ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ОВЕН  ДО  НОВОЛУНИЕ СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ  В  СКОРПИОН 2022 г

Пълнолунието в Овен ще внесе в живота ни много динамика, лична активност, плодотворно съзидание и реализация, ако се придържаме към изпитани правила за поведение и съдружие с верни стари приятели, като така ще използваме единствения аспект на явлението –  секстил съм ретро Сатурн във Водолей . Пълна Луна в Овен винаги ни кара да поставим себе си пред другите, да бъдем таран за препятствия, да разбиваме стени и да прескачаме граници, поставяни на пътя от другите хора и от социалната среда. Чисто емоционално ще бъдем устремени към точно определен финал, където са нашите собствени желания . Разбира се , че Слънцето във Везни, подкрепяно от Венера /съвпад/ ще изисква от нас да се научим на дипломация, толерантност и съобразяване с околните. Да , но не по време на пълнолуние в Овен. Затова докато пълната Луна е в този знак ще бъдем себе си – до 0ч и 03 мин на 11.10.

 Но преди това ще имаме силен ден за лична изява на 10.10, понеделник, особено около обяд, когато на небето имаме въздушно-огнено хвърчило, образувано от Луна, Слънце, Марс и Сатурн. Ще полетим на крилете на собствената инициатива, силната си мотивация за реализация и енергиен подем. Наистина силата ще е в нас. Плутон вече е директен , но все още стационарен /ще тръгне напред на 15.10/. Най-значителни успехи ще постигнат рождените планети около 20-ти градус на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Тези около 20-ти градус на другите знаци също ще са успешни, но ще имат и допълнителни задачи за решаване, т.е с повече препятствия и условия. Добър старт на новата седмица, като  „ден година храни“. Понеделник е и ден на Луната, какво по-добро знамение. Във вторник, 11.10, ден на Марс, в 2ч и 51мин Меркурий напуска своя знак Дева, преминава във Везни и започва да служи за общото благо. Освобождава се от провокативните аспекти на Нептун и Марс и мисълта ни става по-свободна, ясна и насочена към идеи за общи дела . От този момент Венера става пълноправна господарка на всички планети като пряк или косвен техен управител /без Нептун, той управлява само себе си засега/. А това е изключително позитивно, особено за политическата обстановка навсякъде, не само у нас. Петте планети във въздух ще дадат нова посока към подобряване на взаимоотношенията както на лично ниво, така и на социално-политическо. Трябва да се премине от конфронтация към колективизация. Който не разбере и не приеме това ще си носи последствията по-късно. До 16.10  все пак ще имаме разногласия поради опозицията на Меркурий с ретро Юпитер в Овен, която носи високопарни думи и неизпълними, подвеждащи обещания. Окончателни договори да се подписват след тази дата, изключение е само 13.10. Луната вече е в Телец, при своя Северен възел и неуморимия ретро Уран. В сряда, 12.10, ок. 8ч Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва да намалява. Около обяд е в точен съвпад с Уран и емоционално ще сме нестабилни и провокирани , особено от управляващи институции. Не е ден за сериозни дела и поемане на дългосрочни ангажименти. И ако можем, да избягваме дразнители и провокатори . В четвъртък, 13.10, ден на Юпитер, ок. 8ч и 08мин намаляващата Луна ингресира в Близнаци и до 17ч  ще е в прекрасни аспекти с Меркурий и самия Юпитер. Това е подходящ ден за делови срещи, подписване на взаимоизгодни договори и приятни разговори с приятели. Има и някаква възможност да се „отвеем“ в страни от намеренията си, поради примамливо вмешателство на други хора – все пак 6 планети във въздух са прекалено много за реализация на вече поставени планове и задачи, но за промени е добре, там ,където е необходимо. Денят е добър за нови запознанства и комуникации, ще чувстваме лекота в отношенията, пътуванията ще са приятни и изпълнени с положителни емоции.

 Петък, 14.10, ден на Венера е със същата енергия, дори по обяд Луната прави творчески аспекти с опозицията Юпитер/Меркурий, а това ще даде иновативни и креативни идеи. Разпада се негативната конфигурация между Сатурн, Юпитер и Уран, наречена „копие“ и темите по трите планети се освобождават от неистовото напрежение, започнало на 10.9, т.е  управление, свобода и развитие могат вече да имат и общи цели и решения. На Небето в този момент ,като негатив, остават само двете квадратури : Марс/Нептун , образуваща се, и познатата ни от две години Уран/Сатурн, вече разпадаща се. Но Слънцето и Венера във Везни  са в такава позиция, че усвояват и двете. С други думи , тази провокативна енергия може да бъде преобразувана от агресивна в активна, т.е използвана като двигател за добри дела. В политиката това е президентската институция  /Слънце в съвпад с Венера/, а в личния ни живот е чувството ни за справедливост, умението ни за дипломация и вземането на благоприятни решения за всички . Добър и приятен ден  въпреки препятствията – те имат решение. Събота, 15.10, ден на Сатурн е особен, съвпадът Слънце/Венера започва квадрат с Плутон в Козирог, който от този ден тръгва бавно напред. Ето още един марсов аспект се появява и образува за няколко дни тройка с другите два , посочени по-горе. Квадратът Слънце/Плутон може да ни провокира към попадане във вредна среда, най-вече в социума : примамливи предложения с много пари, власт и секс. Ето и особеността : този аспект ще бъде прихванат от Марс в Близнаци и Нептун в Риби, също в квадратура по между си.  Това е кълбото от позитивни и негативни аспекти, странна смесица от влияния и кой под какви ще попадне зависи от рождената карта. Ретро Нептун в Риби предлага спокойствие, лежерност, пътуване по течението; много бавен Марс в Близнаци ни дава борба чрез словото, информацията, активиране на интелекта и близкия приятелски кръг; Слънце/Венера изискват съпричастност, дипломация и намиране на подходящи партньори за действие; Плутон в Козирог,вече директен, отново прилага затягаща хватка в управлението и ни подпомага да намерим непреклонния силов център в себе си. Затова смятам,че този ден, 15.10, при Луна в съвпад с Марс в Близнаци ще е меко казано динамичен и ще трябва да напасваме добрата си вътрешна нагласа  /Слънце тригон Луна/ към променящата се социална среда.

 Луната ще премине  в Рак  в 19ч и 11мин , и вечерта няма да е особено приятна : Луна в квадрат с Юпитер в Овен – избухливост, прекалена емоционалност и непремерени изказвания , квадрат и с Меркурий във Везни. Така ще сме и в неделя,16.10, ден на Слънцето. Все пак въздушния Голям тригон от пет планети  ще ни даде възможност да преодолеем по-леко негативите, предизвикани от болезнени теми за разговор. Добре е през този ден да не ги подхващаме , а ако някой от семейството или по-близката среда настоява за тях – да ги отклоним с контролирана любезност /Слънце тригон и със Сатурн/. В понеделник, 17.10, при Луна в Рак в съвпад с Лилит, кълбото от аспекти продължава. Това е денят на фаза на Луната „последна четвърт“ :  Луна в квадрат със Слънцето , в добавка опозиция с Плутон, но и тригон с ретро Нептун в Риби. Ден за „сладки“ емоционални капани. Няма да сме в час с личните си желания, поради поява на съблазни отвън. Не рядко обаче в такива дни, някой ще намери половинката в живота си и вероятно ще изпълни кармата си. Неприятен ден за рождените планети около 24-ти градус на Овен. От този ден започваме да навлизаме в енергията на втория коридор за затъмненията за тази година. На 18.10, вторник, в 7ч и 45мин, по време на сутрешното кафе за ранобудните, Луната преминава в Лъв и отново сме начело : Луна тригон с Юпитер. Изключително продуктивен и късметлийски ден за рождените планети в първите пет градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Като цяло е сравнително спокоен ден, макар,че Луна в Лъв винаги ни кара да бъдем център на внимание и да изтъкваме себе си, за тези които могат да използват това. Сряда, 19.10, малката Луна активира квадратурата Сатурн/Уран , за предпоследен път, и денят няма да е напълно спокоен , особено към 20ч. Денят е подчертано стресиращ.

 Обаче,четвъртък, 20.10, е точно обратното :  позитивен,  трите провокиращи квадратури са  „хванати“ в конфигурации и ще са употребени за позитивни цели.  Най-добре ще се чувстват наталните планети ок. 24-ти градус на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Близнаци дори и в Овен. Огнено-въздушната енергия, докато Луната е в Лъв, ще е преобладаваща и това ще донесе доста промени и то там, където искаме да стане това. В 19ч и 26мин малката Луна ингресира в Дева и от огнения й лъвски характер нищо не остава, преминава  към стеснителните, скромните и работливите. Ще сме заети с ежедневието и дребните неща от живота, тези които ни спъват или ги трупаме, за да изградим по-здрава основа, на която да стъпим безпроблемно.  На 21.10, петък, Луна в Дева не прави каквито и да било по-осезателни аспекти, така ,че денят по-скоро ще е безличен, но всеки от нас ще работи по своите си задачи. Вечерта Венера става „казими“,т.е в съвпад със сърцето на Слънцето и в тригон с Марс ,  страстна партньорска прегръдка, основана на принципите за свобода на другия, за интелектуална зрялост  и почтеност, за единение на чувства. Този момент не е за изпускане. Така,че до този ден каквото сме успели за променим и да създадем като нови връзки и отношения по наша лична инициатива – това е . Нещата през последните две седмици трябва да са се случвали така, както сме желали. На 22.10, събота, при намаляваща Луна в Дева, ще имаме разнообразен ден, изпълнен както с предизвикателства, така и с верни и приятно изненадващи резултати. Последен ден на Слънце и Венера във Везни, уморени са да раздават усмивки, да са любезни, да убеждават околните в разбирателство, мир и любов, т.е някак вече ни е дотегнало да сме съпричастни, дипломатични и разбиращи. Постигнали сме целите си с това поведение, намерили сме необходимите ни съдружници и партньори  и трябва да ги задържим някак . Това „някак“ е ,разбира се, по скорпионски. Меркурий във Везни продължава да поддържа версията за добри и взаимоизгодни разговори и договори, както и да крепи Големия тригон между въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей. Все още ще чувстваме лекота, ще сме доволни от новите запознанства и промени.

 Неделя, 23.10, ден на Слънцето изобилства от астросъбития : в 0ч и 17мин е точната прегръдка на Венера със Слънцето в 30-ия градус на Везни, на нейна територия, а следващата им среща ще е на 13.08. 2023г на негова, в Лъв. Така приключваме зодия Везни през 2022г – щастливи, доволни ,влюбени, намерили човека за /или до/ себе си . Около 4ч и 25 мин малката Луна навлиза във Везни във фаза „новолуние“ /30 градуса преди точното/. Ще се заредим с желание да творим, кой каквото иска и може : облекло, сграда, сайт, гозби, интериор, картина, танц, песен, прическа и т.н . Така ще започнем и зодия Скорпион : Слънцето преминава в този знак в 13ч и 36мин , като преди него това е направила и Венера. Щастливата двойка ще се потопи в тихите, дълбоки , тъмни и трансформиращи води на знака. Около пет дни преди това ще са усетили хладния изпитващ и проверяващ поглед на Плутон от Козирог чрез разтърсващия негов квадрат към тях. Затова Слънце/Венера навлизат в знака подготвени за изпитания и трансформация по времето на коридора на затъмненията  /Плутон е висшият управител на Скорпион, а Марс е другият/. С други думи – ще трябва да се настроим да посрещнем предизвикателствата заедно с най-близкия човек, този на когото имаме доверие и този, който се е доверил на нас. Не е време за самотни души, защото Скорпион 2022 –ра година ще е динамичен като електрокардиограма и ще имаме палитра от най-различни енергии и събития. И още един факт през този ден, 23.10, Сатурн във Водолей най-сетне се обръща директно. Така, че  темите за управление, за слагане на нещата в ред, за дисциплина, за неизменност на желанието за промяна /да не забравяме, че Сатурн във Водолей изисква промяна в посока на либерализация, децентрализация и освобождаване от излишни правила/ ще поемат в правилна посока. Понеделник, 24.10, около обяд е едва ли не последния щастлив ден преди да навлезем в коридора на затъмненията. Ще се чувстваме добре : Луна в съвпад с Меркурий във Везни, който поддържа въздушния голям тригон, но вече имаме и три планети във вода , а с това навлизат в живота ни грижата, неволята,трудностите по Скорпион, комбинирани със съчувствие, емпатия и желание да се оттеглим в самота /по Нептун в Риби , като в този знак само след 4 дни ще се върне и Юпитер/. Ще трябва да балансираме между тези две стихии : въздух и вода, т.е между противоречивите желания за контакти и усамотение. Все пак този понеделник ще е приятен, но само за отмора,не е за сериозни дела.Чистим дом, душа и хора от живота си.

 На 25.02, вторник, балсамичната  Луна навлиза в Скорпион в 10ч и 19мин, а в 13ч и 49мин е точното Новолуние с частично Слънчево затъмнение във 2-ия градус на знака. Ще се вижда от България само сянка от 12ч  до 16ч, като най-точно ок. 13ч и 30мин. Това затъмнение е откъм Южния лунен възел в Скорпион, а те не са особено добри, защото наблягат върху кармични дела, които не са довършени. Единственият аспект на явлението е съвпад с Венера. В Скорпион Венера е в заточение, а Луната – в падение, т.е и двете са в т.нар. „депресия“. Или: чувствата и емоциите ще са потиснати, а с тях и личната ни изява /Слънцето е затъмнено/. Навлизаме в двуседмичен период на принудителна трансформация в личния живот, поради кармични обстоятелства от средата. Да не забравяме,че и Лунните възли са спрели своето движение в 14-ия градус на Телец/Скорпион от 26.09. Ще са разбутани темите за насилствена власт, налагане на неприемливи условия на живот  /почти военна среда/, като с това ще бъдат притиснати всички теми на Венера – любов, пари, красота, удобство,спокойствие, изкуство и др. Това е тъмната страна на явлението. И, ако има светла, то тя е в способността да намерим силата си в миналото , да се помъчим да оправим грешките си и да свършим всички изоставени задачи, които да ни дотегнали, не смеем да се върнем към тях по една или друга причина, но е дошло време да се справим. Вероятно ревността, скритите и непроявени чувства ще ни съпътстват, но не трябва да се отчайваме и да потъваме в дълбоките дебри на кризата. Това са все пак само две седмици от нашия живот. Това напрежение пряко ще се отрази върху социално-политическото положение в държавите и големите световни организации в сферата на финансите, скритите бизнеси, военните огнища и всичко, което управлява знакът Скорпион.  Новолунието със Слънчево затъмнение е за силни хора, които имат позитивни Плутон и Марс в личните си хороскопи. Все пак , сила ще придобият рождените планети в първите седем градуса на Козирог, Риби, Рак и Дева. Тези в Скорпион, Телец, Лъв и Водолей ще са подложени на негативни влияния и е добре да са аспектирани положително в наталните карти.

 Принципно по време на коридор на затъмнения е добре да сме на място, където се чувстваме защитени и при хора, които ни обичат и ние обичаме. И още един принцип – по време на затъмнение желанията са неточни, неясни , противоречиви и трудно изпълними, защото все нещо няма да сме предвидили. Но пък хората, родени по време на Слънчево затъмнение ще са в синхрон с Вселената, за тях тези притеснения не важат. Като цяло е добре, че самото явление няма повече аспекти, т.е няма да се „развихри“ и да влияе на други планети, освен на Венера. Все пак трябва да посоча и аспекта  тригон  /120 гр., с юпитеров  характер/ със Селена  /най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, през която навлизат позитивни космически сили/, която е в 5-ия градус на Риби /тя е в знака си/ . Това показва, че ще имаме шанс за добро стечение на обстоятелствата и благоприятен изход от ситуацията. Остава ни да се надяваме на Големия въздушен тригон още няколко дни, който да ни помогне да преминем през негативите чрез лекотата на общуване, спазвайки добрия тон.

Ето и основните астросъбития през разглеждания период :

  1. Продължават действията на : планетите от трите въздушни знака до 30.10, които носят лекота, разбирателство и взаимно признаване на личните правила на поведение; напрегнат аспект на Марс в Близнаци/Нептун в Риби до 05.12, предполагащ изтощение , но и разбиване на мечти и заблуди; спрели Лунни възли в 14-те градуси на Телец/Скорпион, като така струпват кармични ситуации на едно място и изискват от нас подчинение и трансформация.
  2. Меркурий ингресира във Везни на 11.10 в 2ч и 51мин и разговорите придобиват дипломатичен и конструктивен характер ; в този момент Венера става пряк или косвен управител на всички планети, тя е господарката на Небето  и това е добре за умиротворяването на социално-политическата обстановка у нас.
  3. На 15.10 Плутон бавно тръгва напред и така неговите теми се връщат в правилната посока на развитие – власт, големите пари, секс, трансформация.
  4. Неделя , 23.10, е силен ден за събития – Венера в точен съвпад със Слънцето в 30-ия градус на Везни, добър завършек на зодията; по-късно Венера навлиза в Скорпион, където не се чувства добре, в заточение е и нейните теми стават потулени и потиснати, без ярки изяви; в 13ч и 36мин Слънцето също ингресира в този знак и творческата ни същност придобива неговия скрит, подмолен, трансформиращ и проницателен характер за следващите 30 дни ; Сатурн във Водолей става директен и така основните негови теми за управление, стабилност, статукво и вкарване на нещата в ред ще придобият по-ясен и регламентиран вид.
  5. Във вторник, 25.10 в 13ч и 49мин е Новолунието със Слънчево затъмнение във 2-ри градус на Скорпион и ще се вижда от Европа, средните части на Русия, Казахстан, Украйна, Югозападна Азия, Североизточна Африка, Атлантика. Не е подходящо за хора със негативни аспекти между Марс и Плутон в рождените карти. Навлизаме активно в коридора на затъмненията.

Като цяло периодът е позитивен , поради преобладаващото влияние на Големия тригон, образуван между планетите във въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, който предполага лекота в общуването и реализацията на плановете. Разбира се, квадратурите Марс/Нептун , познатата ни от две години Уран/Сатурн и новопоявилата се от 15.10 Слънце/Плутон ще внасят напрежение, смут и негативи в ежедневието ни. Но почти през цялото време те ще са уловени в общи конфигурации с позитивни аспекти, така,че да може да превърнем агресията в активност. Затова периодът до 23.10 е добър и продуктивен. И накрая Луна без курс,когато не е препоръчително да започваме нови дейности, но можем да стартираме дела, които са ни досадни и очакваме  „лоши“ резултати : 10.10  от 17ч и 03мин  до 0ч и 05мин на 11.10; 13.10  от 0ч и 43мин  до  08ч и 09мин; 15.10  от  7ч и 12мин  до 19ч и 12мин; 17.10  от 23ч и 57мин  до  07ч и 46мин  на  18.10; 20.10  от 13ч и 38мин  до  19ч и 27мин; 22.10 от 21ч и 18мин  до  4ч и 25мин на 23.10; 25.10  от 3ч и 37мин  до  10ч и 20мин .

%d bloggers like this: