ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РАК  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  2022 г.

Новолунието в Рак на 29.06 е изпълнено със страст, неподозирани сили и възможности за промяна , трансформация под въздействие на неуправляеми  събития, дошли от обективната действителност. Основната тема на явлението е защита с всички средства на дом, семейство, род и Родина, като най-важно е да не прехвърляме границите на собствеността си и да не посягаме към чуждата. На следващия ден, 30.06, небето ни предлага разнообразна картина на взаимодействие между планетите, ще има от всичко: и добро стечение на обстоятелствата, и напрежение, което може да ескалира късно вечерта около 22 ч. Марс в Овен е връх в две противоположни по своя характер конфигурации , като най-засегнати от тази ситуация ще са рождените планети около 25-ия градус на знаците, най-вече на Везни. Тау-квадратурата Луна в Рак, ретро Плутон в Козирог  и  Марс е най-враждебната, но пък има и едно приятно разбиване на енергията през ретро Нептун в Риби.

С други думи – ще успеем да избегнем агресията, ако се придържаме към положителните страни на въздействие на тази планета – кротост, емпатия, увлечение към творчество и спокойствие. Почивка на море също е изход . Тук има и една уловка – Меркурий в Близнаци е в квадратура именно с този Нептун: можем да чуем или произнесем красиви, но лъжливи думи, т.е възможно е думите да не се превърнат в дела, а да са само измамни обещания. По-добре е до говорим за минали, но нереализирани планове /Меркурий в тригон в ретро Сатурн във Водолей/ , отколкото за бъдещи такива. Затова последният ден от м. юни 2022г ще е „шарен“. В петък, 01.07, ок. 3ч и 40мин Луната ще премине в Лъв и следващите 2,5 дни ще сме във вихъра на преобладаваща огнено-въздушна енергия : идеи, пътувания, добри промени на планове, съдружия и проекти. Почивните дни няма да са такива – ще работим усилено, поставяйки собствените си желания на първо място  /Луна в Лъв/. Вечерта Луната излиза от фаза „новолуние“ и започва видимо да расте. Считам, че събота и неделя ще са продуктивни и успешни дни. Единствено в събота, 02.07, около обяд може да имаме внезапни изненади от близки и роднини, не съвсем удачни за нас, но като цяло нещата ще са поправими. В неделя, 03.06, ок. 15ч и 32мин растящата Луна преминава в Дева и настъпва равновесие : 5 планети във вода-земя и 5 планети в огън-въздух. Добра ситуация за водене на преговори, още повече, че Марс, Сатурн и Меркурий са в идеална конфигурация за това. От 04.07, понеделник започва реализация на плановете , като ще бъдем заети с детайлите, ще работим самостоятелно. Ретро планетите на небето вече са три : Нептун, Сатурн и Плутон, което означава ,че ще имаме някакви проблеми от социалната среда и ще трябва да ги преодоляваме , като търсим помощ и съдружие. Това ще е възможно в следващите два дни при Луна в тригон с Уран, Северния лунен възел и Плутон. През деня на тази дата Луна в Дева и Венера в Близнаци са в квадратура и женската ни същност ще е подложена на изпитание : коя роля да е водеща – на майка и съпруга или на свободна жена, която иска нови запознанства и нова среда на връзки и комуникация. Това колебание ще е само един ден и крайният резултат ще зависи от рождената карта на всяка жена.

 Вторник, 05.07, е ден на промяна на енергията на Марс,който навлиза в Телец и на Меркурий, преминаващ в Рак. Тази смяна на знаците на двете планети става почти едновременно за около 10 минути  /от 9ч и 15мин до 9ч и 26мин/ и фона на разговори и действия се променя драстично – всичко започва да става задкулисно, прикрито и неявно. Марс в Телец е в заточение , т.е намира се в неподходящ знак за положителна изява – Венера му е управител, а това е неприемливо за неговата същност. Марс в Телец пренатяга ситуациите, работи за разрушаване при негативни аспекти, а пък Меркурий се потапя в чувствителната вода на Рак – емоции, сълзи, прехвърляне на личната вина върху най-близките хора , но пък разговорите и новините ще се въртят около дом, семейство, род и Родина; запасяване с храна, обгрижване на поколението и родителите; смяна на дом и др. Преобладаваща е земно-водната енергия – грижа за оцеляване, изпълнение на направените планове във връзка с това. Емоционалните разговори ще са  преобладаващи, както и емоционално взетите решения. На 06.07,сряда, ок. 1ч и 25мин растящата Луна преминава във Везни и следващите няколко дни до Пълнолунието ще сме емоционално превъзбудени, всичко ще ни дразни и провокира. Все пак при Луна във Везни ще спазим донякъде дипломатичния тон на поведение, но ще се надскочим /Луна опозиция на Юпитер в Овен/ вероятно финансово. Слънцето се отделя от Лилит /отърсваме се от нечия хватка/ и започва конструктивен секстил с Уран в Телец . Това са около шест дни на креативност, неочаквано творчество в идеи и прозрения по теми ,които ни интересуват. На 07.07, четвъртък, ден на Юпитер ,ок. 5ч е точната квадратура Луна/Слънце и денят ще е емоционално нестабилен, разговорите ще са раздути, информацията преувеличена с определена цел  /Меркурий в квадрат с Юпитер до 12.07/ , финансовите договори ще са нелоялни, а цените – завишени, особено за кредити. Не е добре за купуване на големи и скъпи неща. Този ден, обаче, около обяд, може да се окаже  приятен и изненадващ в положителен смисъл по темите за любов, приятелство и добре изкарано време с желани хора. На 08.07, вторник, около 8ч и 16мин, растящата Луна навлиза в Скорпион, където е в заточение, и ще се почувстваме зле – опозиция на Марс в Телец : нервност, раздразнение, емоционална превъзбуда, може и силно главоболие. Рождените планети в първите градуси на Лъв и Водолей ще са подложени на стрес  и негативна енергия, в следствие на което ще се проявят агресивно.

Квадратурата Меркурий в Рак/Юпитер в Овен ще показва раздути слова с цел  заблуда /Меркурий е в съвпад с Лилит/. Всички новопоявили се лица по това време на политическата сцена са отявлени манипулатори и изкусни лъжци. Договори, подписани през този период  /до 14.07/ са подвеждащи.На 09.07,събота, Венера в Близнаци започва приятен тригон с ретро Сатурн във Водолей до 18.07, но и квадрат с Нептун в Риби. Това означава, че ще стабилизираме доходите си чрез изпитани начини за управление /в случая – умерена стагнация и харчене само за необходими неща; няма разточителство и лукс/; в любовта – ще се заздравят стари брачни отношения, а новите ще са „де жа вю“ , дългосрочни, но и някак не съвсем в реда на нещата /поради влиянието на Нептун/. Вечерта Луната ще е в съвпад със своя Южен възел, но нещата ще се изненадващо приятни и пълни със спомени за добри времена, особено за Скорпионите – Луна в тригон със Слънце в Рак . За рождените планети около 20-ти градус на Риби вечерта също ще е безпроблемна и приятна. Заражда се нещо от миналото с поглед в бъдещето. Около 11ч и 30мин на 10.07, неделя, растящата Луна ингресира в Стрелец и започват 2,5 дни на оптимизъм, радост от живота, късмет, особено за рождените планети в първата декада на Лъв. Този ден е и доста особен поради множеството творчески аспекти между планетите. В такива дни идват озарението, вдъхновението и интуицията на помощ на всеки човек. С най-голяма динамика ще е 12.07, вторник. Рано сутринта Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ и емоциите започват да надделяват над разума, действията ще са ни продиктувани от чувствата /пълна Луна в опозиция на Венера в Близнаци/. Най-уязвими ще са рождените планети около 24-ти гр. на Дева. Но този ден ще го причисля към графата „Всяко зло – за добро“, защото Слънцето е в добри аспекти към Лунните възли и каквото и да направим, то ще е от полза . Най-малкото – ще успеем да се справим с минали кармични задачи. Около обяд Луната преминава в Козирог, ставаме по-дисциплинирани, по-целенасочени в дела, свързани с работа и отстояване на собствени правила и разпореждания. Няма еуфория и разсейване. Изключително разнообразен ще е 13.07, сряда, денят на пълнолунието. На небето има всякакви аспекти и конфигурации, които усвояват негативите или ги разкъсват.

 С други думи денят ще е „шарен“, а вечерта в 21ч и 37мин е точното Пълнолуние в Козирог, в 22-ия градус на знака. Най-забележителното в това явление е, че всички провокативни аспекти са хванати в конфигурации с положителни и така тяхната негативна енергия е усвоена и укротена. Динамиката в картата ще е оползотворена за постигане на целите, поставени при Новолунието в Рак. Пълна Луна в Козирог: емоциите са хладни, насочени към реализация ; няма сълзи, няма „не мога“, няма „другите ми пречат“; настъпателност и неотстъпчивост; задаване на неоспорими правила. И най-същественото : оста на Пълнолунието прави точни прекрасни аспекти с Лунните възли, с Уран в Телец /той вече е в съвпад със СЛВ и е управител на Асцедента на явлението/, с ретро Нептун в Риби. Пълната Луна в Козирог е в широк съвпад с ретро Плутон, което още веднъж подчертава силното влияние на знака Скорпион върху събитието. Да припомня, че Новолунието в Рак беше в съвпад с Лилит  /Черната луна/, която е със силата на същия този Скорпион. Така, че и двете лунации  /Новолунието и Пълнолунието/ са заредени с непреклонната амбиция , суровата настъпателност , решителност и особените манипулативни умения на този знак. Луна в Козирог е в заточение и някои нейни качества са притъпени, като на преден план излизат емоциите, свързани с налагане на закони и правила, потискане на чисто женската емпатия и мека загриженост, поставяне на емоционални прегради, налага живот в трудни условия на стагнация и суровост – няма комфорт, няма нерегламентирани неща, извън правилата и закона. Все пак положителните аспекти на тази пълна Луна с нейните си лунни възли показва, че сме на прав път и желанията, написани по време на Новолунието са правилни . Пълнолунието НЯМА негативни аспекти.

 Считам, че в дните около това Пълнолуние ще се появят жени на политическата сцена у нас, които биха могли да изведат България от кризата. Подчертавам  ЖЕНИ , а не мъже. Мъжките планети в момента са в женски знаци : Слънцето и Меркурий – в Рак, Уран и Марс – в Телец , само Юпитер в Овен защитава мъжкото съсловие, но той не прави аспекти с други планети – не е полезен в този момент, пък и почти е „спрял“ и очаква ретро фазата си. Затова женската сила е на преден план. Тя излезе начело още с Новолунието в Рак – да не забравяме, че Рак, Скорпион и Козирог са женски знаци, т.е с подчертана женска енергия , която закриля, обсебва, приема, ръководи неявно нещата от живота, но и обича силно, страстно и не се отказва лесно. Освен това пълната Луна ще е много близко до Земята и трябва да я видим дори по-голяма от Слънцето, особено на втория ден след точното пълнолуние.Тогава, малко преди да излезе от фазата, Луната ще е в съвпад със Селена  /Бялата луна/ във Водолей – най-близката точка от орбитата на Луната до Земята. Ето и основните събития през разглеждания период :

1.На 30.06 е точният съвпад на Слънцето с Лилит в 9-ия градус на Рак и е вероятно да бъдем обсебени от някакви първични желания за манипулация, за разрушаване, за прекалена защита или нападение, силна амбиция по скорпионски за власт,секс и пари  /Лилит е компонент на знака Скорпион/.

2. Продължава действието на двете деструктивни квадратури: Слънце в Рак / Юпитер в Овен до 06.07 и  Марс в Овен / ретро Плутон в Козирог до 10.07, като тази има разсейване през ретро Сатурн във Водолей и вече ретро Нептун в Риби. Обяснението е, че можем да избегнем сблъсъците, нови военни действия, силното напрежение  и изключителната агресия , ако спазваме стари, изпитани правила и закони /ретро Сатурн/ и приложим отработени някога  „хватки“ за успокояване на ситуацията. Считам, че ще има ескалация и негативно развитие на войната в Украйна – тя започна при съвпад на Марс и Плутон в Козирог /Венера също присъстваше /. Пикът й ще бъде при опозиция на тези две планети чак около 21.05.2023г. и ще завърши при техния съвпад ок. 14.02.2024г. Това, разбира се, е според мен. Можем да се опрем и на отношенията Венера/Марс, които бяха в точен съвпад тогава, при започването на военните действия в Украйна, но тези две планети отговарят за друг тип отношения.

3. Денят  05.07, вторник, ден на Марс , е ден на тотална промяна на енергиите на две планети : Марс и Меркурий заедно сменят знаци от 9ч и 15мин до  9ч и 26мин. Пръв е Марс, който навлиза в Телец, а десет минути след него Меркурий преминава в Рак. Така тонът на вербалната комуникация се променя драстично : от открито, ясно и точно изразяване /Меркурий в Близнаци и Марс в Овен в конструктивен работен аспект от 60 гр,секстил/ се преминава в стил „Аз ти казах, но ти не ме разбра правилно“, т.е започват увъртания и емоционални, неприложими идеи при преговори, договори и всякаква комуникация. Това ще продължи до 09.07.

4. Освен това Меркурий в Рак е под въздействието на Лилит от 08.07 до 13.07 и казаното е с подтекст, договорите имат неясни клаузи със скрити негативни последствия, преговорите са подмамващи и са с капани за лов на наивници.

5. Венера в Близнаци от 10.07 до 18.07 започва конфигурация с ретро Нептун в Риби /квадрат/ и ретро Сатурн във Водолей /тригон/. Не трябва да вярваме на стари „упойващи“ ни чувства с бивши партньори и в бизнеса и в личните отношения. Ако се придържаме към свои ,изпитани вече, строги правила в отношенията ще преминем тези осем дни без загуби на чувства, доверие, и не на последна място – пари. Не е съвсем добре за дългосрочни инвестиции. Все пак Венера в Близнаци е интелектуалка и хвърля солидни суми за удоволствия в пътуване, курсове, сбирки по интереси , купуване на разни джади за комуникация, книги и учебници и т.н

6. Уран продължава съвпада си със Северния лунен възел в Телец и всяка промяна по темите на знака  /пари, таланти, удобства, уют и т.н/ ще е с революционен устрем с поглед в бъдещето. Каквото и да стане ще е от полза, която ще оценим по-късно, когато премине този аспект ок. 19.01.2023г. Точният съвпад е на 01.08 в присъствието на Марс и вече в квадрат към ретро Сатурн във Водолей – битката между ново и старо отново започва.

7. На 13.07 ,сряда, ден на Меркурий , в 21ч и 37мин е точното Пълнолуние в 22-ия градус на Козирог, за което писах по-горе.

И накрая Луна без курс, когато нищо ново не се започва, но могат да се стартират неща, от които очакваме негативен резултат или ни е страх от тях. Смисълът на „Луна без курс“, т.е Луната не прави главни аспекти с другите планети, е ,че нищо по това време няма да се случи – ни добро ,ни лошо. На  30.06  от 23ч и 15мин  до 3ч и 41мин  на 01.07;  03.07 от 13ч  до  15ч и 32мин;  05.07  от 21ч и 04 мин  до 1ч и26 мин  на 06.07;  08.07  от 4ч и 5мин  до 8ч и 16мин;  10.07  от 7ч и 35мин  до  11ч и 35мин; 12.07  от 4ч и 44мин  до  12ч и 02мин.

%d bloggers like this: