ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ТЕЛЕЦ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ В  СТРЕЛЕЦ  2023 г.

Новолунието в Телец на 19.05, петък, ни дава старт /макар  позакъснял и с приключваща енергия/ на нови дела в материалната сфера от живота. Най-добър резултат ще имат идеите , отлежали дълго време в ума ни и придобили точен вариант за изпълнение по темите на Телец : лични таланти; бизнес с мода, интериор, производство на красиви и практични неща; места, където да се чувстват хората удобно и приятно /кафенета, ресторанти, паркове и градини и др./; увеличаване на лични парични средства /тези, с които боравим всеки ден, не тези в банката/. Картата на това Новолуние е изпъстрена с аспекти и конфигурации, ситуациите се променят по характер : нещо започва добре, но не завършва така или пък обратно. Самото Новолуние, обаче, е със само позитивни аспекти, което означава, че ще имаме добра енергия за следващите ок. 30 дни.

Вечерта, в 21ч и 48мин, Луната преминава в знака Близнаци и на 20.05, събота, ще се събудим с отлично настроение за разговори, пътувания, дори може да изненадаме и себе си, чувствайки прилив на енергия /тригон с ретро Плутон във Водолей и секстил с Марс в последния градус на Рак/. Разбира се, Сатурн в Риби ще ни наложи и някакво ограничение в изразяването на позитивните ни емоции, но денят ще е ползотворен на лично ниво и у дома. Няма да е така в социалната и бизнес средите: Плутон във Водолей, Юпитер/СЛВ в Телец , Марс на границата на знаците Рак/Лъв и ЮЛВ в Скорпион образуват напрегнат Голям квадрат в неподвижни знаци и проблемите, свързани с върховна власт /“шапката“ ни ЕС/ и икономика съвсем ще зациклят. Законодателна и съдебна власт – също. Военните конфликти ще са в максимума си. В 18ч и 32мин на този ден Марс ще напусне неподходящия за него знак Рак и ще премине в Лъв, като така съвсем ще ни  „опъне“ нервите, поради напрегнатите аспекти с Юпитер и ретро Плутон /посочената по-горе фигура Голям квадрат/. Принципно Марс в Лъв е добре за личната енергетика, инициативност, желание за лидерство и налагане на собствените идеи. Огън в огъня. Ще имаме ок. 50 дни / на 10.07 Марс преминава в Дева/ да докажем какво можем, да бъдем първооткриватели и водачи. Най-активни ще са рождените планети в Стрелец и особено Овен, своите моменти на сила ще имат и тези във въздушните знаци: Водолей, Везни и Близнаци. Най-потърпевши ще са тези в първите 10 градуса на Скорпион до 07.07, но те пък ще имат подкрепата на Сатурн от Риби и ще успеят, ако се придържат стриктно към правилата и законите.

 На 21.05, неделя, в 10ч и 10мин Слънцето ингресира в Близнаци и разсейва донякъде напрегнатата ситуация на Небето: тригон с ретро Плутон, секстил с Марс, полусекстил с Юпитер /аспект 30гр./. Ще се почувстваме по-добре, ще придобием увереност, че сме на прав път и нищо не може да ни спре в личната изява в следващите два дни. Преговори, пътувания, нови запознанства, обучение , интелектуална работа, поток от информация ще бъдат приоритет за следващите 30 дни. На 22.05,понеделник, рано сутринта Луната излиза от фаза „новолуние“, а в 6ч и 29мин преминава в своя знак Рак при Венера. Така се образува плетеница от аспекти и взаимодействия. Всички планети се намират в едната половина на Небето: от Плутон във Водолей,през Юпитер в Телец и до Марс в Лъв. Затова започваме ударно седмицата, с отскок и напрежение, примесено с решителност, настъпателност, но и със съзнанието, че компромисите ще са необходими. Ще настъпи седмицата на политическия пазар: ще видим кой кого ще купи и продаде. Силна кармична ситуация относно законодателната /Народното събрание/ и съдебната власт: Юпитер е в съвпад със СЛВ  /той е им е управител/, т.е каквото се случи в тези две институции, то ще е нужно за бъдещето. Във вторник, 23.05, около обяд ще изживеем неочаквани приятни моменти, свързани с близки хора от семейството и приятелската среда. На това ще откликнат най-вече рождените планети ок. 17-ти градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Внезапно влюбване от пръв поглед също ще е възможно в този ден. Обаче, започва квадратурата Слънце в Близнаци/Сатурн в Риби, което ще попречи на личната ни изява, ще имаме спънки от контролиращи хора на работното място и семейството, както и от  държавни институции. Това вместо да ни откаже, ще ни амбицира още повече и въпреки пречките ще си свършим набелязаните задачи, макар и с повече  усилия.

 На 24.05, сряда, е най-българският празник и през деня ще  сме с  приповдигнато настроение и дори прекален патриотизъм. Около 17ч и 35мин растящата Луна преминава в Лъв, попада на Марс и емоциите ще придобият твърде неспокоен характер, меко казано. Получава се „нажежена“ обстановка, възможни открити и непозволени от властта народни демонстрации, както и „искри“ между държавни институции. Така този празник ще бъде използван недобросъвестно за тяснопартийни и лични цели. А от кои точно политици – ще разберем тогава. Четвъртък, 25.05 е твърде противоречив ден: емоциите ще са против разума и не е добре за сериозни начинания. Петъкът, 26.05, е със същата енергетика. Неспокойни дни. На 27.05, събота, ок. 6ч и 6мин Луната преминава в Дева и денят ще е под влиянието на квадратурата Слънце/Луна, т.е фаза на Луната „първа четвърт“. Неспокойствието и предизвикателствата продължават: тау-квадратура  Луна в Дева/Слънце в Близнаци/Сатурн в Риби. Всъщност, на Небето е такава „каша“ от аспекти и конфигурации, че влиянието върху нас ще е с уранов характер, т.е непредсказуемо. Самият Уран в 20-ия градус на Телец не участва в това, дори има само позитивни аспекти с Венера в Рак , Сатурн в Риби и ретро Плутон във Водолей. Всички негативни аспекти са обвързани във фигури с позитивни и затова кой в каква ситуация ще навлезе зависи от рождената карта. Може да се получи и паралелно въздействие: в някои дейности да имаме успех, а в други – не. Със същата енергетика ще сме и в неделя, 28.05. Позитивното и приятното ще е у дома: Венера в Рак е в идеален положителен аспект с Нептун в Риби до 06.06 и най-облагодетелствани ще са рождените планети в последната декада на Скорпион. В понеделник , 29.05, продължаваме така, но ще имаме приятни изненади, свързани с колеги и внезапни пътувания. В 17ч и 51мин растящата Луна преминава във Везни и вечерта ще е приятна: срещи с полезни партньори в бизнеса и бъдещи брачни такива. Вторникът, 30.05, е единственият по-спокоен ден за целия период и предлага успешна лична изява в творческите професии : добър ден за изложби, представяния, даже рекламите ще са изненадващо достоверни,кино,театър, базари и пазари и т.н.  Емоциите ни ще са насочени предимно към партньорства, компромиси, баланс и лек тактичен натиск върху хората, които обичаме или пък ще получим такъв от тези, които ни обичат.

 На 31.05, сряда, Меркурий започва съвпад с Уран в Телец до 09.06 и ще имаме възможност да проявим комбинативния си ум в материалната сфера. Добър период за нов бизнес в Нета, закупуване на техника и представяне на нови продукти. За лични отношения денят няма да е подходящ : Луна квадрат Венера. На 01.06, четвъртък, в 2ч и 46мин растящата Луна навлиза в Скорпион, попада на своя Южен възел и вероятно сутрешното кафе ще е съпроводено с изплуване на зле прикрити проблеми . Денят изисква да намерим начин да ги разрешим, защото бъдещето ни чака с развитие и просперитет: Юпитер е в точен съвпад със Северния лунен възел в Телец. Имаме два пътя за действие през този ден: да използваме Марс в Лъв и да тръгнем да разбиваме нещата, които ни пречат /Марс в квадратури и към Юпитер-СЛВ и към Луна-ЮЛВ/ или да използваме Сатурн в Риби , като ги заобикаляме с финес /Сатурн в благоприятни аспекти към възлите/ и креативност /Меркурий в съвпад с Уран/. Първият вариант е подходящ за хора с подчертана огнено-въздушна енергетика на хороскопа  /имат повече планети в мъжки знаци/, а вторият е за земно-водна /повече рождени планети в женски знаци/. Интересен е вариантът за хората с огнено-земна или въздушно-водна енергия в хороскопа: смесен тип. Вероятно, те ще трябва да са само наблюдатели на събитията и да не участват. Но почти винаги  се намира някой подстрекател и е важно да не е непознат. Този ден е съдбовен и за политическата обстановка у нас: зависи от това, по кой от двата пътя , посочени по-горе, ще тръгнат отговорните хора на властта. По-вероятен е вторият и да бъде „скалъпено“ правителство, което може би ще просъществува ок. 6 месеца. На 02.06, петък,  ок. 2ч  Луната в Скорпион навлиза във фаза „пълнолуние“ и около обяд не е добре за начало на дълъг път.  Но пък се образува Голям воден тригон от Венера в Рак, Нептун в Риби и пълна Луна в Скорпион : емоциите ще преобладават над разума и не е подходящ ден за сериозни начинания, особено свързани с финанси. Възможна печалба от хазарт или приход, дошъл от някъде непредвидено. Марс  напуска Големия квадрат в неподвижни знаци, но неговото място след няколко дни ще заеме Венера. Тя вече започна опозиция с ретро Плутон, а това ще доведе до срив в лични отношения и големите финанси: очаквани повишения и постъпления няма да се случат поне до 12.06. На 03.06, събота, в 8ч и 04мин пълната Луна ингресира в Стрелец , прави благоприятен аспект с Плутон във Водолей и с Марс в Лъв и оптимизмът и увереността, че можем да се справим с всичко ще е двигателната сила за следващите 2,5 дни.

В неделя, 04.06, в 6ч и 42мин е точното Пълнолуние в  14-ия градус на Стрелец. Не мога да го определя като позитивно, сякаш цялата ни емоционална  енергия ще отива напразно: кармични аспекти с Лунните възли, предизвикателни с Плутон, Венера, Сатурн и единствен разпадащ се тригон с Марс. Но пък рождените планети ок. 14-ти градус на Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей и Овен ще са максимално мотивирани за действие. С това Пълнолуние Небето дава старт на динамичната част от годината. Ще имаме горещо лято в пряк и преносен смисъл. Все пак ще има и нещо добро: започва продължителен работен аспект секстил  /60гр. с меркуриев характер/ между съвпада Юпитер/СЛВ в Телец  и намаляващия скоростта си  Сатурн в Риби. Това означава, че държавните институции , особено у нас, могат да постигнат съгласие. На лично ниво трябва да осъществим бизнес идеите си, особено тези, които са свързани с рождените планети ок. 6-ти градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Ще имаме сигурна поддръжка от Вселената за това до 06.07. Основните астросъбития през разглеждания период са малко, но взаимодействието между планетите е интензивно,като някои от нас ще го приемат като провокиращо,а други – като стимулиращо. Ето какво ни предстои:

1. На 20.05,събота, Марс напуска неподходящият за него Рак, където е в падение /вид депресия – негативно поведение на планетата/ и даде напрежение в семейната среда, в Родината, активира националистически настроени хора, но и стартира задрямали наши идеи, свързани с наследствени имоти, принуди ни да се погрижим и за нуждаещи се от помощ. В 18ч и 32мин /за София/ Марс преминава в Лъв и настъпва огнена буря : огън в огъня. Егото /Лъв, Слънце/ и Аз-ът /Марс,Овен/ ще се слеят в едно и до 10.07 на сцената на живота ще видим много възторжени личности, които се поставят над другите и се бият в гърдите, колко са велики. Но какво ще направят е друг въпрос. На лично ниво тази комбинация ще ни даде прилив на непобедима енергия за  изява и осъществяване на плановете. Резултатът може да бъде и противоречив, ако в рождената карта този Марс прави квадратури и особено опозиция, защото ще доведе до изтощение. Но каквото и да стане, важното е, че ще имаме сили за действие и ще съборим поне една преграда в живота си.

2. На 21.05, в 10ч и 10мин Слънцето преминава в бъбривия знак Близнаци и до 22.06 ще сме в движение, в поток от информация, затрупани с документи /особено от 12.06, когато и Меркурий ще влезе в знака, където е у дома си, на трон/, ще участваме в много срещи и разговори, ще попаднем в подходяща интелектуална среда и др. Това е важен ден , защото Слънцето внася в напрегнатата социална среда малко спокойствие за няколко дни. Започва края на пролет 2023 г.

3. На 4.06, неделя, ден на Слънцето, в 6ч и 42мин е точното Пълнолуние в 14-ия градус на Стрелец, което описах по-горе. С това явление започва бурната част от годината : всеки месец ще имаме динамика в енергетиката и ще ни се струва, че няма да можем да се справим, поради напрежението в социалната среда. Ще имаме и дни на добри влияния, които ще трябва да използваме за съзидание .

Разглежданият период ще ни предложи разнообразни влияния и всеки от нас ще може да използва това, което му е необходимо. Например: от 08.05 до 29.05 Меркурий в Телец е в работен благоприятен секстил със Сатурн в Риби, което означава, че можем с лекота да направим добри планове да бъдещи дейности, които ще ни донесат не само парични приходи, но и ще бъдат дългосрочни. После Меркурий в съвпад с Уран в Телец от 31.05 до 09.06 – ползотворни съдружия. Юпитер в съвпад със СЛВ и секстил със Сатурн от 01.06 до 21.06 – изключителен период за старт на нов бизнес. Разбира се, негативните аспекти ще внасят напрежение и изискват повече усилия, но пък ще са и двигател за действие.

 Ето и дните на Луна „без курс“, когато не е добре да се започват нови неща: 22.05  от 1ч и 13мин  до  6ч и 30мин; 24.05  от  12ч и 13мин  до  17ч и 36мин; 26.05  от 9ч и 39мин  до  6ч и 06мин на 27.05 /най-продължителният период/; 29.06  от  12ч и 47мин  до  17ч и 52мин;  31.05  от  17ч и 56мин  до 2ч и 46мин  на 01.06; 03.06  от  3ч и 52мин  до  8ч и 05мин.

%d bloggers like this: