало на всичко, което олицетворява. Считам, че това е добър ден, въпреки негативния аспект на Слънцето със Сатурн, който ще ни подскаже, че трябва за момента да се примирим със съдбата, която „знае“ по-добре от нас как да ни съдейства  /Слънце съвпад със СЛВ/. Марс в Риби е в позитивни аспекти с Лунните възли, т.е укротената агресивност, превърната в ненатрапчива активност ще даде положителни резултати. Все пак се намираме в коридор на затъмненията и прекалената активност и настоятелност  могат да ни доведат до непредвидени обрати и провал. На 12.05, четвъртък, в 9ч и 35мин, Луната преминава във Везни, застава срещу Юпитер , но прави и тригон /най-благоприятният аспект с Юпитеров характер/ с ретро Меркурий в Близнаци – време да изявим себе си, като се справим със стари обещания, които не сме изпълнили. Може да изникнат от миналото и хора, които са ни били близки. Огнено-въздушната енергия надделява и промените започват. Сладката омая и „розовите очила“ от престоя на Венера и Юпитер в Риби вече са приключили. През следващите 2,5 дни , при растяща Луна във Везни , приоритет ще са намиране на компромиси и варианти за договаряне на база на стари, работили отлично в миналото споразумения. Ще можем да поискаме преразглеждане на някои точки във вече подписани договори, които не ни удовлетворяват. От нас може да поискат същото. Петък, 13.05, е необикновен ден : точен съвпад на Слънцето със СЛВ и каквото и да се случи, каквото и да измислим все ще е от полза за бъдещето ни. Луната е в опозиция на Венера и женската ни същност ще е подложена на колебание и несигурност. Не е добре за лична изява и създаване на нови връзки и взаимоотношения.

Марс започва съвпад с Нептун в Риби – това пък не е подходящо за мъжката половина от човечеството – леност, мързел, липса на желание за работа, развиват се зависимости, от които човек трудно се отървава. При някои жени ще се появят мъже ласкатели, използвачи и недоброжелатели. Но все пак всичко зависи от личната рождена карта. Събота, 14.05, е ден със смесена енергия, но клони към негативна. Луната навлиза във фаза Пълнолуние, в квадрат с ретро Плутон – няма да сме добра компания за никой, дори за себе си . Уединението е за предпочитане. В 13ч и 30 мин пълната Луна ингресира в неподходящия й Скорпион и емоциите ни придобиват неговия характер – тихи, неотстъпчиви, ревниви, подмолни, контролиращи и потискащи. Неделя, 15.05, е със същата енергетика и добре,че е почивен ден . Все пак Юпитер в Овен и ретро Меркурий в Близнаци могат да ни подтикнат към писане, разходка или приятно пътуване с близки хора. Общуването с близки и роднини в чужбина ще е ободряващо. В 7ч и 14 мин на 16.05, понеделник, ден на Луната, е Пълнолунието с пълно Лунно затъмнение в Скорпион, в 26-ия му градус. Изключително интересно за интерпретация събитие , което аз не мога да  определя  еднозначно като негативно. От България ще  се вижда част от него от  4ч и 32мин  до 5ч и 28мин  /само сянка и частично/. Вероятно ще изскочат от миналото ситуации, които някога са ни  потискали и депресирали, довели са ни до задънена улица и не сме могли да ги разрешим тогава. Единствено планетите в 26-ия гр. на Лъв и Водолей ще са подложени на атака. Но пък има и отвеждащи напрежението аспекти : тригон със съвпада Нептун/Марс в Риби и секстил с ретро Плутон в Козирог, т.е трябва да намерим вътрешния си скрит енергиен запас от воля /Плутон/ и да приложим естественото желание за спокойно решаване на проблеми, без агресия  /съвпада Нептун/Марс в Риби/. Това обаче, няма  да мине без съпротива от социалната среда и порядките в нея : явлението е в квадратура със Сатурн във Водолей. Все пак полусекстила от 30 гр. между Сатурн и Нептун ще намали напрежението , ако намерим подходящо съотношение между принципи, закони, правила /Сатурн/ и желание за безметежно съществуване /Нептун/. Още същия ден в 14ч и 51мин пълната Луна ще премине в Стрелец, ще тригонира Юпитер в Овен и от лошото настроение няма да остане и следа. Така ще приключи първият за 2022 година коридор на затъмненията.

 Ето основните астрологични събития през разглеждания период :

1. На  02.05  Венера преминава в Овен и с това чувствата стават водещи, също и финансовото ни състояние придобива първостепенно значение;

2. На 05.05 точен съвпад на Слънце с Уран в Телец – силно подчертана енергия на неподвижните знаци, при което е възможно да се задълбочат кризите, които съществуват в живота ни и в световен мащаб. Телец е най-инатливия знак  в зодиака и само присъствието на Уран в него може да доведе до някаква промяна , но по-нататък;

3. На 10.05 Меркурий в Близнаци става ретро от 5-ия гр. на знака и комуникации, разговори, договори, пътувания и др. ще бъдат осуетявани или преправяни до 03.06, когато ще тръгне в права посока от 26-ти градус на Телец;

4. На 11.05 Юпитер преминава в Овен и неговите качества и сфери на управление ще станат приоритет, както при Венера. Ще налагаме къде със сила, къде с убеждение своята ценностна система и възгледите си за развитие и правота. Вероятно законодателните органи и съдебната власт да придобият първостепенно значение и да започнат да служат честно и почтено ;

5. На 15.05 е Пълнолунието с пълно Лунно затъмнение в 26-ия градус на Скорпион , с което приключва първия коридор на затъмненията за тази година.

Важното за разглеждания период е, че излизаме от улегналия и съзерцателен земно-воден характер на съществуването си, от продължителното влияние на знака Риби , който ни донесе прекалено доверие и безпочвена надежда за оправяне на негативната ситуация с цените и енергията . Докато  Марс  също е  в Риби няма да имаме силата да се противопоставим, но след 25.05 , когато премине в своя знак Овен, при Юпитер, ще възвърнем активността си и ще потърсим отговорност. Затова считам, че този коридор на затъмненията ще има обновяващ ефект върху нас, макар и да не сме много наясно какво точно се случва. И накрая ще дам периодите на Луна без курс, когато не се започна нищо ново :  02.05  от  13ч и 14мин  до  13ч и 48мин ;  04.05  от 23ч и 38 мин  до  2ч и 06мин на 05.05;  07.05  от 13ч и 27мин  до  14ч и 51мин;  09.05  от  15ч и 40мин  до 1ч и 54мин на 10.05;  12.05  от 7ч  до 9ч и 36 мин;  14.05  от 11ч и 08мин  до  13ч и 35мин;  16.05  от 12ч и 29 мин  до  14ч  и 51мин.

%d bloggers like this: