ОТ  НОВОЛУНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В ОВЕН  2022 г.

Новолунието във Везни в 3-ия градус на знака няма позитивни аспекти, има само опозиция с ретро Юпитер в Овен. Това ще ни накара да бъдем прекалено настойчиви в личните изяви и изключително емоционално отдадени на себе си , вместо да търсим компромис и съдружие, както повелява знакът Везни. Участието на това Новолуние в опасната конфигурация „Дамоклев меч“ , заедно със ретро планетите Сатурн във Водолей, Юпитер в Овен и Уран в Телец  указва неприятности със законодателни и законоизпълнителни органи, ако превишим правата си и навлезем в енергията на анархията /Уран в квадрат със Сатурн/. С други думи: до 04.10 , когато ще се разпадне тази фигура, е препоръчително да не започваме съдебни дела за каквото и да било, дори и ако правото е на наша страна; да не търсим свободата си, защото има скрита някаква опасност, която не виждаме. Който успее да контролира правилно изявите си чрез думи : Марс в Близнаци в тригон със Сатурн във Водолей и полусекстил с Уран в Телец – добри аспекти , без да се перчи и изхвърля прекалено, ще  премине успешно през този период. Енергията на честното изразяване с думи ще даде предимство на този, който умее да я използва. Все пак Везни изисква партньорство, компромис, дипломация, промяна на правила, така,че всички да са доволни и други добри неща. Освен това на този 26.09, ретро Меркурий и Венера са в точен съвпад в 26-ия градус на Дева – имаме шанс да намерим точните финанси за нещо дребно, но значимо за всеки един от нас и което ще послужи за основа на нещо по-голямо. Всичко зависи от рождения дом, в който попада и Новолунието и този съвпад между Меркурий и Венера.

На 27.09, вторник, небето ще представлява пъстър килим от конфигурации и творчески аспекти, така,че всички негативни аспекти  са  хванати за работа и действие. Ще има и напрежение, и подозрителност, и вдъхновение, и силни любовни привличания, и позитивна емоционална сдържаност, и успехи, и провали, и…т. н. Много енергичен и динамичен ден , като преобладаващата стихия ще е смесица от въздух и земя. В лично отношение това е добре за реализация на нови полезни сдружения, нови връзки, които ще ни донесат желания успех в осъществяване на идеите, стига да чуваме какво ни казват околните и да се съобразяваме донякъде с тях. Най-активната планета е Марс в Близнаци, който улавя съвсем точно непримиримата квадратура Уран/Сатурн, т.е може да имаме намеса на военни или други репресивни органи в откровената бъркотия и анархия в социално-политическата ситуация не само у нас. В този ден Марс започва и квадратура с Нептун в Риби : може би ще започнем да изхвърляме от живота си илюзиите, напразните надежди, неосъществените идеи,чакащи от години , ще премислим дали нещата и хората, в които вярваме безрезервно все още са ни нужни. Много от нас може да се почувстват изтощени, обезверени, ще махнат с ръка и ще се скрият в черупките си. Други пък ще са ядосани, непримирими и „ужилени“ от бъркотията в социалната среда, която е разрушила безметежното им живуркане. До 05.12 ще действа този аспект  и през този период ще чуем много неистини, завоалирани действия,откровени лъжи и „жълти“ новини, особено при фаза на ретро Марс от 30.10. Разбира се,  тази квадратура ще бъде  улавяна в конфигурации и ще имаме  дни на по-друга интерпретация. Затова 27.09 ще е разнообразен ден и кой в какви ситуации ще навлезе зависи от рождената му карта. В сряда, 28.09, в 2ч и 15мин Луната навлиза в Скорпион, четири часа по-късно излиза от фаза „новолуние“ и започва да расте видимо. Венера навлиза в последния градус на Дева и приключва едноседмичния си приятен тригон с ретро Плутон в Козирог. Това е чист финансов положителен аспект и рождените планети в последната декада на земните /Козирог, Телец,Дева/ и водните знаци /Риби, Рак, Скорпион/ трябва да са придобили нещо веществено и съществено. Венера е уморена да крие истинските си чувства, да бъде скромна и незабележима, да купува по-евтино ретро дрехи и такива втора употреба. Меркурий все още е господар на Небето като пряк или косвен управител на всички планети , без Нептун.

 От 02.09 слушаме какво ни казват искащите да властват над народа, а не за народа. Монолозите и лъжливите думи се сипят върху нас и търсят подкрепата ни, за да ги качим на трона /ретро Меркурий в опозиция на ретро Нептун и тригон с ретро Плутон/. Обаче докога ние ще ги качваме, а те сами ще падат от там незнам. Всъщност, знам, но за това – в края на тази година и догодина. Срядата, 28.09, е по-скоро безличен ден с потиснати емоции, но нощта ще е интересна със сънища, показващи миналото : Луна в съвпад с Южен лунен възел. В четвъртък, 29.09, в 10ч и 50мин най-сетне Венера преминава в своя знак Везни, където ще е дипломат от висша класа, ще сложи белите ръкавици и ще участва активно в живота ни, като ще ни подпомага да намерим подходящи партньори и съдружници. Но денят като цяло не е добър, особено по обяд : Луна опозиция на Уран и квадратура със Сатурн, по-добре да не ходим на работа, защото шефовете са подготвили неприятни изненади , както и държавните законоизпълняващи органи. Неприятен ден , но няма да си мълчим и ще сме принудени да си кажем какво ни мъчи . Все пак вербалната комуникация е за предпочитане, отколкото тайните игрички зад гърба на някого. На 30.09, петък, ден на Венера, ок. 7ч и 04мин растящата Луна ингресира в оптимистичния Стрелец и този ден е като ода на радостта, късмета, щастието и безграничната вяра в нещо добро : 6 планети в огън-въздух и всичко се променя почти за миг. Това е и ден на добри покупки, приятни срещи, топло време и моменти, които ще запомним. Завършваме м.септември 2022г. добре. Не такъв обаче ще е първият ден от м. октомври, денят за размисъл преди изборите за Народно събрание : имаме точен Голям квадрат в подвижните знаци, образуван от Луна в Стрелец, Марс в Близнаци, ретро Меркурий в Дева и ретро Нептун в Риби. Това говори за нестабилност , бърза промяна на мнения, яростно вербално нападение, събиране на групи хора с неясно поведение , въпреки забраната. Неспокоен ден, по-добре да бъдем на място, където се чувстваме защитени.

 Такъв е и 02.10, неделя, денят на изборите за законодателен орган у нас , Народно събрание, представляван от планетата Юпитер. Може би за всеобщо съжаление Юпитер е ретро в Овен, в опозиция на Слънце и Венера във Везни и на върха на най-неблагоприятната конфигурация в астрологията „Дамоклев меч“. Знакът Овен не работи в съдружие и не отговаря на същността на събитието „избор на колективен орган за управление“. Връщането на Юпитер в Риби е по-благоприятен момент за това и то ,когато вече е  тръгнал в правилна посока напред, т.е от 25.11.2022г. Не искам да коментирам изборите , защото по всичко изглежда, че няма да са последни за сега. Можем да закрепим положението  до края на м. май догодина, но  някой  ТРЯБВА  подложи политическата прослойка на „строева подготовка“ и да ги накара да се разберат. Считам, че за тази цел е достатъчно  военните от зодия Близнаци  /Марс в Близнаци/ да обединят усилията си. Подозирам , обаче, че това няма да стане поради прекаленото самолюбие /Слънце опозиция на Юпитер/. На 02.10 самата енергетика е меко казана неприятна, променлива и неподходяща за кротки избори. Меркурий е все още ретро, като ок. обяд става директен, т.е ще има промяна на вота след обяд в правилна посока, но няма да ни стигнат силите. Освен това растящата Луна /гласоподавателите/  преминава в Козирог ок. 10ч и 38мин . В този знак беше и при изборите на 04.04.2021г и историята я знаем. В личен план – ден на напрежение и в близката среда и дано не пренесем настървението в социалната среда в семейството си, както и да не се изхвърляме в пазаруване и раздуване налични качества без покритие. В тези два дни, 01 и 02.10 , Венера в опозиция на Юпитер образува фигурата „Дамоклев меч“, заедно с квадратурата Уран/Сатурн. Все пак Юпитер и Венера са добротворци и пълния срив ще ни се размине . Успех ще имат рождените планети в първите седем градуса на Стрелец, Водолей, Близнаци и Лъв.

Следващата седмица след 02.10 ще сме в очакване на резултатите , които смятам,че ще бъдат обявени официално при съвпада на пълна Луна с Нептун в Риби : лъжлив аспект, с мъгляви резултати /опозиция на Меркурий в Дева/ на 07.10.  Другият вариант е да се обявят при Пълнолунието в Овен : диктат на хора с пагони и под натиск /Луна в квадрат с Плутон/ да се излъчи работещо Народно събрание, което да избере и работещо Правителство. Малка възможност, но може и да проработи. На 03 и 04.10 до ок.14ч ще сме с растяща Луна в Козирог с добри аспекти и някак тези дни ще минат сравнително спокойно и ще сме заети с неща, свързани предимно с работа . Може да сме и потиснати, хладни, но ще имаме и добри ходове и изненади. На 04.10, вторник, ок. 13ч и 21мин растящата Луна преминава в свободолюбивия Водолей и въздушно-огнената стихия надделява, като в следващите 2,5 дни ще сме под „пара“ за промени, приятелски контакти и време за ползотворни разговори, като за подписване на окончателни договори е още рано. От 05.10, сряда,  негативната конфигурация „Дамоклев меч“ не действа и можем да си отдъхнем от скритите опасности в личния ни живот. Но откровеното раздразнение ще си остане : Меркурий в опозиция на Нептун, а пък Марс в квадратури към тях. Това е и указание за липса на разбирателство и емпатия, както и  внезапни промени в договори, устни споразумения и  военни маневри, нарушаващи относителното ни спокойствие. Не изключвам и военни полети във въздушното ни пространство с неизвестна за простолюдието цел.Тъй като Нептун означава и природен газ , окончателно споразумение няма да има до Нова година, когато квадрата Марс/Нептун ще се разпадне.

 На  05.10  Плутон в 26-ия градус на Козирог спира движението си „назад“, сякаш се замисля за поведението са през последните пет месеца ,т.е темите за абсолютната еднолична власт, власт на пари и монополи, прекален натиск на външни фактори върху държавните институции ще поеме в съвсем друга посока след 09.10, когато планетата ще тръгне  „напред“. Около обяд на този ден е добре да не вземаме прибързани решения под въздействие на силни ,внезапни емоции : Луна в съвпад с ретро Сатурн , квадрат с Уран, но и тригон с Марс. Това означава,че ще имаме възможност да се мобилизираме и да успеем да разпознаем хитростите, лъжите, подлите реклами, неясните нечии обяснения, макар,че натискът ще е силен. Подчертан  кармичен ден, защото Луната е и в квадратури със своите възли. От 06.10,четвъртък, вече можем да кажем,че Венера е в съвпад със Слънцето в своя знак Везни. Слънцето тук е в падение , не може да се изяви по лъвски, индивидуално, защото везните търсят разумно партньорство и удовлетворяващ компромис. Някои астролози казват,че Венера е „изгорена“ от Слънцето, докато е в съвпад с него, т.е не може да се изразим адекватно по нейните теми. Смятам, че това във Везни не е така. Тук Венера е господарката и никой нищо не може да й направи. С други думи в този знак его-то и аз-ът са потиснати, укротени и впрегнати за общо дело, затова, ако на този ден се обявят резултатите от изборите за Народно събрание /както е по закон в 4-дневен срок/ ще е добре.  До 24.10 Венера ще е водеща и вярна спътница на укротеното Слънце, като на преден план ще излязат добрите обноски и отношения най-вече между противоположните полове. Ще има мир и любов у дома, дано и в Парламента ни  /малко вероятно, но не е непостижимо/.  В 15ч и 47мин на 06.10 растящата Луна навлиза в кротките Риби , съвпада със Селена и ще е най-близо до Земята. Дразнещата тау-квадратура между ретро Нептун в Риби, Марс в Близнаци и Меркурий в Дева продължава своето действие в посока към изкривяване на истината, невъзможност да изпълним безпрепятствено плановете си, зачертаваме от живота си хора и неща, за които ще решим, че вече не ни трябват. Може би  резултатите от изборите ще бъдат обявени след множество скандали и противоречия и малко „скалъпени“. Пред голямо предизвикателство ще са поставени рождените планети ок. 24-ти градус на Стрелец. Ще трябва да воюват от три страни, т.е ще бъдат грубо подканени към действие, което може да доведе до провал по темите на съответната натална планета. До края на деня ще е сравнително спокойно. На 07.10 , петък, след обяд ще имаме добри изненади от близки хора.

 Късно през нощта Луната ще навлезе във фаза „пълнолуние“ и емоциите ни ще са на максимум. Всъщност този петък изглежда приятен. На следващия ден, 08.10, нещата никак не са спокойни, особено по обяд, защото пълната Луна ще активира напрегнатата конфигурация между Нептун, Марс и Меркурий. Замерянето с нагласена и невярна информация ще е с пълна сила, транспортни произшествия поради отвличане на вниманието ще преобладават, активиране на военни формирования също е възможно. Това последното си е в действие  от няколко дни. Ще се ядосваме на нечии думи, неточни изказвания и подвеждащи формулировки за най-различни неща. Добрата ситуация е в прекрасния Голям тригон между планетите във въздушните знаци : Слънце  /от 11.10 и Венера/ във Везни , ретро Сатурн във Водолей и Марс в Близнаци. Въздушната стихия дава непланирана, но желана промяна, т.е имаме нещо наум , обаче все нещо не ни се получава. Ето това са подходящите няколко седмици да заминем нанякъде, да си поговорим с някой, дори с един замах да сменим интериора у дома, да подготвим преминаване на нова работа и други подобни дела. В 18ч и 57 мин на 08.10, събота, пълната Луна преминава в огнения Овен, съвпада с ретро Юпитер , активира негативната конфигурация /“секира“/ между Сатурн, Юпитер и Уран  и горещите емоции достигат своя максимум. Може да има протести, негодувание , много хора навън, по улиците и нищо няма да може да ги спре. Имаме и Голям земен тригон : Меркурий все още в Дева, спрял Плутон в Козирог и прословутия ретро Уран в Телец , което означава решимост до инат, изпълнение на поставените цели, твърдост и неостъпчивост. И така имаме: една планета във вода – ретро Нептун в Риби; две в огън – ретро Юпитер и пълна Луна в Овен; три в земя и четири във въздух – Слънце и Венера във Везни, ретро Сатурн във Водолей и бавен Марс в Близнаци. Трудна и не лесна за интерпретация обстановка. Бих я определила като съвършено нова ситуация , не продължаваме промяната от предходните месеци, /въздух/, която трябва да се наложи /земя/ ,поради нови обстоятелства /огън/ .

 Само ,че ретро Нептун е много силен по характер /в собствения си знак е/ и е по-вероятно да се забием в стари илюзии по отношение на властта, които само след няколко месеца отново ще разбиваме. Но има време до тогава. В личния живот тази подредба на планетите означава промяна, която се налага от неспокойната социална среда. На този ден , 08.10 , се разпадат най-неприятните конфигурации на Небето : тау-квадратурата между Меркурий, Марс и Нептун и „секирата“ Сатурн/Юпитер/Уран. Тоест, големите  неприятности приключват, остават малките препъникамъчета. Затова 08.10 вечерта, 09.10 и 10.10 ще са изпълнени с динамика, но точното Пълнолуние на 09.10, неделя, в 23ч и 55мин в 17-ия градус на Овен ще е позитивно. Това явление ще е като разрушително земетресение , след което ще настъпи някакво равновесие на силите и възможностите. Пълната Луна в Овен разбива квадратурата Уран/Сатурн и впряга енергията й за полезни, но болезнени дейности. Тоест, ще сме принудени да сме активни, дори агресивни, за да успеем в плановете си. Огънят се разпалва от въздуха…и гори дълго. Негативното е, че е възможно да се активират крайно „леви“ и крайно „десни“ движения в социума  /Асцедентът на явлението е в Рак в съвпад с Лилит , Медиум цели е в Риби в съвпад с ретро Нептун/, които могат да предизвикат безредици и да ни вкарат в беля. Изключително добре ще са рождените планети около 17-ия градус на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Тези в Рак и Козирог ще са под „пара“ и ще имат проблеми и изпитания за преодоляване, тези в Овен и Везни ще решават прекалено емоционално партньорски въпроси, може да се стигне и до непримирима вражда.

 Най-важното е, че Плутон в този ден вече е директен, т.е. обърнал се е в правилната посока, но все още е неподвижен / ще тръгне напред от 15.10/. Затова по неговите основни теми : власт, пари и секс ще имаме промяна в положителен смисъл. Това е много добре за политическата ситуация у нас и вероятно ще имаме някакво измъчено договаряне между желаещите да властват /Меркурий е в последните два градуса на Дева/. В личен план е възможно някои от нас да постигнат  желаните писмени договори за работа и повишение на заплатите. Така, с гръм и трясък, с много огнени емоции, засягащи близки отношения,  ще достигнем максимума при изпълнение на поставените задачи по време на Новолунието във Везни.

 Ето и по-важните астросъбития през разглеждания период:

  1. Марс в Близнаци от 27.09 започва продължителна квадратура /предизвикателен, динамичен,борбен аспект с точно марсов характер/ с ретро Нептун в Риби /до 05.12/ , освен действащия тригон /изключително позитивен аспект/ с ретро Сатурн във Водолей до 11.12. Това ще внесе смут и колебание при изпълнение на поставените цели, но може да бъде и край на продължителни илюзии и заблуди.
  2. От  13.09 до 13.10. 2022 г.  ретро Юпитер в Овен се намира в средата на квадратурата ретро Уран в Телец/ретро Сатурн във Водолей , като така се образува напрегната конфигурация „копие“ . Самото наименование подсказва, че това е оръжие , което унищожава с еднократен силен удар и въздейства преди всичко върху нематериалния свят – емоции, психика, вяра и т.н. В случая потърпевш е Юпитер – законодателна и съдебна системи, просперитет, разширяване, вяра , късмет и др. Когато започват да застават други планети срещу Юпитер / опозиция с Меркурий, Слънцето, Венера и Луната  при Новолунието/  се образува по-голяма фигура:  т.нар. „Дамоклев меч“, който се счита за най-коварната конфигурация в астрологията и действа по всички направления в живота ни. Единственият факт, който може да сведе до минимум загубите е, че в опозицията участват добри планети /добротворци/.  Въздействието на дамоклевия меч е до 04.10, когато срещу Юпитер е Венера и финансите ни отиват нанякъде. Най-вече се обезценява левът и натрупаната парична маса се „изпарява“.
  3. Венера преминава в своя знак Везни на 29.09, четвъртък, в 10ч и 50мин. при Слънцето и започва да го гони. То е на нейна територия и тя е негова управителка – ще се учим на толерантност, дипломация, отзивчивост, красота в отношенията, компромис; ще търсим подходящи партньори, готови на решения от взаимен интерес . Но и ще станем много взискателни, колебливи /добре е, че Меркурий се върна в своя знак Дева на 23.09/,  ще държим повече на добрите обноски, отколкото на същността на нещата.
  4.  Образува се още една напрегната конфигурация : Меркурий в Дева в опозиция на ретро Нептун в Риби , а Марс в Близнаци в квадратури към тях, действаща от 30.09 до 10.10.2022г.  Това показва раздвижване на хората с пагони, изострени ситуации с нагнетяване на напрежението; замеряне с неточна или изкривена информация; произшествия при пътуване, поради отклоняване на вниманието, високи скорости или агресия на пътя от околните; катастрофи и във въздуха.
  5. Но ,винаги има и нещо положително – Слънцето във Везни, ретро Сатурн във Водолей и бавният Марс в Близнаци образуват Голям въздушен тригон, който ни казва : „Промяна, промяна и пак промяна“. Тази прекрасна конфигурация ни подсказва да се мобилизираме така, че да успеем да реализираме намеренията си, но свързани с изоставени проекти от миналото.
  6. И още един Голям тригон, но в земя :  Плутон в Козирог, ретро Уран в Телец и Меркурий в Дева : „Реализация, реализация и пак реализация“. Земята иска от нас да направим нещо съществено и веществено, най-вече нещо старо да бъде трансформирано, променено , с приемлив външен вид.
  7. На 09.10, неделя, малко преди полунощ в 23ч и 55мин е точното прекрасно Пълнолуние в 17-ти градус на Овен – страшно, горещо, не търпящо възражения, помитащо всичко ненужно, но свързано със стари, изпитани правила и практики в личния и социалния живот и добър поглед в бъдещето /добри аспекти на Луната с Уран и Сатурн/. Сякаш слага силен край на бъркотии и неуредици със замах.
  8. Също на 09.10 Плутон в Козирог се обръща в правилна посока, но ще остане неподвижен до 15.10 . Това означава, че от Пълнолунието в Овен темите на Плутон  /основно секс, пари, власт, тотална трансформация/ ще започнат  да връщат правилния си начин на развитие. Плутон прави добри аспекти с Нептун и Меркурий в този ден, които са в опозиция. Това обстоятелство сочи, че ще намерим волята в себе си , за да победим нещата и хората, които ни омайват и пречат. Мисълта ни ще работи в детайли /Меркурий в Дева/ и няма да пропускаме важни обстоятелства.

И така… Разгледаният период ще е бурен, нееднозначен, добро и лошо ще се преплитат и ще образуват вихрушка  /по-скоро ураган/, отнасяща нанякъде хора и обстоятелства, които не ни трябват вече /много ретро планети/, но сме свикнали с тях и ще ни е мъчно няколко месеца. Ще се чудим как да приемем новите ситуации, ще ни се иска да не бяха дошли /Марс в квадрат с Нептун/, но промяната е неотменима. Добре е, че Плутон не прави негативни аспекти и ще можем да намерим силата в себе си, за да удържим на силния вятър на промяната /повече планети във въздух/. Отново, както преди ок. 30 години. Всъщност настъпват 3-те най-бурни месеци от 2022г. , приближава и коридорът на затъмненията, но след Новолунието в Козирог ще настъпи зимното успокоение. Няма да ни е лесно по времето на Везни, Скорпион и част от Стрелец за 2022г. Ще се опираме на прекрасния тригон между Марс и Сатурн, който показва мобилизация на лични сили и възможности /показва и военна мобилизация, но не искам излишно да нагнетявам ситуацията, все пак има и отвеждащи аспекти/. На държавно ниво – стриктна организация на военните формирования, не изключвам и доброволни отряди за защита на границите /Сатурн е граница, Марс са военни/. Ще намерим отнякъде и техника за охрана на въздушното пространство.  Така,че според мен предстоят три месеца на отрезвяване по темите за управление /Сатурн/ на каквото и да било. Марс в Близнаци участва във всякакви конфигурации, което ще предизвика нееднозначност на ситуации, промяна в идеи, в дадени преди време изявления,смяна посоката на политиката и много други неща, които отново ще трябва да променяме след м. март 2023г. Но дотогава има още време, макар и малко.

 И накрая Луна без Курс : 27.09  от 19ч и 22мин  до  2ч и 16мин на 28.09; 30.09  от 00ч и 21мин  до  7ч и 05мин; 02.10  от 00ч и 47мин  до  10ч и 39мин; 04.10  от  06ч и 50мин  до 13ч и 22мин; 06.10  от  01ч и 47мин  до  15ч и 48мин; 08.10  от  14ч и 12мин  до  18ч и 58мин.

%d bloggers like this: