ОТ  ПЪРВО  НОВОЛУНИЕ  В  ОВЕН  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  2023 г.

Новолунието в Овен на 21.03 ни  зарежда с енергия за лична изява, за желание за действие, да бъдем като тарани и да си вършим делата с хъс и очакване за победа. Съвпадът на явлението с Меркурий може да ни даде и първосигнално мислене, без много „умуване“ и оглеждане на нещата от всички страни, което пък ще води до риск и непреценени ситуации  /особено за рождените планети в първите 5 градуса на Рак, Везни и Козирог/. Това Новолуние е с положителна енергия към наталните планети в първите 5 градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но каквито и да са аспектите, това явление ще ни даде възможност да стартираме лични проекти и да изявим себе си, според наталния дом, в който попада.

 На следващия ден, 22.03, сряда, енергията е подчертано „овенска“ : Слънце, Луна, Меркурий и Юпитер са в знака. Това е добър вариант за личен бизнес, но за партньорски не е. Овен е индивидуалист /но не е егоист/, разчита само на себе си, затова може да има недоразумения при преговори, отказ от договорености, подписани вече споразумения могат да претърпят промени. В много малък диапазон от Зодиака / 50 градуса, между Нептун и Уран/ са „натъпкани“  7 планети, което ще доведе до възел от проблеми и то поради енергията на Овен – всеки е прав за себе си. Затова докато има планети в този знак разбирателство в колективи няма да има – все ще се намери някой нов, който ще иска да води стадото, т.е ще иска да поеме ръководството. Докато Слънцето е в Овен в обществено-политическия живот водач е Президентската институция. В сдруженията ще искат да се изявят хора със силен Марс в рождения хороскоп, или с подчертан знак Овен. Не изключвам и появата на Лъвове и Стрелци в цялата картина. На 23.03,четвъртък , ден на Юпитер, в 14ч и 24мин  /за София/  Плутон ще ингресира за първи път във Водолей и за 80 дни ще подскаже какви планове ще има занапред в този знак. Вероятно ще има промяна във върховенството на властта, ще има и лек или по-тежък трус в банковата система /всъщност вече започна в американски банки/, проблеми в тежките индустрии , свързани с полезни изкопаеми, с електроенергия, със струпани на едно място огромни запаси от ресурси, вероятно  „скритите“ бизнеси ще трябва да излязат на светло и т.н. Може да се появят нови военни огнища  /особено през м. май т.г./ , както да има  и развръзка при по-стари такива. Ще имам отделна статия в този сайт за Плутон във Водолей. В  20ч и 42мин на този ден, Луната преминава в Телец, излиза от фаза  „новолуние“ и в следващите 2,5 дни ще се чувстваме добре. Идеален ден за радостни събития е 24.03, петък, ден на Венера, особено около обяд, когато самата тя ще е в точен съвпад с растящата Луна в 9-ия градус на Телец.  Рождените планети във всички знаци в този градус ще имат своя шанс за действие. Това е ден за прекрасни дела, свързани с дом, семейство, деца, лични партньорства, приятни емоции при срещи, разговори, кореспонденция, пътуване, посещение на изложби, представяния на нови продукти и лични творения, особено свързани с облекло, аксесоари, продукти и услуги за разкрасяване, удобство, както и бизнес идеи за увеличаване на финансите. Тоест, в този ден може да получите адекватни съвети от съответни специалисти. Вечерта – приятни изненади у дома. Тази енергия ще се запази и на  25.03, събота.

Чувствителността ни обаче ще се изостри поради ингресията на Марс в Рак ок. 13ч и 46мин на този ден. Марс в този знак е в т.нар. „падение“ и силно проявява негативите си, особено при квадратури или опозиции към него. Активността, агресията, провокацията, нетърпението, риска се настаняват в темите на Рак /управлява се от Луната/ : емоции,интуиция, дом, семейство, близки, род, Родина, ежедневие, грижа, прехрана, социални дейности в държавата. До 08.05.2023г. няма да имаме сериозни проблеми, по-скоро ще бъдем по-чувствителни, по-емоционални, по-манипулативни, по-интуитивни и вероятно по-ревниви към близката семейна среда. Може да започнем ремонти у дома или да постегнем занемарени наследствени имоти, някои хора може да добият смелост и да се изявят като лидери в близката среда. Възможни са и преместване по местоживеене, поради възникнали проблеми: напр. някои семейства може да се върнат по родните си места поради поскъпване на живота в градовете или поради уволнение от работа, закриване на работни места. Добрата вест е, че навлизайки в Рак, Марс прави тригон със Сатурн в Риби, тригон с ЮЛВ в Скорпион и секстил със СЛВ в Телец. А това означава мобилизация на сили и възможности за реализация на планове, които отдавна сме замислили. Считам, че най-добър период за старт на това е от 03.04.2023 г. В неделя, 26.03, ок. 2ч и 42мин Луната преминава в Близнаци, а в 3ч трябва да преместим стрелките на часовника с един час напред – отново лятно часово време. Така вече 4 години ЕС не може да вземе решение по този обикновен въпрос, а пък какво остава за „сложните“. При растяща Луна в Близнаци и Слънце в Овен ще дадем предимство на лични изяви и срещи с приятни събеседници на подходящо интелектуално ниво. Може да имаме и неочаквани гости от далеч : Венера започва съвпад с Уран в Телец, продължаващ  до  06.04, като точният е на 30.03 късно вечерта. Това са дни на изненади по темите на Венера, неочаквани любовни чувства могат да ни обземат, поради внезапно появил се нов обект в живота; също смяна на гардероба; смяна на интериора у дома за изненада на близките; промяна на личните интереси, намиране на ново хоби или късмет в материални придобивки; подаръци. Приятен ден, дори квадратурата на Луната със Сатурн няма да ни засегне особено, най-много да свършим някаква досадна работа у дома. Другият приятен съвпад е на Меркурий с Юпитер в Овен  до 01.04, точен на 28.03. Това са дни на бързо продуктивно мислене, идеите идват една след друга, ще се подпишат добри договори с международно участие, старт на успешно обучение и квалификации, завладяваща реклама, позитивни бизнес пътувания зад граница.

Възможни са и добри финансови постъпления. Това с особена сила важи за рождените планети ок. 18-ти градус на Овен, Лъв и Стрелец. Затова краят на м. март ще е ползотворен за работа и бизнес дела. Понеделникът, 27.03, ще е със същата безпроблемна енергия на лично ниво. Тук секстилът /60 гр., работен аспект, с меркуриев характер/ между растяща Луна в Близнаци и съвпада Юпитер/Меркурий в Овен предполага поток от подходящи клиенти и контрагенти, добри сделки, продажби и реализация. На 28.03, вторник, преди обяд може да ни обхване несигурност, колебание, желание за изоставяне на започнати неща и други подобни емоции, поради квадратура на Луната със силния Нептун в Риби. Но това състояние ще е до ок. 13ч и23мин, когато Луната ще ингресира в своя знак Рак. Тук обаче попада на сърдития Марс и отчаянието може да премине в целенасочен гняв: тригон със Сатурн в Риби. Тази ситуация може да се окаже преломен момент и преминаване към „вземане в ръце“, да се мобилизираме под въздействието на дори прекалена активност или агресивност. Единствено тригонът на Луната със Сатурн може да ни спаси от големи неприятности, т.е ако се опрем на вътрешното усещане за ред, дисциплина и правила на поведение. В края на работния ден може да получим някакво удовлетворение за положените усилия : Луна/Марс в Рак, Сатурн в Риби  и Лунните възли в Телец/Скорпион образуват подходяща конфигурация за изход от заплетена ситуация. Рано сутринта на 29.03,сряда, около 6 ч е точната квадратура Луна/Слънце : фаза „първа четвърт“ на Луната и денят няма да е от лесните, не е подходящ за лична изява пред голяма аудитория. Ден на изхвърляне в речи, да чуем какво ще кажат политиците и лицата от екраните. Четвъртъкът, 30.03, ще е с разнопосочна енергетика, думите по-скоро ще „омайват“, не е добре за подписване на договори, разговорите ще са със скрит смисъл, но е добре за покупки за дома, запасяване с продукти, срещи с близки от рода. На 31.03, петък, в 1ч и 32мин пълнещата се Луна преминава в Лъв и огнената енергия става преобладаваща, а това е предпоставка за борба за лидерство, прекалено желание за изява, риск, необмислени първосигнални действия. Макар,че в такива дни идеите се „сипят“ една след друга, имаме импулс за работа /4 планети в огън/, вдъхновение /3 планети във вода/, малко реализация /2 планети в земя/ и почти никаква комуникация /само Плутон във Водолей –въздух под налягане/.

Затова последният ден от м. март 2023г. ще е по-динамичен. Освен това Луна в Лъв е в опозиция на Плутон във Водолей и с Лунните възли по оста Телец/Скорпион  правят Голям квадрат в неподвижни знаци. Това означава, че каквото се стартира през този ден ще е с дълготраен характер. Все пак всички квадратури са уловени в конфигурации и рождените планети в първите пет градуса на всички знаци ще са подканени за действие. Много интересен ден и каквото ще се случи ще е с поглед в бъдещето. Последен ден за предизборната агитация у нас – много идеи и обещания, но…явно реализацията ще е малко. В събота, на 01.04, Луната е все още в Лъв, прави прекрасни тригони с планетите в Овен /Слънце, Юпитер и Меркурий/ и предизвикателни квадратури с тези в Телец / съвпад на Венера с Уран/. Това е и ден за размисъл преди 02.04, когато за пореден път ще трябва да избираме партии за Народното събрание. Да припомня, че Първи април е ден на хумора и шегата у нас. Някои казват и на лъжата.  Този ден е със същата енергетика, както предходния –подчертано огнена. Знаците Лъв и Овен са индивидуалисти и не работят за колектива, а се борят за водачеството му, в случая народа. Затова каквото и да изберем на 02.04, неделя, то ще е механичен сбор от индивидуалисти, прекалени ентусиасти и ще са подчинени на един човек: Слънцето в Овен се приближава към и е в съвпад с Юпитер в Овен. Точният астрологичен израз е : Юпитер се намира в лъчите на Слънцето, т.е. под закрила на Слънцето. И да припомня, че Слънцето в Овен е в екзалтация и изразява най-позитивните си качества. Юпитер символизира законодателния орган в определена държава  /у нас се  казва все още Народно събрание, а не Парламент/, а Слънцето е президентът на  държавата. Коментарът е излишен. Докато Юпитер е в Овен разбирателство в Народното събрание не очаквам да има, освен , ако не се намери обединител в лицето на човек, които има авторитет за водач на всички.  На лично ниво неделята, 02.04, ще е разделена емоционално  на две части: до ок.14ч. пълнещата се Луна е в Лъв и настроението е приповдигнато, ентусиазирано.

 След 14ч Луната навлиза в Дева и ставаме капризни, придирчиви, съсредоточени в дребните неща от ежедневието. Към края на деня, обаче, на Небето се образува особена конфигурация от Луна в Дева, ЮЛВ в Скорпион, Сатурн в Риби, СЛВ в Телец и Марс в Рак , с подчертана земно-водна енергия на съзиданието с кармичен оттенък. Това съвсем не е лоша ситуация и най-печеливши ще са рождените планети около 4-ти градус в Козирог.  Всъщност интересни ще се окажат дните след 04.04, когато ще очакваме резултатите от избора. На 03.04, понеделник, вечерта в 19ч и 23мин Меркурий преминава в Телец и ще приключим с първосигнално казани и написани слова. Мисълта ни ще работи по темите на Телец : удобство, таланти, пари, любов,красота и ще говорим за бъдещето : Меркурий в съвпад със СЛВ. Луната в Дева навлиза във фаза „пълнолуние“ и емоциите ни ще станат водещи. Прекрасна земно-водна енергия, която реализира идеите на планетите в Овен. Денят ще приключи със спокойна вечер, а може и с приятни любовни изненади. Вторникът, 04.04, е ден на „хвърчилото“ : на Небето има две такива конфигурации и всичко ще върви с лекота. Единствената квадратура Плутон във Водолей/Меркурий в Телец е уловена от Сатурн в Риби и така разгорещените спорове и високите скорости ще се подчинят на вътрешното ни усещане за ред и дисциплина. Тоест ще се разминем с неприятни сцени, ако приложим строги правила за смирение и проявим разумна отстъпчивост. В сряда, 05.04, ок. 1ч пълната Луна ингресира във Везни и ще се настроим за партньорства, за компромиси с цел постигане на положителни резултати, където е необходимо, дипломатичният подход ще е печеливш. Но, точно по обяд  Луната ще е в квадратура с Марс в Рак и е възможно да имаме пререкания с брачния партньор и с някой друг дразнител от семейния кръг. Нещата обаче няма да се задълбочат, но денят не е от най-добрите, защото има и кармични аспекти Сатурн/Венера, Плутон/Юпитер, Уран/Нептун. Това е особен ден : пълната Луна е срещу 6 планети , събрани между Нептун в Риби и  и Венера в Телец на разстояние 60 градуса. С други думи – емоциите ще са в дуел с повечето неща от живота и всеки от нас ще се бори с точно определано нещо, в зависимост от рождната карта.

 Точното Пълнолуние е на 06.04, четвъртък, ден на Юпитер, в 7ч и 34мин, точно за ранното кафе. Пълната Луна във Везни няма други аспекти, освен опозиция /с лунен характер/ със съвпада Слънце-Юпитер в Овен. Безлично пълнолуние, просто енергията стои неразпределена за този ден и най-успешни ще са рождените планети ок. 16-ти градус на Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Но другите планети в картата на това Пълнолуние са активни. Не е добре на този ден да бъдат обявени резултатите от избора за Народно събрание. Луна срещу Юпитер : народ /Луна/ против законодателната власт  /Юпитер/, но резултатът е такъв, какъвто го направи преброителят.  Ако резултатите се обявят на 07.04 около и след обяд, то ще имаме старата подредба в Народното събрание, отново против волята на народа : Луна в съвпад с ЮЛВ в Скорпион в опозиция на Меркурий/СЛВ в Телец. Но пък така ще има възможност да се състави редовно правителство : Луна в тригон със Сатурн /правителство/ в Риби и тригон с Марс в Рак. Отново старата власт, но с някакви нови идеи  /Плутон във Водолей/. Марс в Рак са националистически партии, явно без тях няма да може. Все пак пълна Луна във Везни не е войнствена, по-скоро ще има някакви договаряния, без да се разпространяват публично : Пълнолунието е без аспекти /само с един, за който вече писах/. Пълна  Луна във Везни в опозиция на Юпитер може да се окаже въздух под налягане, т.е всичко, случило се през деня да е безрезултатно. Или напразно да сме употребили някакви силни емоции за нещо, което ще се окаже непотребно. Ето и по-важните събития през разглеждания период:

  1. На 23.03.2023г., четвъртък, в 14ч и 24мин ще се случи най-очакваната ингресия на планета : Плутон навлиза за първи път във Водолей за 80 дни. На 12.06.2023г. отново ще се върне за предпоследен път в Козирог. В глобален мащаб може да очакваме лек предупредителен трус в:  едноличните управления на държавите, като монархиите; съюзите между държави, като ЕС; дългогодишните международни сдружения като ООН, НАТО и др.; финансови и корпоративни организации с мощни ресурси като МВФ, ЕЦБ и др. На лично ниво вероятно ще променим същността на волевия си център и ще изберем по-свободното и по-различното отношение към нещата от живота. За съжаление с преминаването си във Водолей, Плутон застава в тау-квадратура с Лунните възли по оста Телец /Северен/ и Скорпион  /Южен/, а това означава ,че се намираме на кръстопът по отношение на неговите теми. Липсата на решение по тях ще е до 07.12.2023г, когато тази конфигурация ще се разпадне. Още по-негативно положение ще стане след 17.07.2023г, когато Лунните възли ще навлязат в Овен/Везни, а пък Плутон ще се е върнал в Козирог. И трите знака са кардинални и силата на случващото се по темите на Плутон ще е основополагаща. Старите власти ще се мъчат да се закрепят някак си за около 1,5 години, до 20.11.2024г, когато Плутон окончателно ще влезе във Водолей.
  2. На 25.03, събота, ок. 13ч и 46мин Марс ще премине в Рак, където е в т.нар. „падение“ и ще трябва да понасяме негативните му характеристики – повишена раздразнителност, ярост, прекалена агресия, особено, когато е с опозиции и особено квадратури  /те са с марсов характер/.  До 13.04, Сатурн в Риби ще го „удържа“ чрез тригон и няма да има големи поразии по темите на Рак-а : дом, семейство,грижа, род и Родина и т.н., най-много да започнем дълго планувани ремонти.
  3.  На 26.03 в 3ч – отново „лятно“време : преместваме стрелката в 4 часа, и ще спим с един час по-малко.
  4. Искам да подчертая конфигурацията „хвърчило“ между Сатурн в Риби, Марс в Рак и Лунните възли в Телец/Скорпион, която ни поднася по  най-добрия начин категорични възможности за реализация. Това са няколко дни на мобилизация, решимост и целенасоченост на действията. Този изключително благоприятен период е от 26.03 до 11.04.2023г. Добре е да работим със законоизпълнителни органи в държавата: общини, комисии, изобщо с хора и институции, от които зависят издаването на най-различни разрешителни за бизнес, пътувания, обучения и т.н. Също за подписване на дългосрочни договори и споразумения, особено от 04.04 до 09.04.2023г.
  5. Меркурий ингресира в Телец на 03.04.2023г.,понеделник, в 19ч и 23мин и мисълта ни придобива материалния характер на прекрасния знак. Думите стават по-меки, по-сговорчиви, сякаш, потопени в шоколад, обвити в дантелки и вързани с панделка. Тоест, ще си служим с красиво подбрано слово, за да постигнем целите си. Няма да я има остротата на изказ при Меркурий в Овен или двусмислието в Риби.
  6. Точното Пълнолуние във Везни е на 06.04.2023г. в 7ч и 34мин в 16-ия градус на знака. Липсата на аспекти прави това явление малко безлично и без „зъби“, т.е няма да сме супер емоционални, както подобава на едно пълнолуние. Единственият аспект опозиция на пълна Луна с Юпитер може да предизвика обидчивост, прекалена честолюбивост, завишени претенции към партньорите. Това не е добре за следизборната обстановка у нас.

Считам, че разглежданият период е мобилизиращ, активен и ни подтиква към действие. Струпването на планети в Риби, Овен и Телец все пак ще предизвиква и струпване на проблеми, но и решения, в зависимост от рождената карта на всеки човек. Ето и дните и часовете на Луна „без курс“:  23.03  от 19ч и 14мин  до  20ч и43мин; 25.03  от 18ч и 20мин  до  3ч и 43мин на 26.03;  28.03  от 4ч и 40мин  до  13ч и 23мин; 30.03  от  16ч и47мин  до 1ч и 32мин на 31.03; 02.04/денят на изборите/  от 9ч и 04мин  до  13ч и58мин;  04.04  от  16ч и 51мин  до  0ч и 52мин на 05.04.

На Луна без курс каквото и да правим нищо не се случва, т.е няма промяна. Затова, тези, които гласуват в посочения часови диапазон на 02.04 няма нищо да променят.

%d bloggers like this: