ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РИБИ  ДО  НОВОЛУНИЕ  ВЪВ ВЕЗНИ  2022 г

Пълнолунието в Риби е изпълнено с вяра, надежда и любов  /Луна в съвпад с ретро Нептун/ , търсени някъде назад в добрите стари времена. Шест ретро планети плюс бавен Марс в Близнаци – не можем да гледаме с увереност напред, докато не изясним миналото. Да направим подробен /Слънце и Венера в Дева/, откровен /Марс в Близнаци/  и  с  участието на партньорите ни  /ретро Меркурий във Везни/ преглед на изживени добри моменти, когато заедно сме се чувствали свободни, независими, озарени от идеи за бъдещето /Уран в Телец/. Пълнолунието няма „лоши“ аспекти и е добър момент да изберем онези мечти и идеи, които са ни били на сърцето и в ума, но по една или друга причина не сме могли да изпълним. Сега е времето да зарадваме себе си и близките си, като изпълним или поне започнем нещо изоставено, което ще ни бъде от полза за в бъдеще. Лилит в Рак е в прекрасни аспекти със Слънцето, Луната , Уран и Лунните възли, което пък ще ни даде амбицията да сътворим делата. Това и следващото Пълнолуние в Овен ще са като дар от смълчаното Небе, защото раздробяват квадратурата Уран/Сатурн и превръщат агресията в целенасочено действие. Посоката , дадена ни от планетите сега е назад, назад към миналото. Това е като валс : стъпка назад, за да можем да направим после две напред. Освен това и преобладаващата земно-водна енергия ни поставя добра основа за надграждане.

 На 11.09, неделя, ден на Слънцето,  ок. 9ч и 50мин малката нарастваща Луна навлиза в огнения Овен , при ретро Юпитер и започваме да настояваме на своето, като не желаем да се вслушаме в другите  /опозиция с ретро Меркурий във Везни/. Това е ден на пререкания и противоречия, не е добър за далечно пътуване, объркването в комуникациите продължава,  някои сайтове ще са извън строя и няма да намираме нужната ни информация. Това всъщност ще започне още от 08.09, когато Меркурий става  почти стационарен. На 11.09 Слънцето в Дева е в точен прекрасен тригон с Уран в Телец /умът работи на големи обороти, идват ни доста творчески идеи, приложими на практика/ и рождените планети ок. 19-ти градус на Козирог, Риби, Телец, Рак, Дева и Скорпион ще са подкрепени от Небето за ползотворна изява. За наше неудовлетворение Венера в Дева продължава квадратура си /напрегнат марсов аспект/ с Марс в Близнаци, която ще продължи до 24.09. Ще сме наострени към половинките си на тема „интелект“, но разговори за доброто старо време ще потушават противоречията. В бизнеса това е ситуация на липса на свободни парични средства и изчерпване на ресурсите. Банките няма да имат достатъчно парични знаци за своевременно зареждане на банкоматите например.Тази дейност ще се бави ,но ще има някакво решение до 15.09. След тази дата е възможно по-голямо затруднение докъм 24.09. Разплащанията в кеш също ще имат проблем. На 12.09, понеделник, в късния следобяд ще имаме добри причини да сме с приповдигнато настроение и да си свършим добре задачите, особено, ако са свързани с държавни институции. Около 16ч Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва видимо да намалява, но докато е в Овен ще сме активни. На 13.09, вторник, до ок. 14ч и 40 мин, когато Луната ще навлезе в Телец, трябва да сме внимателни при срещи с непознати и комуникации с властимащи, също и с хора с дебели банкови сметки.  Да премисляме предложенията им – десет пъти мери, веднъж режи.

При Луна в Телец ще имаме 2,5 дни на разнородна енергия, ще имаме и положителни и отрицателни ситуации, но напрегнатите аспекти ще са уловени за свършване на доста работа: всички препятствия ще успеем да прескочим. Слънцето пък образува добра конфигурация с ретро Нептун в Риби /опозиция/ и ретро Плутон в Козирог /тригон, аспект с юпитерово, късметлийско влияние/. Това е важно за взаимодействието на всеки човек с околната  социална среда и може би всеки от нас ще се изправи срещу илюзиите си, но и ще намери силата да ги преодолее. Изключително добра енергия за рождените планети ок. 25-ти градус на Дева, Скорпион, Козирог, Риби, Телец и Рак, особено ако там се намират Лунните възли, защото заложената лична кармична програма ще има положително развитие. Четвъртък, 15.09, първият учебен ден , е разнообразен по своята същност, но считам, че ще е приятен и успешен, ако не пресилваме нещата. Ако нещо не успеем да направим и някой ни попречи, то да го оставим за друг ден, да не настояваме, само ще хабим енергия. Бялата Луна – Селена /това е най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, през която навлизат позитивните космически сили/  ок. 6ч сутринта навлиза в своята обител знака Риби. Ще остане в него 7 месеца и ще бъдем подпомогнати по темите на този знак. Около полунощ намаляващата Луна навлиза в Близнаци, при бавния Марс и следващите  2,5  дни въздушната енергия ще е преобладаваща, което означава,че ще променяме планове в движение, ще изникват контакти и по-продължителни взаимоотношения с нови хора, както на лично ниво, така и в работата ,особено на 17.09, събота. Слънцето прекратява 10-дневния тригон с ретро Уран, но пък Венера започва този аспект с него. Можем категорично да очакваме приятни изненади по темите на Венера : любов, пари, приятно изкарано време, таланти, хоби, пазаруване и т.н.  Приглушените изяви на Венера в Дева  /тук тя е в падение/ ще придобият ярък оттенък докато действа този аспект, до 24.09, като точният е на 20.09. В полунощ на 17.09 ще проспим неприятната тау-квадратура Слънце в Дева, Луна на върха на конфигурацията в Близнаци и ретро Нептун в Риби, най-много  да не можем да спим спокойно.

Неделя, 18.09, ще е разполовен по отношение на емоциите ни : до обяд ще се чувстваме добре, с енергията от предходния ден, но след 11ч, когато Луната навлезе в своя знак Рак, ще бъдем крайно изнервени при разговори  с околните, особено с близките от семейството, поради невъзможност да ги приобщим към нашите идеи – всеки ще дърпа чергата към себе си . Това е и денят, в който предизборната кампания може да поеме в неправилна посока. На Небето се образува най-негативната конфигурация между опозицията ретро Меркурий във Везни/ ретро Юпитер в Овен  и  до болка познатата ни двугодишна квадратура ретро Уран в Телец/ретро Сатурн във Водолей, наречена „Дамоклев меч“. За всеобщо съжаление тази фигура засяга точно изборите /Меркурий/ за Народно събрание /Юпитер/ , на фона на обтегнатите отношения между статукво и промяна /Сатурн и Уран/. Решение няма да има. Не е добре до 04.10, когато тази конфигурация ще се разпадне, да започваме каквито и да било действия, свързани със законодателната и съдебна системи, особено да започваме съдебни дела като ищци. Но, както казвам – винаги има някакво спасение в нещо. Този път „нещото“ е в прекрасният тригон между Марс в Близнаци и Сатурн във Водолей, действащ от 19.09 до 10.12. В личния живот  – през тези около три месеца ще имаме възможност да се мобилизираме, да проявим сила и воля и да се справим с всякакви ситуации, да поставим начало на дългосрочни инициативи. Това е период на успех , поради добро планиране на дейности, но всичко да бъде свързано с изоставени проекти и планове. В политиката означава съюзяване на хората с пагони с тези от изпълнителната власт, май ще има „строева подготовка“ на разюздания политически елит, не само у нас. Ако искате да прочетете нещо повече, вижте статията ми „Марс в Близнаци“. Считам, че 19-ти и 20-ти ще са ползотворни дни.

 В 23ч и 38мин на 20.09, намаляващата Луна ингресира в Лъв  и  21.09 ,сряда, ще е хубав ден. До обяд силна подкрепа от Небето ще имат рождените планети около 3-ти градус на Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец, особено, ако там се намират Слънце, Меркурий, Юпитер или Луна. Транзитното Слънце навлиза в последните два градуса на Дева – уморено е от дребните неща в живота, т.е каквото сме могли да подредим детайлно и да раздробим до най-малките подробности – това е. Може и да сме се подлъгали по неосъществими мечти  /опозиция с Нептун в Риби/, но пък сме имали и смелостта и решимостта да си признаем това /тригон с Плутон в Козирог/. Четвъртък, 22.09, ден на Юпитер, е изключително динамичен и  противоречив, като най-обединяващата планета е Венера в 22-ия  градус на Дева, защото прави добри аспекти  с  4 от 5-те тежки планети /без Юпитер/. Дори опозицията с Нептун в Риби ще ни подскаже чисто интуитивно как да направим нещата по-лесно. Ако може да се удържим да не купуваме разни неща, които по-късно ще се окажат излишни. Обаче, наталните планети  ок. 24-ти градус на земно-водните знаци /Риби , Телец, Рак, Дева, Скорпион и Козирог/ ще са щастливи и вдъхновени за действие. Луната в Лъв образува познатата ни тау-квадратура между знаците Телец с Уран и Водолей със Сатурн, а от м. април т.г. и Голям квадрат с участието на Лунните възли по оста Телец/Скорпион. Ето това е и кармичният елемент в този ден, около обяд са възможни  неочаквани срещи с неизвестен или пък предизвестен край. Добре е рождените планети ок. 19-ти градус на Лъв, Скорпион, Водолей и Телец да имат позитивни аспекти с други натални планети, защото така ще имаме подкрепа от транзитната ситуация. Пък и Марс в Близнаци раздробява негативите, т.е трябва да намерим подходящите честни думи , за да убедим хората около себе си в своята правота, най-вече близките от семейството. Въпреки безспорната динамика на деня, считам, че ще е полезен , тъй като имаме равновесие между енергиите : 5 планети във въздух-огън и 5 планети във вода-земя.

 В петък, 23.09, ден на Венера, в 4ч и 04мин Слънцето преминава във Везни, слага край на лятото и настъпва златна есен 2022г. Това е денят на есенното равноденствие и Слънцето застава срещу ретро Юпитер. Няма планета на Небето, която да разсее тази негативна енергия. Ще има хора, които ще се възгордеят, ще преувеличат значимостта си в социалната среда, ще раздуят до максимум егото си и по-късно ще видим доста спукани балони, т.е провалени кариери, загубено доверие и заличено достойнство. На това ще са подложени рождените Слънце и Юпитер ок. 4-ти градус на Рак и Козирог. Тези в Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей ще получат сили и възможности да се изявят пълноценно и успешно, тези във Везни и Овен ще трябва да преодоляват отпор и поставени препятствия от околните. Самият ден ,23.09, е изпълнен със значими астросъбития, освен есенното равноденствие : ок. 10 ч. е точният съвпад на Слънцето с ретро Меркурий, малката Луна ингресира в Дева в 10ч и 54мин и ок. 16 ч ретро Меркурий се връща в своя знак Дева и става пряк или косвен управител на всички планети  /без Нептун/, а пък Луната навлиза във фаза „новолуние“.  Това означава , че знаците на интелекта Близнаци и Дева стават водещи : умът, комбинативното мислене, срещи, разговори и всички видове комуникации ще са на преден план, пътувания, работа с документи – също. Но всичко ще е свързано с редакция, поправка и преработка на неща от миналото, за нови работи не е време сега. В събота, 24.09, ще сме припени, ще бързаме да свършим доста неща и е възможно да имаме приятни изненади от рода на „де го чукаш, де се пука“, т.е искаме да направим нещо с точно определен резултат, но се получава друго, което пак ще ни удовлетвори. Ден на изненадите, най-вече от близки и роднини. Неделя, 25.09, ден на Слънцето, ок. 26-ия градус на Дева се образува ядро от три планети : Луна, Венера и ретро Меркурий в тригон с ретро Плутон в Козирог и по-широка опозиция на ретро Нептун в Риби . Това е благоприятна конфигурация и предлага изчистване на неясни проблеми , морални задължения се изясняват, прекъсват се натоварващи отношения, влачени с години, поради неправилна емпатия /някой е служил на някого безплатно и безрезервно, без да  е било нужно/. Това е и изключително добър момент за творците, особено писатели, хора, свързани с кино,театър, танц, музика, изобразително изкуство, на занаятите. Най-вече може да поработим у дома.

На 26.09, понеделник, в 0ч и 55 мин е точното Новолуние в 3-ия градус на Везни и ще ни насочи към търсене на подходящи партньорства, ще искаме да бъдем дипломатични и да търсим удовлетворяващи компромиси, но… няма да е възможно. Точната опозиция на Новолунието с ретро Юпитер в Овен няма да позволи това, защото ще ни пречи раздутия „АЗ“ , опиращ се на стари лаври. До 04.10  действа посочената по-горе конфигурация „Дамоклев меч“ и трябва да бъдем особено внимателни в изявите си, за да не разрушим дълго изграждания си добър имидж. Това с цялата си сила важи за политиците у нас. Единствено подпомогнати и успешни ще са рождените планети ок. 3-ти градус на Водолей, Близнаци, Лъв и Стрелец. Все пак знакът Везни ще даде предимство на тези, които съумеят да потиснат желанието си за доминиране над околните, което обаче е доста трудно и изисква целенасочена работа в тази посока за тези няколко дни. Не е добре да се започват съдебни дела и изобщо човек да си има работа със закона. На този ден, 26.09, Лунните възли  спират движението си в 14-ия градус , съответно, на Телец  /Северен/ и Скорпион /Южен/, което означава, че кармичната ситуация се сгъстява и ще сме принудени да оправим старите си дела, за да можем да продължим напред. Ако искате да прочетете повече, вижте статията ми „Ингресия на Лунните възли в Телец/Скорпион“.

Ето по-важните астросъбития за разглеждания период :

  1. Слънцето преминава във Везни на 23.09 в 4ч и 04мин , момент на есенното равноденствие и започват трите месеца на есен 2022 г. От този ден денят започва да намалява.
  2. Ретро Меркурий се връща в своя знак също на 23.09 ок. 16ч и започва да доминира на Небето – ще е пряк или косвен управител на всички планети, без Нептун, докато Венера не влезе във Везни. Това означава, че с приоритет ще са комуникациите, пътуванията, разговорите, работа с документи, но темите ще са за минали неща. Ще вървят стоки втора употреба и тези от ръчен труд.
  3. На 26.09 в 0ч и 55мин е точното Новолуние във Везни, което ще даде старт на дипломатични взаимоотношения с нови и стари партньори. Неприятното в случая е, че явлението няма аспекти, които да тушират опозицията с ретро Юпитер в Овен. В близост до съвпада Слънце/Луна във Везни е съвпадът ретро Меркурий/Венера, но в Дева. Можем да приемем, че ще имаме успех , ако съчетаем дипломацията с неопровержими доказателства и точно премерени изказвания.
  4. Също на 26.09, понеделник, Лунните възли, компонент на кармата, ще спрат движението си назад в 14-тите градуси на Телец/Скорпион и ще стоят там до 10.12. Това са 2,5 месеца, през които  ще сме задължени да приключим разни неща, за да можем да тръгнем успешно напред. Голям потенциал в тази посока ще имат рождените планети ок. 14 гр. /плюс-минус 2 гр., т.е от 12-ти до 16-ти / на Козирог , Рак,  Дева, Риби, особено, ако там е Сатурн, повелителят на кармата. По-трудно ще е за рождените планети в този градус на Телец и Скорпион и е добре да са аспектирани  положително / 120, 60, творчески/ от други планети в натала.
  5. Най-неприятната комбинация „Дамоклев меч“ от планети /ретро Уран, ретро Сатурн, ретро Юпитер и транзитите ок.4-ти градус на Везни/  ще е в сила от 19.09 до 04.10, като ще се променя по теми, в зависимост от това, коя планета застава срещу ретро Юпитер ок. 4-ия градус на Овен : ретро Меркурий – никаква „чуваемост“ между хората, всеки ще иска неговите идеи да бъдат доминиращи и безусловно приети  /от 19.09 до 22.09 / ; Слънцето – прекалена изява на личности, които налагат своето „Его“ в обществото, без да преценяват реално възможностите си, прекалено самочувствие, без покритие  / от 23.09 до 30.09/; Венера – прекалени очаквания по нейните теми: любов, финанси, важни партньорства, създадените нови отношения ще са във вреда на някоя от страните, а може би и на двете / от 30.09 до 04.10/. „Дамоклев меч“ означава, че има някаква опасност , която няма да отчетем и съобразим. Все пак, планетите, които образуват опозицията по оста Овен/Везни са добри и негативите могат да се разминат, ако успеем да не се „изхвърляме“ и надскачаме тези две седмици.

Разглежданият период ще е динамичен, предвид предстоящите поредни извънредни избори за Народно събрание у нас. Ще трябва да слушаме отново познатите тиради на тези, които желаят да властват върху народа, а не за народа. За съжаление Новолунието във Везни не показва нищо добро в тази посока и вероятно ще преминем през някакъв особен обществен ред, може и ограничения от 17.09, когато Марс в Близнаци ще започне благоприятен тригон със Сатурн във Водолей, който ще продължи до 10.12. Вероятно ще има намеса на хора с пагони, за да се постигне ред и дисциплина в управленските структури на държавите. Не искам да коментирам, но изглежда у нас се връщаме в 40-те години на миналия век по отношение на политическата обстановка – много партии, няма единство и на Борис трети му писва : забранява всички партии. Сега, обаче, са други времена, но, кризата е същата. У нас в момента може да му писне само на президента, но той няма тази власт, макар, че ако сложи военната униформа…. Мисля, че близнаците-военни /Марс в Близнаци/  трябва да се разберат : „со кротце, со благо и со малко кютек“. Всъщност следващите периоди от Новолуние до Пълнолуние, от Пълнолуние до новолуние  и т.н  ще са много по-интересни, затова ще се опитам да дам прогнози да тях по-рано от обикновено.

 И накрая Луна без курс за разглежданите две седмици ,от 10.09 до 26.09 : 11.09  от 3ч и 30мин  до  7ч и 43мин; 13.09  от  7ч и 54мин  до  14ч и 40мин; 15.09  от 16ч  до 23ч и 17мин; 18.09 от 0ч и 53мин  до  11ч;  20.09  от 18ч и 58мин  до  23ч и 39мин; 22.09  от  14ч и 04мин  до 10ч и 55мин на 23.09; 25.09  ат 15ч и 50мин  до  19ч и 44мин.

%d bloggers like this: