ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  С  ЛУННО  ЗАТЪМНЕНИЕ  В ТЕЛЕЦ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  СТРЕЛЕЦ  2022 г

Пълна Луна в Телец ни дарява  със спокойствие, красота, пари, лична изява на талантите ни, уют, пълни душата ни с доброта, изящество, творчество, зарежда ни с положителни емоции. Принципно пълната Луна е със силата на Слънцето, особено в този знак. Но, на 08.11.2022 г, когато е Пълнолунието има още две обстоятелства, които нарушават идилията : съвпадите на пълната Луна със своя Северен възел и с размирника Уран, водещи до  пълно затъмнение и емоционална нестабилност. С други думи – не знаем точно какво искаме и още повече как да го постигнем . Усещаме  само посоката – търсим личната си свобода и желаем да премахнем ограничаващите ни условия в социално-икономическата и политическа среда. Цялото ни общество е като разбутан кошер , всеки „жили“ кой където и както намери за добре. От най-различни страни ни заливат с „достоверна“ информация и търсят нашето одобрение. Такова обаче скоро няма да има, защото като народ някак сме разединени, но и никой от управляващите не смее да ни попита какво искаме чрез референдум. Доколкото знам, все още сме парламентарна република и управляващите са изразители на „глас народен“. Не мога да се примиря с това, че всички партии искат „доброто на народа“, а не могат да постигнат съгласие и с това напълно подчертават тезата, че малка и „бедна“ БЪЛГАРИЯ е арена на битка между  големите и „богатите“. Явно сме апетитно „парче“, но ми се ще да се окажем и голям залък за преглъщане. Затова, от 08.11.2022г, явлението пълно Лунно затъмнение откъм Северен лунен възел в съвпад с Уран в Телец, ще даде старт на разтърсващи събития в социума. И Северния Лунен възел и Уран са компоненти на  БЪДЕЩЕТО. Сега може начините за постигане на целите да не са ни особено ясни, но пътят и посоката са верни. Началото бе поставено от съвпада на Юпитер и Сатурн на 21.12.2020г в 1-ия градус на Водолей и НИКОЙ ЧОВЕК не може да отмени това.

 И тъй като Уран е висша остава на Меркурий , т.е това е висшият космически  разум, смятам, че ще достигнем до решение, но не сега. Сега ще е само бунт, граничещ с революция. Така ще бъде и в личния живот – предчувстваме, че трябва нещо да променим /по темите на наталния дом, където попада Лунното затъмнение/, че повече не можем по старому, че трябва да излезем от коловоза на живота. Тъй като по принцип Луната управлява темите за дом, семейство, род и родина, деца, а Уран изисква  свобода, разчупване на „оковите“, вероятно някои от нас ще тръгнат да правят промени именно по тези теми. Дали това е правилно зависи от рождената карта и как действа това Пълнолуние с лунно затъмнение в нея. Важното е, че приключваме и с втория коридор на затъмненията за тази година и натрупаната енергия ще започне да се разгражда и отразява на всеки човек различно. Най-голяма полза ще имат рождените планети около 16-ия градус на Рак, Дева, Козирог и Риби. Тези в Телец и Скорпион ще са активирани за дълго време, а най-атакувани са в Лъв. Тези във Водолей няма да са толкова зле, защото Сатурн е у дома си и държи здраво фронта. Меркурий прави точен съвпад със Слънцето на този ден на Пълнолунието и той също тръгва напред : от източен става западен /изгрява след Слънцето/. Така мисълта ще стане по-спокойна и ще сме по-уверени в идеите си. На 09.11, сряда, напрежението продължава, но около обяд ще се почувстваме малко по-добре : Луна в Телец секстил с Юпитер в Риби и тригон с Плутон в Козирог. Венера в Скорпион започва прекрасен аспект тригон с ретро Нептун в Риби – ще творим, макар и потиснати, обезкуражени и невярващи . В такива моменти се раждат прекрасни произведения, защото силата и добротата се хващат за ръка. Всеки ще излезе от своя си  „ад“ и ще потърси с кого да сподели неволите си.

В  15ч и 37мин все още пълната Луна навлиза в Близнаци и вечерта ще премине в леки разговори , ще се чувстваме като в безтегловност. Имаме нужда от това. Четвъртък, 10.11, Луната не прави главни аспекти и се носим „по вятъра“, на автопилот – сякаш ни порастват криле и отхвърляме тежък емоционален товар. Вечерта Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва да намалява, а с това и настървеността ни. Петък, 11.11, е най-интересният ден от седмицата – всички планети са свързани в конфигурации: позитивно и негативно са обвързани и действат заедно. Това е и ден на точната квадратура на Слънце в Скорпион със Сатурн във Водолей – последен сблъсък на личната ни изява с правилата и ограниченията. Опозицията на Слънцето с Уран вече се разпада и е вероятно да сме напипали верните решения, взети под натиск от околната среда. Венера, Плутон и Нептун са в прекрасна конфигурация, подсказваща ,че е време да излезем от трудните дни и да се преродим като Феникс. Разбира се, това ще е няколкодневен процес докато действа тау-квадратурата между планетите в Скорпион, Водолей и Телец, т.е до 17.11. Петък е и т.нар. „черен петък“ за търговците, защото тогава драстично намаляват цените. Това е ,разбира се, търговски трик, който този път е в синхрон с положението на планетите :  Меркурий /продавачи,търговия/ е в Скорпион /промяна, трансформация/, а пък Луната /купувачи/ е в Близнаци в съвпад с ретро Марс /трескаво, бързо пазаруване с намаление/. Има опасност от много некачествена и повредена стока – ретро Марс, особено за стока с някакъв двигател , електромашини. На 12.11, събота, в 2ч и 47мин. Луната навлиза в своя дом  знака Рак и на Небето имаме отново 6 планети във вода, образуващи Голям тригон –  силни чувства и емоции: надеждата, вярата и любовта се завръщат при нас, макар  угрижени, спотаени и тихичко споделени. Квадратурата на ретро Марс към ретро Юпитер и ретро Нептун е  уловена от няколко страни и по-скоро е като двигател за справяне с илюзиите и напразните очаквания, а не като разрушител. Докато Луната е в Рак ще имаме възможност да изясним и изгладим проблемите у дома. Това важи и на държавно ниво. Неделя, 13.11 ще е спокоен, но вероятно ще вали като из ведро. Особено силен ден е 14.11, понеделник, ден на Луната, като до обяд е възможно да имаме силен старт на неща, които сме жадували: на Небето имаме особено силна положителна фигура, наречена „хвърчило“ в стихиите вода/земя.

 Венера и Меркурий в Скорпион, Плутон в Козирог, ретро планетите в Риби Нептун и Юпитер и Луна в Рак ще ни подскажат, че нищо преживяно през последните 30 дни не е било напразно. В 15ч и 22мин намаляващата Луна ингресира в Лъв и докато е в този знак ще е напечено, меко казано.  Образува се Голям квадрат в неподвижни знаци и за последен път е активирана силно квадратурата Уран/Сатурн. Т.е. каквото има да се довършва от двугодишната борба ще се осъществи през тези два дни, особено на 16.11, сряда. Ден на двуполюсния модел на поведение : ще преминаваме от позитиви в негативи и обратно.  От този ден , обаче, започва  връщането на огъня в душите ни : в 8ч и 50мин Венера напуска неподходящия й знак Скорпион и преминава в оптимистичния Стрелец. Настроението се завръща , ще погледнем с други очи  любовта, парите, нещата и хората, които обичаме. Около обяд на този ден Луната е във фаза „последна четвърт“ – квадрат със Слънцето в Скорпион. Ще сме нервни ,припрени, все нещо няма да е наред, емоциите ще са върхови и всеки ще поставя себе си пред другите. Докато Луната е в Лъв не е добре за взаимоотношения с държавни органи и институции. Интересното е, че ретро Марс в Близнаци ще усвоява и разрежда напрежението, което е несвойствено за него. Но явно думите и информацията, поднесена подходящо, ще са помирителният елемент. Ретро Марс вади скрити дела и документи, срещу които не може да се „рита“. И поради тази причина някои хора ще трябва да се примирят с обстоятелствата. Намаляващата Луна преминава в Дева на 17.11,четвъртък, ок. 3ч и 48мин. Ставаме по-затворени, по-изискващи, по-дребнави, може и по-досадни, но пък в работата си ще сме стриктни изпълнителни. Около обяд Меркурий също преминава в Стрелец и стихията огън увеличава силата си. Тук думите стрелят бързо и точно , но ще са лишени от дълбок смисъл /Меркурий в знака е в заточение/. Както се изразим – така. Няма скрито-покрито. Ще мислим на широко, ще говорим на едро , пък който както иска да го разбира. Информацията ще е като светкавица: който разбрал – разбрал, който не е – да чака следващата.

 Когато Венера и Меркурий са в съвпад , независимо в кой знак, те благоприятстват взаимоотношенията между хората, дават удоволствие от контакти, предлагат добри условия за намиране на подходяща интелектуална среда за всеки, улесняват нови запознанства и пътуванията са приятни и полезни. Тези планети са в съвпад в Скорпион още от Лунното затъмнение в Телец на 08.11. Сега обаче характерът на съвпада е друг : по-оптимистичен, по-отворен към общуване, особено с чужбина и чужденци, по-открит, без „задни“ мисли. Вероятно и дипломацията ще е по-далновидна и не толкова подмолна. Тези две планети ще са заедно докато напуснат  Стрелец. Така,че 17.11 ще е като продължение от 16-ти, но вече негативните ситуации ще преминават бързо, дори няма да можем да осмислим някои достатъчно добре /Луна в Дева в квадрат с Венера и Меркурий в Стрелец/. Слънцето в Скорпион, Плутон в Козирог, Юпитер и Нептун в Риби и Лилит в Рак правят изключително позитивна конфигурация с подчертано взаимодействие на силата /Скорпион/ и добротата /Риби/. Трудна за интерпретация ситуация, но е ясна амбицията за преодоляване на всевъзможни кризи. Вече и Слънцето спря да активира квадратурата Уран/Сатурн и може да очакваме намаляване на напрежението. На лично ниво, в зависимост от рождената карта на всеки, това са десет дни  / от 12-ти до 22-ри/ на успешни действия за преодоляване на негативите от Коридора на затъмненията. Такава конфигурация улеснява силните, неотстъпчивите и постоянните в плановете си хора. Все още сме под влияние на енергията на Скорпион. На 18.11, петък, около обяд ще имаме приятни изненади и непланирани пътувания, сигурно по работа. Ще проспим негативната конфигурация между Луна в Дева, Марс в Близнаци и Юпитер/Нептун в Риби, които ще донесат на хората от другото полукълбо неприятности при пътуване и преговори. Събота, 19.11, ще донесе интересна новина от държавно естество, вероятно от президентската институция и Народното събрание. В 13ч и 51мин намаляващата Луна преминава във Везни и вече ще имаме преобладаваща огнено-въздушна стихия, която предполага промени и движение.

 Ден на точната квадратура между ретро планетите Марс в Близнаци и Нептун в Риби, която ще действа до 04.12. Ще излязат на светло някакви тайни и скрити документи, ще продължим да се бунтуваме с думи срещу неясни обещания. Борим се с вятърни мелници и пукаме балони. Неделя, 20.11, е сравнително приятен ден. Слънцето е в последните два градуса на Скорпион, уморено е да потиска, трансформира и прилага сила за подчинение. С други думи творческата ни енергия е била насочена към устояване на негативите от околната среда, успели сме в тази мисия и вече търсим поле за изява. Понеделник , 21.11 е  смесица от енергии и противоречиви влияния, но пък при Луна във Везни и Голям въздушен тригон все ще намерим начин да се справим с предизвикателствата. Взаимодействие с партньори е за предпочитане. След обяд е точният съвпад на Венера и Меркурий в 7-ия градус на Стрелец. Рождените планети около този градус в Стрелец, Водолей, Овен, Лъв и Везни ще получат силен интелектуален подтик за действие. Тези в Близнаци ще са подложени на колебание, а тези в Риби и Дева ще са  активирани по-остро и ще трябва да се отбраняват. Тандемът Венера/Меркурий не руши, а предлага всеки от нас да включи по-активно ума си.  В 20ч и 18мин малката Луна преминава в неподходящия й Скорпион и навлиза във фаза „новолуние“. Емоциите ни стават за 2,5 дни скрити, подмолни, насочени към манипулация и амбиция за доминиране. Във вторник, 22.11, в 11ч и 26мин Слънцето ингресира в Стрелец и дава мощно рамо на огнената стихия. Започва последния месец от есен 2022г. Сякаш сме като отвързани, оптимизмът се завръща с пълна сила, както и бързата смяна на идеи, възгледи, нагласи към случващото се около нас. Просто ставаме бързи, смели, сръчни и нагаждащи се към социалните условия. В личен план ще бъдем щедри, обичливи и настроени за път и купон. Винаги ще успяваме да намерим положителното във всяка една ситуация. При Луна в съвпад с Южния си възел непременно нещо или някой ще изскочи от миналото и ще трябва да се справим с него. След обяд са възможни неприятни изненади, поради активирането на квадратурата Уран/Сатурн и ще сме подложени на раздразнение и натиск от околната среда.

 Сряда ,23.11, е особен магичен ден. Слаба Луна в Скорпион, Плутон в Козирог, Юпитер и Нептун в Риби, както и Лилит в Рак правят отново онова „хвърчило“, което може да ни донесе и приятни изживявания, разбира се със скорпионски привкус: може да бъдем обсебени от непреодолими чувства и силни завладяващи емоции. Т.е да направим нещо, което отдавна ни се е искало, пък ще му мислим после. В 23ч и 27мин Луната ингресира в Стрелец при Слънцето, Венера и Меркурий. В четвъртък, 24.11, ден на Юпитер, в 2ч и 09мин е точното Новолуние във 2-ия градус на Стрелец. За съжаление това Новолуние прави само широк тригон със спрелия ретро Юпитер в предпоследния градус на Риби, който е и управител на явлението /Юпитер управлява Стрелец и Риби/. Четирите планети в Стрелец не правят аспекти с други и така оптимизмът на знака остава сякаш нереализиран. Основен управител на всички планети сега е Нептун и енергията на Риби е доминираща. Разбира се, Юпитер също е в свой знак Риби, но в последните два градуса няма необходимата  сила за въздействие. Той е спрял и очаква да се обърне в права посока, което става точно в деня на Новолунието. От този ден трябва законодателната власт у нас, Народното събрание, да поеме вече в правилна посока. Марс не прави квадратура към Юпитер от 20.11 и не би трябвало да има силни противоречия и разногласия. Същият този Марс е в изключително благоприятен аспект със Сатурн във Водолей и правителство трябва да имаме. Само да напомня, че Марс управлява и военните. Затова след Новолунието в Стрелец очаквам на настъпи някакво успокоение в социално-политическата обстановка у нас. Международните отношения също ще трябва да започнат да се оправят, но вероятно това ще стане под натиск на народите. Все пак идват светли празници и времето на Стрелец ще премине  под знака на радостта, както е било винаги.

Разглежданият период бих разделила на две части, като границата е 17.11. Първата част от 08.11 до 17.11 е продължение на действието на затъмнението в Телец, по- тягостна, но с някакво учудващо очакване за края на целия двегодишен двубой между Уран и Сатурн. Все пак Уран е в продължителен съвпад със Северния лунен възел в Телец и посоката е вярна: трудно разбиване на закостенели правила на управление, изхвърляне на международни корпорации, сраснали се с държавните структури. В личен план – излизане от натежали обстоятелства в живота и поемане по съвършено нов път. Считам, че отминалото  Пълнолуние с Лунно затъмнение в Телец е началото за всичко това. Втората част от 17.11 до Новолунието в Стрелец на 24.11 е бавно съвземане, излизане от стрес и зареждане с енергия. Ето и основните астрологични събития:

  1. На 16.11 ок. 8ч и 50мин Венера напуска неприятния за нея знак Скорпион и преминава в оптимистичния огън на Стрелец. Венера не харесва огън и земя, но в знаците, управлявани от Юпитер, Стрелец и Риби, тя се чувства добре. Любовта, парите, хубавите неща и спокойствието ще придобият щедрост, оптимизъм, простор на чувствата и творчеството.
  2. На 17.11 ок. 12ч  Меркурий навлиза в Стрелец и умът ни заработва на бързи обороти, няма да имаме време за подробности. Тук е добре за връзки и пътувания в чужбина. Обучението ще придобие размах, както и международните отношения и търговия.
  3. На 22.11 в 11ч и 26мин и Слънцето преминава в знака Стрелец, където е в съответстващата му стихия огън. Ще станем по-целеустремени, по-щедри, по-оптимистични и търсещи широко скроени хора и идеи.
  4.  Точно Новолуние на 24.11. в 2ч и 09мин във втори градус на знака. Желанията трябва да се свързани с развитие, просперитет, дръзновение, поглед в бъдещето, с чужбина, с образование и далечни пътувания и съобразени с темите на наталния дом, в който попада това събитие.

И през този период ще продължат да действат: разпадащата се квадратура Уран/Сатурн, но вече с намаляваща сила и темите, които двете планети управляват бавно ще влезнат в по-спокоен ритъм ; квадратурата Марс в Близнаци/ Нептун в Риби, която ще е в силата си около 19.11, подсказваща непримиримост към уловките, измамите и нищо не значещи обещания. Във военно отношение – напрежение и бойни действия по въздух/вода. Нямаме съгласие, споразумения и съпричастност по темите на Юпитер и Нептун : вяра, надежда и любов  до 04.12,когато Нептун ще стане директен и ще се разпадне този аспект.

Луна без курс за разглеждания период: 07.11  от  0ч и 31мин  до  7ч и 16мин;  09.11  от  14ч и 01мин  до  15ч и 38мин;  12.11  от  0ч и 30мин  до  2ч и 23мин;  14.11  от 12ч и 42мин  до  14ч и 49мин;  17.11  от 1ч и 57мин  до  3ч и 05мин;  19.11  от  10ч и 48мин  до  12ч и 59мин;  23.11  от  20ч и 17мин  до  22ч и 17мин.

%d bloggers like this: