ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  2023 г.

Новолунието на 18.06 не е идеално за нови начинания, с изключение на тези, свързани с духовност и изкуство, както и за изпълнение на отлежаващи в съзнанието ни стари планове и проекти. Около 14ч на този ден Луната преминава с своя знак Рак и се заемаме с домашни дела. В понеделник, 19.06, ден на Луната, самата тя е с позитивни аспекти и денят ще е добър за старт на работи с дългосрочен характер, особено в бизнеса. Венера в Лъв и Юпитер в Телец прекратяват квадратурата и безразборното харчене също. На ход е квадратура Марс в Лъв/Уран в Телец и напрежението в горещите военни точни по света става още по-неуправляемо, повишава се възможността за отстраняване по един или друг начин на известни хора от постовете им и заеманите длъжности. На лично ниво това означава припряност, прибързаност, повишен риск, травми. Всъщност тази тенденция започна още от 16.06. Все пак Меркурий в Близнаци успява някак да балансира тази ситуация, т.е чрез добра комуникация и смислени предложения може да се постигне някакво съгласие за момента  /Меркурий в секстил с Венера и Марс/. Във вторник, 20.06, Слънцето е в последните два градуса на Близнаци, уморени сме от безрезултатни комуникации, скриване на истини, откровени лъжи и безпътица, както в социалната среда ,така и от лично естество. Сякаш от 13.06, когато започна квадратурата Слънце/Нептун, съвсем се объркаха нещата, липсата на адекватна лична изява съвсем ни извади от релси, както и противоречивата информация в социалната среда. Късно вечерта на този ден Луната излиза от фаза „новолуние“ и започва видимо да расте, а с това и нашите емоции набират сила . На 21.06, сряда, в 1ч и 05мин растящата Луна преминава в огнения Лъв и атмосферата се  „нажежава“. Неблагоприятен ден за разумни разговори и вземане на решения : Меркурий участва в две изключително дразнещи конфигурации и резултатите няма да са добри. Емоциите превъзхождат разума.

 В 17ч и 58мин Слънцето ингресира в Рак, лятно слънцестоене, денят е най-продължителният  и започва лято 2023г. На 22.06, четвъртък, Луна, Марс, Лилит и Венера ок. 18-тия градус на Лъв образуват силно ядро на неуправляема страст, свръх емоция и прекалена амбиция.Това ,комбинирано с квадратурата с Уран в Телец създава взривоопасна ситуация, особено в личните отношения: следват внезапни раздели, разводи, прекъсване на новосъздадени бизнес връзки. Единствено малкият Меркурий в Близнаци може да предотврати големите поразии, т.е все пак, ако разговаряме и търсим някакъв контакт с отсрещната страна, дори и чрез Нета, ще можем да постигнем удовлетворяващи резултати. Слънцето в Рак е в добри аспекти с Лунните възли на кармата в Телец/Скорпион. На 23.06,петък, на Небето има букет от аспекти, енергетиката ще е разнообразна и е добре дългосрочните инициативи да оставим за след 13ч и 36мин, когато Луната ще премине в работливата и съсредоточена Дева. Ще се успокоим и ще работим по неотложните професионални задачи. В събота, 24.06, най-добре ще са рождените планети около 10-ти градус на Козирог, Риби, Телец, Рак, Дева и Скорпион. Това ще е и ден на приятни изненади. Но, започва и 4-дневна квадратура Меркурий в Близнаци/Нептун в Риби и трябва да проверяваме всяка информация от няколко източника, особено, когато се отнася до диагнози. Добре е, че Меркурий е с много голяма скорост и нещата бързо ще отминават. Не са подходящи дни за сериозна работа, особено сключване на договори – все ще има някоя подвеждаща клауза. Неделята, 25.06, ще е ден с разнообразна енергия и отново не е за бизнес, дори може да има и словесни нападки, откровени лъжи, „жълти“ новини и изобщо настроението е за кавга /тау-квадратура между Меркурий, Луна и Нептун/. Но пък ще имаме и моменти на внезапна позитивна промяна – може в хода на някакъв спор да се стигне до приемливо решение.

 В понеделник, 26.06, ок. 2ч през нощта, растящата Луна преминава във въздушните Везни и навлиза във фаза „първа четвърт“: Луна квадрат със Слънце в Рак, както обичам да казвам – половин пита кашкавал на  Небето точно на обяд. Няма да сме в разбирателство със себе си и необяснимо вътрешно напрежение ще ни съпътства през деня. Но, някак ще успеем да се справим и да се овладеем : Слънце в тригон с ретро Сатурн. И все пак емоциите ще са над разума. От този ден до 05.07 Слънце в Рак, Юпитер в Телец и ретро Сатурн в Риби образуват изключително позитивна конфигурация, наречена „бисекстил“. Това е сигнал за добър старт на бизнес с устойчиво развитие , може да бъде и възобновяване на прекъснат някога такъв. На следващия ден, 27.06, вторник, в 3ч и 24мин Меркурий ингресира в Рак , където ще бъде до 11.07. Ще мислим нерационално, по-скоро всички мисли и действия ще минават през емоциите и ще са свързани с дом, семейство, деца, родители, род и Родина. Този вторник ще можем да постигнем баланс в личните отношения и да намерим решение на проблемите, като най-силни ще са рождените планети ок. 20-ти градус на Везни, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци и Лъв. Сряда, 28.06, е ден с много лица. Около 12ч растящата Луна преминава в Скорпион, попада за последен път на своя Южен възел в този знак за следващите  19 години и прави аспекти с почти всички планети на Небето. Това означава, че през този ден ще сме доста емоционални, ще има преливане на позитивни ситуации в негативни или обратно и миналото няма как да ни отмине. Ще трябва да оправяме неща, които сме зарязали или отбягвали /по Скорпион – имотни делби, чужди пари, кредити, обсебващи отношения, които чакат развръзка  и т.н./. Въпреки напрежението  денят ще приключи добре, особено вечерта. Четвъртъкът, 29.06, е със същата енергетика, но след обяд и привечер може да имаме повишаване на раздразнителността и неразбирателства в любовните и семейните дела. Не е ден за нови връзки, както и за дълъг път. Но пък имаме основание за добър бизнес. На 30.06, петък, последният ден от м. юни 2023г., преди обяд е максималното напрежение в неподвижни знаци : Телец с Уран, Лъв с амбициозното трио Марс/Венера/Лилит и пълнеща се Луна в Скорпион. Това е конфигурация на несъгласие, прекалена неотстъпчивост и задълбаване на проблемите. Не изключвам и внезапна проява на агресия. Но… Онова „НО“, което дава възможност да изберем и друг начин за действие : това е благоприятната фигура между Луна в Скорпион, ретро Плутон в Козирог и Нептун в Риби и показва, че, ако проявим воля и емпатия може да избегнем пряката конфронтация и неизбежните загуби.

 Точно в 18ч  Луната ингресира в Стрелец и оптимизмът се завръща за следващите 2,5 дни. В полунощ Нептун става ретрограден и мечтите, въжделенията, творческите идеи се връщат в миналото. Емпатията, доброто отношение, милостта към другите се „затварят“ до 07.12.2023г. Така на Небето ретро планетите стават три: Плутон в Козирог, Сатурн и Нептун в Риби. Това са планети, които работят в социалната среда и международните отношения и там започват нови проблеми и не се решават стари такива. На 01.07, събота, енергията ще е по-позитивна, около обяд Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ /30градуса преди точното/ и емоциите ще са водещи. Точен съвпад на Меркурий със Слънцето в 9-ти гр. на Рак и заедно с Луна в Стрелец, Сатурн в Риби, Юпитер в Телец правят особена конфигурация, при която ще имаме успех, след като се преборим с наши вътрешни негативни правила на поведение /ретро Сатурн в квадрат с Луната/. Денят е магичен и всеки един от нас ще има своята победа. Засягат се рождените планети около 8-ми градус на всички знаци. Считам, че денят ще е поучителен и полезен. Неделя,02.07, е прекрасен ден, всички напрегнати аспекти са хванати в конфигурации и ще имаме позитивни резултати и успокояване, ако е възможно такова по време на Пълнолуние. Все пак при Луна в Стрелец ще сме отзивчиви, лежерни, широко скроени и няма да обръщаме особено внимание на хората и нещата, които се опитват да ни подразнят или подведат през този ден. Успех ще имат планетите ок. 24-ти градус на Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци, Лъв и Везни.

В 20ч и 21мин пълната Луна ингресира в целенасочения Козирог и съзидателната земно-водна енергия е преобладаваща. Нямаме планети във въздух, което ще ни затрудни при комуникации и създаване на нови връзки. Добре е в дните около това Пълнолуние да работим с познати и приятели. Точното явление е на 03.07, понеделник, в 14ч и 39мин в 12-ия градус на Козирог. Изключително продуктивно и печелившо Пълнолуние : само позитивни главни аспекти със ретро Сатурн в Риби и Юпитер в Телец. Пълна Луна в Козирог с добри аспекти  ще ни даде възможност да разработим сериозни бизнес планове и да разширим правилно дейността си, но като приложим познати методи и не пилеем ресурси. Единствената квадратура на Небето е между съвпада Марс/Венера в Лъв и Уран в Телец, като така внезапните промени в личните отношения и рисковото инвестиране ще продължат до 06.07. Ето и основните астрологични събития за разглеждания период:

1. От 18.06.2023г. ще започне опасната квадратура Марс в Лъв/Уран в Телец и няма друга планета на Небето, която да отведе част от високоволтовото напрежение в социалната среда и военните огнища по света. На лично ниво това ще се отрази в припряност, невъздържаност, излишна агресия, риск, обрати, прекъсване на връзки, особено ,когато към Марс ще се присъедини и Венера /от 21.06/. Тази ситуация ще продължи с пълна сила до 06.07.

2. На 21.06, сряда, в 17ч и 58 мин, Слънцето преминава в Рак и започва лято 2023г. Лятно слънцестоене – денят е най-големият, но и започва по малко да намалява. Луната е растяща в Лъв и вероятно ще имаме горещо лято в пряк и преносен смисъл: планетите в Лъв /Марс и Венера, която ще стои в знака до 09.10/ и тези в Телец /Юпитер и Уран/ ще се борят за надмощие и ще имаме основание за предизвикателства най-вече на сърдечния, любовен фронт. По военните фронтове няма да има примирие и дипломация. По-скоро дипломацията ще е от позицията на по-силния и по-въоръжения. На този ден Юпитер в Телец прекратява съвпада си със Северния лунен възел и така неговите теми се освобождават от кармичност: развитие и разширение в бизнеса, международни отношения, външна търговия, висше образование, личната ни ценностна система и най-вече законодателна и съдебна системи. Каквото и да се е случило да този момент по темите на Юпитер ,то е трябвало да стане , за да имаме по-добро бъдеще /Северен лунен възел/.

3. От 21.06 до 03.07 в знака Лъв се образува силно трансформиращо трио между Венера, Лилит и Марс, което ще даде отражение най-вече в личните отношения и инвестиционните вложения. Силно скорпионско влияние /Марс и Лилит са с такава енергия/ , това е прекалена амбиция в завладяването на нов партньор или в желанието да променим постоянния. Поради квадратурата с планетите от Телец това може да се окаже ситуация с неочакван край. Енергията подсказва полигамия, но и промяна в дългогодишни „замръзнали“ отношения и бракове. Всичко зависи от натала. Напр. добра промяна ще има по темите на рождени планети  ок. 20-ти градус на Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци , Лъв и Везни.

4. От 26.06 до 05.07 Слънцето в Рак, ретро Сатурн в Риби и Юпитер в Телец образуват прекрасна конфигурация, предлагаща добра енергия за лична изява и финансови приходи.

 5. На 27.06, вторник, в 3ч и 24мин Меркурий преминава в свръх емоционалния знак Рак и рационалното мислене ще  отстъпи на емоционалното, т.е умът ще се води от сърцето. Това е добре, защото идеално ще си пасне с планетите в Риби и Телец. Така преобладаващата водно-земна енергия ще ни донесе прозорливи решения, основани на вътрешното ни усещане и интуиция.

6. На 01.07 в 0ч и 05мин Нептун в Риби се обръща „назад“ и заедно с Плутон и Сатурн образуват ретро-трио. Тези три бавни планети управляват преди всичко социалната среда и техните теми ще имаме застой или преоценяване.

7. Точното Пълнолуние е на 03.07, понеделник, в 14ч и 37мин в 12-ия гр. на Козирог, образуващо прекрасни аспекти. Така максималното ни емоционално състояние ще може да бъде изразходвано за предприемчиви дела с дългосрочно действие. Добре е за решаване на бизнес проблеми. С други думи трябва да сме максимално праволинейно организирани, да не отстъпваме от направените планове и усилията ни ще бъдат възнаградени.

Разглежданият период ще е по-скоро динамичен, променлив, изпълнен с обрати и напрежение, риск и спорове,  но усилията няма да са отишли напразно. Ето и Луна без курс, когато не трябва да започваме нищо ново : 18.06  от 9ч и 25мин  до  13ч и 59мин;  21.06  от  0ч и 44мин  до  1ч и 05мин;  22.06  от 20ч и 02мин  до 13ч и 36мин на 23.06 /най-продължителният период/; 26.06  от 1ч и 25мин  до  1ч и 58мин; 28.06  от  11ч и 20мин  до  11ч и 57мин;  30.06  от  17ч и 21мин  до  18ч и 01мин;  02.07  от  16ч и 35мин  до  20ч и 21мин.

%d bloggers like this: