ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  СТРЕЛЕЦ  2022 г

Картата на Новолунието в Близнаци в 9-ия градус на знака на 30.05 показва едно на пръв поглед пасивно явление, т.е съвпадът  Слънце/Луна няма главни  /мажорни/ аспекти с другите планети и предполага липса на каквато и да било инициатива и желание за действие, но има творчески аспекти с Венера в Телец и Нептун в Риби. Това обстоятелство ни подтиква към търсене на нетрадиционен подход за решаване на задачите и изпълнение на желанията, които ще си поставим в краткосрочен план за един месец. Венера е най-силната на небето, защото е директен и индиректен управител на шест планети, следва Марс в Овен и накрая Нептун в Риби. Най-силният знак е Телец, а най-слабият – Риби. Затова желанията трябва да са свързани с комуникация, договори, документи  и пътувания по Близнаци, които да ни осигурят спокойствие, уют, пари и други материални придобивки, изява на лични таланти и способности по Телец, съгласно картата на Новолунието, която е с преобладаващи позитивни аспекти. Важен е рожденият дом, в който попада това явление , защото активира темите в него и поставя едно ново начало по тях. Има насоченост към изоставени планове и проекти – Меркурий  /управител на Новолунието/ е ретро до 03.06.  В последния ден от м. май 2022г. ще сме в движение и добрата енергия от предишния ден ще се запази. Само късно вечерта може да ни обземе носталгия и да си поплачем тайно.

На 01.06,сряда, ок. 8ч и 40 мин Луната навлиза в своя знак Рак и поставя акцент върху дом, семейство, род и родина, грижа за близки и прехраната им, подсигуряване на ежедневието и доброто разположение на хората в най-близката среда. Има обаче тенденция към преекспониране на тези теми и излишна настойчивост : Луна съвпад с Лилит и квадрат към съвпада Юпитер/Марс в Овен. Лилит е компонент на Скорпион и когато прави напрегнати аспекти се проявява манипулативно и агресивно. Разбира се, Марс и Юпитер в Овен са достатъчно силни , за да поемат удара и да отговорят подобаващо, но тогава ще се стигне до неприятни ситуации в близката околна среда и социалния ред. Луната и Лилит /Черна луна/, както и Селена /Бяла луна/, са символи на женската ни същност като майки, съпруги, дъщери и защитнички на правото на живот. Лилит действа остро, подмолно, с максимална амбиция и неотстъпчивост. Юпитер е благородник, дарител и благодетел, Марс е началото, искрата, мъжката ни същност и когато двете планети са в съвпад е време за поява на мъже с чест и достойнство както в личния живот, така и в обществения. Затова в този ден е възможно да пропуснем или да се изправим несъответстващо срещу хора с истински намерения и чисто желание за близки отношения. НО…, винаги има едно „НО“, което може да смекчи ситуацията и в случая това е Венера в Телец – тя прави добри аспекти и  с двата  съвпада : Луна с Лилит в Рак и Юпитер с Марс в Овен. С други думи казано, ако се доверим на собствената си преценка за красота и любов в живота и преодолеем силното желание за съзнателно манипулиране на  някого, можем да намерим щастието. Съвпадът на Луната с Лилит ще ни кара да бъдем подозрителни към всичко. Но това е само един ден в месеца и затова 01.06 ще е особен. В четвъртък, 02.06 , Луната излиза от фаза „новолуние“ и започва видимо да расте . По обяд са възможни промяна в планове и приятни изненади. Хубав,изненадващ ден. На 03.06,петък, Луната е все още в Рак и прави прекрасна конфигурация с ретро Плутон в Козирог, Нептун в Риби, вече директният Меркурий в Телец и Лунните възли по оста Телец/Скорпион – ще се чувстваме добре и интуитивно ще намерим правилния път за решаване на проблемите, както и за нови неща,свързани с бъдещето. Силна земно-водна енергия, даваща ни възможност за реализация.

 Слънцето от няколко дни не е активно, т.е не прави аспекти с другите планети и сякаш творческата ни същност е спряла да работи, почива си – не можем да сътворим нищо ново. Сатурн във Водолей също е „спрял“ в 25-ия градус на знака и очаква ретро фазата си. Меркурий също  „стои“, но вече е директен и съвсем скоро ще се върнем към обичайната дейност спокойно, без да се притесняваме от грешки и объркване на комуникацията.Ще трябва обаче да преодоляваме пречещи ни правила и законоопазващи органи : Меркурий е в продължителен  квадрат със Сатурн, но и в секстил с Нептун и тригон с ретро Плутон, така,че ще имаме възможност да се справим. Считам, че този петък е прекрасен ден. Венера и Марс са в приятен аспект от 30 гр., и двете планети са в свои знаци, силни са и се поддържат , т.е мъжкото и женското начало продължават да са в синхрон и няма да имаме проблеми с половинките в живота. Около 21ч и 38мин растящата Луна ингресира в  Лъв и подкрепя огнената стихия. Събота, 04.06 е изключително динамичен ден – има всякакви аспекти, но най-интересната конфигурация е между Марс, Венера и Луна : Луна и Марс са в тригон, а Венера и Луна са в неприятния аспект квадрат / 90гр./. Тази ситуация засяга мъже с паралелни връзки и е добре да си бъдат у дома, при съпругата /Луната/, а любовницата /Венера/ да я оставят този ден. Има голяма възможност двете да се засекат неочаквано или пък съпругата да узнае . В личен план женската ни същност ще е „под пара“ и ролите на съпруга и любима няма да са в кондиция. В случая с преимущество ще е тази на съпругата, която ще влезе в разпоредителен режим. Ще има страсти, любов у дома , може и внезапно разместване на интериора. Все пак огънят дава  желание за промяна, нови идеи и стопля „замръзнали“ домашни отношения. Неделя, 05.06, е ден на предизвикателства и неприятни изненади:  имаме напрегната конфигурация Голям квадрат в неподвижни знаци : растяща Луна в Лъв, вече ретро Сатурн във Водолей и Лунните възли в Телец/Скорпион , като СЛВ е в съвпад с Меркурий. Разговорите за бъдещи начинания няма да са успешни, всеки чисто емоционално /Луна в Лъв/ ще държи на своето, практичните предложения  /Меркурий в Телец/ ще срещнат лют отпор от стари правила в семейството или от доайена в рода  /този,който определя правилата – ретро Сатурн/. Същото ще е и в социалната среда, добре,че е почивен ден, но може да има недоволни протестиращи.

Има някакво избавление от ситуацията през Нептун в Риби, но то ще е по-скоро замазване на същността и замитане под килима,т.е няма да се стигне до окончателно решение. Затова този ден да е за почивка и релакс или за спорт. В понеделник, 06.06, ок. 9ч и 20 мин Луната преминава в Дева, земната енергия е преобладаваща, страстите се успокояват и седмицата започва добре. Меркурий продължава квадратурата си с ретро Сатурн във Водолей , което означава трудна, тежка ,бавна комуникация с държавни организации и управленски структури, както и с прекия шеф на работното място. Но положителните аспекти с ретро Плутон и Нептун ще ни дадат решение, ако бъдем толерантно неотстъпчиви и упорито търсим правата си. Ще има хора, които ще се стремят да ни убеждават,че не можем да се възползваме от определени неща, дори и в близкото обкръжение . Вторник, 07.06, ще е шарен ден , има всякакви аспекти на небето , но преобладаващият е полусекстил /30 гр./ – 4 броя, който предлага малки, дребни  щастливи случайности, водещи към по-големи удовлетворяващи ни резултати. Това е и ден на фаза на Луната „първа четвърт“ : Луна в Дева  квадрат Слънце в Близнаци. Този път тази фаза не е толкова противоречива, защото и двата знака са под управлението на Меркурий и просто ще имаме напрегната умствена работа, където и да се намираме. Считам,че денят ще е ползотворен. В сряда,08.06, ден на Меркурий, от 8ч до 18 ч са часове, заредени с преобладаваща земна енергия и трябва да направим важните неща или поне да поставим началото. Денят е добър за реализация на планирани  дела. Венера в Телец за почва съвпад със своя гост Уран и предстоят неочаквани промени по темите, които тя управлява – пари, любов, дипломация, уют, таланти, интериор,творчество, красота и т.н. Този съвпад е в близост до Северния лунен възел и всичко , което ще се случи през този десетдневен период  до 18.06 ще има благоприятна връзка с бъдещето. Марс пък се отделя от  госта си Юпитер и техния прекрасен съвпад се прекратява – следващата им такава среща ще е на 14.08.2024 г. в 17-ия гр.  на Близнаци.

Вечерта на 08.06.2022г. растящата Луна навлиза във Везни и подкрепя въздушната енергия – следват  2,5 дни на пътувания, създаване на нови контакти, дипломатичните отношения са на преден план, активността е в срещи и разговори, предизвикани от емоциите ни : Луна опозиция на Юпитер и Марс , но тонът и решенията ще са делови – Меркурий е все още в Телец. Може да има и тенденция към неотстъпчивост и чиста проба инат, защото всеки ще иска да вземе от другия максималното. Особено силен в това отношение е  09.06 ,четвъртък, ден на Юпитер. На този ден Сатурн тръгва „назад“ и от миналото ще започнат за излизат нерешени неща, които ще трябва да обмислим сериозно или просто ще ни се наложи да свършим изоставена работа. Може да има и бум на съкращения и уволнения /Меркурий в квадрат с ретро Сатурн/. Преговори на високо ниво могат за зациклят в този момент. На 10.06, петък ,ден на Венера, имаме много разнообразна картина на взаимодействие между планетите на небето. Най-активни в положителна посока ще са рождените  планети между 22-ри и 26-ти градус на Стрелец и Дева. Ще трябва да положим усилия, но ще имаме добър резултат по техните значения.Това ще е динамичен ден в позитивния смисъл на думата. Около полунощ Луната преминава в неподходящия й Скорпион  и в следващите 2,5 дни са възможни  емоционални кризи , свързани с миналото  –  Луна съвпад с Южния си възел, квадрат със Сатурн във Водолей и опозиция на Уран/Венера в Телец. Най-засегнати ще са рождените планети във втората половина на Лъв, Водолей, Телец и Скорпион и ще трябва да устояват на предизвикателствата от околната среда особено на 12.06 около обяд, когато Луната ще навлезе във фаза пълнолуние. Но пък има и отвеждащи напрежението аспекти, свързани с неща,които не зависят от нашите планове. Т. е.  възможни са и подкрепящи ситуации, които не сме очаквали : Венера е в точен съвпад с Уран и в близост до Северен лунен възел. Това обстоятелство означава, че не трябва да настояваме и да се инатим, защото каквото и да се случи, то е в полза за в бъдеще. Това се отнася с пълна сила за зодия Скорпион – възможно е при тях да се върне стара любов.

 Слънцето в Близнаци най-сетне започва аспекти със Сатурн, изключително благоприятен /тригон/ и с Нептун, изключително неблагоприятен /квадрат/ , което означава ,че ще трябва да скъсаме с мечтите, илюзиите и безметежното ежедневие  и да се придържаме към минали правила на поведение и живот, които са ни носили добър резултат.  С други думи – трябва да намерим подходящо съчетание между мечти и реализация, за да постигнем успех. Възможно е плановете,направени преди един месец да претърпят позитивна промяна и да отпаднат някои. Меркурий е в последните два градуса на Телец и умствената работа е затормозена, т.е „забили“ сме мисълта си в една посока – материалната, което не е особено добре за дните при Луна в Скорпион. Но при всички случаи не трябва да се отказваме от намеренията си, а трябва да намерим начин да сведем до минимум пречките от околната среда  /Сатурн/. На 13.06, понеделник, в 1ч и 32мин пълната Луна преминава в Стрелец и през деня ще се чувстваме добре, с приповдигнато настроение /Луна в тригон в Юпитер в Овен/ и с намерение да свършим всичко с един замах /Луна в тригон с Марс в Овен/. Има опасност да сме нетърпеливи и припени.

 Около 19ч. Меркурий се връща най-сетне в своя знак Близнаци, където е в стихията си, в пряк и преносен смисъл и хуква да гони Слънцето. Мисълта ни ще се освободи от тежестта, еднообразието и материализма на Телец и ще се върнем към лекотата и интелигентността на Близнаци. Преобладаваща е огнено-въздушната стихия – време е за движение, нови идеи, нови приятелства, нови пътувания, отпускаме се. Съвпадът на Венера с Уран продължава и изненадите също, приятни или не – зависи от рождената карта. На 14.06,вторник,ден на Марс, в 14ч и 52мин е точното Пълнолуние в 24-ия градус на Стрелец. Динамично, изпълнено с всякакви аспекти и конфигурации между планетите, явление , типично за подвижния характер на знака. Ще има напрежение, ще има и удовлетворение , но всяко вложено усилие и преодоляна пречка ще ни носи успех. Тъй като всяко едно Пълнолуние е пикът  за реализация на плановете, направени при предходното Новолуние, не трябва да съжаляваме ,ако някои точки от списъка ни отпаднат – те просто не са ни били нужни, а само в нашата фантазия : оста Слънце/Луна е в тау квадратура с Нептун в Риби. Най-разочаровани ще са планетите ок. 24-ти градус на Дева , които най-остро ще изпитат  възобновяващата енергия на това Пълнолуние. Да не забравяме,че огненият Стрелец е знак на Юпитер – късмет, широк поглед върху нещата от живота, просперитет, оптимизъм, при него няма кризи,тежки изритания и униние и винаги се намира изход и решение. Затова , най-голям късмет при това Пълнолуние ще имат рождените планети около 24-ия градус на Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци, Лъв и Везни. Ето и по-важните астрологични събития през разглеждания период:

  1. На 03.06, Меркурий става директен в 26-ия градус на Телец, но е в съвпад с най-негативната неподвижна звезда Алгол, чиято енергия е смесица от характерите на Сатурн и Марс – буксуване, невъздържаност, агресия, силен подтик за действие, но без резултат. Затова до 09.06, докато Меркурий не се отдели от 26-ия гр. е добре да не започваме важни дела, особено,свързани с договори, задължения към държавни институции и други подобни. Тези дни са благоприятни само за проучване на нещата, без окончателни решения;
  2. На 05.06  Сатурн става ретрограден и до 09.06, когато ще тръгне „назад“ ще ни е по-трудно да общуваме с хора и институции, които определят правилата в живота ни, работата и социалната среда;
  3. На  08.06 Венера започва 10-дневния си съвпад с Уран в Телец, като точният е на 12.06 в 1ч и 57мин в 17-ия градус на знака – започват интересни и неочаквани събития по темите на Венера – любов, пари, партньорства, дипломация, удобства, развиване на собствените материални придобивки и лични таланти и др. Уран пък ще „миряса“ за малко и ще прояви креативните си качества, т.е  ще бъдем обзети от  неподозирани желания за промяна в личния живот, интериора у дома, може да открием удоволствие и удобства на места,където не сме  подозирали, може да се вземе решение за преместване по местоживеене.  
  4. Слънцето не прави главни аспекти с други планети от 28.05 до 12.06, което означава, че ще ни се иска някой друг да ни свърши работата и нищо ново не можем да се захванем. На 12.06 Слънцето започва аспекти с ретро Сатурн и Нептун – вероятно ще се освободим от заблуди и ненужни планове, както и ще направим преоценка на хората, в които вярваме и на които имаме доверие. Това ще продължи до излизането на Слънцето от Близнаци.
  5. На 13.06 в 18ч и 27мин Меркурий се завръща в своя знак Близнаци и общуването става по-леко и свободно.
  6. На 14.06 в  14ч и 52мин е точното прекрасно Пълнолуние в 24-ия градус на Стрелец : преобладаваща е огнено-въздушната енергия , даваща ни възможност за промяна, нови идеи и запознанства с интересни хора.

Времето от Новолунието в Близнаци до Пълнолунието в Стрелец няма да е бурно и размирно – Уран и Марс  ,основните подбудители, не правят негативни аспекти . Небето е отрупано с малки аспекти от 30 гр., които потушават всякакви негативи, не че ги няма, просто енергията им не е остра и по-скоро е хваната да работи за добър краен резултат. Лунните възли продължават да стоят в 23-ия градус на Телец и Скорпион и да правят квадратури със Сатурн  /вече ретро от 05.06/ – кармични проблеми във връзка с правила и тяхното прилагане, статукво и липса на промяна. Все пак Сатурн във Водолей изисква нови правила, свързани с народа и неговото желание за по-свободен живот, както и управление чрез референдуми, т.е управляващите трябва да питат хората.  Това се отнася до правителства, които не се съобразяват с народа в дадена страна и не подкрепят желанието на хората да живеят по-леко и безметежно  /квадратурите се „разбиват“ през Нептун в Риби/. Така,че предстои смяна на такива правителства.

Луна без курс през разглеждания период : 31.05 от  23ч и 11мин  до 8ч и 50мин  на 01.06; 03.06  от 18ч и 16мин  до  21ч и 39мин;  06.06  от 2ч и 13мин  до  9ч и 23мин;  08.06  от  15ч и 10мин  до  18ч и 54мин;  10.06   от 20ч и 37мин  до 23ч и 42мин;  13.06  от  0ч и 41мин  до  1ч и 33мин;  14.06  от  17ч и 59мин  до  1ч и 15мин на 15.06 .

%d bloggers like this: