ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  ДЕВА  2022 г

Пълнолунието във Водолей на 12.08.2022 г. е силно , подчертано кармично  /всеки от нас ще бъде активно подканен да направи онова, което е бил длъжен, но не го е направил: пълна Луна в съвпад с ретро Сатурн и с квадратури към Лунните възли/ и с прекрасна подкрепа от Селена /Луна съвпад с Бялата луна, най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, през която навлизат благоприятни космически сили/. Или с други думи казано : ще се наложи да се върнем към близкото или по-далечното минало , когато сме се чувствали добре и да възобновим стари, но проверени и изпитани модели на поведение , на доверие, на правила , на сигурност. Това ще ни донесе спокойствие и увереност в този момент. Това е пътят засега. Новите неща, които ни се предлагат не ни удовлетворяват – прекалено драстични, необмислени и противоречиви са. И картата на това Пълнолуние недвусмислено показва тази ситуация – революция, водеща до нищо добро, а само до разместване на пластовете, като силно земетресение, при което все пак ще излезе и нещо необходимо за бъдещето, но което не ни е нужно в момента. Затова е добре да не правим резки промени в живота си, като например заминаване в емиграция или започване на нова по същество работа /напр. учител да стане барман/. Въпреки, че някои от нас няма да устоят на напора на времето и ще направят основни промени. Добре е да работим по стари нереализирани проекти – те ще са успешни.

Вечерта на този ден, в 21ч и 45мин пълната Луна преминава в Риби и емоционално ще се отпуснем, напрежението ще изчезне. На 13.08, събота, Луната е все още във фаза пълнолуние , но приятната енергия на Риби ще ни носи по течението, ще сме открити за единение с близките си. Все пак е почивен ден. В неделя, 14.08, около обяд Луната излиза от фаза пълнолуние и започва видимо да намалява. Преобладаващата водно-земна енергия ще ни кара да направим нещо полезно с краен видим резултат или пък просто да се отдадем на приятна почивка и мързел. Това ще е и ден на приятно пътуване или приятни разговори с приятели. Слънцето в Лъв е в точна опозиция на ретро Сатурн във Водолей и това не е добре за личната изява и за нови идеи и проекти. Президенти и хора, които управляват нещо ще се сблъскат челно с упоритата съпротива от институции, отдавна установили някакви правила, макар и вече не работещи правилно. Новото също не е обмислено и удачно /Слънце в квадратура и с Уран и с Марс и с Лунните възли/. Слънцето няма подкрепящи планети, затова е добре „да мируваме“ , ако е възможно. Малко преди полунощ, в 22ч и 43мин, Луната преминава в Овен и през следващите 2,5 дни ще сме припрени, недоволни, активни или агресивни /в зависимост от рождената карта/, личностната изява ще е на преден план. Планетите в Лъв ,Слънце и Венера, и планетите в Овен ,ретро Юпитер и Луна, ще свържат его-то и аз-ът и ще започне надпреварата за лична изява, меренето на сили и възможности, благородно съревнование на идеи, силен старт на нови бизнес дела. В същото време Меркурий в Дева и съвпадът Уран/СЛВ  /Северен лунен възел, показващ бъдещето/ в Телец подсказват, че мисълта ни  е насочена към  практични и прагматични дейности с поглед напред. Интересно съчетание на огън и земя – ще имат успех тези от нас, които са с такава преобладаваща енергия в личните си хороскопи. Това са подходящи дни за бърза реализация на идеи, различни от общоприетите, вероятно ще има и обединения и сдружения, почти противоположни по характер. Но точно тези дни са подчинени на вековната истина : “Целта оправдава средствата“. Покрай изборите за Народно събрание у нас е възможно да видим изненадващи коалиции и съвсем нови лица на политическата сцена, наред със стари и „забравени“ такива.

Важното е, че Луна в Овен ще ни даде сили да разбием проблемите, които ни пречат или поне да направим сериозен пробив. На 15.08 , понеделник, ден на Луната , самата тя е в съвпад с ретро Юпитер в Овен и прекрасен аспект тригон  /120 градуса с Юритеров, късметлийски ефект/ с Венера в Лъв. Успешен ден за безпрепятствено действие на рождените планети около 8-ия градус на Овен, Лъв, Стрелец, както и на Водолей, Близнаци и Везни. В другите знаци също ще имат успех, но ще трябва да положат максимум усилия и резултатът може да не е очакваният. Но въпреки това ще има поне крачка напред. В този ден се разпада устойчивият кармичен Голям квадрат в неподвижните знаци Лъв, Водолей, Телец и Скорпион, защото Слънцето от Лъв преустановява квадратурите  с  Лунните възли по оста Телец/Скорпион и с Уран. Но напрежението от квадратурата Слънце/Марс, започнала на 12.08 остава до 07.09, което означава, че няма да сме спокойни, ще сме заредени с разрушаваща решителност , непоколебимост и неотстъпчивост. Разбира се, през този почти един месец, ще имаме и дни , когато тази енергия ще бъде употребена и за добри дела. Един такъв ден е  вторник , 16.08, ще се радваме на многобройните положителни аспекти и конфигурации между планетите на Небето. През този ден ще имат успех и реализация наталните планети около 23-ти градус на Овен, Лъв, Стрелец, Водолей, Близнаци, Везни, както и ок. 18-ти градус на Телец, Дева, Козирог, Риби, Рак и Скорпион. Както се вижда всички ще сме доволни от този ден и вероятно ще има с какво да го запомним. Честито на родените през този ден !!!  Продължаващият до  23.08 тригон между Венера в Лъв и ретро Юпитер в Овен може да донесе на някой мечтания принц на бял кон или да целуне спящата принцеса, т.е любовта да събере тези, които трябва. Същото могат да сторят и парите, както и изкуството, далечните пътешествия или просто един приятен разговор между непознати. В 5ч и 23мин на 17.08, сряда, намаляващата Луна ингресира в изключително подходящият й знак Телец , където е в екзалтация, т.е максимално ще прояви положителните си характеристики. Но тук я очакват размирниците Уран и Марс. Но този път няма да е толкова зле – тя ще има подкрепа от ретро Нептун в Риби и ретро Плутон в Козирог. Или преведено – острата енергия ще е уловена за добра работа по минали дела и идеи, които по някакви причини сме изоставили. Емоционално ще сме насочени към това, т.е ще имаме желание, сили и възможности да  пооправим изоставени неща в живота си, които ще са ни необходими за бъдещето. Северният лунен възел в Телец ни дава тази насока.

Leo Sun Taurus Moon

 Затова следващите 2,5 дни ще сме ориентирани към осигуряване на спокойствие, уют, красота, пари , развиване на личните потребности от творческа изява и др. както изисква знакът Телец. Силна земна енергия – пет планети в земни знаци и умът ни ще намери изключително интересни и нестандартни решения по тези въпроси: Меркурий в Дева е в тригон с Уран/СЛВ в Телец. Възможни са и създаване на партньорства и сдружения с хора, които имат подобни интереси. Тази ситуация ще продължи и на 18.08, четвъртък, като особено силно ще се прояви  около 14ч и до края на деня : Луна в точен съвпад със СЛВ и Уран. На 19.08, петък, ок. обяд е възможно да проявим прекален инат или по-меко казано неотстъпчивост и ще бъдем прави, особено в преговори, въпреки че ще бъдем под напрежение, защото това е и денят на фаза на Луната „последна четвърт“ / в квадрат със Слънцето в Лъв/. В  15ч и 07мин Луната преминава в Близнаци и напрежението започва да отстъпва с лекота. Ще сме настроени за разговори, клюки , пътуване, четене и събиране на информация по интересуващи ни въпроси. Считам, че 20.08,събота е ден на промените : в 11ч Марс напуска неприятният му знак Телец  /заточение за него – представете си закален в битки войн с домашни пантофи/ и преминава в Близнаци, където ще остане до 26.03.2023г, поради ретро фазата си. Това са 7 месеца , през които ще воюваме с думи, вероятно ще има и престрелки с невярна , лъжлива  или подвеждаща информация. Ще напиша отделна статия за това. Също в събота на 20.08  Слънцето прекратява опозицията с ретро Сатурн и някак ще се освободим от нещата, които са ни пречили или по-скоро спъвали за действие. На този ден ок. обяд Луна в Близнаци, Венера в Лъв и Юпитер в Овен образуват благоприятна конфигурация и най-щастливи ще са рождените планети ок. 8-ми градус на Стрелец, също и Водолей, Везни,  Овен, Лъв и Близнаци. Приятни срещи с приятели, пътувания към любими дестинации или просто пазаруване ще са част от събитията. Ще се чувстваме отлично.

 Също на 20.08 Уран „спира“ движението са напред и революционният устрем за драстични промени в живота ни също. Слънцето в Лъв навлиза в последните два градуса на знака – уморено е от битки , няма планети, които да го подкрепят чрез положителни аспекти в момента. Само Венера е в неговия знак, но тук е „фукла“ и разпалено търси лична изява, а не съдружие. С други думи: уморихме се да се представяме без да имаме искания резултат, да се борим за лична изява и да настояваме на своите принципи. Сблъсъкът с настоящето, миналото и кармата ни дойде в повече. Затова считам,че 20.08 е повратна дата в битието ни. В неделя 21.08 е добре да се отдадем на мързел, не е ден за сериозни дела  :  Луна, Меркурий и Нептун оплитат мрежа за наивници и е възможно да попаднем на сладкодумници със „задни“ мисли. Не е ден за изпитване на увереност и вяра, но пък можем  да  творим някъде на тихо и скрито място. В понеделник, 22.08, в 3ч и 30мин намаляващата Луна навлиза в своя знак Рак и емоционално се потапяме в темата за семейство, деца, родители, дом,грижа за тях, подсигуряване на ежедневието с необходимите ни храни, запасяване с трайни продукти и вещи. Можем и да прекалим с изискванията: Луна в квадрат с Юпитер. Не е добро начало на седмицата. На 23.08, вторник, около 6ч и 17мин Слънцето преминава в скептичната и скромна Дева. Започва последният месец от лято 2022г. Личната ни енергия ще е насочена към дребните неща от живота, към детайлите , които съпътстват цялото , ще се стремим да бъдем прецизни, но вероятно и досадни, ако прекалим с изискванията си и те преминат в откровен каприз. И този ден не е добър : Луна в съвпад с Лилит и можем да се окажем под влияние на негативни хора. Препоръчително е да не се сближаваме с непознати или с хора, които ни действат затормозяващо. Любовта ни също ще е подложена на изпитания : Венера в Лъв започва участие в Голям квадрат в неподвижните знаци, както беше Слънцето : опозиция на ретро Сатурн във Водолей и квадратури към съвпада Уран/СЛВ в Телец и ЮЛВ в Скорпион. Следват кармични ситуации на раздели поради възобновяване на стари проблеми и търсене на лична свобода в отношенията.

Ще приключат и доходни бизнес съдружия. Тази ситуация ще е до 31.08, като особено силни дни  ще са 25.08 и 26.08 . Като прибавим и квадратурата Слънце в Дева/Марс в Близнаци нещата ще станат неконтролируеми емоционално. Единствено практичният разум в лицето на Меркурий в Дева в тригон с ретро Плутон в Козирог може да ни извади от неприятности. Един такъв ден е 24.08 ок. обяд. В 16ч и 10мин Луната преминава в Лъв при Венера и в следващите два дни неистово ще защитаваме своето право на щастие и истинска любов. Като творци ще имаме подкрепяща публика и някои от нас внезапно ще се окичат със слава и известност, може и извън пределите на страната. Но всичко ще ни коства много напрежение и положени усилия /Марс квадрат със Слънцето/, но е и възможно да пропуснем момента поради припряност и прибързаност. Луната навлиза във фаза „новолуние“. В 16ч и 54мин  Уран става ретрограден в 19-ия градус на Телец и всички бавни планети са в ретро фаза /Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон/. Така обръщаме поглед назад в миналото и търсим нещо полезно , необходимо ни за бъдещето. Специално за ретро Уран в съвпад със СЛВ – някога сме се чувствали свободни, независими, различни, но и съюзени в подходяща общност. Вероятно всеки ще си зададе този въпрос  и ще  си отговори кога е било това . На лично ниво това може да е родното място, или добър колектив в работа, или живот в чужбина, или започнат личен бизнес и т.н. Като народ ще трябва да помислим кога и при чие управление сме могли да се движим свободно, да не се чувстваме застрашени като държава, да имаме време да помислим и за себе си, а не само как да преживеем до утре и т.н. Многото ретро планети не са за избори, защото ще искаме да върнем нещата назад. Но тъй като не можем , а политиците не съумяват да се разберат, то и новото няма да дойде сега при нас. За съжаление реформите, показани от съвпада на Юпитер и Сатурн във Водолей от м. 12. 2020 г , се забавиха и ще си сърбаме попарата на тогавашните управляващи още няколко години. Но това е друга тема .Сега, при ретро Уран ще има разпад на съюзи, на сдружения и ще се образуват нови, но неустойчиви и лошо работещи. На 25.08 и 26.08, четвъртък и петък, Венера в съвпад с малката Луна прави точен Голям квадрат с планетите в Телец и Водолей, както и с Лунните възли по оста Телец/Скорпион и са дни на напрежение в личните отношения. Женската ни същност ще е подложена на сериозен тест за издръжливост.

 На 26.08, петък, в 4ч и 03мин Меркурий бавно, с намалена скорост, навлиза във Везни , защото и той ще има ретро фаза от 10.09. При малка скорост на Меркурий разговори, преговори и всички неща под негово управление, вървят мудно, трудно, но поне във Везни страните ще търсят компромис, съгласие и стигане до общо решение. Затова от 26.08 можем да очакваме някакво „затопляне“ на отношенията в политическите среди. Слънцето в Дева , Венера в Лъв  и Меркурий във Везни са вплетени в т.нар. взаимна рецепция /всеки е в знака на другия/ и това може да помогне за решаване на важни проблеми в обществения и личния живот. На този ден Луната става „балсамична“  /12 градуса преди да съвпадне със Слънцето/ и чистим съзнанието и дома си от хора и вещи, които ни пречат за лична изява. Меркурий прави с Марс в Близнаци приятен тригон и така отнема от напрежението между Марс и Слънцето. Или с други думи, ако разговаряме дипломатично помежду си ,можем да си бъдем полезни и да използваме квадратурата Марс/Слънце за действие, а не за агресия. Въпреки това не сме застраховани от неприятни внезапни изненади от близки и приятели /Луна в съвпад с Венера в Лъв в квадратура с Уран/ . На 27.08, събота,  в 3ч и 25мин Луната преминава в Дева при Слънцето, а в 11ч и 17мин е точното Новолуние в 4-ия градус на знака. Единственият главен аспект е точния квадрат с Марс в Близнаци. Воюват двата меркуриеви знака : Дева и Близнаци , като все пак имаме благоприятен аспект между Марс и Меркурий. Не е добро това Новолуние само по себе си. Но отнесено към наталната карта може да се окаже задвижващ момент на чакащи идеи. Доброто, което се случва е, че ретро Сатурн във Водолей прекратява квадратурите с Лунните възлите от този ден и остава само в квадратура с ретро Уран. Тоест започваме да излизаме от зациклянето по темите на Сатурн – управление, държавни и други управляващи структури, карма, статукво, пречки и ограничения полека започват да отпадат. Но това е процес, който ще продължи докато  Уран и Сатурн не престанат да воюват, което ще стане ок. 12.12.2022г.

Сега допълнителна пречка са и многото ретро планети, както и бавният Меркурий. Все пак можем да очакваме добри резултати от рождените планети ок. 4-ти градус на Козирог, Дева, Телец, Рак, Скорпион,Водолей,Везни ,Овен, Лъв и донякъде Близнаци. Около този градус в Стрелец и Риби ще има напрежение, несъгласие и провокации. Като цяло разглежданият период ще е продължение на предходния поради Големия квадрат в неподвижни знаци , показващ задълбочаване на кризите, ще продължат и покачването на цените , като считам ,че това ще стане рязко около 25/26. 08. Ето и основните астросъбития  през периода:

  1. Най-невъзможен период за лична изява и реализация ще бъде от 14.08 до 20.08, когато Слънцето прави опозиция на ретро Сатурн и квадрат на Марс. Това са дни на буксуване и пилеене на енергия. Квадратът с Марс ще продължи до 08.09, което означава,че ще бъдем нервни, припрени, невъздържани и склонни към прекалена активност или агресия. Ще имаме обаче и дни когато тази енергия ще работи градивно.
  2. Венера в Лъв в приятен тригон с ретро Юпитер в Овен от 14.08 до 23.08 и това ще са приятни дни за лични отношения и създаване на добри партньорства.
  3. Марс преминава в Близнаци на 20.08 ок. 10ч и вербалната комуникация става от първостепенно значение за цели 7 месеца, поради ретро фазата на планетата. Ще „стреляме“ с думи и ще се замеряме с информация, къде вярна,къде –не.
  4. Слънцето ингресира в Дева на 23.08 в 6ч и 17мин и ще хвърляме усилията си в прецизност, в дребните неща от живота, в ежедневието, може и в досадно мърморене .
  5. Венера в Лъв оформя отново /както беше Слънцето/  Големия квадрат в неподвижни знаци от 22.08 до 31.08, като най-сериозни дни ще са 25.08 и 26.08. Всички нейни теми ще са подложени на изпитания през тези дни.
  6. Меркурий ингресира във Везни на 26.08 в 4ч и 03мин и разговорите придобиват дипломатичен характер. Ще бъдем склонни на компромиси.
  7. Точното Новолуние е на 27.08 в 11ч и 17мин в 4-ия гр. на Дева и едномесечните ни желания ще трябва да имат характера на този знак – точност, прецизност, подреждане на малките неща така, че големите да дойдат безпрепятствено и разбира се , да бъдат съобразени с наталния дом, в който попада това явление. Няма да е лесно и спокойно, но ще е полезно за раздвижване след летния мързел и почивка.

И накрая Луна без курс, когато нищо ново не трябва да се започва, но можем да дадем начало на досадни неща, от които очакваме негативен резултат : 14.08  от 18ч и 11мин  до 23ч и 44мин; 16.08  от 23ч и 19мин  до 5ч и 23мин  на 17.08; 19.08  от 14ч и 07мин  до  15ч и 07мин; 22.08  от 1ч и 08мин  до 3ч и 30мин; 24.08  от 12ч и 41мин  до  16ч и 10 мин; 26.08  от 9ч и 56мин  до  3ч и 26мин на 27.08.

%d bloggers like this: