ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  2023 г.

Пълнолунието във Водолей на 01.08.2023г. раздухва максимално желанието ни за свободна лична изява, призовава за нетърпимост към ограниченията и ни кара да се надскочим  /квадратура с Юпитер в Телец/ най-вече финансово. Его-то на някои хора ще придобие огромни размери /Слънце в квадрат с Юпитер/. Квадратурата ретро Венера в Лъв/Уран в Телец продължава /по-късно и квадрат с Юпитер в Телец/ и тази „бохемска рапсодия“ ще е до излизането на Венера от знака на 10.10.2023г. Има и отвеждащи напрежението аспекти, но те са по-слаби и горещото време в пряк и преносен смисъл ще е налице поне до средата на м. август. Така,че пълнолунието във Водолей само допълнително налива „масло в огъня“. Но пък е лято, отпуски, високи цени, най-сетне ваканция за Народното събрание и ще си отпочинем от безрезултатната говорилня, която води до задънена улица. Нещата вървят към нови избори, защото все пак 60% от българите не гласуваха в последните. На Небето е същата какофония, но пък знаем, че основното правило в астрологията е : „Каквото на Небето, това и на Земята!“. Това положение има и друга страна: махваме с ръка и започваме веселба. Някой в миналото беше казал, че когато народът започне да се весели в „смътни“ времена, то ще дойде революция. Сигурно наближава. На следващия ден, 02.08, сряда, енергията е същата, дори волтажът на напрежението може да се покачи още: пълна Луна във Водолей в квадратура с Уран и опозиция с ретро Венера в Лъв. На лично ниво са възможни раздели и скъсване на отношения поради неконтролируеми емоции.

 Някой в такъв ден може просто да си грабне багажа и да запраши нанякъде без обяснения. На Небето планетите  са с преобладаващи негативни аспекти и конфигурации. Не е добре и в международен план: всеки прави каквото си пожелае, някъде нещо ще гръмне /Марс в Дева, ретро Плутон в Козирог и Лунните възли в Овен-Везни са в изключително войнствена фигура/. Няма „разбираемост“  и „чуваемост“ : Меркурий в Дева точна опозиция на ретро Сатурн в Риби, т.е стари хватки на управляващите , които целят измъкване и „забаламосване“ , за да няма добро взаимодействие в триъгълника на властта /президентство, правителство и Народно събрание/ и народа. Това е и ситуация на трудност в умствената работа, в отношения с по-възрастни и висшестоящи хора; не е ефективен период за делови отношения до 06.08. В четвъртък, 03.08, в 6ч и 6мин все още пълната Луна преминава в Риби, емоциите стават по-смирени, но и по-депресивни: Луна съвпад с ретро Сатурн. Има противоречие между емоции и разум . Няма планета на Небето, която да разсее опозицията Меркурий в Дева и съвпада Луна/Сатурн в Риби. Неприятен ден. По-скоро позитивно и негативно вървят ръка за ръка. Късно вечерта, Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и острите емоционални състояния започват бавно да отстъпват. На следващия ден, 04.08, петък, ще сме  активни в делово отношение и ще намерим правилен подход в бизнес връзките, въпреки противопоставянето между планетите в Риби и Дева, между тайното и явното, между мечтите и подредената реалност, между хаоса и реда. Уран и Юпитер в Телец им предлагат помирение и начин за справяне с противоречивата ситуация. Вероятно ще става дума за пари и бъдещи проекти. На 05.08, събота, в 6ч и 20мин, намаляващата Луна навлиза в борбения Овен, прави тригон със Слънцето в Лъв и денят ще е добър и приятен. Рождените планети в Стрелец ще дадат максимума от себе си, особено, ако са Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, може и Юпитер. Тоест, добре ще бъде да проявим лична активност и инициативност и да започнем нещо ново. В неделя, 06.08, енергията е същата и идеите продължават да бъдат ценни и целенасочени, т.е реални и възможни за реализация. Около обяд ще имаме съвпад на Луната със Селена /най-близката точка от орбитата на Луната около Земята/  и е възможно да ни посетят добри влияния от Космоса; ще имаме и закрила от Вселената. Със сутрешното кафе на 07.08 може да имаме интуитивни прозрения за бъдещето, свързани с дом, семейство,бизнес, лична изява: Луна съвпад със СЛВ.

В 9ч и 25мин намаляващата Луна ингресира в Телец и в следващите два дни ще се чувстваме превъзходно, дори можем да надминем собствените очаквания и да се „надскочим“, т.е да надхвърлим възможностите си, но резултатът може и да е добър, даже и неочаквано добър. Вторникът, 08.08, е ден със смесени чувства и емоции, но ще клони към позитивен. От сряда, 09.08, започва една особена конфигурация между планетите в Лъв /Слънце и Венера/, в Телец  /Уран и Юпитер/ и Дева /Меркурий и Марс/, при която напрежението между планетите в Лъв и Телец се усвоява и преработва в енергия за ползотворна работа от планетите в Дева. Така, че от тази дата, каквото и да направим ще е от полза и в наш интерес. Около 16ч и 6мин на този ден Луната навлиза в Близнаци и ще пътуваме и комуникираме повече. На 10.08 , сутринта на този четвъртък ще сме склонни да се потопим в изразителна депресия с тенденция за сърдене и спорове през деня. Размирен и разнообразен ден. Петък, 11.08 е кълбо от аспекти и взаимодействия между планетите на Небето : твърде противоречив ден, за да може да се каже нещо конкретно. Но около обяд е добре да сме само наблюдатели на ситуациите, без да сме инициатори на каквото и да било. Като почивка. На 12.08, събота, в 1ч и 53мин малката Луна ингресира в своя знак Рак и в следващите 2,5 дни ще сме заети с домакинството, къщата, семейството, прехраната и изобщо със сериозни неща /Луна тригон ретро Сатурн в Риби/, които имат връзка с миналото. Докато Луната е в Рак ще имаме преобладаваща позитивна енергия, ще сме спокойни, но и някак като обсебени от любовни трепети: Слънце, ретро Венера и Лилит са в съвпад в Лъв до 17.08.

Неделята, 13.08, е подчертано приятен, позитивен и ползотворен ден. Добре е за срещи с приятели, дори бизнес разговорите ще са успешни и ще има полза от тях за в бъдеще. Изключително щастлив ден за рождените планети и домове от 20-ти до 26-ти градус на Скорпион. Точен съвпад на Слънцето с ретро Венера в 21-ия градус на Лъв : любовта се завръща където трябва. Всички ще намерим с кого да изтанцуваме страстно танго на любовта, пък било  и за кратко. В полунощ Луната навлиза във фаза „новолуние“ и в 13ч и 37мин на 14.08, понеделник, преминава в Лъв. Като енергия много, като проява малко, т.е може много да искаме да се изявим лично, но няма да имаме подходяща аудитория и сцена. Но пък изложбите, виртуалните представяния и рекламите ще имат поле за изява. Лятото е в разгара си. Във вторник, 15.08, енергията е същата, Луната става балсамична и това е ден да изчистим себе си от тежащи ни отношения или да изхвърлим неща, на които отдавна сме им вдигнали мерника. Все пак „бохемската рапсодия“ продължава: Слънце в съвпад с Венера и в квадрат с Уран. На 16.08, сряда, в 12ч и 38мин е точното Новолуние в  24-ия градус на Лъв. Прекрасно, силно, динамично, насочено към личността, към его-то, към слънчевия творчески център на всеки човек. Преобладават положителните аспекти с Венера в Лъв /съвпад/, тригон със СЛВ в Овен, тригон и със Селена пак в Овен, полусекстил /30 гр./ с Марс в Дева. Има и силен предизвикателен аспект с Уран в Телец – квадратура, което означава, че ще търсим на всяка цена личната си свобода, ще искаме на всяка цена на изявим себе си както желаем, без да се съобразяваме с никого и с нищо. Това може да доведе до непредвидени ситуации, пропуснати ползи, внезапни промени в планове, късане на връзки с приятели и партньори, заличаване на печеливши проекти поради прибързаност, недобра преценка и екстремално емоционално напрежение. Има и още един неблагоприятен аспект: съвпад с Лилит /най-отдалечената точка от орбитата на Луната около Земята, през която навлизат негативни космически влияния/. Лилит е с енергията на Скорпион и придава свръх амбиция, прекалена настойчивост , обсебеност от някаква идея или човек. Така,че това Новолуние има и енергия на скрити мотиви и е възможно човек да бъде повлечен от разрушителна страст, с която да навреди и на себе си. Освен това Асцедентът на явлението е в 3-ти градус на Скорпион, а пък МС /Медиум цели е най-високата точка в хороскопа/ е в Лъв.

Считам, че силата на Слънцето е преобладаваща и емоциите /Луната/ ще са свързани с личната изява, с его-то, с това да наложим себе си и своите идеи, като така ще влезем в непримирими противоречия с околните /точен квадрат с Уран/. Най-амбициозни в това отношение ще са хората със Слънце и натални планети в Лъв, после са тези в Телец, Скорпион и най-засегнати от ситуацията ще са рождените планети във Водолей ок. 23-ти градус. А пък най-активни в позитивна посока ще са тези в Стрелец и Овен, следвани от Близнаци и Везни. Но… Както често казвам, има едно „НО“ , което намалява напрежението. В случая, това е Марс в Дева, който прави позитивни аспекти с „лудите“ глави Слънцето /полусекстил, 30гр./ и Уран /тригон, 120гр./. Това означава, че непримиримата квадратура Слънце/Уран може да бъде прихваната от Марс и употребена за нещо добро. Марс в Дева има силата да върви целенасочено по направен план, да преследва целта с малки важни стъпки и да работи самостоятелно, без натрапници. Така, че Марс, Новолунието и Уран са свързани в конфигурация, изискваща обща работа и намаляване на разрушителното въздействие на квадратурата. С други думи, изявявайки себе си , трябва да бъдем целенасочени, но с тенденция да импровизираме по-свободно, като се стремим да превъзмогнем тактично препятствията от околните. Трудно ще е, но не е невъзможно. Меркурий в Дева ще ни подпомогне да намерим правилните решения за този предизвикателен момент.   

Така ще завърши разглеждания период, със силно Новолуние и желанията написани по това време ще са амбициозни, насочени лично и донякъде в противоречие с околните. Но явно ще минем и през това. Все пак, кой в какви енергии ще навлезе, зависи от рождената карта. Това Новолуние е за хора, с подчертана мъжка енергия  /с повече рождени планети в огнени и въздушни знаци/. Времето от Пълнолунието във Водолей до Новолунието в Лъв ще върви към успокояване и дори апатия към случващото се в социалната среда. Все пак август е месец на отпуските, отпускането и почивките. Няма да е на 100% , все ще се намери някой да пуска искри и да подпалва нечии „фитили“ . Ще има и словесни престрелки в триъгълника на властта. В посочения период няма ингресии на планети в нови знаци или нови ретрофази, има само взаимодействия /аспекти и конфигурации/ между планетите, като повечето са продължение от предходния  период. Новото е тригонът между планетите в Дева /Меркурий и Марс/ и Телец  /Уран и Юпитер/, който придава по-спокоен характер. С разнопосочното като характер Новолуние в Лъв на 16.08.2023г. в 12ч и 38мин започва укротяване на енергията, всички планети, без Марс, Слънцето и Луната са с намалена скорост или ретроградни. Това придава „забавяне“ и безметежност на времето, чиято същност ще усетим по времето на Дева. Сега все още ще изпитваме преобладаващото влияние на „бохемската рапсодия“. Ето и Луна без курс: 03.08  от  0ч е 17мин  до  6ч и 07мин; 05.08  от  4ч и 22мин  до  6ч и 20мин;  07.08  от  7ч и 14мин  до  9ч и 26мин;  09.08  от  13ч и 39мин  до  16ч и 6мин;  11.08  от  20ч и 29мин  до  1ч и 53мин  на 12.08; 14.08  от  10ч и 47мин  до  13ч и 37мин;  16.08  от 12ч и 39мин  до 2ч и 15мин  на 17.08. Последният период е и най-продължителният и то точно от Новолунието. Вероятно е за почивка, а не за сериозни дела.

%d bloggers like this: