ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  РАК  2023 г.

Пълнолунието в Козирог на 03.07.2023г. се оказа само с позитивни аспекти и с това ни даде възможност да развием най-вече идеите си в бизнеса, да преподредим правилно приоритетите си, като вложим цялата си енергия в това. На 04.07, вторник, тази ползотворна енергия се запазва. Вечерта, около 19ч и 45мин пълната Луна е в съвпад с ретро Плутон и свръх емоциите могат да придобият по-негативен обрат, особено, ако изплуват проблеми от миналото. Тази ситуация ще трае само около час, защото в 20ч и 30мин, все още пълната Луна преминава във Водолей. В следващите 2,5 дни ще сме настроени приятелски за срещи и разговори с хора, близки по дух и идеи. На 05.07, сряда, точно по обяд Луната е в квадратура с Юпитер в Телец и ще се изхвърляме в желанията си над възможностите. Това е ден на свръх емоции и може да се стигне до разправии и прекратяване на отношения. Кой как ще ги употреби зависи от рождената карта, напр. рождени планети ок. 10-ти градус на Лъв и Водолей ще са подложени на атака. След обяд Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва видимо да намалява, а с това и настроенията ни стават по-умерени.

 Обаче, най-сприхавия ден, с най-голяма възможност за внезапни пререкания и промени в настроенията е 06.07,четвъртък. Ако можем да останем в „сянка“ на този ден е най-добре : тау-квадратура между Луна във Водолей, Уран в Телец и тройката Лилит, Венера и Марс в Лъв. Отново задълбаване на проблеми в лични отношения. Опак ден. Това е последният ден от опасната квадратура Уран/Марс, която предизвиква конфликти , унищожаване на хора и материални обекти. Не мога да отмина конфигурацията „йод“, която прилича на хвърчило с кръстосани основи: опозицията между Луна и Марс и секстила между ретро Нептун  и ретро Плутон. Това се случва в 14ч и 33мин и трае около час. Ще са засегнати рождените планети в 28-ия градус на всички знаци. Казано по български : „Добра поличба“, т.е каквото и да се случи да гледаме на събитията позитивно. В 20ч и 33мин Луната ингресира в Риби и водната стихия е преобладаваща, а с това се обръщаме към добри емоции, емпатия, взаимопомощ, сърцето води ума. В следващите 3 дни ще направим много бързо нови планове за действие и ще внесем поправки там, където е необходимо : Уран и Меркурий са в работен секстил помежду си. Подчертавам тези три дни, от 06.07 до 09.07, като особено полезни за вземане на подходящи решения. Сутрешното кафе на 07.07, петък, може да е съпроводено с потиснати емоции и лошо настроение, но до обяд всичко ще е наред. Това е добър ден за лични срещи, дори за релакс, може да ни е малко меланхолично, но ще ни е спокойно. Единствената квадратура на Небето  е между Уран в Телец и Венера в Лъв, подканяща ни към кратки приятни срещи и нищо повече. Съботата, 08.07, ще е приятна и ще сме разконцентрирани, затова е подходяща за почивка, а не за работа. Емоционално взетите решения ще са верни. Приятен ден за срещи с близки хора. Вечерта, в 20ч и 20мин  намаляващата Луна преминава в Овен и подкрепя огнената стихия. Следващите 2,5 дни ще сме настроени да събаряме стени и да отстраняваме хора, застанали неправомерно на пътя ни. В понеделник, 10.07, е фаза на Луната „последна четвърт“: Луна в Овен в квадрат със Слънце в Рак – няма да сме в кондиция, близките ни ще ни ядосват, няма да постигнем желаните резултати. Няма да бъдат постигнати договорености, особено във връзка с върховната власт : опозиция на Меркурий в Рак с ретро Плутон в Козирог и заедно с Лунните възли на кармата образуват Голям квадрат. Тази конфигурация не дава решение на проблемите, а ги задържа в бойна готовност. Предизвикателен ден. 

Точно в 14ч и 41мин на този ден Марс напуска знака Лъв и преминава в кротката, подредена и вглъбена в работа Дева. Ами, свърши се с предизвикателствата на Марс в Лъв  /Аз-ът в знака на егото/, особено при квадратурата му с Уран в Телец, действаща от 18.06 до 06.07. Това беше време на внезапни удари и противоборства по всички направления в живота ни. Сега Марс в Дева ще се успокои и ще ни даде възможност да хвърлим енергията си в работа, в прецизност, в съставяне на стриктен план за действие. Във вторник, 11.07, в 7ч и 12мин пъргавелкото Меркурий ингресира в Лъв – изоставя меланхолията и спомените и смело и безразсъдно се хвърля в монолози на сцената. 16 дни ще се наслушаме на обещания, огнени завладяващи слова, които, обаче едва ли ще станат действителност. Меркурий в Лъв е в падение и изявява повече негативите си – разпалено дърдорене, сценична треска, няма да можем да намираме подходящите думи за точно изразяване, лидерите ще го ударят на приказки. Пресилена информация ще ни пречи да разберем истината. Но пък хората с творчески професии ще придобият вдъхновение, което ще изразят в прекрасни произведения. Луната вече е преминала в Телец  /в 2ч и 34мин на този ден/ и следващите 2,5 дни ще се чувстваме прекрасно. Луна в Телец е в екзалтация и нищо не може да ни извади от усещането за спокойствие, красота, удобство, и любов, разбира се. На Небето цари някакво равновесие между позитивни и негативни аспекти. Все още Телец играе важна роля за бъдещето, защото все още Северен лунен възел е там. Това е подходящ ден да потърсим нови източници на приходи : съвместното действие на СЛВ, Луната и Юпитер  дават  идеална възможност за това. Най-облагодетелствани в това отношение са рождените планети ок. 5-ти градус на всички знаци, особено тези в Дева и Козирог. На този ден, 11.07, Луната ще се движи между СЛВ и Юпитер и ще ни създаде добра енергетика за реализация на планове в материалната сфера и най-вече парични придобивки. На 12.06, сряда, енергията е същата, Луната в Телец се движи между Юпитер и Уран. Само вечерта ще сме подложени на изпитания в любовта и семейните отношения – нечии тайни паралелни връзки ще излязат на светло. Сряда ще е и ден на изненади. И още нещо Марс в Дева започва опозиция със Сатурн в Риби, продължаваща до 30.07, точна на 20.07, и няма планета на Небето, която да разбие това взаимодействие.

 Това са 18 дни на буксуване, на невървеж в делата, спирачки от държавни институции, осуетяване на плановете, блокаж и малшанс. Нова е и вторият негативен период за годината. За да избегнем тази ситуация по-добре да не започваме нещо ново и да отидем на почивка. Възможно е отново да останем без правителство. На 13.07, четвъртък, в 10ч и 26мин намаляващата  Луна навлиза в Близнаци и в следващите 2,5 дни ще сме заети със създаване на нови взаимоотношения на основата на еднакво интелектуално ниво. Вербалните комуникации и пътувания ще са ни приоритет. На този ден може да имаме и спречквания на тема „кой е по- по- най“, както и проблеми с двигатели, но всичко ще се решава бързо. Не е за преговори особено след обяд. Ще има  прекалени емоции, а това не е добре за здравия разум. На 14.07, петък, енергетиката е същата. Само Меркурий в Лъв ще започне квадратура в Юпитер в Телец , което означава, че ще имаме завишаване на цените, трудности във финансови дела, длъжниците не плащат, прекален оптимизъм. Не се тръгва на дълъг път. Тази ситуация ще продължи до 21.07.  На 15.07, събота сутринта, Луната навлиза във фаза „новолуние“. От този ден Венера в  27-ми градус на Лъв застава в средната по-далечна точка между ретро Плутон в Козирог и ретро Нептун в Риби: образува се конфигурация „йод“. Плутон и Нептун са в секстил помежду си, а пък Венера прави квинконкс  /150 гр./ и с двете планети. Особеното при йод (Пръст на Съдбата) е ефектът на бумеранга. Това е фигура на възвръщането и възмездието, която свързва енергиите на планети, намиращи се в три различни стихии. Той дава възможност за осъзнаване и поправяне на грешки, направени в миналото, но при нежелание, отхвърляне на възможностите и неадекватност, води до разрушителни резултати. Пръст на Съдбата, в който участва Венера като връх, планета отговаряща за личната ни ценностна система, естетиката, личните чувства и материалните ценности, както и за умението да общуваме и създаваме връзки, показва, че е дошъл момент за поправка и преработка на нейните теми. Вероятно ще се наложи принудително  приспособяване на тези теми към социалните условия. Тази ситуация ще е в периода 14.07 до 02.08. Още повече, че Венера е в продължителна квадратура с Уран в Телец до 18.08.

Така на крехката Венера в Лъв се стоварва отговорността да си взаимодейства едновременно с три от петте тежки планети. В Международните отношения Венера отговаря за дипломацията, Нептун е висшия пилотаж в тази дейност и тайните преговори, а пък Плутон са огромните корпорации с несметни финанси, завладели света. В личния живот ще трябва да се приспособяваме някак. Особено финансово. В 20ч и 14мин малката Луна навлиза в своя знак Рак и следващите 2,5 дни ще сме заети с нещата и хората у дома. На Небето има всякакви взаимодействия, като позитивните са повече. Денят е противоречив, но пък ще имаме словесно шоу от властимащите. На 16.07, неделя, ще ни е по-спокойно и лежерно. Вечерта, ок. 18ч  малката Луна става балсамична  /12гр. до съвпада със Слънцето/ и можем да изхвърлим ненужни вещи и хора от живота си. Такива, за които все отлагаме тази дейност. Най ще върви почистване на дом и душа. На 17.07, понеделник, е като затишие пред буря: 4 планети във вода, 4 – в земя и 2 в огън. Нямаме въздух, но пък смесената енергия на вода-земя ще ни даде спокойствие и съзидателност. През деня няма да имаме особени неприятности. Вечерта в 21ч и 32мин е точното Новолуние в 25-ия градус на Рак с прекрасни аспекти с ретро Нептун в Риби е с Уран в Телец. Опозицията с ретро Плутон се разпада на три секстила посредством Уран и Нептун. Преобладаваща е земно-водната енергия, затова желанията трябва да се свързани с вече направени планове, които чакат старт или продължение. Идеално Новолуние за темите на Рака – дом, семейство, деца, родители, грижа за нуждаещи се. Самото Новолуние е добре аспектирано с позитивни аспекти, но като цяло денят е по-скоро напрегнат.

 Около 23ч  Лунните възли ингресират в Овен /Северен/  и Везни  /Южен/ за 1,5 години. Така задават новите кармични задачи на Човечеството и на всеки човек по отделно. Ще имам отделен материал  за това в „Статии“ в този сайт. Като цяло разглежданият период е по-скоро динамичен, всеки ден е със смесени аспекти, като най-упорит е квадратът между Венера в Лъв и Уран в Телец  /можете да прочетете  за целия период на Венера в Лъв в „Статии“/. Той ще ни поставя пред изпитания в любовта, верността и умението да управляваме смислено финансите си. Най-успешни за това ще са дните от 06.07 до 09.07, когато Меркурий в Рак ще разбие тази квадратура. Това ще направи и Слънцето в Рак от 12.07 до 18.07. Надявам се силата на инстинкта на Рак за защита на близките и семейството да се противопостави на „бохемската рапсодия“  /квадрата Венера-Уран/. Важното е, че Новолунието в 25-ия градус на Рак е само с позитивни аспекти и то само с тежки планети, отговарящи за социалната среда. Това означава, че Вселената ни дава възможност, задачите, които ще си поставим по време на това явление, да изпълним както сме си ги пожелали. Тоест , ще намерим малките вратички в разбунения социум, през които да преминем и да осъществим намеренията си. Ето и по-важните събития през разглеждания период:

1. От  06.07 до 10.07  Марс в 27-ия градус на Лъв образува със секстила /благоприятен, работен аспект с меркуриев характер/ между ретро Нептун в Риби и ретро Плутон в Козирог, конфигурацията „йод“ или „пръст на съдбата“. Много е важно през тези дни какво ще кажат и направят хората и корпорациите, които си мислят, че управляват света. Марс на върха означава, че трябва военните огнища и откровеното народно недоволство в някои страни /напр.Франция/ да се  решат чрез изпитани методи от миналото. Особено важен ден е 06.07, четвъртък, около 17ч  при Луна във Водолей.

2. В понеделник, 10.07, в 14ч и 41мин Марс ингресира в Дева и агресията се превръща в целенасочена работа. Да, но „НЕ“! Марс попада на опозицията на ретро Сатурн в Риби и няма друга планета на Небето, която да разсее напрежението. Това е блокаж, буксуване, желанието за работа ще се разбива в студенината и неотзивчивостта на държавни институции, които са затънали в миналото /ретро Сатурн/ с неподходящи за сегашното време правила. Същото важи за ръководни органи /правителство и министър-председател/. Можем отново да се окажем без правителство. Тази ситуация ще продължи до края на м. юли. Има и малък шанс от 23.07, когато Марс в Дева и Юпитер в Телец ще започнат благоприятен тригон по между си. Затова по-добре е да оставим важните неща за след 23.07, поне няма да буксуват, т.е. няма да хвърляме енергията си напразно.

3. Важен ден е 11.07, вторник, когато ок. 7ч и 12мин малкият Меркурий ще премине в Лъв и ще направи големи пакости за някои хора. Той, заедно с ретро Плутон в 30-ия гр. на Козирог и Лунните възли, все още в 1-ви градус на Телец/Скорпион, изграждат композицията Голям квадрат.  Ще излязат на показ дълбоко скривани тайни, вероятно от разузнаване, международни корпорации и огромни финансови фондове. Много афери ще излязат на светло и някой ще „пропее“ яко. Меркурий в Лъв е в падение и вади на бял свят всякаква информация. Затова ще има и хора, които да я разпространят, стига тя да им донесе известност, пък макар и за кратко. Това ще е чудо за 3 дни – Меркурий все още е с голяма скорост.

4. От 14.07 до 02.08  Венера прави също конфигурация „йод“ с Нептун и Плутон. Това означава,че ще трябва да приспособяваме нейните теми към променящата се социална среда. Особено финансите. В международен мащаб Венера е дипломацията. Вероятно през посочения период ще има много дипломатични  „совалки“ на тайни представители. Венера е и в дългосрочен квадрат с Уран в Телец , а това ще направи по-трудно или почти невъзможно намиране на правилно решение на проблемите й. Крехката Венера в капана на три тежки планети и само борбеният й дух и сценичната й изява в Лъв ще я спасят от срив. Но това ще стане след средата на м. август.

5. На 17.07, понеделник, в 21ч и 32мин е точното Новолуние в 25-ия градус на Рак. То ще ни даде възможност да се промъкнем през капаните на враждебната социална среда поне за един месец. Някои от желанията и задачите, поставени по време на това събитие, може да останат като дългосрочни и с постоянна значимост. Добро Новолуние.

6. Също на 17.07, в 23ч  Лунните възли правят ингресия в Овен  /Северен/ и Везни  /Южен/, като така задават новите задачи на Човечеството. Това преминаване, обаче, прави точна тау-квадратура в ретро Плутон в 30-ия градус на Козирог, а това означава ще неговите теми ще останат неразрешени до 12.12.2023г. На тази дата престава да действа посочената по-горе негативна конфигурация. Ще има кардинално  „замразяване“ на спорни световни проблеми. Добре е тази фигура да прави позитивни аспекти в личния ни хороскоп, за да можем да устоим на напрежението и да го преработим.

Ето и часовете на Луна без курс, които да избягваме за поставяне на ново начало на каквото и да е: 04.07  от 19ч и 46мин  до  20ч и 31мин;  06.07  от 16ч и 43мин  до  20ч и 34мин; 08.07  от 21ч и 23мин  до 22ч и 20мин;  11.07  от 2ч и 12мин до 2ч и 57 мин;  13.07 от  9ч е 12мин  до 10ч и 27мин; 15.07  от 15ч и 37мин  до  20ч и 15мин.

%d bloggers like this: