ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  СТРЕЛЕЦ  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  2023 г.

Пълнолунието в Стрелец на 04.06 е заредено с оптимизъм, с решителност за просперитет, с неразрушимата идея, че всичко ще се оправи. Да, но ни чакат много работа, много препятствия, много несвършени  навреме дела. Само ентусиазъм не е достатъчен. Това явление е без позитивни аспекти и ще трябва да положим максимум усилия, за да се справим. Освен това дава начало на по-динамичната част от годината. Да припомня, че от деня на това пълнолуние започна изключително благоприятен секстил между Сатурн в Риби и Юпитер в Телец,  даващ възможност за подобряване на атмосферата между държавните институции, както и добра основа за бизнеса. Все пак бързо променящата се природа на знака Стрелец ще ни даде възможност да проявим гъвкавост в идеите си, като така ще намерим начин да се впишем в неясната социална среда. Най-успешни ще са рождените планети около 14-ти градус на Лъв, Везни, Водолей, Овен, Близнаци и Стрелец. На 05.06, понеделник, в 10ч и 31мин малката Луна навлиза в Козирог и ентусиазмът от пълнолунието се превръща в сериозна делова работа. Седмицата започва добре, поради положителните  аспекти между планетите в Козирог /Луна/, Риби /Сатурн,Нептун/ и Телец / съвпадите Юпитер-СЛВ, Меркурий-Уран/. Земно-водната енергия винаги дава реализация, като най-добре ще работят рождените планети в първата декада на Козирог, Риби, Телец, Рак, Дева и Скорпион.

В 16ч и 47мин на този ден Венера ингресира в Лъв, където ще стои 4 месеца, поради ретро фаза от 23.07 до 03.09. Планетата на любовта ще е в знака на любовта и мотото на тези 4 месеца ще е „Всичко е любов“. Преди много години имаше един български филм с това заглавие. Подробности за този период може да прочете в статията ми „Венера в Лъв 2023г“. Преминаването на Венера в Лъв ще е съпроводено със сътресения и кармични ситуации: Венера е в тау-квадратура с Лунните възли по оста Телец/Скорпион, опозиция с ретро Плутон във Водолей и квадрат с Юпитер, който е в съвпад със СЛВ  /голям квадрат в неподвижни знаци/. Това е трудна позиция за лични отношения, финанси и лично спокойствие, защото напрежението е максимално и реализацията по темите на Венера ще е затруднено. Големият квадрат в неподвижни знаци задълбочава негативните процеси и застопорява позитивните. Така, че до 12.06, когато ще започне разпадането му ще сме подложени на трудности, напрежение, сякаш каквото и да правим – нищо не върви. Но всичко зависи от рождената карта и наталните планети в първите пет градуса на всички знаци ще са активирани. Вторникът, 06.06, се очертава да е ползотворен, изненадващ и особено приятен за рождените планети  около 17-ти градус на Дева, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва видимо да намалява. В сряда, 07.06, в 10ч и 42мин, тя преминава във Водолей и попада на ретро Плутон. Изключително дразнещ ден, непреодолими за момента препятствия в сериозната делова работа, но пък срещите с приятели ще ни даде необходимата енергия за откъсване от проблемите. На 08.06, четвъртък, емоционалната енергия е същата като от предходния ден, но някак ще намерим възможност да се преборим: Луна тригон Слънце. Вероятно заниманието с нещо приятно ще ни разсее. До обяд на 09.06, петък положението е същото, но след 13ч и 15мин, когато Луната ще премине в Риби страстите ще се успокоят за ок. 2,5 дни. Тогава ще можем да мислим позитивно и да действаме разумно. В събота, 10.06, енергията от предходния ден продължава и ще можем да си отпочинем добре, да попътуваме ли пък да поработим в градината или у дома. Добре ще бъде, ако приключим с плановете за бъдеща дейност. Това е ден с добра енергия за практични идеи, които са с потенциал за реализация по-късно. Точната квадратура Слънце/Луна ще е през нощта и така ще си спестим лично, вътрешно безпокойство.

 На 11.06, неделя, ден на Слънцето, ще имаме повече астросъбития. Първото е връщането на ретро Плутон в Козирог ок. 12ч и 30мин и за предпоследен път ще е в знака до 21.01.2024г. На политическата сцена това означава връщане на старата власт , но с някакви нови идеи. Все пак краткия престой на Плутон във Водолей даде значителни указания за промени, така, че, който иска да властва ще трябва да се съобразява с исканията на народа, а не на корпорациите. Второто събитие за деня е ингресията на Меркурий в своя знак Близнаци в 13ч и 27мин и бързата комуникация, лекото общуване, обменът на информация, пътувания и напрегната интелектуална работа ще са ни приоритет до 27.06. Третото събитие: 16ч и 21мин на този ден намаляващата Луна навлиза в Овен, като така ще имаме динамични следващи 2,5дни  и ще  настъпи равновесие : имаме 5 планети в огън-въздух /мъжки стихии/ и 5 планети в земя-вода /женски стихии/. И четвъртото – разпада се Големият квадрат в неподвижни знаци, което означава, че напрежението започва леко да отстъпва. На Небето се очертават интересни конфигурации между планетите, в които позитивни и негативни аспекти работят заедно и нещата започват да се случват добре. Разбира се, този ефект се получава, ако не се отказваме при появили се предизвикателства, препятствия и затруднения. На 12.06, понеделник, с Луна в Овен и Венера/Марс в Лъв най-ентусиазирани ще са наталните планети ок. 10-ти градус на Стрелец, особено, ако са Слънце, Венера, Луна, Марс. Добър ден. Същата ситуация ще е и на 13.06, сряда, като може да имаме затруднения при работа с държавни институции, особено свързана с документи и договори: Меркурий в Близнаци е в квадратура със Сатурн в Риби – ще се бавят искани документи, повече от необходимото, или няма да получим удовлетворяваща информация. Или пък няма да можем да измислим адекватен план за действие . Това ще продължи до 18.06. Започва и квадратура Слънце в Близнаци/Нептун в Риби и ще потънем в неясни желания, ще попадаме в хаотични ситуации без предвидим изход, но е възможно да получим и някакъв причудлив творчески подем: Нептун е в секстил /благоприятен работен аспект/ с ретро Плутон,вече в Козирог.

 В 21ч и 32мин на 13.06  малката Луна ще навлезе в Телец и всичко ще придобие по-спокоен тон. Само темите на Венера няма да вървят гладко: любов, пари, малко щастие, всичко, което харесваме и обичаме ще е подложено най-малкото на съмнение или на преосмисляне. На 14.06, сряда, се разпада и тау-квадратурата на Венера с Лунните възли, като така ще се отървем от зациклянето и невървежа. Ще й остане само квадратурата с Юпитер в Телец, която ще продължи до 20.06 и дотогава ще сме във вихъра на разточителството, пазаруването на скъпи неща, чувствата и емоциите ще са водещи, но някак пресилени и неадекватни. Но, тези дни могат да се окажат и полезни : Венера в Лъв в секстил с Меркурий в Близнаци, т.е намеренията ще се осъществят сравнително леко, с малки преодолими препятствия. Рождените планети в първата декада на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци ще са задвижени за разумни действия. С други думи: „изхвърлянето“ в чувства и пари по-късно ще даде реални позитивни резултати. На 15.06, четвъртък, действията ни ще са в много посоки и с различни, на моменти и неочаквани, резултати : Луна в съвпад с Уран точно в 12ч. Това ще е ден на плетеница от аспекти, които ще ни подтикват към активност, работа, търсене на съюзници и единомишленици, но все ще оставаме с неясно усещане, че нещо не сме направили както трябва или пък се забиваме в улица без изход  /Слънце квадрат Нептун до 23.06/. Затова в периода 13.06 до 23.06 е по-добре да осъществяваме вече направени планове, отколкото да правим нови. Късно през нощта Луната в Телец навлиза във фаза „новолуние“ и емоциите съвсем притихват. В петък, 16.06, в 4ч и 45мин  Луната преминава в Близнаци, където са Меркурий и Слънцето и следващите 2,5 дни ще сме във вихър от думи, информация, пътувания, срещи с хора на подходящо  интелектуално ниво. В събота, 17.06, Луната е балсамична  /12 гр.  до съвпада й със Слънцето/ и можем да изхвърляме с чиста съвест предмети и хора от живота си, които считаме, че вече не са ни нужни. Може да попаднем и в дразнеща среда,така,че по-добре да сме там, където знаем, че ни е спокойно. Вероятно това да е домът ни и хората в него или пък един приятен излет сред природата може да има същия ефект. А защо не и шопинг терапия.

На този ден в 20ч и 28мин Сатурн в Риби се обръща и тръгва „назад“, т.е става ретрограден. Така  до края на м. юни сериозните дела ще срещат препятствия, стари недовършени неща ще се връщат в живота ни и ще изискват решаване. Обикновено това са дела, които са ни досадни, неприятни, изоставени някога, поради възникнали тогава трудности. И почти винаги са с кармичен оттенък. Сега, обаче, ще имаме подкрепата на Юпитер в Телец :  щастливи стечения на обстоятелства ще ни помогнат. С най-голяма сила това важи за рождените планети ок. 7-ми градус на всички знаци. В неделя, 18.06, в 7ч и 37мин е точното Новолуние в 27-ия градус на Близнаци, с малко аспекти, като главният е квадратура с Нептун в Риби. Това означава, че правим планове за едно , пък се случва друго и то не съвсем ясно, т.е резултатът остава за…като дойде. Всъщност, двете планети, които създават хаос и безредие са Уран и Нептун. По Уран е видим и болезнен, по Нептун е невидим за момента, безболезнен, както при упойка, дори с някакво усещане за облекчение.  Съвпадът Слънце/Луна има творчески аспекти с Уран в Телец и вече ретро Сатурн в Риби. Затова новите планове и желания по това Новолуние е по-добре да бъдат свързани с реализация на стари такива. Друго предизвикателство ще е започващият на този ден аспект  „квадрат“ между Уран в Телец и Марс в Лъв, чието действие ще продължи до 08.07  /точен на 26.06/. Това е изключително войнствен аспект, зареден с максимална енергия за разрушаване, унищожаване , ликвидация и то с непредсказуем момент на действие. Няма планета на Небето, която да облекчи това взаимодействие между Уран и Марс. Единствената надежда е във Венера, която са доближава до Марс на  5 гр. от него, което означава ,че тя може да го умилостиви по някакъв начин .  С други думи : богът на войната Марс да е зает с предизвикателната Венера и да не му е до война. Но, винаги има едно „НО“, което може да наклони ситуацията е едната посока. И това „НО“ в случая е характерът на Венера в Лъв, който е по-скоро неуправляем, динамичен, драматичен и в комбинация с Марс може да стане и опасен. На международната сцена, Венера е свързана с дипломацията, но в Лъв тя е от позицията на по-силния и по-въоръжения /съвпад с Марс/. Затова до 11.07 може да се случат провали по всички фронтове : и дипломатични и военни, и то там, където не очакваме. Тази ситуация ще бъде по-ясно изразена след Новолунието в Близнаци. А разглежданият тук период от Пълнолунието в Стрелец до Новолунието в Близнаци ще се отличава с многообразие и динамика.

 Всеки един ден ще е като бойно поле , ще има и победители и победени. Позитивната работа между планетите в Близнаци и Лъв, както и между Риби и Телец, ще се свързва с негативната между Риби и Близнаци, както и между Телец и Лъв. Така на Небето се образува кълбо от свързани помежду си позитивни и негативни аспекти и крайният резултат от положените усилия може да бъде всякакъв: и положителен , и отрицателен, и някъде по средата, т.е да ни останат недовършени дела. Ето основните астросъбития:

1. Венера ингресира в Лъв на 05.06 в 16ч и 47мин, където ще стои 4 месеца, до 10.10. Тук любовта, парите, нещата и хората, които харесваме и обичаме придобиват щедрия, бохемски характер на Лъв. Принципно Венера не харесва стихиите огън и въздух, но пък Лъв е знакът на любовта. Затова тези 4 месеца ще преминат под мотото „Всичко е любов“. Най-подходящи натални домове за Венера в Лъв са 2-ри, 5-ти, 7-ми и 12-ти. Но ,където и да е Венера винаги е добре дошла.

2. На 11.06  ок. 12ч и 30мин Плутон се връща за предпоследен път в Козирог. На политическата сцена това е стара власт с нови предложения. На лично ниво: отново ще търсим волевия си център в нещата, които ни държат на едно място, което считаме за сигурно и непревземаемо.

3. На 11.06 в 13ч и 27мин Меркурий навлиза в своя знак Близнаци и ситуациите започват да се променят бързо, особено в сферата на преговори, пътувания, интелектуална работа. От 13.06 до 19.06 вероятно ще имаме спънки при работа с държавни институции и структури, които съблюдават изпълнението на правила и закони.

4. Десетдневната квадратура на Слънце в Близнаци с Нептун в Риби, от 13.06 до 23.06, ще доведе до разколебаване в плановете, неувереност в личните изяви и неяснота в предприети действия. Само творческата работа ще има поде

5. На 17.06 ок. 20ч и 28мин Сатурн става ретро в 7-ия градус на Риби и за няколко дни ще имаме проблеми във връзка със прилагане на писани и неписани закони и правила. Можем ,обаче, да разчитаме на някакво добро стечение на обстоятелствата.

6. На 18.06, неделя, ден на Слънцето, е точното Новолуние в 27-ия градус на Близнаци, което не прави позитивни аспекти: има квадрат с Нептун в Риби и 45гр, полуквадрат, с Венера в Лъв. Това означава, че новото начало по темите на Венера няма да вървят безпрепятствено. Но пък Новолунието  има творчески аспекти с Уран и ретро Сатурн – старите проекти ще имат ново задвижване.

 И накрая Луна без курс, когато новите начинания ще са без търсения резултат:  05.06  от  6ч и 25мин  до  10ч и 32мин;  07.06 от 7ч и 41мин  до 11ч и 43мин; 09.06 от 7ч и 25мин  до 13ч и 15мин;  11-06 от 16ч и21мин  до  16ч и 22мин /само 1 минута/; 13.06  от 21ч и 28мин  до 21ч и 32мин /само 4 мин/;  16.06  от  4ч и 37мин  до 4ч и 47мин  /само 10мин/.

%d bloggers like this: