ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  ДО ВТОРО НОВОЛУНИЕ СЪС СЛЪНЧЕВО  ЗАТЪМНЕНИЕ  В ОВЕН  2023 г.

Пълнолунието на 06.04.2023г. в 16-ия градус на Везни е силно като характер, но слабо като проявление, защото е само с един аспект : опозиция на съвпада Слънце/Юпитер в Овен. Така енергията не се предава на други планети, а стои неразпределена. Опозицията с Юпитер може да носи неудовлетворение, прекалени изисквания към партньорите и хората около нас, свръх емоционалност и нетърпение. Единствено рождените планети около 16-ти градус на Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей, Овен и Везни ще са активирани позитивно за действие. Все пак това Пълнолуние  ще допринесе за уреждане на личните отношения, там, където има колебания, особено у дома. На Небето има прекрасна конфигурация „хвърчило“ или „жезъл“, образувана от Марс в Рак, ЮЛВ в Скорпион, Сатурн в Риби и точния съвпад Меркурий/СЛВ в Телец, която подсказва правилно решение чрез разговори, преговори и подписване на договори за бъдещето. Считам, че денят на това Пълнолуние ще е полезен. В петък, 07.04, в 9ч и 30мин пълната Луна преминава в Скорпион и попада на Южния си възел, опозиция на съвпада Меркурий/Северен лунен възел. Това може да предизвика негативни спомени от миналото, които да попречат на практичните подкрепящи планове за бъдещето. Но, както винаги съм казвала:  Вселената винаги дава и изход от трудни ситуации, стига да ги видим или усетим. Тук преобладаващата водна енергия  /4 планети във вода, 3 в земя, 2 в огън и 1 във въздух/  ще ни събуди интуицията и ще намерим начин да се справим с нахлулите проблеми от миналото, които явно някога не сме разрешили /може да са и от миналия месец/. Особено силно ще е това въздействие след 17ч.

 Луна в Скорпион по принцип е в т.нар. „падение“ – вид депресия, при която изразява негативните си характеристики – подозрителност, емоционална криза, търси се „под вола теле“, т.е търсим някакви ситуации и обяснения там, където ги няма. Ревността е подчертана и  е валидна за минали неща, а не за настоящи. Същото емоционално състояние ще е и на следващия ден, 08.04,събота, даже още по-настървено и внезапно, особено около обяд: Луна в Скорпион опозиция на Уран в Телец и няма друга планета на Небето, която да укроти емоционалната буря. Как ще премине този напрегнат ден зависи от рождената карта на всеки човек. Полза може да имат рождените планети около 16-ти градус на Козирог, Риби, Рак и Дева, а срив и напрежение тези във Водолей и Лъв. Няма точна рецепта за изживяване на такива дни, но например уединението и заниманието с любими неща може да помогнат. След 15ч на този ден Луната излиза от фаза „пълнолуние“. На следващия ден, 09.04, неделя , точно в 12ч е точната опозиция Луна/Венера и предполага разправии на теми „Ти мен обичаш ли ме или не?“; „Аз давам повече във връзката ни, а ти…“ ; „ Нали работиш, а къде са ти парите?“  и т. н  и  т.н. Обаче, този път можем да разчитаме на Юпитер в Овен и Нептун в Риби да изгладят противоречията и да сведат неприятните моменти до минимум. Тоест, ако включим в ситуацията щедростта , доброто отношение  и емпатията ще разрешим проблемите. В 15ч и 57мин намаляващата Луна навлиза в Стрелец и би трябвало емоциите ни да се заредят с оптимизма на знака. Но, този път действието на Вселената е към негативно: Луна квадратура със Сатурн в Риби. Така ,че  неделята, 09.04, ще приключи с лека депресия. Казвам „лека“ , защото и Риби и Стрелец са Юпитерови знаци /управлява ги Юпитер/ и всичко  продължава само миг. Освен това Плутон във Водолей ще ни даде вътрешна устойчивост и воля , за да успеем да преодолеем лошото настроение. В понеделник, 10.04, ще възвърнем изцяло позитивната си нагласа и денят ще е без проблеми. Добър старт на седмицата.

 Във вторник, 11.04, в 7ч и 48мин Венера преминава в Близнаци и нейните теми придобиват вятърничавия, бързо променящ се характер на знака. Но до 20.04 ще е подложена на атака от Сатурн в Риби, а това ще е предпоставка за осуетяване на нови любовни отношения, усещане, че някаква кауза е загубена, неувереност, неблагополучие във финансови дела, страх от проява на чувства, да се открием пред някого. Въпреки това, до 07.05 ще търсим  „половинката“ си в подходящата ни интелектуална среда, ще пътуваме до любими дестинации, ще ни бъде лежерно, леко и безпроблемно общуването с близки хора. Венера в Близнаци принципно е отворена за паралелни връзки, но повече е настроена за бизнес договори. 11.04 е ден на тригона, аспект с юпитерово, късметлийско излъчване между Венера/Плутон; Луна /Слънце/Юпитер; Сатурн/Марс /ЮЛВ  –  тук имаме цял Голям воден тригон. Така, че този ден е щастливият : за всички има по нещо добро. Вечерта, около 20ч и 34мин Луната ингресира в строгия и студен Козирог, като така подсилва земната енергия на съзиданието, но в този знак е в заточение и проявява своите негативни черти. Ще бъдем концентрирани в работа и планове за издигане по йерархичната стълба. Така някои от нас ще си създадат проблеми в семейството: Луна опозиция на Марс в Рак и ето напрежението е на лице. Но всичко, което ще се случи, особено на следващия ден е наложително и е необходимо. В сряда, 12.04, ок. 1ч и 07мин е точният съвпад на Слънцето с Юпитер в 22-ия градус на Овен. Затова денят ще премине под знака на добрите дела, особено за рождените планети ок. 22-ри градус на Овен, Лъв и Стрелец. Ще имаме и новопоявили се лица в обществото, решени да го поведат в определена посока. Денят е силен за силни личности, способни да убедят хората в своята истина. Ден на Късмета, с главна буква. Точната опозиция Луна в Козирог/Марс в Рак ще е предпоставка за напрежение по оста работа-семейство, но може да бъде овладяно чрез прилагане на по-меки правила за общуване и спокойно обяснение на възникналата ситуация. Тоест разговорите са за предпочитане пред яростните емоционални избухвания. На 13.04, четвъртък, около обяд е точната квадратура на Луната в Козирог със съвпада Слънце/Юпитер в Овен. Това е фаза на Луната „последна четвърт“ и бавно навлизаме в първия коридор на затъмненията за годината. Влиянието започва да се усеща – става нещо, ама какво… При затъмнения все нещо не можем да разберем напълно, особено при слънчево, което предстои. Денят 13.04 няма да е от приятните, но вечерта може да се окаже изпълнена с разбирателство или пък настървеността да отстъпи пред желанието за близост.

 Около полунощ намаляващата Луна ингресира във Водолей, съвпада със стресирания Плутон и прави квадратури към възлите си в Телец/Северен/ и Скорпион /Южен/. Тази ситуация ще проспим, но няма  да се разминем  с кратки  кармични ситуации особено сутринта на 14.04, петък, с които ще се натоварим. Започват дните на религиозния празник Великден. Всъщност Венера в Близнаци, Луна във Водолей, Сатурн в Риби и Лунните възли образуват фигура на задължението и изкуплението. Затова  каквото и да се случи до обяд на този ден ще бъде като необходимо действие за освобождаване от  тежест в живота ни. Това са ситуации-еднодневки, дори само по няколко часа, но ще ни донесат решение след положени усилия. Вероятно по-скоро ще ни притеснява собственото ни вътрешно напрежение, докато се появят позитивните резултати. Затова денят ще е „шарен“, както и следващия, 15.04, събота. Разликата е, че съботата ще предразполага към приятелски срещи и приятни разговори. Меркурий в Телец се доближава до Уран, но няма да съвпадне точно с него сега, защото намалява скоростта си на движение, поради предстоящата му ретро фаза. Но все пак интересни срещи и разговори ще има до края на м. април. В неделя,16.04, около 2 ч през нощта малката Луна навлиза в спокойните Риби и за около 2,5 дни и емоционално ще сме под влияние на знака. Около обяд ще бъде интересно откъм събития : Луна съвпад Сатурн в Риби, тригон с ЮЛВ в Скорпион, секстил със СЛВ в Телец /благоприятни аспекти със своите възли на кармата/  и квадратура с Венера в Близнаци. Вероятно ни предстоят неприятни разговори и досадни срещи, но ще трябва да ги изживеем, за да си отговорим на тежащи ни въпроси и да се справим с дълго влачени проблеми.  Вероятно всичко ще се върти около семейството и рода. Започва квадратурата Слънце /Плутон , която обаче, ще бъде разбивана от Нептун в Риби. С други думи напрежението, растящо във всеки един човек ще се пречупва през вярата, надеждата и висшата любов.

 А може и чрез мечти, илюзии и творчество, което да ни откъсне за няколко дни от суматохата на ежедневието и от невъзможността да се проявим както искаме. Понеделник, 17.04, спокоен безличен ден, ще върви накъдето го „подкараме“, т.е ще е в зависимост от натала. Все пак ще отбележа зараждащият се секстил, 60 гр., /позитивен аспект с работен, меркуриев характер/ между Марс в Рак и Меркурий в Телец. Започва от 15.04, продължава до 28.04 и подкрепя работата у дома, плановете за почистване и подготовка на земята за пролетта и лятото, т.е работа в градините, който е благословен да ги има. Това е и възможност да се погрижим добре за близки хора и такива, които имат нужда от подкрепа. Възможно е да направим и добри планове за възобновяване на занемарени наследствени имоти, които можем  да използваме удачно в бъдеще. На 18.04, вторник, в 4ч и 10мин малката Луна навлиза в Овен, съвпада със Селена и навлиза във фаза „новолуние“. Това е ден за въздействие на добрите космически сили върху Земята и всеки човек /съвпад на Луната със Селена/. Спокоен ден. След обяд Слънцето навлиза в последните два градуса на Овен, уморено е от първосигнални битки. Тоест в последния месец всеки от нас искаше по някакъв начин да премери сили с другите, да наложи своите идеи и идеали, да бъде първооткривател и да поведе другите. Тази година знакът Овен е подкрепен от Юпитер до 17.05 и енергията му е по-силна от обикновено.  На 19.04, сряда, около обяд Луната е балсамична  /12 гр. до съвпада й със Слънцето/ и разчистваме със замах и безапелационно всичко, което ни пречи. Нервен, неприятен ден. На 20.04, четвъртък, в 7ч и 13мин е точното Новолуние в 30-ия градус на Овен, придружено от пълно Слънчево затъмнение. Ще се вижда само от югоизточната част на Азия, Австралия, Индийски океан, Антарктика – северната част. Това явление е откъм Северния лунен възел  и се счита ,че е позитивно. Има следните аспекти : квадрат с Плутон във Водолей, широк съвпад с Юпитер, новил 40гр, кармичен с Венера в Близнаци  и творчески квинтил 72гр.  със своя управител Марс в Рак. Принципно явленията в 30-ия градус на който и да е знак са с приключваща енергия, дори и в Овен.

 А пък и в затъмнение, макар и позитивно, не е много удачно да стартираме разни неща. По-добре е да пишем желания за  завършване на някакво продължително дело, работа, събитие или проблем. Така навлизаме в първия коридор на затъмненията за 2023г., за чието влияние аз  „отпускам“ една седмица преди точното събитие, т.е от фаза на Луната „последна четвърт“, в случая от 13.04. Кармичният аспект /40 гр. е с Нептунов характер/ на Новолунието със Слънчево затъмнение с Венера в Близнаци показва, че по нейните теми нищо не можем да променим, а пък творческият аспект с Марс ни дава възможност да употребим сила и бизнес ресурси за подпомагане на темите на Рак-а по по-различен  и  съзидателен начин. Напр. вместо да доразрушим или ликвидираме нещо /стар имот, поизсъхнало дърво, занемарена градина и т.н/ да го обновим и съживим. Близостта на Юпитер до явлението подсказва силно желание и добри възможности за действие . Квадратурата с Плутон в 1-ви градус на Водолей ще постави пречки от социалната среда, разколебаване по отношение на плановете и трудна изява. Все пак, както винаги подчертавам, всичко зависи от рождената карта. Може точно тази квадратура да подейства като двигател за събуждане на рождени планети напр. около 1-ви градус на всички знаци. По-негативно влияние ще има върху рождени планети в 30-ти градус на Рак и Везни. Принципно Новолунието и Пълнолунието посрещаме при Слънце в един и същи знак. С новолунието на 20.04.2023 г. това се променя : следващите Новолуния ще посрещаме при Слънце в един знак, а пък последвалите ги Пълнолуния – при Слънце в следващия знак. Това ще продължи до 2024г, когато в знака Рак ще имаме две Пълнолуния и от Лъв 2024г. явленията ще се получават при Слънце в един и същи знак , което е „нормалната“ ситуация. Затова , когато започваме нещо при Новолуние през следващите ок. 2,5 години, трябва да имаме предвид, че при Пълнолуние, Слънцето /нашата творческа енергия/ ще е в следващия знак. Тоест, ние ще сме променени по време на Пълнолунието, когато е максималната сила на лична изява и изпълнение на пожеланите неща. А това е предпоставка за трансформация или обрат при развитието и изпълнението на идеите. И така, ето по-важните астро събития през разглеждания период:

  1.  От 05.04  до  17.04 ще имаме съвпад на Слънце в Овен, като точният е на 12.04 в 22-ия градус на знака. Това ще ни даде възможност да изявим максимално себе си там, където трябва. Най-силно подкрепени в ще са рождените планети ок. 22-ри градус на Лъв, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци, дори и Везни.
  2. На 11.04,  вторник, в 7ч и 48 мин Венера преминава в Близнаци и общуването ще стане по-леко, лесно и с добри бизнес резултати. Може някои преговори да стигнат до задънена улица, т.е без резултат, ако се проведат до 18.04: Венера в Близнаци в квадрат Сатурн в Риби. Нови връзки също ще са подложени на трудности, просто за момента няма да се осъществят. Обаче, Венера в Близнаци и Меркурий в Телец, са в добро отношение помежду си  /всеки е управител на другия/ и така ще имаме възможност да променим нещата след 19.04, когато ще се разпадне неблагоприятният аспект между Венера и Сатурн.
  3. На 16.04, неделя, Селена  /Бялата луна, през която навлизат на Земята позитивни космически влияния/ напуска своите владения Риби и отива за 7 месеца в знака Овен. Така е възможно наистина да се появят рицари на бели коне и да защитават това, което трябва.
  4. На 20.04, четвъртък, в 7ч и 13мин в 30-ия градус на Овен е второто за знака Новолуние с пълно Слънчево затъмнение. Няма да го виждаме от България. Ще се случи откъм Северния лунен възел и събитията на този ден ще са с поглед в бъдещето.
  5. Също на 20.04, четвъртък, в 11ч и 14мин Слънцето ингресира в Телец, където преди него вече е преминала Луната /само ок. 20 мин след затъмнението в 7ч и 30мин/. Така за кратко време на този ден ще се случат три събития : Новолуние със Слънчево затъмнение; ингресия на Луната в Телец; ингресия на Слънцето в Телец. Така на бързи обороти навлизаме в коридора на затъмненията. Принципно тези явления са с Уранов характер – непредвидими. Затова в такива дни, ако запазим спокойствие и не влизаме в конфликти ще успеем да преминем по-безболезнено през коридора на затъмненията до 06.05.2023г.

И накрая , Луна без курс: 06.04  от 15ч 44мин  до  9ч и 30мин  на 07.04; 09.04  от 12ч и 10мин  до  15ч и 15мин; 11.04  от  13ч и 49мин  до  20ч и 36мин; 13.04  от 17ч и 15мин  до  23ч и 43мин; 15.04  от  18ч и 17мин  до  1ч и 58мин  а 16.04; 17.04  от  21ч и 58мин  до  4ч и 10мин  на 18.04; 20.04  от 7ч и 14мин  до  7ч и 31мин.

%d bloggers like this: