ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  2022 г

Новолунието в Лъв ни дава възможност да поставим едно ново начало в личното ни осъзнаване, да преценим какво и колко струваме, да излезем от коловоза на живота, където сами сме се поставили или някой ни е „набутал“ там. Трябва да се изявим и да покажем какво можем, а пък в  близкото бъдеще околните ще ни оценят подобаващо. Някои хора може би ще се изхвърлят прекалено в самооценката си и ще загубят завоювани позиции . Други наистина и реално ще излязат на светло, под прожекторите и ще се отърват от нечия „сянка“. Силен тласък ще получат творческите професии и тези от нас, които имат някакво интересно хоби. В картата на Новолунието в Лъв има цяла творческа конфигурация между Меркурий в Лъв, Венера в Рак и ретро Нептун в Риби, както и творчески аспект между ретро Плутон и Юпитер в Овен. Това показва, че хората, мислещи креативно ще намерят изход от всякакви ситуации. Няма да е лесно, нито пък особено забавно – образуваният  Голям квадрат в неподвижните знаци /Лъв, Скорпион, Водолей и Телец/ показва задълбочаване на кризата , яростно противопоставяне на личности , на идеи, излизане на повърхността на обстоятелства, уличаващи нещо или някого, „жълтите“ и тенденциозните новини  /верни или не/ ще преобладават. Стари управляващи структури ще се завърнат на сцената  /ретро Сатурн във Водолей/, събудени от настоящето чрез квадратура  от съвпада на Марс, Уран и Северен лунен възел в Телец и опозиция на Меркурий в Лъв. Но ще са някак видоизменени поради въздействието на знака Водолей. Цялата ситуация ще продължи докато преминават планети през  19-ия градус на знака Лъв – сега е Меркурий, ок. 11.08  ще е Слънцето и за последно там ще бъде Венера около 27.08 .

Затова м. август ще е горещ в пряк и преносен смисъл, пълен с изненади  / и приятни и не толкова/, динамичен и противоречив, зареден с огнена енергия, която ще ни трябва за през есента на 2022г. Искам да подчертая точния съвпад на ретро Сатурн със Селена  /Бялата луна, чрез която получаваме добри послания от Вселената/ в  23-ия градус на Водолей по време на точното Новолуние в Лъв. Според мен, това означава, че умните истински лидери ще намерят верните решения за овладяване на кризата у нас , като се върнат назад във времето и вземат само онези неща от миналото, които ще бъдат полезни и за в бъдеще. Затова,считам, че силното противопоставяне на Марс/Уран/СЛВ в Телец на ретро Сатурн/Селена във Водолей ще доведе до спор, чиито добри решения ще видим от средата на м. септември. Сега имаме един месец да оползотворим енергията на Новолунието в Лъв от  28.07.2022г. Най-силно квадратурата Уран/Сатурн се изяви през м. януари и февруари 2021г. и от тогава сме в политическа, икономическа, здравна и каквато ви хрумне криза. Тогава Уран отново бе придружен от Марс, а пък Сатурн имаше силни поддръжници в лицето на Слънцето и Юпитер. Затова сега квадратурата между оформящият се съюз Марс/Уран/СЛВ  в Телец и ретро Сатурн/Селена във Водолей ще е като ехо от отминалите трудни дни през 2021г. СЛВ обаче тук ще действа като нещо абсолютно задължително и неотменимо, т.е каквото и да се случи до  12.08 то ще е било необходимо за бъдещето. Съвпадът  Марс/Уран предполага риск, безумие, внезапност, непредвидимост, неудържим устрем , провокация, но и действа като атомен реактор за енергия с висок волтаж. Но ретро Сатурн казва „стоп“, следва блокаж и буксуване на едно място. Затова, докато трае този аспект  / до ок. 08.08/ е добре да не започваме никакви нови инициативи, колкото и подходящ да ни се струва момента. Самото Новолуние в Лъв е за лична изява, а не за колективни дела. Затова сформирането на правителство у нас за момента е почти невъзможно, ако не се яви някоя силна личност, която да обедини различните. Това го може Човек с подчертан Уран в рождената си карта.  На 29.07, петък енергията е същата, но и Юпитер се обръща, готов да тръгне в ретро посока. На 30.07, събота, Венера в Рак и Юпитер в Овен прекратяват финансово изтощителния квадрат помежду си, а пък омайницата Венера започва приятен секстил  /60 гр./ с размирния съвпад Марс/Уран/СЛВ в Телец и следват няколко дни на успокоение и привидно примирие до 07.08.

 Вечерта на 29.07, в 21ч и 11мин, малката Луна преминава в Дева и горелият три дни огън намира добра почва за реализация на дребните неща от живота. Ще трябва да сме стриктни, да подбираме борбите си и до водим само тези, които имат точно определена цел. На 31.07, неделя, около обяд Луната излиза от фаза Новолуние и започва видимо да расте, а с това и домашните ни ежедневни грижи. Особен ден е 01.08, понеделник , с подчертана плодородна земно-водна енергия : Луна в Дева, абсолютно точен съвпад  на Марс/Уран/СЛВ в Телец, Венера в Рак , вече отделила се от влиянието на Лилит ,ЮЛВ в Скорпион , ретро Нептун в Риби и ретро Плутон в Козирог. Юпитер тръгва „назад“ и до 24.11.2022 г. ще преосмисляме неговите теми – просперитет, късмет, развитие нашироко, висше образование, взаимоотношения с чужденци, външна икономическа политика и международни отношения и т.н. В личен план ще правим преценка на това в какво  имаме късмет и успех; в какво вярваме безрезервно и дали точно това ни трябва. Временно ще прекратим бизнес растежа – вероятно ковид мерките или нещо друго ще ни възпрепятстват : най-вероятно този път ще са международните отношения и икономическата  криза. Считам,че този ден е добър на общия фон на неразбории, особено до 14ч – Лунните възли, Луната и Венера образуват устойчива конфигурация „трапец“ с основа самите Лунни възли в Телец/Скорпион. На този ден ще има някакво добро решение за бъдещето и ще имаме възможност да преодолеем препятствията на неблагоприятната социална среда, дори и при невъзможни на пръв поглед разговори и екстремни действия /Меркурий в разпадаща се опозиция с ретро Сатурн/.

Във вторник, 02.08, ок. 7ч и 06мин Луната ингресира във Везни и вечерта след 18ч ще е приятна : рождените планети от първата декада на Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци, Лъв и Везни ще бъдат щастливи. Емоциите ни ще са насочени към намиране на компромис, равновесие и добри партньорски взаимоотношения. Сряда, 03.08 ,ден на Меркурий, не е подходящ за лични връзки : Луна  квадрат с Венера – чувстваме едно, а трябва да изразяваме друго и не сме в кондиция. Все пак работният приятен секстил на Венера в Рак към съвпада Марс/Уран/СЛВ ще ни даде възможност поне да променим в правилната посока настоящите ни лични  отношения. Не е ден за покупки – все нещо няма да е наред. На 04.08,четвъртък, ден на Юпитер, ок. 10ч  Меркурий ингресира най-сетне в своя знак Дева и безпочвените препирни и безкрайни спорове се прекратяват. Считам,че денят ще е ползотворен и поради тригона на Луната със Сатурн. Но ще е добре до  ок. 14ч и 47мин ,когато растящата Луна ще премине в неподходящия й Скорпион – емоциите ни ще са подложени на атака от планетите в Лъв,Телец и Водолей. Затова до 06.08 в 19ч и 39мин, когато Луната ще ингресира в Стрелец, няма да имаме спокойствие. Това са 2,5 дни на критично взаимодействие с околните, ще сме на ръба на емоционална криза и безизходица. Криза,отчаяние, но и някаква надежда за спасяване на 06.08 , събота, ок. обяд : Луна в тригон и с Венера и с Нептун, както и 60 гр. /благоприятен аспект/ с Плутон. Вероятно и този ден да се окаже ден на спасение и изход . Както и следващия, 07.08, неделя с Луна в Стрелец, Слънце в Лъв и ретро Юпитер в Овен. Вероятни са и бързи караници и спорове, колкото да се поддържа огъня : Луна квадрат Меркурий в Дева. Все пак денят ще е щастлив. Но пък Слънцето навлиза в 10-дневна напрегната конфигурация с планетите в Телец и Водолей – отново ще имаме лични проблеми по темата минало или бъдеще. На 08.08, понеделник, ден на Луната, на Небето имаме някакво равновесие между позитивни и негативни аспекти, но с преобладаваща сравнително спокойна земно-водна енергия, която съгражда, а не руши. След обяд можем лесно да попаднем в емоционални капани и да се „подхлъзнем“ по нечии чувства и емоции – Луна в квадрат с Нептун .

 Растящата Луна преминава в Козирог в 21ч и 39мин и „изстиваме“ емоционално – вглъбяваме се в работата, престижа и социалното представяне. Ще имаме успех в тази посока, защото Марс в Телец, Венера в Рак, Нептун в Риби и Плутон в Козирог образуват прекрасна устойчива фигура трапец, показваща изпълнение на набелязаните цели, но с цената на положени много усилия. Вторник,ден на Марс, 09.08, е ден на противоречията, на много и различни енергийни потоци и кой в какъв ще попадне зависи от рождената карта. Все пак повече са позитивните и ще влезем в техния поток, ако успеем да запазим хладнокръвие, точна мисъл и следваме своите строги правила на поведение. На 10.08 ок. 6ч Луната в Козирог навлиза във фаза Пълнолуние, а по обяд е в съвпад с ретро Плутон, тригон с Марс в Телец и опозиция на Венера в Рак. Отново е задвижена благоприятната конфигурация „трапец“ в земя-вода. Силни страсти, непоколебима воля и желание за изява. Слънцето в Лъв обаче няма съмишленици, а само противници в лицето на ретро Сатурн във Водолей и Марс и Уран в Телец. Затова само някои от нас ще се окичат с успех и слава, но след преодоляване на негативи от социалната среда и нелеката икономическа обстановка. Главите на държавите и хората , на които е гласувано доверие да управляват каквото и да е  ще имат проблеми, меко казано. Около 21ч и 45мин Луната навлиза във Водолей и следващите 2,5 дни ще са най-размирните ,изпълнени с негодувание, недоволства, хората ще търсят неистово свободата си, ще се съюзяват на базата на стари и изпитани методи на управление . Новото, което им се предлага няма да ги удовлетворява. На 11.08  Слънцето е в точна тау – квадратура с Лунните възли и ще сме затруднени в избора си : минало  /Южен лунен възел в Скорпион/ или бъдеще /Северен лунен възел в съвпад с Уран в Телец/. В 21ч и 31мин Венера ингресира в Лъв при Слънцето и застава под прожекторите.  Ще искаме да сме известни, всички да ни аплодират на социалната сцена, любовта ни ще е поставена на пиедестал, ще харчим за удоволствие и разкош.

Вероятно Пълнолунието във Водолей на 12.08, петък, в 4ч и 36мин , в 20-ия градус на знака ще ни подскаже да изберем изпитания начин на живот от близкото минало – пълна Луна в съвпад с ретро Сатурн и Селена. Сигурно Луната ще е по-голяма от Слънцето, защото ще е най-близо до Земята /съвпад със Селена/. Тъй като чрез Селена до Земята достигат най-светлите Космически влияния, считам,че връщането назад към проверени и изпитани модели на поведение сега ще ни донесат някакво успокоение. Силно кармично Пълнолуние, без позитивни аспекти, сякаш заковано между минало и бъдеще. Най-голям успех и преминаване през явлението с минимум загуби, ще имат рождените планети около 20-ти градус на Стрелец, Овен, Близнаци, Везни и донякъде във Водолей. Наталните планети в Телец и особено Скорпион ще са подложени на атака и ще са грубо разтърсени за действие. Тези пък в Лъв все пак ще са под закрилата на силното Слънце и ще е добре да са аспектирани позитивно в рождената карта. Ще има и нов подем на военните огнища по света. Всяко едно Пълнолуние е кулминация на изпълнението на желанията, писани по време на предходното Новолуние. Големият квадрат в неподвижни знаци при разглежданото Пълнолуние ще задържи развитието на процесите, но и ще събере повече сила и мощ за следваща реализация. Вероятно някои от желанията ни да се реализират по-късно, напр. при Пълнолунието в Овен или Близнаци тази година. Хронологично по-важните астросъбития са :

  1. Ретро Сатурн е в съвпад със Селена  /Бялата луна/ във Водолей от 08.07 до 19.08  и това предполага добри Космически влияния върху темите за управление, ред и дисциплина, кристализация /изясняване на объркани ситуации/, стагнация, устойчивост на процесите, връщане към стари и „забравени“ правила на поведение и управление, които са  били успешни . Знакът Водолей изисква повече свободна интерпретация, експериментиране, завой „на ляво“ в политиката , икономиката и най-вече в данъчните правила и пенсионното осигуряване, както и  комбиниране на пръв поглед несъвместими неща. В личния живот това обстоятелство / съвпад на Селена и Сатурн/ ще внесе по-лежерни отношения с висшестоящи /шефове и глави на семейство и фамилия/, ще промени в добра посока разбиранията ни за правила и ограничения, ще ни помогне да преодолеем някои стари усещания за стабилност и неотменимост на задължения, т.е може да разберем,че вече не е нужно да „мъкнем“ някого на гърба си и да се съобразяваме с него. Възможни са и по-добри предложения за нова работа на стари места.
  2. Венера в Рак  прекратява финансово изтощителния квадрат с Юпитер в Овен на 30.07 ;  откъсва се от влиянието на Лилит на 01.08 и започва приятен, работен секстил със съвпада Марс/Уран/СЛВ в Телец до 06.08, а само с Марс и до 10.08. Това означава, че ще имаме достатъчно основание и енергия да работим за парите си, любовта си, красотата и уюта у дома, ще имаме и приятни изненади . Много силни дни в тази посока ще са между 07.08 и 12.08.
  3. Меркурий в Лъв , който отговаря за комуникациите, разговорите, преговорите, пътувания на къси разстояния  и др. ще бъде в напрегната конфигурация с планетите в Телец и Водолей до 02.08 и не можем да очакваме позитивни резултати по неговите теми. Не е подходящ период за каквото и да било, особено за държавни дела и пътувания.
  • На 27.07 Юпитер спира в 9-ия градус на Овен и от 01.08 тръгва „назад“. Ще правим преоценка на нещата,които считаме за късметлийски; на нещата и хората, в които вярваме ; просперитета ще спре за няколко месеца /до 25.11/, но пък ще имаме време да оценим това, което притежаваме.
  • Слънцето прави прекрасен тригон, 120 гр. с Юпитеров характер /добра енергия, нещата стават лесно, само до имаме искра за начало/ със самия Юпитер в Овен от 27.07 до 07.08. Юпитер обаче е във фаза на обръщане в ретро посока, затова не трябва да сме максималисти, т.е да не очакваме твърде много от тази благоприятна ситуация и да не настояваме прекалено на своето. Особен „огнен“ ден ще е 07.08 при растяща Луна в Стрелец – динамичен, разтърсващ, с много идеи. Има и други конфигурации на този ден, които го определят като значим.
  • Меркурий ингресира в Дева на 04.08,четвъртък, ден на Юпитер, в 10ч – час на Венера и за няколко дни няма да контактува с други планети, освен с Луната. Всички дейности като комуникации, пътувания, преговори, договори, покупки и др. сякаш ще спрат да ок. 13.08.  Но пък начина на мислене ще стане конструктивен, земен, напрегнатата безрезултатна еуфория при Меркурий в Лъв вече я няма, ще подбираме внимателно битките си и ще участваме само в тези , при които ще сме сигурни в победата.
  • Съвпадът Марс/Уран/СЛВ в Телец действа от 26.07 до 11.08, като точният е на 01.08. Ще събираме сила, гняв, инерция, инат, непоколебимост, риск, враждебност, ексцентричност, агресия, пари, непредвидени удоволствия и безумно харчене, високи скорости, високи „волтажи“- неочаквано въвличане в конфликти, които не ни засягат пряко. Все пак – лято е и е добре да си почиваме!!!
  • На 11.08,четвъртък, ден на Юпитер, в 21ч и 31мин  Венера преминава смело в Лъв, при Слънцето и до 22.08 огнената стихия ще е преобладаваща, както подобава на едно лято. Всички теми на Венера – любов, пари, удоволствия, творчество,особено хоби, и т.н ще са поставени на видно място и ще са в помощ за лична изява.
  • На 12.08,петък, ден на Венера, в 4ч и 36мин, час на Юпитер, в 20-ия градус на Водолей е точното Пълнолуние. Труден ден, драматичен,изненадващ, но и ползотворен за личните планети ок. 20-ти градус на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Сатурн, старият дявол, е умилостивен от Селена. Очаквам пълната Луна да е голяма, дори по-голяма от Слънцето, защото ще е най-близо до Земята, емоциите ще надделеят над его-то, чисто интуитивно ще се обърнем към общото добруване. Няма да е лесно, но  не е и страшно, просто кризите ще се задълбочат и развият до дъното и след това ще започнат бавно да излизат от досегашния контрол. Тези, които дърпат конците ще паднат в собствените си капани. Това се отнася както за обществения, така и за личния живот. Хората, които ни управляват ще бъдат силино отместени от пътя на живота. Линията Лъв – Водолей е този път. Само припомням, че войната в Украйна започна около пълнолунието в Лъв тази година. Големият кръст в неподвижни знаци е като четирилистна детелина, която трябва да откъснем за късмет. А пък конфигурацията между Марс в Телец, Нептун в Риби и Плутон в Козирог  /“бисекстил“/ ще ни даде възможност да не стигаме до крайности и прекалена разрушителност. От тази конфигурация най-значителна полза ще имат рождените планети и други астро обекти около 25-ти градус на Дева.

И накрая : Луна без курс за разглеждания период – 30.07  от 7ч и 30мин  до 21ч и 21мин;  02.08  от 1ч и 30мин  до 07ч и 07мин;  04.08  от 9ч и 20мин  до 14ч и48мин;  06.08  от 14ч и 25мин  до 19ч и 40мин;  08.08  от 13ч и 31мин  до 21ч и 40мин;  10.08  от 19ч и 41мин  до 21ч и46 мин; 12.08  от 14ч и 08мин  до 21ч и 45мин.

%d bloggers like this: