ОТ  НОВОЛУНИЕ  СЪС  СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ  В  СКОРПИОН  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  С  ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ  В ТЕЛЕЦ  2022 г.  КОРИДОР  НА  ЗАТЪМНЕНИЯТА

Новолунието с частично Слънчево затъмнение на 25.10.2022г., чиято сянка ще се вижда от България най-ясно  ок. 13ч няма аспекти, освен съвпад с Венера в Скорпион . Тоест не е активно и ще действа потискащо и трансформиращо главно върху емоционалния ни живот и творческата ни същност, но ще има и позитив във финансово отношение за някои хора с подходящи рождени планети в първите седем градуса на земните /Козирог, Телец, Дева/ и водните знаци /Скорпион, Риби и Рак/. С това явление започва вторият и последен за годината коридор на затъмненията. Енергията на Скорпион принципно е най-силната  и трудно се понася от хората. За да сме устойчиви на нейното влияние трябва да имаме подчертан Плутон и силен Марс в рождената карта. Напр. Плутон в 1-ви дом , с положителни аспекти / съвпад, секстил 60 гр., тригон 120 гр./ към лични планети  /Слънце, Луна, Венера, Марс и донякъде  Меркурий/. Желанията трябва да са свързани с активиране на личния волеви потенциал по темите на съответния натален дом, в който попада това Новолуние. Тоест , да приключим неща по този дом, които сме оставили дълго време неразрешени, колкото трудно и досадно да ни е. Важното е да не се оставяме на кризата, която ще ни споходи в някаква степен.

 На следващия ден, 26.10,сряда, Луната е в съвпад с Южния си възел, опозиция на ретро Уран в Телец и в квадрат с вече директния Сатурн във Водолей. Отново с пълна сила са задействани темите : промяна/статукво; свобода/правила и закони; бъдеще/минало; анархия/стабилност;  иновативност/праволинейност и т.н. Но темите по Сатурн вече започват развитието си в правилна посока, особено темата за управление на каквото и да било. Няма да е спокоен ден, миналото ще ни преследва. Но пък продължаващият въздушен Голям тригон между Меркурий във Везни, почти спрелият Марс в Близнаци и Сатурн във Водолей ще ни помогне да преодолеем по-леко началото на Коридора на затъмненията. Да избягваме в този ден сблъсъци на всякакво ниво, ако ни оставят околните, разбира се. Няма да е лесно, но пък дипломатичният изказ ще е от полза. В четвъртък , 27.10, ден на Юпитер, до обяд ще се съвземаме чисто емоционално от предходните два дни. В 13ч и 55мин малката растяща Луна преминава в оптимистичния Стрелец и унинието и потиснатостта се изпаряват от скорострелния огън на знака. Около 17ч.  Луната излиза от фаза новолуние и започва видимо да се пълни. Започваме да се възстановяваме и зареждаме с положителна енергия, каквато има в изобилие в знака. За това помага и точният тригон със самия Юпитер, управител на Стрелец, който е ретро в Овен. Предстои му ингресия в Риби, която ще се случи ок.  8ч на 28.10, петък. Юпитер е символ на законодателния орган в нашата страна Народното събрание  /така поне изглежда и е по Конституция, но засега истинската власт е по Плутон – международни корпорации и сдружения като ЕС/. Юпитер в Овен не е за колективна работа, в Риби обаче е  добре за тази цел. Затова, мисля, че след тази дата е възможно да имаме някаква стабилизация по темата „власт“ у нас. Макар, че по времето на Скорпион и при наличие на Коридор на затъмнения, ще има „подводни“ течения и разни други неща, като например : принуда, подкуп, заплаха, подмамващи обещания и други подобни. Разпада се Големият въздушен тригон, Меркурий е в последните два градуса на Везни и колективните мислене и работа са на приключване.  Денят 28.10 е сравнително приятен. В събота, 29.10, ок. 16ч и 22мин, Луната преминава в строгия Козирог, а ок. 22ч и 22мин Меркурий – в Скорпион и на дипломацията е сложена точка.Водно-земната енергия е в превес : 4 планети  във вода, 3  в земя, 2  във въздух и край на огъня до 16.11. Няма да имаме ентусиазъм, енергия, идеите са потънали в Скорпион, умът ни е зает с трудната задача по оцеляването и принудителната промяна в живота, търсим неистово доброто старо време /съвпад на Слънце, Венера и по-късно и Меркурий с ЮЛВ в Скорпион/. В неделя, 30.10, ще сме заети с ред и дисциплина у дома, ще сме приятно изненадани от членовете на семейството, дори можем да си позволим и някои волности – Луна в тригон с ретро Уран. Настроението обаче е по-скоро минорно.

 Около 15ч и 25мин Марс става ретрограден и силите ни съвсем изчезват, остава само острият език, отварянето на стари рани и разчопляне на стари проблеми ще са приоритет. На 31.10, понеделник, имаме повече  негативни аспекти и седмицата започва провокативно. Луната все още е в Козирог, по обяд е в съвпад с Плутон и в секстил с Нептун и Юпитер в Риби – може да се случат добри неща в социума, които  да засегнат  позитивно рождените планети в последната декада на земните и водните знаци. Шарен ден. В 17ч и 43мин растящата Луна навлиза във Водолей и вечерта ще е размирна, ще сме с изострена чувствителност и настроени за спор.Така приключваме м. октомври 2022 г. Началото на ноември е със същата негативна енергия, Луната на 01.11, вторник, е във фаза „първа четвърт“ в квадрат със Слънцето в Скорпион и с Венера пак там. Засиленото взаимодействие между неподвижните знаци Скорпион, Водолей и Телец ще предизвика задълбочаване и развитие на кризите в почти всички направления в живота ни. На небето са останали само два не съвсем точни, но имащи влияние положителни аспекти : ретро Марс в тригон със Сатурн и секстил на Плутон в Козирог с ретро Нептун и ретро Юпитер в Риби. Това означава, че ще намерим начин да се мобилизираме , макар с последни сили и възможности, за да се „промушим“  през агресивната социална среда. Може отново да имаме затваряне на бизнеси, карантина, някакви нови ограничения, заплахи за сигурността и други подобни неща. Дори приятелските отношения може да бъдат разрушени. Проблемите в банковата система и в държавните институции  ще се изострят допълнително,  разплащанията ще се бавят повече от обичайното, обемът на парите ще намалее. Навлизаме в пиковата част от кризисната ситуация. На 02.11, сряда, ок. обяд може да се почувстваме по-добре и да успеем да се разсеем малко.

 Венера и Слънцето са в съвпад със спрелия Южен Лунен възел и ще трябва да се справяме лично със забатачени любовни истории, любовни многоъгълници, стари парични задължения. Ретро Марс, ретро Нептун и планетите  около ЮЛВ в Скорпион правят лоша конфигурация , наречена „секира“. Това обстоятелство ще ни изнерви допълнително, ще излязат разни скрити и забравени дела от миналото, които ще ни подложат на тест за издръжливост и за умение да се справяме с кармичните си задължения. Така ще бъде докато и Меркурий  премине през ЮЛВ, до 09.11. Вечерта на 02.11, в 20ч и 47мин, растящата Луна преминава в спокойните Риби и два дни ще плаваме по течението, напрежението ще намалее и ще можем поне психически да се отпуснем. Най-приятният ден се очертава да е четвъртък, 03.11, особено около обяд. Луната ще е в съвпад със Селена и ще е най-близо до Земята. Селена е точката, през която навлизат най-позитивните и светли космически сили. Вероятно в този ден ще проработи по-осезателно интуицията ни и ще можем да намерим правилните решения по терзаещи ни въпроси. Планетите в Скорпион и Риби се подкрепят и ни подсказват, че добротата и силата са в отличен синхрон. При 6 планети във вода чувствата и емоциите са преобладаващи, разумът спи дълбоко, но работи тайно, усилено и крои планове /Меркурий в Скорпион/. Тоест, всеки се е „забил“ в собствените си проблеми и се мъчи да излезе сам от кризата. Времето на Скорпион е за силни хора с непоклатима психика. Не всеки го може. Съдружията и взаимното подпомагане в този момент са загърбени. На 04.11, петък, Луната е в съвпад с Нептун и Юпитер, но и в квадрат с Марс. Искаме и търсим спокойствието си, но проблемите са по-силни, засега. Пререкания, внезапни спорове, от нищо става нещо, дребните препятствия се превръщат в едри проблеми. Ден за конфликти и то неразрешими с мирни средства. Не е за започване на каквото и да било. Ден на затишие пред буря. От  05.11, събота започват десет дни на последен щурм, негодувание на всички от всичко,  всеки се противопоставя на нещо, което счита за нередно и което му пречи за изява.

 Слънцето, Венера и Меркурий в Скорпион започват квадратура със Сатурн във Водолей и опозиция с Уран в Телец. Последна активация на двугодишната квадратура  Уран/Сатурн и свободолюбието се превръща в анархия. Буквално за тези десетина дни могат да станат големи поразии, както на лично ниво , така и в световен мащаб, напр. ядрен взрив с малък обсег. Няма планети около 18-ти градус в други знаци, които да разсеят или овладеят тази тау-квадратура в неподвижните Телец,Водолей и Скорпион. На всичко отгоре в 1ч и 07мин на 05.11, растящата Луна ингресира в Овен и настървението и агресията ескалират. Денят е провокативен, Любовта /Венера/ и  Разума /Меркурий/ са потънали, а Его-то /Слънцето/ е достигнало огромни размери. Някой ще пострада много , а може и окончателно. Всъщност Уран и Сатурн чакат някой в Лъв или в Скорпион да им „падне“ , за да му се „отбият“.  Лятото, между 8-ми и 16-ти август, беше само Слънцето в Лъв попаднало в този капан. Сега обаче Слънцето в Скорпион е с неговата си армия, Венера и Меркурий, и затова битката ще е по-ожесточена и на много фронтове , по много теми. Това е ситуация на безизходица по темите на Сатурн – управление, ред и дисциплина, правилно изпълняване на законите, минало, карма, самото структуриране на йерархията в управлението ще е разрушена. Енергията на Скорпион е насочена към потискане, манипулация, безапелационно подчинение на по-слабите на по-силните, трансформация под натиск. И цялата тази сила ще е срещу свободата, независимостта, креативността, съдружията, основани на общи за хората цели /Уран в Телец/. Все пак опозицията е с лунен характер, докато квадратурата е с марсов, унищожителен. Затова Сатурн е „отстрелян“ от две страни: и от Уран и от тройката планети в Скорпион. Но той пък има подкрепата на самия Марс в Близнаци. За съжаление не е особено добра, защото Марс в този момент е ретро . И казано на разбираем език : ще бъде поставено началото на края на несъответстващи за времето си методи на управление на каквото и да било. Могат да се намесят и хора с пагони /Марс/. А на лично ниво битката ще бъде за запазване на нещата и хората, с които сме свикнали и които считаме за здрава основа. Но , някои от тях ще трябва да изоставим напълно, а други да променим.

 За това ще ни помогне Марс в Близнаци, който ще ни даде възможност да използваме интелигентността и знанията си, както и трескаво да събираме информация по интересуващи ни неща. Ретро Марс ни подсказва да търсим енергията и ресурсите за оцеляване в себе си. Така с Луна в Овен ще трябва да се доказваме и да оцеляваме. Тази обстановка ще продължи и на 06.11, неделя. Около обяд Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ и разсича квадратурата Уран/Сатурн – ще имаме основание за победа и решаване поне на един проблем. На 07.11, понеделник, в 7ч и 15мин, пълната Луна преминава в Телец , където е в екзалтация и показва всичките си положителни качества. Но не прави аспекти и така, този ден ще сме в относително спокойствие. Венера вече започва да се отделя от Слънцето и смело тръгва напред. Меркурий пък е в точен съвпад с него и с ЮЛВ в Скорпион – отново стари сметки за уреждане. Няма да е леко и лесно. Мисълта и действията ни ще са насочени към поправка на последиците от грешни решения, взети някога, по съответния натален дом /където е този  съвпад/. В средата на есента сме. На 08.11, вторник, ден на Марс, в 13ч и 02мин е точното Пълнолуние с пълно Лунно затъмнение в 16-ия градус на Телец. Явлението или част от него ще бъде видяно от почти цялата Земя, без Европа /най-североизточните й части ще видят сянка/, Арабския полуостров и Африка. Ще е в съвпад с ретро Уран и откъм Северния лунен възел, които показват БЪДЕЩЕТО. Не случайно акцентирам на тази дума, защото кармата ни определя трудна ситуация, през която трябва да преминем задължително, за да дадем начало на борбата за наистина по-добро бъдеще. При Лунно затъмнение не сме наясно с желанията си, емоционално сме объркани, а при съвпад с Уран съвсем не сме „в час“ с действителността.

 И без това затъмненията са с уранов характер – непредвидими, ексцентрични, но очистващи като гръмотевица в буря: след като премине получаваме допълнителна доза обогатен кислород  /озон/ и прекрасна дъга от цветове. Ето така ще е и сега.  Да си припомним Слънчевото затъмнение в съвпад с Уран в Телец на 30.04.2022г. От тогава започнаха неразбориите в социално-политическия живот у нас. Жадни за промяна, а някои от нас и за власт, се набутахме или ни набутаха в криза и безизходица, които управляващите не можаха да овладеят с мирни средства. Но все пак тогава явлението  имаше и положителни аспекти и някак пълната разруха се размина. Сега обаче, НЯМА такива и яростта и агресията ще са максимални – ще късаме и хвърляме, кой каквото намери за добре. Ще удряме закостенели правила /Сатурн/ и ще се изправим смело и безразсъдно  /Луна съвпад Уран/ срещу  потискаща еднолична власт и големи международни корпорации с йезуитски планове за подчинение и асимилация /Слънце, Венера и Меркурий в Скорпион/. Това напълно ще важи и на лично ниво – ще имаме възможност да покажем , че не сме доволни от някои порядки в семейството, рода, налагани от „главата“ на фамилията, от шефа на работното място. Натрупаното недоволство ще се излее на улицата. За наше съжаление Марс е ретро и няма да ни стигнат силите и ресурсите за пълна победа, сега ще се борим с думи, а делата ще ги оставим за м.март и м.май 2023г. Пълнолунието с пълно Лунно затъмнение има само негативни аспекти и със Сатурн във Водолей и с ретро Юпитер в последния градус на Риби. Това означава, че не сме доволни и от законодателната власт /Юпитер/ и от законоизпълнителната в лицето на правителство и министър-председател /Сатурн/.  Ако приемем, че все пак съвпадът с водолейския управител Уран е нещо относително положително, то тогава трябва да сме готови за изненади и непредвидени ситуации. Освен това за България Асцедентът на явлението е във Водолей, МС в Скорпион – няма как да е тихо, мирно и безметежно. Вероятно цялата негативна енергия ще бъде съсредоточена в отношенията между партньори, приятели, бизнес съдружници. Нещата ще тръгнат зле от накриво казана дума, прикрита информация, паралелни връзки, инициирани от партньорите, прикрити сделки и взети суми за лична облага и други подобни неща. Ще се „разритат“ и членове на съюзи, които и без това се крепят върху отношенията на превъзходство на финансово и икономически силния над слабия.

 И тъй като Уран е управител на „плебейския“ знак Водолей, т.е знакът на мнозинството „бедни“ и „слаби“, след това Пълнолуние с Лунно затъмнение ще започне категорично съюзяване на такива хора, на такива държави, на такива общности. И „богатите“ ще трябва или да приемат бъдещето на революциите или сега да се трансформират и примирят с това, че повече няма да властват по този начин. Затова , мисля, че с това явление на 08.11.2022г. ще бъде даден старт на разтърсващи промени, които ще продължат около 4 години. Все пак рождените планети около 16-и градус на Рак, Дева, Козирог и Риби ще имат полза, а тези в Лъв ще са подложени на негативно влияние и ще се наложи да се отбраняват или да влезнат в „обяснителен режим“. Така ще приключи и вторият за годината Коридор на затъмненията , но влиянието му ще продължи  до 17.11.2022г. И двата коридора на затъмненията през тази година се случиха в неподвижните знаци Телец/Скорпион, които отговарят за материалните притежания. Това е оста „Мое – Твое“, ос на Венера – Марс , засяга особено силно темата за парите, за използването на любовта и секса като средство за получаването им, за откриване на личните таланти и употребата им също за тази цел, за силата на човешката любов и омраза. Другата ос на Марс – Венера  е  Овен – Везни и е ос на темата  „Аз и Ти“, „Аз и Другите“ и следващите затъмнения ще са по нея. Затова е добре да видим какви аспекти правят тези две планети по време на затъмненията, защото те са управителите им. В картата на Лунното затъмнение в Телец на 08.11.2022г , Венера е в 20-ия гр. на Скорпион, а Марс е в 25-ия на Близнаци и са в творчески аспект по между си от 144 гр., който е с венерин характер. Това означава  откриване на нетрадиционен  начин за преживяване на явлението. Напр. събиране с приятели на купон /пълна Луна в съвпад с Уран, планетата на приятелството/ по обяд на този ден, вместо да сме сами в уединение. Все пак това е начало на бъдещето /Уран, Луна в съвпад със Северния лунен възел, даващ указания за в бъдеще/ и края на Коридора на затъмненията за 2022 г.  Луна в Телец по принцип изисква удобство за душата и тялото, така, че да бъдем там, където и както ни е добре.

 Ето и основните астро събития през разглеждания период:

  1. На 28.10,петък, ок. 8ч  ретро Юпитер се връща в своя втори знак Риби /първият е Стрелец/ и всички негови теми влизат в добър ритъм, включително и парламента у нас. Докато е ретро ще има пререкания и недоволства, но след 24.11 се надявам поне до пролетта на 2023 нещата да са наред. В личен план това означава, че ще преминем през Коридора на затъмненията с малко късмет и повече релакс. Нептун е наблизо и двете планети заедно управляват знака, така,че можем да очакваме някакво „отпускане“. Е, Марс в Близнаци не е съвсем на това мнение…
  2. На 29.10, събота, ок. 16ч и 22мин Меркурий преминава в измамно тихите води на Скорпион и мислите ни ще са насочени към търсене най-безболезнени начини за оцеляване и преминаване през времето на Скорпион 2022г. Вероятно ще намерим изход в стари  похвати и „номера“ на бабите и дядовците ни, защото има астрологична прилика между  сега и 40-те години на миналия век.
  3. На 30.10, неделя, ок. 15ч и 25мин Марс става ретрограден в 26-ия градус на Близнаци и сякаш губим скорост, нямаме „гориво“ в „двигателите“ и ще ни се наложи да поспрем за няколко дни. Да се огледаме и да преценим къде и в какво влагаме жизнената си енергия и да се запитаме правилна ли е посоката. При всички положения, докато отмине коридора на затъмненията ще сме затормозени в дейностите си и ще ни се наложи да използваме времето за преоценка на силите и възможностите си. В бизнеса Марс е свързан с ресурсите, които го движат и при ретро движението му до 13.01.2023г. , те ще се изчерпят или няма да достигат. Обаче много ще ни върви в ремонти и поправки на каквото ни  е нужно и довършване на най-различни идеи, започнати отдавна, но недовършени до този момент. Особено, ако трябва да влагаме личен интелект и лична физическа сила.
  4. Искам да обърна особено внимание на една конфигурация, която се  оформи още на 16.10.2022г, между Плутон в Козирог, Марс в Близнаци и Нептун в Риби, а от 28.10 и Юпитер, който се връща в този знак. Както вече посочих в предходната си статия Марс и Нептун са в аспект  „квадрат“ още от Новолунието във Везни на 26.09 и това ни насочва към разбиване на илюзиите, разкриване на „капани“ и неистини в комуникациите, както и разклащане на безметежното и устроено съществуване на някои хора. Възможно е този аспект да въздейства и върху религиозния живот в държавите – вярата ще е подложена най-малкото на съмнение. Знаем и за продължителния аспект секстил  /60гр./ между Плутон и Нептун, който поддържа някакво равновесие в политическо и военно отношение в света. А в отделните държави дава някаква умереност и  „замъглява“ истинските апетити на свръх богатите, желаещи да властват и политически, не само икономически. Тези два аспекта си действаха независимо един от друг, но от 16.10 те образуват конфигурация и се включват в обща платформа за изява. Плутон „улавя“ Марс чрез аспекта „квинконкс“ от 150 гр. и така притъпява острия характер на действието на Марс в Близнаци. Думите стават не толкова „режещи“, информацията не толкова разобличаваща, пи-ар стратегиите стават по-умерени и т.н. И така ще е до 13.11 , когато 150-те градуса ще се разпаднат, поради движението на Марс „назад“. Това ще стане само 4 дни след края на коридора на затъмненията. И отново ще блесне голата истина до около 04.12, когато квадратурата Марс/Нептун ще се разпадне, пък и Нептун ще се обърне в права посока. Затова и поради Коридора на затъмненията очаквам между двете затъмнения да се прикрият доста истини и информацията да ни се предлага с недомлъвки и така украсена, че да не усетим „от къде и на къде духа вятърът“. С Плутон свързваме големите пари на международни корпорации, както и „големите“ управляващи от ЕС и разни други такива елементи.

Въз основа на всичко казано до тук се налага извода, че разглежданият период между двете затъмнения при Слънце в Скорпион, е меко казано напрегнат , свързан с излизане на грешки от миналото /Венера, Слънце и Меркурий ще минат през Южния лунен възел, посочващ минали събития/, които ще трябва да оправим.

 Бъдещето неразривно е свързано с Уран в Телец, който е в продължителен съвпад със СЛВ  /от 27.05.2022г до 19.01.2023г/. Пълната Луна в Телец, макар и в затъмнение , но с прекрасен характер /Луната в Телец е в екзалтация и внася в живота спокойствие, богатство, любов и благоденствие/ ще освети истинския път на свободата и себеизразяването . За всеки човек тези теми намират израз в различни неща. Как ще ги получим зависи от аспектите, които Луната прави с другите планети в момента на Пълнолунието . А как това ще се отрази лично на всеки един от нас, зависи от аспектите, които прави тази Луна с нашите рождени планети. За това писах в началото на статията. Няма да е лесно, нито пък особено приятно да преминем времето между двете затъмнения. Но щом участва Уран винаги ще има изненади и може да се окаже, че притесненията са били излишни. След това явление квадратурата  Уран/Сатурн, която две години не ни даде спокойствие, започва бързо да се разпада и на 12.12.2022г приключва нейното действие. Сатурн се движи бързо напред, а пък Уран бързо  назад, т.е движат се един към друг . За политика и икономика няма да пиша, защото не сме самостоятелни в това отношение. Юпитер и Сатурн определят независимите , а Плутон – зависимите. Слава на Вселената, че все пак тази планета в момента не прави негативни аспекти. Нейното положително влияние предстои. Но до тогава има мнооого време, е не толкова много …. около 1,5 години. Стана дълга статия, но времето между двете затъмнения е основополагащо. И накрая,както винаги – Луна без курс: 27.10  от  7ч и 28мин  до 13ч и 56мин;  29.10  от  16ч и 11мин  до  16ч и 23мин /край на лятното време/; 31.10  от  17ч и 16мин  до  17ч и 44мин;  02.11  от 13ч и 09мин  до  20ч и 48мин;  05.11  от  0ч и06мин  до  1ч и 08мин;  07.11  от  0ч и 31мин  до  7ч и16мин.

%d bloggers like this: