ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  2022 г

 

Пълнолунието на 13.07.2022г  в 22-ия градус на Козирог е само с положителни аспекти и към ретро Нептун, и към Уран, и към Лунните възли, което показва , че сме настроени положително към темите на Козирог:  управление, правила, упоритост, организираност, дисциплина, отговорност, преследване на целта с всички средства до пълната реализация, бавно,но сигурно развитие по вертикала и изкачване на йерархичната стълба, като крайната цел е стигане до върха; амбиция, концентрация, консерватизъм, придържане към установения ред и закон, постига целите с план и точното му изпълнение. НО … Винаги има едно „НО“, което внася баланс във всяка една ситуация. В случая : управителят на пълната Луна , Сатурн /той управлява знака Козирог и всички планети в него/,  е ретро и образува с Лунните възли напрегната конфигурация ,наречена  „тау“-квадратура и така стои между минало и бъдеще. Тоест  –  не можем да вземем решение на къде да тръгнем в този момент, затова все още сме без правителство, управлението на държавата все по-сериозно взе да „куца“ по всички направления.  Това се случва и с други държави, също и с големи корпорации и съюзи. Изобщо темата  „управление“ на каквото и да било е в застой, като  има крещяща нужда от обновление в посока на либерализация, завой „на ляво“ , намаляване на административния натиск , обновяване на данъчната система , пенсионната, управление чрез референдуми  и т.н. Но не козметичен ремонт и замитане на проблемите под килима. Сатурн и Юпитер във Водолей от 22.12.2020 г ,  зададоха тази  посока, която ще важи за следващите 200 години. И всички управляващи, които не се съобразиха с това тогава, паднаха от власт, а в големите международни организации започнаха на се образуват вътрешни фракции, които подкопават стабилността им. Тези сътресения ще продължат и през 2023г.

 На 14.07, четвъртък, в 11ч и 14мин пълната Луна навлиза във Водолей и темите за свобода, за счупване на всякакви окови, които ни тежат, но влачим безропотно, за обединение на еднакво мислещите, за хуманност и т.н ще излязат на преден план за следващите 2,5 дни. Тези теми ще бъдат остро заявени и поставени от народа пред управляващите :  Луна и ретро Сатурн ще са в квадратура с Марс и Уран в Телец. Очаквам недоволства, бунтове и демонстрации, несъгласие , протести под всякаква форма. В личен план няма да можем да се организираме както ни се иска, за да свършим заплануваните задачи и ще трябва да преодоляваме всякакви изненади. На 15.07, петък, около 21ч Луната е в съвпад със Селена  /Бялата луна/ и ще е най-близо до Земята, но и същевременно излиза от фаза „пълнолуние“ и започва да намалява. Вероятно изгревът й ще е красив. Селена е противоположна по характер на Лилит  /Черната луна/ и когато планетите правят съвпад с нея получават от Космоса добри послания. Затова нощта на 15-ти срещу 16-ти ще е светла и благословена. Освен това Селена и ретро Сатурн вървят един към друг и ще са в точен съвпад на 26.07. Вероятно подходящите за момента решения ,свързани с управлението, правилата и другите теми по Сатурн, ще дойдат от миналото, за да се стабилизира по някакъв начин сегашното положение /ретро Сатурн/. Слънцето започва конфигурация с ретро Плутон  /опозиция/  и  ретро Нептун /тригон, благоприятен/ : всички опити да се конфронтираме с някой ще се разминават чрез надеждата за мирно решаване на проблемите , но и чрез неясни ситуации от миналото. Т. е.  на създадените провокации ще отвръщаме с интуитивно решение за помирение и намиране на подходящ изход и за двете страни. На 16.07, събота сутрешното кафе ще е приятно , а към 11ч и 18мин Луната преминава в спокойните Риби – емоциите стават тихи, почти безшумни  и ще потънем в благоприятната и спокойна земно-водна енергия /7 планети в земя-вода/ през следващите 2,5 дни. Това е време за съзидание, а не за разрушаване. Венера е в последните два градуса на Близнаци и й е омръзнало от пътешествия, приказки и интелектуални сбирки, както и от квадратурата й с Нептун, който я вкарва в измислен свят на любовта. Но пък творческите професии ще имат успех.

Около 22ч Меркурий настига Слънцето в 24-ия градус на Рак и до 20.07  умът ни ще работи на максимални обороти. Основната ни мисъл ще е заета със семейството, рода, дома, доброто състояние на всеки близък, почивката, прехраната и всички останали теми на Рака. Опозицията на Плутон и тригонът на Нептун /планети,управляващи социалната среда/ ще ни подпомогнат да вземем най-добрите решения за момента. Вероятно връщането към изпитани модели на поведение ще са ни от изключителна полза. Например отпътуване към родните  места на живеене, където сме се чувствали добре или заминаване на по-дълга почивка в любими дестинации. Преобразяването на дома също е вариант. На 17.07, неделя, енергията е същата и дори след обяд ще имаме приятни изненади . На 18.07, понеделник, ок.  4ч и 33мин Венера преминава в топлите обгрижващи води на Рак, а пък Луната е в точен съвпад с Нептун в Риби, точен тригон /аспект с Юпитерова, късметлийска характеристика/ със съвпада Слънце/Меркурий в Рак и приятен секстил  /60гр. с възможности за избор/ с ретро Плутон в Козирог. Денят ще е с добри емоции, чисто интуитивните ни решения ще са верните, доминира съзидателната водно-земна енергия и работната седмица започва добре. Време за спокойствие и доброта. Но около 14ч и 17мин намаляващата Луна навлиза в Овен, при Юпитер, и искрата е запалена. Ще излезем от опиянението и ще се втурнем стремглаво и решително да разбиваме нещата, които ни пречат. Може обаче да нараним хората,които обичаме  : Луна квадрат Венера в Рак. Затова следващите 2,5 дни ще са с напрежение , отказ от разбирателство, думите и действията ще са заредени с подчертаване на личния авторитет и всеки ще иска да бъде оценен според неговите разбирания. На 19.07,вторник, ок.  15ч и 35мин Меркурий ингресира смело в Лъв, където е в падение и думите величаят „Его“- то на всеки от нас. Всеки е велик в своите очи и ще се опита да докаже това и на другите. Вероятно най-голям успех в тази посока ще имат рождените Слънца в първата декада най-вече на Стрелец, но и на Водолей, Овен, Близнаци, Лъв и Везни.

С най-голямо напрежение и силни страсти се очертава 20.07,сряда – Луна в Овен е в квадратури към Слънце и Плутон  /фаза на Луната „последна четвърт“/. В социалната среда хората ще се обърнат с активни протести към всички и всичко. Ще има  „светкавици“ и  „гръмотевици“, може и в точния смисъл, не само в преносния. Интересното е, че този ден е Илинден , денят на св. Илия, който тресе Небето с колесницата си. Рождените планети ок. 25-ия градус на кардиналните знаци  /Козирог,Овен,Рак и Везни/ ще са подложени на изпитания. Разбира се, ретро планетите Сатурн във Водолей и Нептун в Риби, ще дадат своя принос напрежението да не ескалира до непоправими размери, т.е изпитаните правила за поведение /Сатурн/ и всеобщото желание за мирно решаване на проблемите  /Нептун/ могат да бъдат приложени ,за да се тушира агресията. Но все пак денят е с подчертано напрежение и някои хора ще се възползват  или ще  попаднат  под това влияние. Вечерта , ок. 21ч и 23мин, Луната преминава в Телец , където е в екзалтация и би трябвало да прояви положителните си качества. Но тук я очакват размирниците Марс и Уран, които пък в този знак са в ,съответно, заточение и падение и проявяват негативните си характеристики, когато са активирани с провокативни аспекти /квадрат и опозиция/. Затова считам, че и следващите ок. 2,5 дни ще са динамични. Освен това Слънцето е в последните два градуса на Рак и е уморено от много „вода“, иска действие, т.е вече ще сме се наситили на чувства и емоции и ще искаме промяна. На 21.07,четвъртък, ден на Юпитер, Венера започва 10-дневен квадрат със самия него и рождените планети около 9-ия градус на Везни и Козирог ще са подложени на изкушение за разточителство,  финансово необмислени действия, прекомерно изхвърляне в пазаруването и раздаването на кредити или приятелски заеми. Прекалени очаквания и на любовния фронт – принцът на белия кон  /Юпитер/ може да се окаже, че не е точният човек.

 На 22.07,петък, ден на Венера, по обяд Луната е в съвпад със своя Северен възел и Уран  – твърде магичен момент, за да бъде предсказан и адекватно изтълкуван. Този троен съвпад няма точни аспекти с други планети на Небето. Важното е ,че каквото и да се случи, то ще е в правилна посока за бъдещето. Ден на непредвидените неща, някои от които ще са приятни, в зависимост от рождената карта на всеки човек. Особено силно ще бъде , ако има съвпад с връх на дом. Разбира се, най-щастливи от ситуацията ще са наталните планети ок. 20-ти градус на Телец, Рак, Дева, Козирог и Риби. Силно активирани ще са тези в Лъв, Скорпион и Водолей и ще трябва да се борят и преодоляват препятствия от социалната среда. Добре е тези рождени планети да са аспектирани  положително в наталната карта. Късно вечерта , в 23ч и 07мин Слънцето навлиза в своя знак Лъв и огънят пламва неугасимо за следващите 30 дни. Меркурий и Юпитер са в прекрасен тригон : колкото и високопарни да са изказванията на някои хора, те ще са заредени с истинност и искреност. Вероятни са и бързи сключвания на договори за инвестиции. Меркурий, Венера и Юпитер са в такава конфигурация, която предполага масово влагане на натрупани парични средства в материални придобивки, някои от които може да се окажат по-късно излишни или с прекалено високи цени  /Венера и Юпитер са в квадрат/. На 23.07,събота, ден на Сатурн, ок. 8ч и 11мин малката Луна преминава в Близнаци и сутрешното кафе ще е съпроводено с приятни разговори. Настава равновесие на планетите на небето за следващите 2,5 дни : 5 планети във въздух-огън и 5 планети във вода-земя. Венера в Рак попада под въздействието на Лилит до края на м. юли и ще сме като омагьосани или ще излъчваме магнетизма на Венера в Скорпион – жената-вамп. Добре е този съвпад да има позитивни аспекти към лични планети. Тази една седмица може някои хора да се обвържат дългосрочно, да сменят партньор или да се забъркат в триъгълници на сексуална основа. В чисто финансова посока – някой изкусно може да измъкне  парите на друг чрез неустоими предложения. Не е за кредити – нито за даване, нито за вземане. От  24.07, неделя,   Меркурий в Лъв започва квадратура с Марс в Телец и неприятностите в комуникацията ще са налице, както и в пътувания, договори, обмен на информация, ще „стреляме“ с думи някои верни, някои не и тенденциозно насочени към размирици, неподчинение, спорове и агресивни действия. Относителното спокойствие приключва.

 25.07, понеделник, е шарен ден с всякакви по характер взаимодействия, но повечето са динамични и провокативни. Вечерта в 20ч и 54мин Луната ингресира в своя знак Рак, при Венера – домът и семейството са нашите убежища. Марс започва съвпад с Уран и СЛВ. Настъпват драматични дни на промяна на световната сцена, социалната среда във всяка една държава по отделно, създадените съюзи няма да устоят и ще се разпаднат тези, които вече не ни трябват както в обществен план, така и в личен. Във вторник,26.07, ок. обяд Луната навлиза във фаза „новолуние“ и прави съвпад с Венера и Лилит и агресивен аспект квадрат към Юпитер в Овен. Женската ни същност ще е обзета от непреодолимо желание да манипулираме и унищожаваме направеното до сега. А това няма да е добре за близките. Силен ден за получаване на негативни послания от Космоса по темите на Луната и Венера.Вероятно, изплашени за бъдещето ще се запасим и презапасим с продукти, необходими за семейството. Някои жени ще са свръхамбицирани да покоряват, завладяват и преобразяват каквото са си намислили. Може би това е нужно за момента. Мъжете не могат да се справят успешно със ситуацията сега. Венера управлява Марс и Уран, Луната е у дома си, но и Слънцето също, Юпитер също е силен, макар и вече почти спрял. Някак енергията е поляризирана, даваща превес за агресия и неразбирателство. От сряда , 27.07, започват дни на напрежение в неподвижните знаци : образува се т. нар. Голям квадрат от Меркурий в Лъв, СЛВ,Уран,Марс в Телец, ретро Сатурн в съвпад със Селена във Водолей и ЮЛВ в Скорпион. Това е тотална криза и няма да изброявам темите, които ще засегне, защото са почти всички в живота ни. Небето е с превес на квадратури , които показват брожение, борба, размирици, повишаване на цените още повече и т.н. Малкото позитивни аспекти в този ден ще ни спасят от крайности в поведението. Вечерта малката Луна става балсамична  /12 градуса до съвпада й със Слънцето/ и ще изчистваме съзнанието си от вредностите, натрупани през последните няколко дни, може да се погрижим и за чистотата у дома. Юпитер спира движението си и на 01.08 тръгва „назад“.

 На 28.07, четвъртък, в 9ч и 36мин Луната преминава в Лъв, при Слънцето и Меркурий и в огнената стихия вече имаме 4 планети. Вече сме във вихъра на танца на огъня – припряност, прибързаност, прекомерно изтъкване на личните качества /три планети в Лъв/, преиграване на всякакви сцени – на политическата, на домашната, на социалната, на театралната и т.н. Но пък може да имаме силни изяви в рекламата, в изложения и представяния, като всичко зависи от рождената карта. Вечерта, в 20ч и 55мин е точното Новолуние в Лъв, в 6-ия градус на знака. Единственият аспект на явлението е прекрасен тригон /120гр./  с Юпитеров характер със самия Юпитер в Овен, който е „спрял“ и очаква ретро фазата си. Другите  положителни аспекти са започващият секстил Венера в Рак/Марс в Телец и установеният вече такъв между ретро планетите Плутон в Козирог и Нептун в Риби. Квадратурата Юпитер/Венера се разпада и всъщност като негатив на Небето остава за няколко дни Големия Квадрат в неподвижни знаци, за който писах по-горе. Самото Новолуние е с добра енергия, даваща ни възможност да се изявим лично, да си поставим за цел дори сякаш неизпълними желания, да се втурнем към мечтите и идеите смело и късметът ще ни споходи. Започва и последният двубой между Сатурн и Уран : квадратура между тях, чието действие ще продължи до 12.12.2022 г. Затова ще имаме около  6 месеца за последно да преценим накъде и с кого да тръгнем. Най-силно това взаимодействие ще почувстваме през м. ноември, но дотогава има време. Сега ще се радваме на прекрасното Новолуние в Лъв и ще опитаме да използваме предложения от него устрем да сътворим нещата, които ще си пожелаем. Ето и по-важните астрологично събития през разглеждания период от 14.07 до 28.07 :

  1. Слънцето в Рак прави интересна конфигурация с ретро Плутон в Козирог и ретро Нептун в Риби от 14.07 до 22.07 и позволява да се върнем колкото години си искаме назад, да направим оценка на добри минали успешни „хватки“ за оцеляване и заобикаляне на проблемите. Това се отнася с пълна сила за главите на държавите, на съюзите, на семейството и на всички, на които е гласувано доверие и са поставени начело.
  2. На 18.07 Венера преминава в Рак и любовта е към и в семейството, дома, рода и Родината. Тук тя е скромна, интуитивна, отдадена на близките. Ще хвърляме всички парични средства за задоволяване на нуждите на членовете на семейството и ще се грижим за поостарелите си родители, както и за наследствата и домовете на рода.
  3. На 19.07 Меркурий пък смело атакува владенията на Слънцето – знака Лъв. Енергията е такава,че няма време и възможност за дълго обмисляне на ситуациите – Меркурий е в заточение и проявява негативните си характеристики, когато е аспектиран провокативно чрез квадратури и опозиция. Пресилени слова, величаещи собственото „Его“; драматични изказвания – много думи,без дела; театралничене и други „фукарлъци“ от рода : „сега ще видите кой съм аз“ и т.н.  До 27.07  обаче ще имаме казани съвсем искрено много истини: Меркурий в тригон в Юпитер.
  4. От 21.07 до 30.07 Венера и Юпитер са в предизвикателен аспект и разточителството и неумереното използване на чувства и пари ще е в силата си. Възможни са и измами на финансовия фронт, поради съвпада на Венера с Лилит до края на месеца. Само в периода от 21.07 до 26.07 можем да имаме добри варианти за почтени договори и най-различни съглашения. Това са и най-добрите дни за съставяне на подходящо за момента правителство у нас. Голяма е вероятността да бъде предложено от жена.
  5. На 22.07 в  23ч и 07мин  Слънцето навлиза в своите владения, знака Лъв и започва средата на горещото лято 2022г. Ще е горещо в пряк и преносен смисъл.
  6. На 25.07 започва съвпада на Марс с Уран и Северния лунен възел в Телец до 11.08, като към тях ретро Сатурн ще изпраща безмилостен аспект квадрат от Водолей. Това са разрушителни взаимодействия и всичко старо, ненужно и изживяло времето си ще се противопостави  на новото в лицето на съвпада Уран/Марс/СЛВ. Интересното е, че сега Марс ще подпомогне Уран   да се опита да разруши статуквото и да  подготви ситуацията за в бъдеще по Северния лунен възел. От 16.09 обаче същият този Марс ще помага на Сатурн, но дотогава има време.
  7. На 28.07 е точният съвпад на Селена /Бялата луна/ с ретро Сатурн в 23-ия градус на Водолей и Вселената ще изпрати добри и подходящи решения по неговите теми : управление, карма, правила и спазване на закони и т.н.
  8. Също на 28.07 в 20ч и 55мин е точното прекрасно Новолуние в 6-ия градус на Лъв, изпълнено с решителност,добри обстоятелства и оптимизъм. Асцедентът на явлението е във Водолей, а Медиум цели в първия градус на Стрелец. Имаме пълно основание да не се отказваме от идеите си, колкото и нетрадиционни да са.

Накрая – Луна без курс : 14.07  от  7ч и 18мин  до  11ч и 14мин; 16.07  от 7ч и 37мин  до  11ч и 19мин;  18.07  от  9ч и 44мин  до  14ч и 19мин;  20.07  от 17ч и 20мин  до 21ч и 24мин;  23.07  от 2ч и 46 мин  до  8ч и 12мин;  25.07  от 11ч и 16мин  до  20ч и 55мин; 28.07  от 3ч и 55мин до 9ч и 37 мин .

%d bloggers like this: