ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  2022г.

Пълна Луна в Близнаци в точен съвпад с ретро Марс ни донесе много емоции, свързани с комуникации, пътувания, събуждане на собствения умствен багаж , изява на личния интелектуален потенциал, но някак не можахме да осъществим идеите си : квадратурите между планетите в подвижните знаци Стрелец, Риби и Близнаци не ни позволиха да достигнем до правилните действия. След навлизането на Меркурий в земния Козирог на 07.12 вече можем да коригираме нещата в правилна посока. На 09.12, петък, ок. 9ч и 50мин пълната Луна навлиза победоносно в своя знак Рак и емоциите ни ще са насочени към дом, семейство, родители, род и Родина. Луната започва опозиция на всички планети за следващите 14 дни. Планетите са заели половината от Зодиака от Стрелец през Риби до Близнаци, а пък намаляващата Луна ще върви от Близнаци през Дева до Стрелец. Така, че до последното Новолуние за 2022 г. ще имаме разнообразна палитра от взаимодействия между планетите и Луната ще ги активира допълнително.

Този петък не е подходящ ден за преговори, подписване на документи, последен ден за „разхайтено“ пазаруване  и влюбване /Венера квадрат Юпитер/. Но пък творческата ни същност Слънцето в Стрелец, започва едноседмичен работен аспект секстил /60 гр./ с набиращия скорост  Сатурн във Водолей, което означава, че опозицията Слънце/ретро Марс в Близнаци е овладяна и безцелното пилеене на енергия е прекратено. Ще започнем да действаме правилно, целенасочено и  с видими положителни резултати. Така ще е до ингресията на Слънцето в Козирог, където съвсем ще се включим в сериозната работа. Най-активни в позитивна посока ще са рождените планети ок. 18-ти гр. на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци. Освен това Лунните възли излизат от 14-ия градус на знаците Телец/Скорпион, където стояха от 26.09.2022г и показваха кармичната същност на случващото се около нас, пък и в самите нас. С други думи, каквото  сме си „надробили“ през последните 2,5 месеца, това ще си „сърбаме“ до следващото спиране на възлите на 07.03.2023г в 5-ия градус на същите знаци. Ретро Уран още е в съвпад със СЛВ в Телец и настоява за драстични промени . Събота, 10.12, също е ден за запомняне : ок. 6ч  Венера преминава в Козирог, при Меркурий и Плутон. Започва сериозна дипломатическа дейност, любовта е строга учителка в живота, новите връзки са повече за социален престиж, облеклото и творчеството са класически, парите намаляват и ще трябва да си правим сметката или както казват сега: ще имаме ограничен бюджет. Венера и Меркурий ще са в съвпад  в този знак до Нова година, което означава, че идеите ни ще са с висока практическа стойност и насочени към запазване на социалния статут, както и към добри предложения в работа и кариера. На този ден,10.12, ок.16ч  Луната излиза от фаза „пълнолуние“ , започва видимо да намалява и така емоционалното напрежение също. Считам, че това е добър ден за приятни изненади и гости от далеч. Неделя, 11.12, е силно амбициозен ден : Луна е в съвпад с Лилит, опозиция с Плутон , но и с благоприятни тригони към Нептун и Юпитер в Риби. Вероятно нещо  ще  „изскочи“  от социалната  среда, свързано с власт, пари и други подобни, но леко „замазано“ за пред народа. Докато Лилит е в Рак, темите за род, Родина, семейство, произход и т.н. ще са пресилени и не съвсем адекватни на действителността  /до 08.01.2023г/. Късно вечерта, ок. 22ч и 10мин Луната преминава в Лъв и дава рамо на огнената стихия.

 Интересен ден ще е понеделникът, 12.12.2022г, ден на Луната. РАЗПАДА СЕ ОКОНЧАТЕЛНО КВАДРАТУРАТА УРАН/САТУРН !!! Смятам, че орбис от 5 градуса е напълно достатъчен, за да се прекрати силното напрежение между тези две планети през последните две години, донесло ни тотална промяна в живота на Човечеството и вероятно на всеки един човек поотделно. Край, свърши се !!! Сега ще променяме: ще досъборим нещо, или ще изградим отново събореното, но в по-друг вид, подходящ за настъпващото ново време. В този ден се разпада и добрият тригон между ретро Марс в Близнаци и Сатурн във Водолей. Изобщо Сатурн във Водолей остава сам и свободен в знака си и вече може да даде старт на подходящи конструктивни промени по темите за управление, за структуриране и кристализиране на добри идеи. За съжаление има само около 3 месеца за това. Принципно Сатурн /управлението на каквото и да било/ във Водолей е склонен да се консолидира, да приема идеи от народа и за народа. Водолей е знак на множеството, на „плебеите“ , на електората, най-свободолюбивия знак, търсещ винаги новото и различното , непознатото и интересното, като използва най-неочаквани теории и  инструменти за въздействие в работа. Затова Сатурн във Водолей означава, че  искаме ТОЧНО СВОБОДАТА СИ и НОВИ ПРАВИЛА, но тези в рамките на закона, не анархията и не разрушителната и помитаща всичко изградено до сега  революция. Сатурн не успя да се прояви по този начин в този знак през последните две 2 години, поради непрекъснатите атаки от Уран в Телец и така нещата стигнаха до анархия. И като добавим и факта, че тези две планети са съвместни управители на знака Водолей, то става ясно, че нещата няма как да се получат правилно сега. И в резултат на това революции ще има. Сатурн във Водолей означава демократизация и либерализация на управлението и правилата за прилагане на законите. Уви, това не се случи и, ако не стане и в следващите три месеца, ни очакват бурни четири години. Това с пълна сила важи за България, ако политическият ни „елит“  не съумее да направи работещо правителство. Това беше по-дълго отклонение от темата, но се наложи поради приключването на квадратурата Уран/Сатурн. Денят 12.12 е наситен с малки негативни аспекти, което показва, че ще имаме дразнители от околната среда, в която живеем. Слънце в Стрелец, Сатурн във Водолей и Нептун в Риби правят конфигурация, при която мечтите биха могли да се реализират, дори изглеждащите невъзможни и нереални, само трябва да направим правилните стъпки във вярната посока. Но не трябва да приемаме на доверие нови лица и идеи в живота си, поне в следващите  5 дни.

 На 13.12, вторник, Луната в Лъв за последен път за тази година пък и за много още напред, ще се опита да активира разпадналата се по своята същност квадратура Уран в Телец/ Сатурн във Водолей и някак сякаш ще усещаме нещо познато, но няма да е същото. Истинското напрежение между неподвижни знаци вече го няма. Пък и Слънце в Стрелец и Луна в Лъв правят прекрасен позитивен аспект, поддържащ празничното настроение. Може да се окаже, че това е ден на изпълнените желания, особено за рождените планети ок. 21-ви  градус на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци. На 14.12,сряда, ден на Меркурий, ок. 10ч и 46мин намаляващата Луна навлиза в подредения двор на Дева и започват 2,5 дни на преобладаваща земна енергия и на положителни аспекти между планетите. Ще се успокоим, ще се заемем с грижите по ежедневието, може и предпразнично да свършим повече работа на служебното си място. Каквото ни поднесе 15.12, четвъртък, ден на Юпитер, да го приемем с благодарност, защото ще е щедър подарък от съдбата. Това е и ден на успешни договори, след положени доста усилия. Всичко, което измислим или ни хрумне в последния момент ще ни носи голям късмет за  в  бъдеще. Ще сме благодарни за подсказани практични идеи най-вече от приятели и съмишленици. Ако на този ден се появят нови формации в общественото пространство, те ще са истинските водачи. Има вероятност и от пререкания, но те ще са капка в морето от спокойствие. Разпада се благоприятното отношение между Слънцето и Сатурн и дано да сме успели да поставим добри основи на бъдещи проекти. На 16.12, около обяд е фазата „последна четвърт“ на Луната в Дева . Ден на последно напрежение между подвижни знаци за 2022г : Луна в Дева опозиция с Нептун и Юпитер в Риби и в квадратура със Слънцето в Стрелец. Ще се стремим към изпъкване в социума и доминиране на личните идеи над обществените. Така ще е докато Слънцето навлезе в Козирог на 21.12. Затова този ден, 16.12, петък, ден на Венера, ще е с разнообразна енергетика и кой в каква ще попадне зависи от рождената карта, но като цяло надделяват положителните взаимодействия.

 Вечерта, ок. 21ч и 50мин намаляващата Луна навлиза в дипломатичните Везни и за следващите 2,5 дни ще чувстваме лекота при комуникации  /Голям въздушен тригон/ и ще работим за сериозни, земни неща / 4 планети в земя/. Добри дни за каквото и да било. Нямаме  „лоши“ аспекти на Небето. Само някои хора ще се надценят доста /Слънце в квадрат с Юпитер/ или ще пренебрегнат появилият се късмет в живота им, поради не добра преценка на ситуацията и лично надценяване на възможностите. Квадратурите на Луната във Везни към планетите в Козирог са улавяни в конфигурации и така в споровете ще се раждат практичните идеи и истини. Затова при Луна във Везни ще сме добре, възможно е да се договорим с бивши партньори за дългосрочни дела и инвестиции. В  5ч и 36 мин на 19.12, понеделник, малката Луна преминава в неподходящия й Скорпион, но този път няма да усетим неблагоприятното действие на знака върху емоциите, поради активност на земно-водната енергия, която предлага добри условия за реализация, без особени проблеми. Дори с Луна в Скорпион ще сме амбицирани максимално за постигане на целите. Единствено на 20.12 не е добре да работим със законоизпълняващи държавни структури – министерства, общини, НАП, НОИ и други подобни. На този ден ок. 16ч и 33мин огромният Юпитер се връща в Овен и ще започнем да усещаме прилив на огнена енергия, да изтикваме „Аз“-ът си напред, с голямо вдъхновение да разрушаваме стени и прегради, които ни пречат в живота. На 21.12, сряда, ден на Меркурий, в 9ч и 13мин Луната навлиза в Стрелец във фаза „новолуние“. Прекрасно утро за рождените планети в първите 3 градуса на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци. Така ще е и до обяд.

 Малко преди полунощ , в 23ч и 49мин, Слънцето преминава в студения Козирог и дава началото на зима 2022/2023 г.  Зимното слънцестоене. От този момент денят започва да расте по мъничко. Вероятно зимата ще е мека  и бързо променяща се – малката Луна е в огнения Стрелец. Така квадратурата Слънце/Юпитер придобива ново качество : от непостоянство в подвижните знаци Стрелец/Риби в задаваща тон в кардиналните знаци Овен/Козирог. Вероятно до ок. 28.12 ще имаме противоборство между държавните институции и ще има надцакване и мерене на Его-то и Аз-а. Много вероятно е да има паднали от високо, изхвърлени от заемани високи постове, прерязани удобни клончета, на които някои хора си седят от години. Първият ден от зимата  ,22.12, ще е размирен, поради опозицията на Луна в Стрелец и ретро Марс в Близнаци, както и посочената по-горе квадратура Слънце/Юпитер. Нямаме отвеждащи аспекти от други планети към тези два негатива и затова ще сме меко казано изнервени. Не е добър ден. На 23.12, петък, в 9ч и 50мин  Луната преминава в Козирог и този знак  „натежава“ от планети  /Луна, Слънце, Венера, Меркурий и Плутон/  и за известно време темите на знака ще са приоритет : управление, стагнация, вкарване на действията в една посока /само нагоре/ и то само с налични сили и ресурси. Ще се говори изключително преимуществено за пари, ограничение на разходите и други подобни . Това не са добри предпразнични теми, но това е положението. В 12ч и 17мин е точното Новолуние в Козирог, във втория му градус, последната лунация за годината. За наше съжаление единственият аспект на явлението е разпадаща се, но действаща квадратура с Юпитер в Овен – просперитетът и късметът се отлагат  с един месец. Този аспект е и единственият негативен на Небето. Другите планети правят само позитивни помежду си. Напр. управителят на Новолунието , Сатурн, е в добри аспекти и с Меркурий в Козирог и с Нептун в Риби , а пък Венера в Козирог, Юпитер в Овен и ретро Марс в Близнаци правят цял триъгълник от творчески аспекти, даващ ни възможност да си сътворим нещо любимо, да намерим начин да притъпим остротата на стари вражди, да изненадаме хората, които обичаме .

Творческите аспекти са с венерин характер и затова неочакваните подаръци ще са добър вариант за изглаждане на отношенията, още повече, че самата Венера е в прекрасен аспект със своя подчинен  ретро Уран в Телец. Така, че желанията, написани при това Новолуние биха имали успех, ако са свързани със сериозни неща по Козирог /професия, работа, социум, изграждане на дом и др./, но не и с личностно развитие  /поради квадратурата на Новолунието с Юпитер/.

Ето и основните астросъбития праз разглеждания период:

  1. От  09.12.2022г. Лунните възли тръгват от 14-тите  градуси на знаците Телец  /СЛВ/ и  Скорпион /ЮЛВ/, където стояха  ок. 2,5 месеца и подчертаха кармичното значение на събитията . Продължителният съвпад на Уран със СЛВ в телец показа неизбежността им за бъдещето. Знакът Телец е най-трудно променящият се, затова Човечеството е подложено на трусове във всички области на установения начин на живот.
  2.  На 10.12 ок. 6ч.  Венера ингресира в строгия Козирог и нейните теми стават целенасочени, сериозни, социално престижни, „окастрени“ до необходимия минимум за справяне /особено пари и удоволствия/, всичко ще е класика в жанра – облекло, любов, хоби и т.н.
  3. На 12.12.2022 г. се прекратява двугодишната квадратура Уран в Телец/Сатурн във Водолей  /считам,че орбис от 5 градуса е достатъчен за това/. Разбира се, ще има далечни „тътени“ при преминаването на Луната през Лъв и Скорпион, но ще са „бял кахър“ както казва българският народ. И от тук нататък ще чистим остатъци от разрушени неща или пък, всеки за себе си, ще възстанови нещо, което счита за полезно за в бъдеще. Но няма да е в същият познат вид.
  4. От 15.12 до 25.12 ще имаме прекрасни аспекти между Венера и Меркурий в Козирог и  Уран/СЛВ в Телец . Това ще ни даде възможност да прозрем наистина какво трябва да правим, за да върнем спокойствието в живота си, без да се опираме на безпочвени теории и безнадеждни очаквания,  по Нептун и Юпитер в Риби, които Марс от Близнаци през последния месец разби на пух и прах. Нептун в близък съвпад с Юпитер в Риби ни даде неразбирателство в Народното събрание, което се опира на задкулисие и „омайване“ на електората.
  5. От 11.12 до 20.12 Слънцето в Стрелец ще е в квадратура с Нептун и от 18.12  до 28.12  с Юпитер , което показва  колебание в личните ни цели и творческата ни същност и надскачане на собствените възможности. Възможни са компромати, надлъгване с цел лично надмощие, но и срив в дълго градени кариери и социален престиж.
  6. Юпитер се връща отново в Овен на 20.12 ок. 16ч и 33мин, за да подсили огнената стихия, да даде старт за лична изява и да раздуе до максимум нечий „АЗ“. За съжаление , докато прави квадратура със Слънцето, някои хора ще пропуснат страхотни възможности в живота си, поради грешна преценка на ситуацията и завишено „Его“. Това с голяма сила важи за рождените планети в края на подвижните и началото на кардиналните знаци, особено Дева и Близнаци и Везни и Рак. Докато Юпитер е в Овен ще подсилва личните ни качества и възможности, но не е добре за колективна работа. Овен е индивидуалист, смел рицар, разчита на себе си и на личните си оръжия и способности. Затова, мисля, че няма да има спокойствие в нашето Народно събрание.
  7. Слънцето ингресира в Козирог на 21.12.2022г в 23ч и 49мин за София, като така поставя началото за зима 2022/2023 г. Това е зимното Слънцестоене и от този момент денят започва да расте. За около една седмица може да има напрежение между държавните структури Президентство от една страна и Народно събрание и съдебна власт от друга. Това всъщност е в сила още от 17.12.
  8.  На 23.12 , петък, ден на Венера , в 12ч и 17мин във 2-ия гр. на Козирог , е Новолунието в този знак. Но няма да ни донесе искания просперитет и спокойствие. Тези неща ще трябва да си ги намерим по заобиколен начин, с поглед към миналото.

Така това Новолуние е последната лунация за 2022г. По мое мнение, разглежданият период ще е сравнително по-приемлив, все пак празничното  настроение никой не може да ни го вземе, както и да ни го даде.  Ето и Луна без курс:  09.12  от 8ч и 15мин  до  9ч и 50мин;  11.12  от 20ч и 50мин  до  22ч и 10мин;  13.12  от 17ч и 53мин  до 10ч и 47мин  на  14.12 /голям период, почти 17ч/;  16.12  от 21ч и 14мин  до  21ч и 50мин;  19.12  от 0ч и 36мин  до  5ч и 32мин;  21.12  от 4ч и 46мин  до  9ч и 14мин;  22.12  от 22ч и 17мин  до  9ч и 51мин на 23.12.

%d bloggers like this: