ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РАК  ДО НОВОЛУНИЕ ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  2023 г.

Първата лунация за 2023г. е Пълнолунието в 17-ия градус на Рак на 07.01 с прекрасни аспекти към ретро Уран в Телец, Сатурн във Водолей и Селена  /Бяла луна/ в Риби, което означава ,че максимумът на емоциите ни този път ще е ползотворен, дори изненадващо спокоен. Може би още ни държи празничното настроение, пък и денят е посветен на Ивановците. Но, за да има равновесие в ситуацията и не всичко да е „розово“, пълната Луна е откъм Лилит и се намира най-далече от Земята. Това може да ни подтикне към прекалена амбиция, свръх желание за постигане на целите с не съвсем чисти похвати – Лилит  е със скорпионска енергия. В този ден ретро Меркурий е в точен съвпад със Слънцето в Козирог и сериозните дела от миналото ще имат подобаващо продължение – ще си решим тежащи ни проблеми в следващите две седмици, като ще имаме и изненадващ елемент:    Меркурий започва продължителен тригон с ретро Уран в Телец, от 05.01 до 05.02.2023г. През този един месец ще включим ума си на пълни обороти, ще направим връзка с хора от миналото, бивши колеги или съмишленици, стари, забравени  идеи отново ще бъдат възобновени и този път с успех. Доброто общуване между планети в Козирог и Телец ни предлага да надграждаме нивото, което сме достигнали, особено в работа и личен бизнес, както и някакво положение в социума.

 На 08.01, неделя, в 4ч и 41мин пълната Луна преминава в огнения Лъв, прави тригон с Юпитер в Овен и сутрешното кафе ще е приятно. Денят ще е положително динамичен и амбициозен /Луна в съвпад с Лилит/ за рождените планети в първите пет градуса на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей и Овен. Дори опозицията Луна в Лъв/Венера във Водолей ще се пречупва през Юпитер в Овен чрез позитивни аспекти, затова денят ще е с добри резултати. Можем да започнем нещо у дома, отдавна отлагано. Няма „лоши“ аспекти на Небето, т.е няма какво да ни пречи и тормози. Само ще посоча, че на 08.01 ок. 15ч и 45мин Лилит, Черната луна, навлиза в Лъв, придружена от  Луната във фаза „пълнолуние“. Така за ок. 9 месеца темите на този знак ще бъдат силно подчертани в съответствие със скорпионския характер на Лилит. Ще се появят новоизпечени лидери с подчертан хъс за доминиране, за перчене и дълго стоене „под прожекторите“, т.е ще държат да бъдат в полезрението на хората и обществото, ще имаме и диктатори с „фараонска“ нагласа за управление. Понеделник, 09.01, ще е напрегнат ден и ще си припомним по някакъв начин неприятностите от миналите две години. Прави ми впечатление, че има опити отново да бъде „раздухана“ позадрямалата тема за ковид-а. Но вече нищо няма да е същото, след 14ч Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва да намалява, силните емоции – също. Във вторник, 10.01, личните интереси ще се противопоставят на колективните и успех в лични дела няма да имаме, ще се удряме в студеното отношение на околните и особено на законоизпълнавящи държавни служби. По-добре е през този ден да правим нещо за себе си, без да обвързваме околните с това, особено хора от семейството. Около 17ч и 16мин намаляващата Луна ингресира в Дева и земната енергия е доминираща. Считам, че 11.01, сряда, и 12.01, четвъртък, ще са ползотворни, успешни дни, макар и с известна доза леко повишено напрежение, особено на 11.01, когато Луната е в квадратура със спрелия ретро Марс в Близнаци : противоречия на ниво интелект. Тоест, за да постигнем целите си ще трябва до оборим с неопровержими доказателства опонентите. Марс ще стане директен на 12.01 ок. 22ч и 55мин в 8-ия градус на Близнаци, като така неговите теми ще започнат да  влизат в нормален ритъм – сила, инстинкт, пионерски дух, победа, а в този знак и истина в думи и дела, преговори, успешни бизнес пътувания. Ще имаме и случайни приятни, но кратки връзки поради квадратурата на Венера с Уран, но така може да си създадем и нерешими кармични ситуации поради тау-квадратурата на Венера и  с Лунните възли. Или по-точно казано : до нищо добро няма да доведат любовните „триъгълници“ или всякакъв вид геометрични фигури в сферата на личния живот.

 Венера и Уран създават приятни, но кратки взаимоотношения, с приятелски привкус , без сериозно продължение. Но, все още действащият тригон на Венера във Водолей с Марс в Близнаци , показва, че някой ще намери половинката си. Тази ситуация ще продължи до 15.01 и затова всичко зависи от рождената карта на всеки. Може да се възстанови връзка от миналото, съвсем случайно по време на път или объркване на телефонен разговор /ретро Меркурий с позитивни аспекти към Лунните възли , Уран и Венера/. На 13.01, петък, Луната преминава във Везни и така в следващите 2,5 дни ще имаме особено взаимодействие между стихиите въздух/земя, което подсказва комуникация с някаква цел за работа и правене на нещо с краен видим резултат. Тоест за бизнес, за реализация на направени вече планове, а не за стартиране на такива. Дори отлагани ремонти у дома също са в тази категория, Марс вече е директен и ще ни дойдат сили и възможности за това. Освен това Слънцето, Нептун и Сатурн правят една необикновена конфигурация помежду си и рождените планети около 23-ти градус на Лъв ще са  като „посочени“ от Небето, т.е благословени. Затова 13.01 и 14.01 са добри дни. Неделя, 15.01, е ден на фазата „последна четвърт“ на Луната  във Везни, прави квадрат със Слънцето в Козирог, и ще сме доста критични към себе си и околните. Все някой ще ни е виновен и най-уязвими от това поведение ще са близките от семейството, най-вече партньорите в живота. В 14ч и 09мин Луната се премества в Скорпион, започва съвпад със своя Южен възел и нещата съвсем загрубяват, защото привечер могат да излязат демоните от миналото. Слънцето пък започва съвпад с Плутон в края на Козирог и така двете ни светила , Слънцето и Луната, ще се „обзаведат“ със скорпионска енергия /Плутон е управител на знака Скорпион/. Ревност, подозрения, стари рани ще се отворят. В понеделник, 16.01, нещата продължават и ще се засилят около и след обяд : ретро Уран в Телец, Венера във Водолей и намаляваща Луна в Скорпион образуват конфигурация, която задълбочава кризата, започнала предходния ден. Основните теми са връзките, любовта, чувствата и емоциите, общите пари /и семейни и бизнес такива/. Труден ден, особено  за лични отношения.

 Вторник, 17.01, е ден със смесена енергия, Луната е все още в Скорпион, но със Слънцето в Козирог и Нептун в Риби прави добри аспекти, както и негативна квадратура със Сатурн във Водолей. Затова денят ще е разнообразен по събития, но ще сме решени да оправим възникналите проблеми. Денят е неподходящ за подписване на дългосрочни договори и споразумения за каквото и да било. Ретро Меркурий почти е спрял, прави квадратура с Юпитер в Овен и затова оптимизмът е пресилен, а разговорите не дават желания резултат. Вечерта, в 19ч и 33мин Луната преминава в Стрелец, прави тригон с Юпитер в Овен и вярата и оптимизмът се настаняват за ок.2,5 дни отново в нас. Сякаш хвърляме от гърба си неприятностите от предходните дни. Сряда, 18.01, около обяд Луна, Меркурий и Лунните възли участват в конфигурация, от която небесна закрила и помощ ще имат рождените планети ок. 9-ти градус на Рак. Самият ден излъчва сила, воля и решителност: Слънце в съвпад с Плутон в 28-ми градус на Козирог – еднолична власт за хората, които имат рождени планети около този градус във всички знаци. Аспектът ще действа повече на лично ниво, отколкото в социума, защото този съвпад не си взаимодейства с други планети на Небето. Най-много някой да се докопа до еднолична власт, но съвсем за кратко. Съвпадът е в последните два градуса на знака и не е ефективен в дългосрочен план. Друга особеност за деня е разпадът на квадратурата на Венера с Уран и старт на съвпада й със Сатурн /до 27.01/ във Водолей, което означава, че някои връзки започнали като експеримент ще станат сериозни и за цял живот. В 15ч и 12мин Меркурий става директен в 8-ия градус на Козирог и за трети път ще измине разстоянието до 25-ия градус, където на 29.12.2022г се обърна в ретро посока. Така ще започнем безпрепятствено да  реализираме премислените и поправени  сериозни планове. Затова срядата, 18.01, ще е  ден, през който ситуациите ще придобиват сериозен, дългосрочен характер. Четвъртък, 19.01, ще е със същата енергетика, като по обяд можем челно да се сблъскаме с илюзиите си, с измамността на околните и средата, и да ги осъзнаем. Последен цял ден на Слънце в Козирог в съвпад с Плутон.

 Около 21ч и 12мин малката Луна преминава в Козирог във фаза „новолуние“ и точния квадрат с Юпитер в Овен ще го проспим, като така ще си спестим емоционални разочарования. На следващия ден, петък, 20.01.2023г. в 10ч и 30мин, Слънцето ингресира във Водолей, при Сатурн и Венера, и започва астрологичния месец на свободата, креативността, различията, ексцентризма, на съдружията между хора с еднакви общочовешки цели. Всъщност започва и средата на зима 2023г. Това е и денят на съвпадите: точен Луна/Меркурий в Козирог, образуващи се Венера/Сатурн във Водолей и Селена/Нептун в Риби,  разпадащ се Плутон/Слънце и току що приключил ретро Уран/Северен лунен възел в Телец. Този, последният съвпад започна на 17.06.2022г. и даде на Човечеството много съдбоносни , но необходими промени, придружени с напрежение. Това бяха 7 месеца на разрушаване на статуквото, чиито последици ще оправяме още 3 години. Но това е друга тема. Съвпадите са със слънчев характер и вероятно денят 20.01 ще е добър за сериозни дела и решаване на проблеми от миналото. Вечерта Луната ще стане „балсамична“  /12градуса до съвпада й със Слънцето/ и на следващия ден, 21.01,събота, ще чистим дом и душа от застояли се дълго време и тежащи ни предмети, хора и емоции. Може да се почувстваме депресирани и в емоционална криза, особено по обяд и след обяд на този ден: Луната,Плутон и Слънцето са в съвпад. Добре е да се усамотим и да създадем на домочадието някаква работа, за да избегнем конфликтите.

Вечерта, ок. 20ч и 30мин Луната ингресира във Водолей и знакът натежава от планети. Като прибавим и Марс в Близнаци, то стихията „въздух“ става доминираща и на душата и духът –  по-леко и лежерно. В 22ч и 54мин е точното прекрасно Новолуние във Водолей във втория градус на знака, без напрегнати аспекти. Честито на рождените планети в първите пет градуса най-вече на Водолей, както и на Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Това Новолуние ще е като основа за цялата 2023г. Така, че е добре на пишем повече желания като програма за  годината. Разбира се, много въздух означава и промяна в движение, което пък ще ни помогне да се напаснем към променящите се условия в социалната среда. Принципно всяко Новолуние е ново начало в обединението на  Духа /Слънцето/ и  Душата /Луната/ и представлява старт на едномесечен план за действие. Добре е Новолунието да прави позитивни аспекти с нашите рождени  Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс, като така ще ни даде безпрепятствени условия за действие. При предизвикателни аспекти ще се налага да преодоляваме граници и да рушим прегради, за да постигнем целите си. Понякога това е непосилна задача. Но това Новолуние във Водолей е с идеални аспекти :  образуващи се секстил с Юпитер в Овен и тригон с Марс в Близнаци. Разпадащият се съвпад с Плутон в 29-ия градус на Козирог означава, че вече сме намерили волевият си център и сме решени да го използваме, т.е влизаме в енергията на Новолунието с непоколебима решителност. Взаимодействието между интелектуалните знаци Водолей и Близнаци и пробивният Овен е предпоставка за значими резултати поне за един месец, до следващото новолуние. Просто трябва да сме борбени и да включим сериозния си интелектуален потенциал, т.е да измислим нещо нетрадиционно, креативно и да съумеем да го приложим. Ще имаме и късметлийски ситуации като помощ, но за действащите хора, не за мрънкащите. Астрологичната карта на това Новолуние във Водолей е със същите домове, както и картата на 2023г., затова е като план-програма за годината.

%d bloggers like this: