ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РАК  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  2023 г.

Новолунието в Рак на 17.07.2023г. е с позитивни аспекти и ще ни даде възможност добре да се впишем в неблагоприятната социална среда. Не трябва, обаче, да се поддаваме на угнетяващи ни настроения, свързани с проблеми от миналото:  Новолуние в опозиция на ретро Плутон. Тази опозиция е разбита от ретро Нептун в Риби и Уран в Телец, което означава, че можем да преодолеем негативите, ако бъдем благосклонни към околните и си припомним доброто старо време /ретро Нептун/, т.е , ако използваме добри изпитани практики от близкото или по-далечно минало за оцеляване. Например, как са оцелявали нашите баби и дядовци по време на криза /периода, в който се намираме сега астрологично прилича на периода 1934 – 1942 год./. Също  да намерим и нетрадиционни начини за  „промушване“ през следващите ок. три месеца /Новолуние в секстил с Уран/, особено във финансовата сфера. Така Новолунието в Рак ни подсказва как да защитим близките, семейството, дома, децата, фамилния и семеен бизнес и всички дейности, свързани със защита на род и Родина. Това явление има и творчески аспект квинтил  /72 гр./ с Юпитер в Телец, който също ни дава възможност да проявим въображението си, както Уран. Към това ни води и Асцедентът на Новолунието в 6-ия градус на Водолей. Изобщо успех ще имат тези от нас, които подходят  по-оригинално към задачите, които ще си поставят за следващия месец. Ще бъдат засегнати рождените планети ок. 25-ия градус на всички знаци.

На този ден в 23ч Лунните възли на кармата правят ингресия в Овен /Северен лунен възел/ и Везни /Южен/ за 1,5 години. Затова вечерта на 17.07, понеделник, ден на Луната, ще е от особено значение. Добре е да сме у дома, сред близките  и всеки член от семейството да изкаже своето мнение и всички да се включат в реализацията на идеите. Това Новолуние не прави аспекти с личните планети /Меркурий, Венера, Марс/ , само с бавните /Плутон, Юпитер, Нептун и Уран, без Сатурн/, които отговарят за социалната среда. Затова, считам, че явлението е по-благоприятно за едномесечна работа в малкия колектив на семейството. Също е изключително добро за президентите, които подкрепят народа си, а не управляващите. През нощта срещу 18.07, малката Луна, в последния градус на Рак, ще образува с ретро Плутон в Козирог и Лунните възли, вече в Овен/Везни, Голям квадрат в кардинални знаци  и някъде кардинално ще има смяна на властта, особено по земите със седем часа разлика от нас. На следващия ден, вторник, 18.07, в 7ч и 40 мин Луната ингресира в Лъв и емоциите ще са определено горещи. В следващите 2,5 дни мнозинството от електората ще изрази по недвусмислен начин отношението си към управляващите, особено у нас. За съжаление думите ще са повече от делата: Меркурий в Лъв в квадратура с Юпитер в Телец до 21.07. Това означава раздути откровени лъжи във връзка с финанси, разпределение на средства, „добруването“ на хората и т.н. Скриването на истината и шикалкавенето на правителството у нас /пък и не само у нас/, ще доведе до неговия крах, вероятно по време на Везни и Скорпион тази година. Особено силни дни  ще са 19 и 20. 07, сряда и четвъртък. При Луна в Лъв и Слънце в Рак имаме т.нар. взаимна рецепция между Слънцето и Луната, т.е всеки е управител на другия и енергията е бурна , но позитивна. Най-интересно ще е на 20.07,четвъртък, ок. обяд, при съвпада на Луната с Венера и благоприятните  аспекти с Лунните възли. Каквото и да се случи на този ден, то ще е в полза за бъдещето, както на държавно, така и на лично ниво. При Луна/Венера в Лъв и СЛВ в Овен, считам, че ще се появят силни като личности жени в социалната среда и управлението, не изключвам и да са с пагони /Венера е все още близо до Марс/.

 Вечерта в 20ч и 13мин малката, но растяща Луна навлиза в Дева и така надделява земната енергия : 5 планети в земя, 3 във вода и 2 в огън – липсва въздух, който отговаря за безпроблемната комуникация, разбирателството, договорите, пътуванията и др. Затова всеки ще държи на своето, ще се мъчи да използва емоциите и ще се бунтува срещу закоравели начини на управление и досадни правила на поведение /Марс в Дева в опозиция на ретро Сатурн в Риби/. Слънцето навлиза в последните три градуса на Рак и вече се чувства определена умора от темите на Рака. Тригонът с  ретро Нептун в Риби ни поднася и някаква доза лека „отвеяност“, съзерцателност,  примирение с обстоятелствата и ни кара да творим, вместо да се бунтуваме. На 21.07, петък, отново около обяд набиращата сила Луна е в съвпад с Марс в Дева и в точна опозиция с ретро Сатурн в Риби:  емоционално напрежение и недоволство от управлението на каквото и да било – държава, корпорация, семейство… Няма друга планета на Небето, която за разведри атмосферата. Слънцето започва тридневна точна опозиция с Плутон и заедно с Лунните възли на съдбата прави Голям квадрат в кардинални знаци. Някои глави на държави ще се опълчат на неприемлива потискаща върховна власт по Плутон и така ще създадат напрежение, което е необходимо за следващите 3 години. Не изключвам възможността за по-строги мерки в държави с неустойчиво и противоречиво правителство: президент става главнокомандващ. Това е конфигурация, която не дава решение на проблемите, но генерира сила, която ще бъде приложена по-късно. Същото някои хора ще направят и на лично ниво, като така ще поставят началото на края на тежащи им отношения.На 22.07, събота, енергията е същата, но ще имаме и внезапно изскачане на информации, които ще наклонят ситуацията е една посока: Меркурий в Лъв в квадрат с Уран в Телец , както и Луна в Дева в тригон с този Уран. Вероятно казаното и публикуваното ще имат положително влияние върху електората. Квадратурата Меркурий/Уран носи непредвидени извънредни новини и ситуации, най-вероятно от интелектуалните среди и хора, които ще имат важна роля за бъдещето. На лично ниво – това са около 4 дни на трескаво умствено напрежение и търсене на изход от проблемите, а може и не добре премислени  изказвания да предизвикат спорове. Възможно е също да имаме и подвеждаща информация: Меркурий в точен съвпад с Лилит в Лъв.

 Ден на обратите е 23.07, неделя, ден на Слънцето. В 4ч и 33мин Венера става ретроградна в 29-ия градус на Лъв; в 4ч и 51мин Слънцето преминава в своя знак Лъв; в 8ч и 55мин растящата Луна ингресира във Везни и можем да поемем глътка въздух в отношенията. Марс в Дева започва 20-дневен тригон с Юпитер в Телец, точен на 01.08, и най-добре ще са рождените планети ок. 13-ти градус на Козирог , особено , ако са свързани с бизнес или хоби. Можем да очакваме някакво примиряване на взаимодействието в триъгълника на властта : народно събрание, правителство, президентство, като ръководна роля ще има президентството. Ретроградността на Венера ще даде негативно отражение в международната дипломация за около една седмица. После в тази тема ще имаме застой  или връщане към стари, познати модели на преговори и съглашения. Продължителната й квадратурата  с Уран в Телец ще предизвиква внезапни обрати. На лично ниво ще имаме внезапно и непредвидено връщане на стари, познати партньори в живота ни. Най-хубавото нещо е, че тази Венера в Лъв прави позитивни аспекти с Лунните възли в Овен/Везни и възобновяването на познати ни вече отношения ще са приятни и перспективни. Това влияние ще продължи до 10.08.2023г. Във финансите ще имаме непредвидени разходи и вложения, чиито истински резултати ще можем да оценим след средата на м. октомври. На 24.07, понеделник, енергетиката е без промяна. На 25.07, вторник, растящата Луна във Везни среща своя Южен възел и спомени от миналото ще нахлуят в съзнанието и емоциите ни. Ще са приятни : Луна в секстил / 60 гр./ в Меркурий и ретро Венера в Лъв. , като не е изключено да има и срещи на живо , на които да се зародят и странни бизнес идеи. След 18ч. на този ден ще се случват чудеса. В 19ч и 56мин растящата Луна ще навлезе в неподходящия й Скорпион, ще направи квадратура със Слънцето в Лъв /фаза на Луната първа четвърт/ и неясното и напрегнато състояние на дух и душа ще бъде максимално. Затова на този ден, особено вечерта, да сме в позната обстановка, в компанията на познати хора и околна среда. В сряда, 26.07, ден на Меркурий, енергията на Небето е твърде разнообразна, за да може да се предвиди нещо със сигурност. Според мен ще е изненадващ ден, когато ще има позитивни неща, особено за рождените планети ок. 12-ти градус на земните и водните знаци, както и ок. 25-ти градус на въздушните и огнените знаци. Четвъртъкът, 27.07, ще е от напрегнатите, няма да има „чуваемост“, т.е разбирателство и споровете и кавгите ща са преобладаващи. Това е ден за  „от нищо – нещо“, т.е небрежно изтървана реплика или информация ще предизвика скандал. Но пък и случайни срещи с „бивши“ също ще са възможни. На 28.07, петък, в 3ч и 24мин, пълнещата се Луна навлиза във волния Стрелец, прави прекрасен тригон със Слънцето в Лъв и денят ще е добър. Дори препятствията ще приемаме и преодоляваме с усмивка и оптимизъм. Рождените планети ок. 5-ти градус на всички знаци ще имат подкрепа за действие.

 В полунощ, на 29.07 ок . 0ч и 34мин, Меркурий преминава в своя знак Дева и ще стои в него до 05.10, поради поредната си ретрофаза от 24.08 до 16.09. Така ще престанем да пилеем думите и мисълта си безрезултатно и по-скоро високопарно, както беше при Меркурий в Лъв. Предстоят ни 68 дни на съсредоточеност, прецизност, добро планиране, точно представяне на идеите, целенасочена работа по реализация на вече направени планове. Но това ще са и дни на индивидуализъм и самостоятелна работа. Първите десетина дни ще имаме отказ от съдействие на управляващи структури. Не е добре за начало на пътуване. Неразбирателство с по-възрастни хора. Събота, 29.07, ще е ден без промяна,  оптимизмът продължава. В неделя, 30.07, в 6ч и 45мин пълнещата се Луна навлиза в строгия Козирог, обръщаме се към професионалното си израстване, което в следващите 2,5 дни ще е приоритет. Ще имаме 6 планети в земя и който, каквато позиция е заел ще я поддържа безрезервно, с необходимата неотстъпчивост. През нощта Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ и емоциите  ще са водещи около 1 седмица. В последния ден от м. юли, 31.07, понеделник, аспектите между планетите са разнообразни, многопластови , ще имаме позитивни изненади, както и не полкова добри такива. Енергията е разнопосочна и кой в коя посока ще бъде въвлечен зависи от рождената карта. На 01.08, вторник, ок. 7ч пълната Луна преминава в свободолюбивия Водолей действията ни ще бъдат насочени към приятели, групи по интереси, волни инициативи и организиране на народната воля. Около 2ч по-рано ще имаме усещане за натиск от средата за изпълнение на неотложни, бих казала, кармични задачи. Затова сутрешното кафе на този ден може да бъде съпроводено с домашна криза в отношенията. Но при Луна във Водолей изоставяме земните досадни задачи и хукваме да разрешаваме социални и световни такива  /който има афинитет към такива неща/. Няма да ни е лесно при две планети в Лъв и още две в Телец: сблъсъците и недоразуменията ще са налице. Всъщност има и отвеждащи положението планети : две в Риби и две в Дева. Така,че неопределеността от предходния ден продължава.

 Вечерта в 21ч и 32мин е точното Пълнолуние във Водолей, което прави квадратура с Юпитер в Телец. Има и творчески аспект с Марс в Дева.  Явлението няма повече аспекти и ще работи по-скоро на вътрешно ниво. Ще ни напомни за пълнолунието в Лъв на 05.02. т.г., което отключи световния проблем с войната в Украйна, при квадратура с Уран в Телец. Сега, при квадратура с Юпитер ще се изхвърлим прекалено в емоционално отношение, като прекалим и с налагането на „Аз“-а : Слънце в Лъв в квадратура с Юпитер в Телец до 13.08. т.г. Така, че това явление ще ни принуди да направим промени в първоначалните си планове и вероятно ще сгрешим. Но пък понякога човек трябва да се надскочи, за да се види от високо. Не винаги надскачането води до провал, а до размразяване и размърдване на нечия задрямала същност. Ето и основните астроявления:

  1. В периода от Новолунието на 17.07 до 27.07 действат заедно четири изключително негативни конфигурации:  Голям кръст в кардинални знаци с участието на кармичните Лунни възли вече в Овен/Везни и опозицията Марс в Дева / ретро Сатурн в Риби. Продължава и квадратурата на бавната Венера в Лъв с Уран в Телец, продължава също и фигурата „пръст на съдбата“ с връх Венера в Лъв и основа секстил между ретро Плутон в Козирог и ретро Нептун в Риби. Тази комбинация от тези четири влияния придава преобладаващо  дразнещ, притеснителен, провокативен и агресивен характер на разглеждания период. Това всъщност е вторият подчертано напрегнат период за годината, първият беше в края на м. май, а третият ще е в началото на м. октомври.
  2. За да има и нещо позитивно : същата тази Венера, посочена в т.1 прави с Лунните възли изключително позитивни аспекти, което означава,че е възможно да преодолеем пречките по нейните теми, ако бъдем себе си /СЛВ в Овен/ и потърсим съдружие с познати хора от миналото /ЮЛВ във Везни/. Няма да е лесно и леко, но това е изход от ситуацията. Това положително взаимодействие е от 09.07 до 10.08. Добър период за подновяване на връзки и договори, особено от  25.07 до 31.07, когато Меркурий и Венера ще са в съвпад, точен на 27.07.
  3. 23.07.2023г., неделя, ще е ден на активна промяна: в 4ч и 33мин Венера става ретро; в 4ч и 51мин  Слънцето навлиза в своя знак Лъв; в 8ч и 55мин растящата Луна ингресира във Везни – глътка въздух в отношенията; точен квадрат между съвпада Меркурий/Лилит в Лъв и Уран в Телец. Важно е какво ще кажат властимащите и как йезуитски ще ни излъжат. Международните новини ще са шокиращи. Не е ден за преговори, но ще се чувстваме добре.
  4.  На 29.07, събота, в 0ч и 34мин малкият пакостник навлиза на своя територия в Дева и ще стои там до 05.10 поради поредната си ретро фаза. Това е добър знак за връщането на разума, практичните действия и смислените идеи. Пилеенето на думи се прекратява и започват делата. Първите десетина дни обаче ще срещаме трудности и при комуникации, особено с държавни институции със закостенели правила, прилагащи и някаква необичайна форма на тълкуване: Меркурий в Дева в опозиция с ретро Сатурн в Риби.
  5. Точното Пълнолуние във Водолей е на 01.08, вторник, в 21ч и 32мин. Не е с много аспекти, като главният е квадратура с Юпитер в Телец – това по-скоро е потвърждение на „бохемската рапсодия“: Венера в Лъв в квадрат с Уран. От този ден започва и десетдневната квадратура на Слънцето с Юпитер – надскачане на личните  възможности, надхвърляне на авоарите и трето потвърждение на желанието да се абстрахираме от негативната социална среда и да живеем за мига.

Разглежданият период е напрегнат, предизвикателен, но и същевременно предлагащ да махнем с ръка и да избягаме далеч от действителността, от непрекъснатите вражди в социалната среда, от споровете кой е по- по- най-… Това е и вторият за 2023г. най-тревожен период. Ето и Луна без курс: 18.07  от 6ч и 07мин  до  7ч и 41мин;  20.07  от  17ч и 10мин  до  20ч и 14мин;  23.07  от  7ч и 07мин  до 8ч и 55мин; 25.07  от  18ч и 06мин  до  19ч и 56мин;  28.07  от 2ч и 37мин  до  3ч и 25мин;  30.07  от  2ч и 52мин  до  6ч и 45мин; 01.08  от  5ч и 14мин  до  6ч и 59мин.

%d bloggers like this: