ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  ДО   НОВОЛУНИЕ  В  РИБИ  2023 г.

Пълнолунието в Лъв на 05.02.2023 г.  е с повече предизвикателни аспекти и ще ни напомни за сътресенията от предходните две години. Но пък „Всяко чудо за три дни“ както казваме ние, българите. Точно докато пълната Луна е в Лъв, но пък не е толкова лошо да се почувстваме за малко като лъвовете – да бъдем царе в живота и на живота си. В понеделник, 06.02, енергията е същата : ще ни е трудно да общуваме, желанията ни ще се разбиват в студеното отношение на околните, особено около обяд. Но пък на Небето се оформя добър работен аспект секстил /60гр./ между Венера в Риби и нейния подчинен Уран в Телец: ще имаме избор в любовта, в творчеството, отнякъде „вятър“ може да ни довее печалба /по-точно ураган по Уран/, т.е някъде нещо да бъде разрушено и това събитие да бъде печелившо за някои хора . Това би могло да се случи с рождените планети около 13-ти градус на Козирог, Скорпион, Дева, Рак. Важно е какво ще казват другите около нас , а и ние какво ще чуем, т.е как ще интерпретираме чутото или прочетеното. Прекалената емоционалност може да ни подведе, а пък мисълта ни е леко разнопосочна и обвита в приятна „мъгла“ – Меркурий в Козирог секстил с Нептун в Риби. Понеделнишки някой от социално-политическата среда ще ни „омагьоса“ с „неприлично предложение“, на което отново ще повярваме. Не изключвам и речи от религиозните среди /Нептун управлява и нещата, в които вярваме/. Аспектът между Меркурий и Нептун ще предложи и приятна обстановка за сериозни разговори, като най-предразположени за това ще са рождените планети около 24-ия градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Важно за този ден е, ако е възможно до удържим емоциите си и да включим разума си. Трудно ще е при пълна Луна  в Лъв в опозиция на Сатурн във Водолей, но няма да е така за натални планети ок. 25-ти градус на Везни, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци и Лъв.

Ето затова 06.02 ще бъде твърде разнопосочен и който има натални планети в посочените по-горе градуси и знаци ще е добре. Ако пък някой има и трите / около 13-ти и 24-ти градус в земно-водните и 25-ти градус в огнено-въздушните знаци/: честито на печелившите!  В  23ч и 15мин все още пълната Луна преминава в Дева и започва опозиции /аспект с лунно действие, изразяващ колебания и несъгласие с околните/    с планетите в Риби. Това този път няма да е толкова негативно, защото има други планети на Небето, които ще разбиват опозициите и нещата ще завършват добре. На другия ден, вторник, 07.02, около обяд Луната, Юпитер в Овен и Лунните възли в Телец/Скорпион се обвързват в конфигурация, посочваща, че ще имаме някакви щастливи обстоятелства, особено за рождените планети ок. 7-ми градус на всички знаци. Меркурий в Козирог започва съвпад с Плутон до 15.02, което ще се отрази добре на качеството на мисълта – сериозна, делова, свързана с належащи трудни проблеми. Тези няколко дни  /от 04.02 до ок.14.02/ малкият палавник Меркурий прави само позитивни аспекти с бавните планети, управляващи социално-политическата среда. Това означава,че се водят преговори на високи нива, както и усилена динамика в по-скритата дипломация и разузнаване. В сряда, 08.02, сутрешното кафе ще е придружено със спорове за дребни неща с домочадието, които може да доведат до внезапни правилни решения за всички. Принципно денят няма да е спокоен, чувства и емоции ще са противоречиви  /Луна в Дева опозиция на Венера в Риби/ и все ще се намери някой дразнител  /Марс в Близнаци/, който да ни изкара от релси. Най-уязвими ще са рождените планети около 14-ти градус на Стрелец. Но пък крайният резултат от всички негативи може да се окаже изненадващо успешен:  Уран в Телец прави положителни аспекти към Венера и Луна.

 Много добра ситуация за рождените планети ок. 15-ти градус на земните /Козирог, Телец и Дева/ и водните знаци  /Риби, Рак и Скорпион/. Около 10ч. Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва видимо да намалява, като с това силните емоции ще отстъпват място на разума. В края на работния ден ще постигнем добри резултати при преговори, кореспонденция и пътувания /Луна тригон с Меркурий в Козирог/. Опозицията Луна/Нептун ще проспим, като така ще си спестим колебливи и неистински емоции. Може да сънуваме приказни сънища. Затова този ден ще е разнообразен, но с приемливи резултати. На 09.02, четвъртък, в 10ч и 47мин Луната преминава във Везни и ще сме склонни да търсим баланс в отношенията, ще приемаме удовлетворяващи компромиси. Това дори може да излезе извън рамките на общоприетото и да е преобладаващо желание, особено след 18ч : Луна в опозиция на Юпитер в Овен. Тоест може партньорите да се окажат агресивно или супер активно щедри и да не можем да парираме и укротим една такава ситуация на неустоими „неприлични“ предложения.  Например, двойка, която  е от дълго време заедно, говорили са за общ съвместен живот, но някой от тях не е напълно готов за това; другият партньор обаче решава да направи първата крачка и е възможно точно тази вечер да направи предложение за брак. Колебаещият се няма как да откаже в момента. На 10.02, петък, се разпадат двете квадратури Слънце във Водолей/Уран в Телец и Венера в Риби/Марс в Близнаци , като така за няколко дни Небето ще е спокойно. Слънцето започва съвпад със Сатурн до 19.02, като точният е на 16.02. Това може да доведе до блокаж на успех, задръжки и ограничения от страна на законоизпълняващи органи, но може да бъде и мощен мотиватор за съсредоточаване в една цел. За Водолеите не е трудно – Сатурн е единият им управител, а Уран е другият. Един такъв съвпад не е плашещ за Козирози и Водолеи. Така, че в този ден Слънцето се „откача“ от Уран, т.е прекратява се хаотичното действие с напрежение и се „закача“ за Сатурн, т.е започва целенасочено да се работи. Все водолейски неща, но преминаваме от хаос към структуриране. Дано така да е и в политическата обстановка у нас. Около обяд Луната във Везни е в точен тригон с Марс в Близнаци – горещи емоционални обеди с потенциални партньори на подходящо интелектуално ниво. Точен съвпад Меркурий/Плутон – ще разберем нещо важно за бъдещата власт или пък ще свършим доста тежка и не особено приятна работа. Ден с Небе без квадратури, т.е без марсово напрежение между планетите и няма да има с кого да се скараме.

На 11.02, събота, в 13ч и 23мин Меркурий преминава в изключително подходящия му знак Водолей, където е в т.нар. екзалтация и ще проявява най-силно своите теми, независимо как е аспектиран /силно позитивно или силно негативно/. Начинът ни на мислене и общуване ще придобие свободолюбивия, приятелски, ексцентричен и непредсказуем характер на знака. Нови идеи, свързани с бъдещето ще ни идват като озарение  от някъде, може дори да изненадаме себе си. Това е добър ден за лична изява : Слънце тригон Луна . Особено ще са силни в тази посока рождените планети ок. 23-ти градус на Близнаци, Лъв, Стрелец, Овен и разбира се, Водолей и Везни. И през този ден въздушната енергия е преобладаваща – ще наблегнем на комуникациите, пътуванията, приятелските сбирки и други приятни дела. В 20ч и 35мин намаляващата Луна ингресира в неподходящия й знак Скорпион, където е в т.нар. „падение“ и лунните й теми са приглушени и трудно се изразяват  /грижа, семейство,родители,деца и т.н./. Тук тя е склонна да обсебва, контролира чрез психически похвати, да манипулира близките си и др. Важни са аспектите й с другите планети. В случая веднага квадратура с току-що влезлия Меркурий във Водолей – подмолната емоция блокира ума и ползотворните разговори. Ами точно това ще проспим или ще гледаме „ужасни“ филми , с които ще разстроим съня си. Принципно това взаимодействие между тези две планети предполага неприятни мисли. Интересен ден е 12.02, неделя , Небе без активиращи главни аспекти. Имаме само четири съвпада : Луна с ЮЛВ в Скорпион – силни стресиращи спомени или близки хора от миналото ще ни напомнят за себе си; Меркурий с Плутон – ще продължим да стигаме до болезнени истини, но сега ще е по-лесно, дори креативно; Слънце със Сатурн – сериозни действия с добри възможности във Водолей; Венера с Нептун в Риби – време за добрини, идеали, мечти, творчество и красота.

 Понеделник, 13.02, ден на Луната, самата тя е в предизвикателни аспекти с Уран в Телец  опозиция рано сутринта, със Слънце/Сатурн във Водолей  квадратура късно вечерта. Ето това е размирният ден с Луна във фаза „последна четвърт“. Не е добър ден за начало на работната седмица. Меркурий във Водолей започва квадратури с Лунните възли в Телец/Скорпион  до 19.02, точни на 16.02. Това е седмицата на кармичните срещи, раздели, пътувания и идеи. От 16.02 до 19.02  Юпитер в Овен ще помага да се справим с идеите за бъдещето: Меркурий в секстил с Юпитер. Тоест в посочените четири дни ще имаме щастливо стечение на обстоятелствата и ще можем да постигнем целите си. Възможно е да ни бъдат представени някакви нови идеи за Парламент, които ще бъдат възприети добре. В 3ч и 32мин на 14.02, вторник, намаляващата Луна ингресира в оптимистичния Стрелец и радостта в живота се завръща. Около 12ч и след обяд до края на работния ден ще имаме възможност да проведем ползотворни разговори, да подпишем важни документи и да се чувстваме окрилени. Честваме и Трифон зарезан – първо зарязване на лозята за добра реколта или както бихме казали „берекет“. Ще завършим деня с чаша хубаво червено вино, за да почетем чисто българския празник. Не харесвам привнесените празници като „Деня на любовта“, но пък, който иска – да си го празнува. Още повече, че Венера е в съвпад с Нептун и със Селена  /бялата луна/ в 23-ия градус на Риби: пълната отдаденост на любимия човек е в ход. Затова двата празника тази година имат и Небесно „разрешение“  да се празнуват заедно. Меркурий се отделя от Плутон и ще можем вече да използваме свободно мисловната си енергия.  Сутрешното кафе на 15.02, сряда, ще е съпроводено с бързи нажежени реплики с домашните, колкото да ни тръгне денят активно. Ще завърши обаче провокативно и да внимават тези, които са се забъркали в паралелни връзки. Все пак ще ни е добре, ако не прекрачваме писаните и неписани закони : Луна в секстил със съвпада Слънце/Сатурн във Водолей и в квадратура със съвпада  Венера/Нептун в Риби. Нищо чудно например любовницата и съпругата да се засекат при общия мъж: Луна в квадрат с Венера, а притесненият мъж /съвпадът Слънце-Сатурн/ е между тях, който трябва да постъпи креативно и да тушира създалото се напрежение. Това е само едно от възможните тълкувания на посочената конфигурация в темата за личните отношения. В темата за бизнес нещата са други, а при финансите са още по-интересни.

Съвпадът  Нептун/Венера винаги носи непредвидени приходи, дошли незнайно откъде. На 16.02, четвъртък, в 7ч малката Луна навлиза в Козирог /този знак е началото на зимата/ и съвсем охладняваме : Слънце в съвпад със Сатурн във Водолей /знак в средата на зимата/ и Венера в съвпад с Нептун в Риби  /знак в края на зимата/. Следващите 2,5 дни ще сме усърдни в работата, ще изграждаме имидж за пред обществото, даже можем да прекалим : Луна в квадрат с Юпитер в Овен. Но пък това взаимодействие се пречупва през Меркурий във Водолей и е вероятно интересните идеи, които ще представим в този ден да се харесат на околните.  Ще си заслужим овациите. Това с голяма сила важи за рождените планети ок. 7-ми градус на всички знаци. Петък, 17.02 се очертава да е спокоен ден. Слънцето е в последните два градуса на Водолей, все още в здраво приятелско ръкостискане със Сатурн. Уморено е . Иска дълга релаксираща почивка. Около обяд приятни неочаквани емоции : Луна в тригон с Уран в Телец. Венера продължава да е в обятията на Нептун и да се носи по вълните на любовта и меката омая на морските сирени. Рано сутринта, ок. 6 ч. на 18.02 на Небето има особена конфигурация между съвпада Луна/Плутон в Козирог , Слънцето във Водолей и Венера в Риби, която е с чист финансов характер. Някой ще придобие добри пари някъде. Особено облагодетелствани в това отношение ще са планети и оси в 29-ия градус на Лъв. В 7ч и 35мин  на този ден малката Луна навлиза във Водолей и ок. два часа по-късно е във фаза „новолуние“. Ще сме по-свободни, по-приятелски настроени: във Водолей са 4 планети и една в Близнаци  /Марс/. Така въздушната енергия е преобладаваща и ще е приятен последен ден от зодия Водолей.

 На 19.02, неделя, в 0ч и 35мин  Слънцето ингресира в Риби и започва последният астрологичен месец от зима 2023г. Сутринта ще премине в приятен разговор с приятели или с домочадието, което е кооперативно настроено и ще слуша по-възрастните жени в семейството. Около обяд ще имаме изненади, които няма да са ни по вкуса /Луна в квадрат с Уран/, но няма да имаме сили да се ядосаме. Или, ако все пак се случи това, то ще си го изкараме под формата на разчистване на дома, душата и хората около нас /навлеците, които все мъкнем на гърба си/: Луната е „балсамична“ /12 градуса до съвпада й със Слънцето/. Меркурий във Водолей започва квадрат с Уран в Телец до 26.02, точен на 21.02. Възможни са объркване на документи и кореспонденция, звъниш на един – обажда се друг, изпращат ти „непожелана“ информация в имейла, срив в Нета, изгубване на цели файлове, повреда в системите и уредите за комуникация, внезапно отлагане или отказ на срещи и пътувания. Само мисълта ще работи на високи обороти, ще измисляме най-различни неща , кое от кое по-екстравагантни и невъзможни за момента.  За един проблем ще си набележим купища идеи, от които ще си изберем най-подходящата малко по-късно / от 26.02 до 06.03 при съвпад на Меркурий със Сатурн/. Добре е да записваме нещата, които ни хрумнат на ръка на хартия, а не в телефон или компютър. Единственото положително влияние е, че ще излезем от „мързела“ на ума и ще бъдем подканени да включим интелектуалния си потенциал на максимум. Все пак Меркурий във Водолей и Марс в Близнаци са в позитивен аспект, така че накрая от цялото умствено напрежение ще имаме добър резултат. Водолей и Близнаци са ненадминати комбинатори и затова ще е интересно на политическата сцена през посочените периоди. На 20.02, понеделник, ден на Луната, самата тя ингресира в Риби в 6ч и 57мин. , а в 9ч и 06мин е точното Новолуние в знака във втория му градус. Малко след това , в 9ч и 56мин Венера преминава в Овен, при Юпитер. Ето затова между 7ч и 10ч на този ден е възможно да има рязка промяна на енергетиката в чувствено-емоционалния ни живот. Луната в Риби ,емоциите, стават по-леки, по-нежни, по-неуловими, по-човечни и емпатични и в следващите 2,5 дни ще трябва да сме по-внимателни в изразяването на първосигналните си чувства при Венера в Овен. Не знам как ще съчетаем това : огнени чувства с лежерни емоции. Вероятно с воля.

Венера в Овен се държи като амазонка /в този знак е в заточение/ и в следващите 24 дни женското съсловие ще се бори, бие и преодолява всичко, което се изправи на пътя на любовта, на нещата и хората, които харесва и обича. Добре, че не прави квадратури от този знак. Хората с рождени планети в Овен /особено Венера и Юпитер/ ще са като окрилени. Малкото и голямото щастие са в техния знак. Новолунието ок. 2-ри градус на Риби няма главни аспекти с други планети, освен разпадащ се съвпад със Сатурн в 28-ия градус на Водолей. Тоест това явление няма да е активно, само ще дооправяме разни неща по Сатурн, напр. нещо не сме направили както трябва и по времето на Риби трябва да се справим с лекота. Освен това самият Сатурн ще ингресира в Риби по Пълнолунието в Дева, твърде интересен факт. Сякаш това Новолуние подготвя удобно място за преминаването на строгия Сатурн в Риби. Ами, вселенски работи !!! В деня на това Новолуние на Небето има само малки позитивни аспекти и много творчески такива. Явно ще творим, ще бъдем гъвкави, неуловими, ще искаме да бъдем щастливи, романтични и оставени на спокойствие да си „плуваме“ цял месец. Разбира се, романтика в приетия смисъл няма да е възможна, поради Венера в Овен, огнена ,нетърпяща възражения. Всъщност разглежданият период  е последният твърде спокоен и основните астросъбития са :

  1. Най-продължителният аспект е съвпадът на Меркурий с Плутон : от 07.02 до 15.02 , точен на 10.02. Мисълта ни е заета с неотложни задачи, призовани сме да вземем важни кардинални решения, както и да демонстрираме висока вербална мощ. Изказванията, договорите трябва да са отлично премерени и изчистени от неясни изречения и клаузи. Да удрят в целта. Негативното в случая е, че съвпадът става в последните два градуса на Козирог и думите и изявленията ще изглеждат като за приключена и ненужна кауза.
  2. На 11.02 в 13ч и 23мин Меркурий преминава във Водолей и вече имаме възможност за комбинативна мисъл, да намираме различни решения за един проблем и да избираме един от тях. При Меркурий в Козирог нямахме тази опция, там всяка мисъл и решение е еднопосочно, без право на други възможности.
  3. На 20.02, в 9ч и 06мин е Новолунието в Риби в 1гр. и 22мин. на знака. Дух /Слънце/ и Душа /Луна/ са заедно и заедно ще творят чудеса в следващите 30 дни. Многото творчески аспекти между планетите в този ден идеално подхождат на значението на знака Риби – ще творим, преобразяваме, ще вложим  творческата си душа във всяко едно нещо, което правим. Голяма помощ в тази посока ще ни е Меркурий във Водолей от 11.02.
  4. Също на 20.02, понеделник, в 9ч и 56мин Венера изоставя романтиката и безбрежността на Риби и грабва меча , като преминава в Овен, при Юпитер. Малкото /Венера/ и голямото /Юпитер/ щастие вече са в един знак. Най-големи късметлии ще са рождените планети в този знак, както и в Лъв и в Стрелец.

Считам,че разглежданият период ще е спокоен, само до 10.02 ще изживеем последните въздействия на квадратурите Венера/Марс и Слънце/Уран, за които писах в предходната статия. Ето и Луна без курс, когато не трябва да започваме нови неща, но можем да довършваме или започваме досадни дела, от които очакваме негативни резултати: 06.02  от  16ч и17мин  до  23ч и 15мин;  09.02  от  8ч и 41мин  до  10ч и 48мин;  11.02  от 18ч и 42мин  до 20ч и 36мин;  14.02  от  1ч и 53мин  до  3ч и 32мин;  16.02  от  3ч и 07мин  до  7ч и 01мин;  18.02  от 6ч и 19мин  до  7ч и 36мин; 20.02  от 4ч и 01мин  до  6ч и 57мин.

%d bloggers like this: