ОТ  НОВОЛУНИЕ  В СТРЕЛЕЦ  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  2022 г.

Новолунието във втория градус на Стрелец на 24.11.2022г. ни дава рязък старт за излизане от  кризата, предизвикана от Коридора на затъмненията по оста Скорпион/Телец. Разбира се тази ситуация се е отразила на всеки различно, някои хора дори не са я почувствали, а някои са били под силен стрес и напрежение. Но каквото и да е било, вече е минало и с четири планети в Стрелец : Слънце, Луна , Венера и Меркурий при нас се завръщат оптимизмът, вярата в доброто, честността, великодушието, желанието за подкрепа и се зареждаме с енергия, с огън, който дълго време ни липсваше. Може да променяме планове и проекти, дори по няколко пъти, докато намерим подходящите. Изобщо всяко едно нещо или някаква дейност, които чувстваме, че трябва да пооправим –  сега му е  времето. Време е и за бързо разширяване и развитие на някакъв текущ бизнес. Точно в деня на Новолунието в Стрелец,  Юпитер в Риби се обръща в права посока и неговите теми се връщат в нормален ритъм. Докато е в Риби ,обаче, ще сме някак откъснати от действителността и ще  поддържаме духа си с вяра, надежда, любов и очакване нещата да се случат , разчитайки на късмета. При някои хора може и да се получи.

На следващия ден ,25.11, петък, енергията е противоречива и ще ни върви само, ако спазваме писаните и неписани правила на поведение и не се поддаваме на чужди мнения и уговорки. Възможно е да бъдем подведени, волно или не. Всяка една информация да подложим на проверка. Ден на тау-квадратура в подвижни знаци, особено по обяд, и най-засегнати ще са рождените планети ок. 20-ти градус на Дева. Тези в Лъв, Водолей, Везни, Овен ще са във вихъра на въздействие и ще получат максимална положителна енергия. Около 23ч и 19мин Луната преминава в суровия Козирог, излиза от фаза новолуние и започва видимо да расте. В събота, 26.11, нямаме нови аспекти и денят ще е спокоен, но не и вълнуващ. Неделя, 27.11, по обяд ще имаме приятни изненади от близки хора. През целия ден растящата Луна прави добри аспекти с всички планети на небето, което е рядко срещано явление и затова този ден ще е специален и вълнуващ в добрия смисъл. След 18ч. може да се обзети от особени емоции, смесица от подозрение, потиснатост , доброта и съпричастност. Най-вероятно е тези противоречиви състояния да преминават от едно в друго и да не можем да вземем решение по определени въпроси – Луна в съвпад с Плутон и секстил с Юпитер/Нептун. В полунощ растящата Луна преминава в свободолюбивия Водолей и сутринта на 28.11 ще си събудим решени да оправим забатачени истории, по най-различни теми, веднъж за винаги. Най-добре е това да стане около обяд , защото Луната е в подходящ работен аспект с късметлийското Слънце в Стрелец. Можем да простим на неприятелите си и да ги превърнем в приятели, като ги подсетим да не нарушават правилата и човешките добродетели. От този ден до около 02.12 тандемът Меркурий/Венера в Стрелец е в  подходяща конфигурация с ретро Марс в Близнаци и Сатурн във Водолей за разгръщане на личния мисловен потенциал, изваждане на стари идеи за реализация и включване в действие на резервите от миналото /ретро Марс/ в лицето на съмишленици, бивши колеги по работа или по хоби, възможно е да се появят и бивши  „любови“.

 Това са около 5 дни на ентусиазъм и прилив на енергия. Интересен за интерпретация е вторник , 29.11,  защото имаме и позитивни и негативни аспекти, но всички са уловени в общи фигури и няма как да отделим лошото от доброто, напрежението от спокойствието, добрите намерения от лъжливите обещания. Всички предложения и всяка информация трябва да проверяваме от няколко независими източника. Тау-квадратурата ретро Марс/Нептун/Венера-Меркурий в подвижните знаци дава лъжи, измами и бърза смяна на ситуации. Позитивният триъгълник Марс/Сатурн/Меркурий-Венера, както и Нептун/Сатурн/Меркурий-Венера ще предотвратяват опитите за подвеждане, но само за тези хора, които държат на правилата и почтеността. Разпада се секстилът Плутон/Нептун за известно време  /до средата  на м. април 2023г/, като така ще можем да разберем какво всъщност става в международен и социален план. Нептун застава „мирно“ все още ретро, но  очаква да се обърне в права посока. Ето затова дните до ок. 04.12 ще са динамични, ще създават условия за действие, но ще трябва и да сме внимателни , особено спрямо нови хора и идеи. В сряда, 30.11, ден на Меркурий, ок. 2ч и 16мин растящата Луна навлиза в кротките на вид Риби , прави квадратура със Слънцето и фазата й е „първа четвърт“. Денят ще е напрегнат, провокативен, лъжовен, предизвикателен, негативите са повече. Дори строгият и взискателен Сатурн не може да усмири положението. Но, както винаги казвам – има изход от ситуацията и той е в многото творчески аспекти между планетите. А това е знак , че бихме могли да избегнем негативните резултати от конфликтите, ако намерим креативни начини  да обърнем нещата в своя полза. Как ще стане това зависи от рождената карта на всеки. Най-лесният модел на поведение в такива случаи е да си работим кротко и да не обръщаме внимание на предизвикателствата. Лесно е да се каже, но е трудно за изпълнение в такъв ден. Така изпращаме месец ноември 2022г. Първият ден от декември, четвъртък, ден на Юпитер, е със същата енергия, дори още по-наситен с неблагоприятни обстоятелства, но е добър за творчество, работа в уединение, откъсване от напрежението в социалната среда. Най-натоварени ще са рождените планети в Дева, а от целия хаос полза ще имат тези около 16-ия градус на Козирог и Рак. Луна в съвпад със спрелия Нептун , но в квадратури към ретро Марс в Близнаци и Меркурий/Венера в Стрелец  е най-възможния ден за подвеждане, подлъгване по утопични идеи, за използване добротата на някои хора за користни цели, новините, които ще чуем са неверни. Най-възможният ден да се използва надеждата на хората за манипулация и пренасочване на вниманието към несъществени неща. Много ще вървят подмамващи реклами с „неприлични“ предложения.

 Затова , докато нарастващата Луна е  в Риби да внимаваме на кого помагаме , кой какво ни говори и в какво иска да ни убеди. Вместо дни на милосърдие ще са 2,5 дни на измами и провокации. Сълзите ще са „крокодилски“. Разбира се, секстилът  /60 гр./ между Сатурн във Водолей и Меркурий/Венера в Стрелец ще ни запази донякъде здравият разум, но по-добре е сериозните начинания да  отложим за друг ден.  Предизвикателните аспекти между планети в подвижни знаци /Стрелец, Риби, Близнаци и Дева/ означава бърза промяна на ситуации, смяна посоката на развитие на теми и обстоятелства, внезапно приключване на дела и документи. Скоростта на промени е значителна, дори  някои неща няма да имаме време да осъзнаем и да се намесим в тях. Все пак Стрелец и Риби са Юпитерови знаци, късметлийски, не задълбават проблемите, не носят  тъга и разочарование, просто слагат „розовите“ очила , даряват сърцата и душите ни с радост и оптимизъм. Затова някои проблеми ще останат неразрешени и ще чакат по-подходящи времена. На 02.12, петък, ден на Венера, в 6ч и 41мин нарастващата Луна навлиза в Овен и огънят е преобладаващата сила на Небето. Ставаме по-дръзки, припрени, раздразнителни, пробивни, яростни, активни, инициативни и устремени към разбиване на пречещи ни обстоятелства и хора. Докато Луната е в Овен ще имаме силата и енергията да сме първи, победители и войни на правдата. Принципно огнените знаци  /Овен, Лъв и Стрелец/ са борци за истина, лоялност, благородство. Затова следващите 2,5 дни ще бъдем призвани да открием същността на казаното и чутото, да поправим грешките от предходните дни при Луна в Риби, да посочим измамите и да възстановим загубите, било то материални или емоционални. Всичко ще стане, разбира се, от позицията на силата /Овен е сила, не разум/. Най-облагодетелствани от тази ситуация ще са рождените планети в Лъв, редом с тези в Овен и донякъде в Стрелец. Също добра енергия ще получат и тези във  Везни, Водолей, донякъде и в Близнаци.

Интересна е ситуацията по темите на Венера : любов, пари, неща и хора, които обичаме, личните творчески потребности , чувството ни за равновесие и спокойствие и т.н. Всичко това ще бъде подложено на изпитание : Венера в Стрелец е в опозиция на ретро Марс в Близнаци и квадратура с Нептун в Риби, но и секстил със Сатурн във Водолей. Изводът е, че не трябва да разпиляваме, това което имаме, макар, че условията ще ни подмамват за промени. Моментът не предлага добър край за нови неща. Може да се появят мъже от миналото, които да искат да се върнат в живота ни, но… ще трябва да си припомним защо и как сме ги оставили там, в миналото. Същото се отнася и за изоставени бизнес проекти – не е времето сега да ги възобновяваме. Единствено ще са успешни тези, свързани с недвижими имоти и някои производства. За да отработим по някакъв начин тази енергия – да пазаруваме, все пак идват празници. Това е най-безболезненият начин да се впишем в предложената от Небето енергетика. Разбира се, ще ни  „олекне кесията“ , т.е ще се намали обемът на заделените финанси, но пък ще си доставим и премерено удоволствие от шопинга. Събота, 03.11, е противоречив ден, но ползите ще са повече. В неделя, 04.12, ок. 13ч и 38мин пълнещата се  Луна навлиза в Телец и относителното спокойствие ще се завърне. Това е важен астрологичен ден : Нептун се обръща в права посока, а ретро Марс прекратява квадратурата си с него /приемам,че орбис от 5 градуса е достатъчен за разпадане на аспекта/. Мистериите, заблудите, неясните неща бавно ще си тръгнат от живота ни, ще престанем да се борим с вятърните мелници , като дон Кихот, ще върнем мисълта и думите си към действителността. Макар,че докато Меркурий е в Стрелец  /в заточение/ все още ще се лутаме в множеството от мнения, идеи и набързо изказани предположения. Слънцето започва опозиция с ретро Марс, което означава, че няма да ни стигнат силите и ресурсите за реализация на големи планове, точно тези няколко дни  до Пълнолунието в Близнаци. А това ще ни докара вътрешно напрежение и сърдечни проблеми. От делата най-добър потенциал за реализация ще имат тези, свързани с ремонт на помещения , необходими за започване на някакъв бизнес малко по-късно. Разпада се добрият аспект Венера/Сатурн и нейните теми за няколко дни ще останат под неблагоприятната квадратура на Нептун/Юпитер от Риби т.е ще търсим любов, където я няма, имагинерна и платонична, ще въздишаме по неосъществими идеали, ще очакваме парични постъпления, но няма да дойдат сега. И тъй като в материалните неща няма да ни върви, който умее да твори, каквото и да било – картини, дрехи, ястия и т.н, ще има успех. Изобщо не е време за сериозни дела : Меркурий  /мисъл, контакти, действие, пътуване, документи/  е под същото въздействие.

В понеделник, 05.12, ден на Луната, самата тя  в Телец е в съвпад със своя Северен възел и с ретро Уран : Небето ни подсказва бъдещето . Чисто интуитивно ще разберем какво трябва да направим, за да преминем успешно през изпитанията на времето. Да припомня, че Луна в Телец е в екзалтация и дава най-доброто в материалните теми, но ще трябва да извадим и чистата креативност от себе си, да намерим скрития интелектуален свой потенциал и да го включим в действие. Сатурн във Водолей, тройния съвпад Луна/СЛВ/ретро Уран в Телец и ретро Марс в Близнаци образуват триъгълник на скритите умствени възможности , които ще трябва да извадим на яве. С други думи , това е денят, в който чрез космическо прозрение ще намерим изход. Подчертавам, че добрият вариант ще е внезапно хрумване, а не резултат от дълго и целенасочено планиране. Възможно е и обединяване усилията на приятели или еднакво мислещи хора. Не изключвам и поява на ново обединение на т.нар. „леви“ формации / по Уран/. Да запомним какво ще стане в този ден, изпълнен с изненади. Луната навлиза във фаза „пълнолуние“. На 6.12 , вторник, ден на Марс, Луна в Телец, Плутон в Козирог и Нептун/Юпитер в Риби правят прекрасна конфигурация, като най-облагодетелствани от нея ще са рождените планети ок. 25-ти градус на Дева. Да припомня,че на този ден е религиозният празник Никулден , свети Николай /или Никола/ е покровител на морето . Ето в този ден религия и астрология са на едно мнение , добър и плодоносен ден. В 22ч и 49мин пълната Луна преминава в Близнаци, при ретро Марс и в следващите 2,5 дни ще сме във вихъра на комуникацията, контактите, пътуванията, ще хвърляме цялата си енергия в разговори, някои от които могат да преминат в откровени спорове.

 Сряда, 07.12,  ден на Меркурий, самият той преминава в справедливия Козирог в 0ч и 09мин. Ще остане в този знак до 11.02.2023г. поради ретро фазата си, започваща от 29.12 и до 19.01.2023 г. , като ще бъде от 25-ия гр. до 9-ия гр. Ето това е периодът за успешна поправка на бизнес планове, грешно взети решения и неправилно вербално поведение, т.е можем да преработим в правилна посока изказвания и документи, направени при Меркурий в Скорпион и Стрелец, когато мисълта и действията ни бяха подложени на атака от Уран, Сатурн, Марс, Нептун, дори и Юпитер и ориентирани неподходящо. Просто нямахме възможност да мислим реално.  Тъй като изброените планети управляват социалната среда /бавен ретро Марс също придобива това значение/ , това означава, че сме били възпрепятствани от нея. Няма да описвам негативите, живеем в тях и с тях. Така, че 07.12, ще е с непроменена енергия, само бърборенето ще е на преден план. Така стигаме до 08.12, четвъртък, ден на Юпитер, когато в 6ч и 08мин е точното Пълнолуние в 16-ти градус на Близнаци. Напрежение, разногласия, вербални нападки, катастрофи по въздух, не е ден за сключване на договори и старт на бизнес проекти.  Абсолютно точен съвпад на пълна Луна с ретро Марс : емоционален стрес, от нищо става нещо – неадекватни спорове, водещи до никъде, грешки в документи и  всички теми на Близнаци /обучение, пътуване, комуникации и др./ ще са подложени на промяна, дори прекратяване, унищожение. Небето е изпълнено с агресивни аспекти : 45 гр, 90 гр, 135 гр., очаквам и масово ликвидиране и затваряне на бизнеси, свързани с Близнаци. Може да има и силен вятър и пожари. Най-възможният ден за излизане на хората на улицата и протести по всякакви дела. Сблъсъци и вероятно активиране на законоопазващите органи и армията, колкото е останала, може и някаква форма на промяна в държавното управление /по Сатурн/. Всъщност само Сатурн във Водолей прави позитивен главен аспект към съвпада Луна/Марс, т.е колкото  разгневени и стресирани да сме в този ден, полза ще имаме , ако успеем да се овладеем и да спазваме правилата и законите. Възможно е хора с пагони от резерва /ретро Марс/ да се намесят позитивно за настоящия момент в управлението на какво и да било /Сатурн/. На лично ниво все пак пълна Луна в съвпад с ретро Марс в Близнаци ще изисква от нас да включим на максимални обороти интелектуалния си потенциал и да измислим нещо ново, с което да преминем през останалото време до края на  кризата Уран/Сатурн. Пълнолунието прави малък положителен аспект  30 градуса с ретро Уран в Телец , считан за помощ от вселената.

 Ето така това пълнолуние овладява квадратурата Уран/Сатурн, която ни тормози от две години и нямаме спокойствие. Сякаш силата на ума и интелекта ще намери изход, въпреки, а може би и  поради всеобщото напрежение. С други думи : стигнали сме максимума на силите си, и физически, и психически, и всякакви други , просто ще се „взривим“ и ще намерим решение на проблемите си. За всеки човек те са от различно естество. Венера е в последните градуси на Стрелец и още няколко дни ще пилеем пари и чувства /квадрат с Юпитер в Риби/ , ще се изхвърляме над възможностите си , докато се изморим. Денят на Пълнолунието е провокативен, но  ще има  рождени планети, които ще са доволни от това , например около 18-ия градус в Овен, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей, дори и в Близнаци. Тези в Дева и Риби  ще са принудени да се защитават. Добре е, че всичко в подвижните знаци /Близнаци, Дева, Стрелец, Риби/  минава бързо, понякога неусетно и без значителни поражения. Ето и основните астрологични събития през разглеждания период:

  1. На 24.11, в деня на Новолунието в Стрелец Юпитер в Риби, управителят на явлението се обръща в права посока и ще тръгне напред. Това означава, че късмета, щастието, просперитета и всичко друго, което той управлява ще възвърне силата си и правилното въздействие. Докато е в последните два градуса на Риби няма да чувстваме толкова осезателно това положително действие. След 20.12.2022г., когато Юпитер ще ингресира в Овен ще имаме силата и енергията да развием същността на тази планета.
  2. Напрегнатото взаимодействие между планетите в подвижни знаци : ретро Марс в Близнаци, Юпитер и Нептун в Риби и Меркурий и Венера в Стрелец  /Слънцето в Стрелец ще се включи по-късно/ ни въвличат в бърза промяна на ситуациите, бързо ни въвличат в спорове и противоборства, няма да имаме време да свършим работите си както сме планирали. Затова дните от 24.11 до 04.12 не са подходящи за делови отношение и полагане  основите на нови дейности – все ще се появят обстоятелства, при които се налага промяна или прекратяване. От 04.12 престава силното действие на квадратурата Марс/Нептун, но остана за още няколко дни този аспект между Венера в Стрелец и Юпитер/Нептун в Риби, подтикващ ни към разточителство, пилеене на пари и чувства. На тази дата и Нептун се обръща в права посока, но ще стои неподвижен до 11.12. Очакванията ни ще се върнат в правилната посока и вече няма да воюваме за неясни и невъзможни цели.
  3. От 04.12 Слънцето в Стрелец застава в опозиция на ретро Марс в Близнаци – няма да имаме ресурс и сила да действаме по план за нови дейности, ще се нервираме и ядосваме. Можем обаче да се върнем към зарязани идеи и да се опитаме да ги продължим със собствени сили. Няма да е лесно. Това ще продължи до около Пълнолунието на 08.11.2022г., когато Слънцето в Стрелец и Сатурн във Водолей ще започнат работен аспект секстил, даващ добри възможности за реализация. В социален план това може да означава някаква промяна в управлението на държавата.
  4. На 07.12, сряда, ден на Меркурий, самият той преминава в Козирог, безпочвеното бърборене са прекратява, лутането на мисълта –също. Ставаме целенасочени, умът ни работи точно, безпристрастно , разговорите са по определени теми, които ни интересуват и на високо ниво, бизнесът навлиза в строгия коловоз на реалността. Планетата ще се движи в този знак до 11.02.2023 г поради започващата ретро фаза на 29.12.2022г. от 25-ия градус.
  5. Точното Пълнолуние и на 08.12.2022г., четвъртък в 6ч и 08мин, в точен съврад с ретро Марс в Близнаци, за което писах по-горе. Това ще е върхът на емоционалното напрежение , на социалната съпротива и каквото има да става, то ще е в този ден. Все пак този съвпад, пълна Луна/Марс,  прави добри аспекти  и с Уран и със Сатурн. Сякаш това е краят на борбата и след това всичко започва бавно да утихва.
  6. Лунните възли все още стоят в 14-тите градуси на Телец /Северен/ и Скорпион /Южен/, като ретро Уран е в съвпад със СЛВ и от дълго време ни посочва накъде трябва да вървим, за да подготвим почвата за добро бъдеще – разбиване на стари закостенели модели на управление /Уран в Телец  квадратура със Сатурн във Водолей/, промяна на паричния модел за разплащане и връщане към стари стандарти, напр. „златният“ или „сребърният“ стандарт /ретро Уран/ или нови модели, като крипто валута, която обаче, засега , се оказва поредната  „пирамида“. Възможно е и връщане на първобитния стоков обмен, или както казваме ние,българите, „Кон за кокошка“. Обаче, ако имам повече коне, а пък ми трябват кокошки… защо не.

Разглежданият период определям като последният бурен, неопределен и предизвикателен за тази година, 2022г, поради тау-квадратурата между планетите в подвижните знаци Близнаци, Риби и Стрелец. Само, че за разлика от тази конфигурация между неподвижните знаци Телец, Водолей и Скорпион, при която кризите се задълбочаваха, сега, при подвижните, ще дойде бързата развръзка на нещата. Дори е възможно да не разберем какво точно става ,поради високата скорост на промяна.Ето и моментите на Луна без курс, когато не трябва да започваме нови неща, но можем да стартираме такива, от които очакваме „лоши“ резултати. Смисълът на Луна без курс е , че нищо няма да се случи, т.е.  действието е без резултат: 25.11  от 21ч и 23мин  до  23ч и 19мин;  27.11  от  22ч и 12мин  до 0ч и 08мин на 28.11;  29.11  от 8ч и 55мин до 2ч и 16мин на 30.11 /най-дългият период, почти 29 часа/;  02.12  от 4ч и 46мин  до  6ч и 42мин;  4.12  от 7ч и 47мин  до  13ч и 39мин;  6.12  от  21ч и 03мин  до  22ч и 50мин.

%d bloggers like this: