ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ЛЪВ   ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ В РИБИ  2023 г.

Новолунието в 23-ия градус на Лъв на 16.08.2023г. ще се отрази преди всичко на хората с рождени планети в Лъв, Стрелец и Овен, като ще даде ползотворен старт на едномесечни планове за изпълнение. Позитивна енергия ще имат и натални планети ок. 23-ти градус на Близнаци и Везни. Тези във Водолей и Скорпион ще имат какво да преодоляват, да се борят за място под Слънцето и да излязат победители, ако се придържат стриктно към вече направена програма за действие /Марс в Дева им дава тази възможност/. Все пак квадратурата на Новолунието с Уран в Телец е прихваната от Марс в Дева и имаме шанс да избегнем твърде ексцентричните и необмислени прояви. Възможно е също да бъдем увлечени по някакви чужди идеи, които по-късно да се окажат подвеждащи : Новолунието е в съвпад с Лилит. Така,че е добре да не се отклоняваме от личните намерения и да се подлъгваме по нечии други, особено свързани с финанси. Все пак е средата на лятото и сме настроени повече за почивка, отколкото за работа. Освен това Меркурий, планетата на ума, комуникацията, договорите, пътуванията и т.н. е с минимална скорост: ще става ретро на 24.08. Това означава, че е по-добре да не се впускаме в нови начинания, а да изпълним вече направените такива. Това Новолуние е за хора, които са на ръководни позиции, за такива, които желаят да изпъкнат в социалната среда, да бъдат забелязани и позитивно оценени. Също и за тези, които внезапно ще изскочат на политическата сцена, но за кратко.

На 17.08, четвъртък, в 2ч и 15мин, крехката Луна преминава в Дева, при Меркурий и Марс и в следващите 2,5 дни ще сме заети с дребните неща от ежедневието, както и с изпълнение на работните си задачи. Имаме 8 планети в земно-водна енергия, което ще даде принципно успокоение и съзидание, а може и мързел. Имаме прекрасен Голям земен тригон между планетите в Дева /Марс, Меркурий/, Телец  /Уран/ и Козирог /Плутон/. Като прибавим и Нептун в Риби се получава една прекрасна конфигурация, наречена „хвърчило“, която дава добри възможности за реализация на стари, улегнали идеи. Дори можем да бъдем сигурни, че „забравени“ някъде планове могат да бъдат осъществени или поне започнати. От този ден Юпитер в Телец и ретро Сатурн в Риби започват творчески аспект квинтил /72 гр./, който ще предложи нестандартни решения по техните теми, най-вече във властимащите структури. На лично ниво ще имаме възможност да съчетаем по творчески начин разширение и свиване на бизнеса, да преценим успешно какво точно ни трябва за този момент, т.е кои от идеите да запазим, кои да оставим за по-късно и от кои да се откажем. Този благоприятен,подпомагащ аспект ще действа до 16.09, като точен ще е на 30.08. Всъщност този ден, 17.08, не е за работа със законоизпълняващи държавни служби : общини, данъчни и т.н. Луната излиза от фаза „новолуние“ и започва видимо да расте, а с това ще набираме емоционални сили и възможности.  Петък, 18.08, е подчертано ползотворен ден. Дори дребните спречквания и възникналите стряскащи ситуации ще са с позитивен край. Събота, 19.08, е със същата енергия, като в 14ч и 54мин растящата Луна навлиза във Везни и следващите 2,5 дни ще сме настроени дружелюбно и склонни към компромиси и съглашателства. Неделята, 20.08, ще е спокойна и ще следим какво ще става на международната сцена – вероятно компромисите ще преобладават. Слънцето в Лъв навлиза в последните три градуса на знака и умората от лична изява без искания резултат /квадрат с Уран – борба с желанията на множеството/, от прекалената амбициозност и драматизъм /съвпад с Лилит/ и кратките любовни авантюри без продължение /съвпад с Венера и квадрат с Уран/ вече се чувства осезателно.

 „Бохемската рапсодия“, квадратура между Венера и Юпитер, обаче ще продължи  до 26.09. Понеделникът, 21.08, бих го нарекла ден на квинконкса: това е аспект от 150 гр. между планетите и ни предоставя възможност да се приспособим към някакви условия, които не са ни по вкуса и желанията. Както и да направим крачка назад, там , където трябва, т.е да отстъпим. Това отстъпление може да се превърне в засилване за скок напред малко по-късно. Луната е в съвпад със своя Южен възел и приятни спомени от миналото могат да ни споходят и да ни донесат малко тъга. На 22.08, в 2ч и 23мин Луната преминава в Скорпион за 2,5 дни, където е в падение и емоциите ни ще са насочени към вкопчване в нещо или някого, подозренията ще са преобладаващи, както и кризите. Около обяд трябва да изпълним някакво обещание, дадено преди време или да посетим свои близки. На 23.08, сряда, в  12ч и 02мин Слънцето  ингресира в Дева и страстите човешки се успокояват , диктатът на силното „его“  също. Денят ще е стресиращ и не особено приятен : Слънце опозиция ретро Сатурн, а пък Луна в Скорпион, ретро Венера в Лъв и почти спрял Юпитер в Телец   правят конфигурация на свърхемоции, необуздани действия и непремислени парични вложения. На този ден точно в 23ч Меркурий в 22-ия градус на Дева става ретрограден   и  комуникациите, пътуванията, документите, мисленето ще са затруднени първите три дни. След това ще можем да работим, но по стари планове и проекти, ще пътуваме до познати ни дестинации, ще правим анекси към договори , ще поправяме допуснати грешки и няма да е добре да започваме нови неща. Ще вървят продажби на вещи и коли втора употреба. И така до 16.09, когато планетата ще тръгне отново в правилна посока от 8-ия градус на знака. На 24.08, четвъртък, в 11ч и 8мин растящата Луна навлиза в Стрелец и в следващите 2,5 дни ще се чувстваме добре. Само до края на този ден ще имаме затруднения в личен план, всичко ще ни дразни и ще ни вкарва в депресии /фаза на Луната „първа четвърт“ в квадрат със Сатурн/. По принцип ще имаме проблеми с личната изява да края на месеца, поради опозицията на Слънцето с ретро Сатурн в Риби. Всъщност за рождените планети около 4-ти градус на Телец, Рак, Скорпион и Козирог тази опозиция ще се окаже позитивна.

На 25.08, петък, пазарен ден, еуфоричният шопинг ще продължи с пълна сила : Луна в тригон с ретро Венера. Това е и ден с разнообразна енергия. Марс е в последните два градуса на Дева и вече се чувства известна умора от конструктивна работа с малки стъпки, от неподредеността в ежедневието и непрекъснатите дребни стресови ситуации /особено ремонти/. Опозицията с Нептун в Риби създава и неяснота и някаква апатия. Все пак тригоните на Марс в Дева към Уран в Телец и Плутон в Козирог ни  даваха  възможност да не излезем „от релси“ и да си създадем на лично ниво някаква устойчивост в работата, въпреки колебанията.  Най-напрегнатият и неуправляем ден ще е 26.08, събота, ден на Сатурн. Ако можем да се „скатаем“ някъде ще е най-добре, т.е да се скрием от дразнители. В 16ч и 6мин растящата Луна преминава в строгия Козирог и вечерта енергията ще започне да се успокоява.  На 27.08, неделя, ден на Слънцето ще имаме 7 планети в земна стихия, 2 във водна и ще сме отдадени на това да сътворим нещо, на направим нещо, което ще ни бъде от полза. Само ретро Венера в Лъв ще разгаря в нас любовта и ще „изгаря“ финансите. На този ден, в 16ч и 20мин, Марс преминава във Везни, където е в заточение и ще проявява негативите си, когато е засегнат от квадратури е опозиции. За сметка на това ще имаме планета във въздушна стихия, която пък ще ни подканя към комуникация, пътувания, изобщо към някакво раздвижване. Интересното при него е, че до 12.09 не прави главни аспекти с нито една планета на Небето, освен с Луната понякога. Сякаш ще „заспим“: Марс  „мирува“. Обаче, рождените планети във Водолей и Близнаци ще получат необходимата доза позитивна енергия за действие, като и тези в Лъв, Стрелец, донякъде и Везни. Тези  в Овен, Рак и Козирог ще са подложени на щурм и агресия. В понеделник, 28.08, сутрешното ни кафе ще е в подозрително спокойна обстановка, а през деня ще се творим на спокойствие. Растящата Луна е в прекрасен творчески аспект със Слънцето.

В 17ч и 32 мин Луната ингресира във Водолей и вечерта ще е приятна в предпочитана компания. Енергията на тригона Луна/Марс ще бъде използвана за нови запознанства, нови идеи, като най-щастливи ще са рождените планети в първите 5 градуса на въздушните и огнените знаци /Водолей, Близнаци, Везни, Стрелец, Овен и Лъв/. Следващите 2,5 дни ще търсим свободата си, ще експериментираме и ще правим общи планове с приятели и хора с еднакви интереси. На 29.08,вторник, рано сутринта Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ и около обяд може да имаме проблеми в личните отношения, поради изострената ни чувствителност на тема „лична свобода“. Възможно е да преувеличим нуждата ни от това и да се стигне до раздели. Освен това, Уран става ретро на този ден в 5ч и 39мин. Ретро планетите вече са 6 от 8 възможни. Този и следващия ден, 30.08, са дни за заминаване нанякъде без обяснение. Най-потърпевши ще са рождените планети ок. 13-ти градус на Скорпион. Срядата ще е съпроводена с внезапни промени в настроението, което ще внесе недоразумения с близки хора.  Около 16ч и 57мин пълната Луна навлиза в кротките Риби, но попада на ретро Сатурн и вечерта може да ни обземе особена меланхолия, граничеща с депресия. Това състояние може да е свързано с минали неща, които някога не сме разрешили и те стоят като проблеми сега.  В четвъртък, 31.08, ден на Юпитер, в 4ч и 36мин е точното Пълнолуние в 8-ия градус на Риби. Единственият аспект на пълната Луна е съвпад с ретро Сатурн: в паметта ни изплуват спомени навяващи тъга; проблеми, чакащи решения; отложени срещи с близки ще трябва да бъдат осъществени, въпреки негативното вътрешно усещане за студенина и провал. Все пак пълна Луна в Риби може да превъзмогне тези негативи и може да се върнем към емпатията, съпричастността и човешкото ни чувство за взаимопомощ.  Все пак на този ден е добре само да правим планове в тази посока, а да ги осъществим в следващите дни.

 От това Пълнолуние ще са повлияни добре рождените планети ок. 7-ми градус на земните /Козирог,Телец и Дева/ и водните знаци /Риби, Рак и Скорпион/. Ето и по-важните астро събития и взаимодействия през разглеждания период:

  1. До 28.08 продължават благоприятните аспекти на Марс в Дева с Уран в Телец и ретро Плутон в Козирог /тригони, с юпитеров ефект/ и опозицията с ретро Нептун в Риби /с лунен характер, нещата се развиват на приливи и отливи/. Всички посочени планети образуват конфигурация „хвърчило“ с преобладаваща позитивна енергия и  дейността принципно ще е без препятствия, въпреки някои колебания и неясноти.
  2. От 14.08  до  16.09 Юпитер в Телец и Сатурн в Риби са в творчески аспект квинтил  /72гр./, който ще подскаже някакъв нетрадиционен подход в темите по двете планети. Тъй като те управляват съответно законодателни и съдебни органи /Юпитер – Народно събрание и съдебна система/ и законоизпълнителна власт /Сатурн – правителство/, можем да очакваме някакъв завой при взаимодействието по между им, така, че да се задържат на власт колкото е възможно по-дълго време.  Поне до 16.09. На лично ниво този един месец можем да използваме, за да се впишем по-успешно в разбунената социална среда и да намерим  подходящ отговор на въпросите си.
  3. От 13.08 до 23.08 Слънцето в Лъв е в съвпад /точен на 17.08/ с Лилит и е възможно някои хора да прекалят с амбициите си и до попаднат под нечие влияние с користни цели. Добре е през този период да обмисляме много внимателно „неприлични“ , т.е подмамващи предложения , особено от непознати хора. И от хора с власт, финанси и значително положение в социума. Те ще търсят някой, който да им свърши неприятната работа, да не кажа и „мръсната“. Тоест, търсят си изкупителна жертва. Разбира се, Слънцето в Лъв е достатъчно силно, за да „изгори“ всякакви подмолни и „задни“ мисли. Но, все пак тези десетина дни да имаме едно на ум.
  4. Около 17.08 ретро Венера в Лъв преустановява квадратурата с Уран в Телец /до 28.09/, но продължава този аспект с Юпитер в Телец до 26.09. Тези две планети, Юпитер и Венера са добротворци и напрегнатите аспекти между тях ни носят непремислени действия, изхвърляне в желанията, разточителство във финансите, изобщо „бохемска рапсодия“. Просто това лято на 2023 г. ще уловим мига, пък после ще му мислим. След 13.08 това негативно отношение е прихванато от Марс и Меркурий в Дева, така,че ще имаме възможност да превърнем разпиляването на чувства и пари в нещо добро. В международен план: дипломацията не върви, буксува и всеки тегли „чергата“ към себе си. Така до споразумения няма да се стигне .
  5.   На 23.08, сряда, в 12ч и 02мин Слънцето ингресира в знака Дева и до 01.09 ще е в опозиция на ретро Сатурн в Риби. Това ще доведе до трудна лична изява, поради стари грешки или  някакви обстоятелства в социалната среда, които пречат за това. Може да имаме и спънки от контролиращи и законоизпълняващи държавни структури със закостенели   правила.
  6. От 15.08 до 23.08 бавният Меркурий в Дева прави съвпад /не точен , до 5 гр. преди да го достигне/ с по-бързия от него Марс, също в този знак. Това означава, че може да променим някои планове и идеи „в крачка“. Промените обаче, ще са с позитивен характер /съвпада е в тригон в Уран в Телец/. Мисълта ни ще работи бързо, ще правим варианти и ще експериментираме успешно.
  7. На 23.08 в 23ч  Меркурий  тръгва „назад“ от 22-ия тр. на Дева и за два-три дни ще има объркване и невярна информация, ще зациклят документи и договори, пътуванията ще се отлагат или ще имат проблеми, покупките на нови стоки ще са неуспешни, но ще върви втората употреба. След това първоначално объркване животът ще си продължи, но ще имаме успех при ремонти, начало на стари, забравени в някой ъгъл добри проекти, анекси към договори, пътувания към познати дестинациии.
  8. На 27.08, неделя, в 16ч и 20мин Марс преминава във Везни, където е в заточение и проявява негативните си черти при предизвикателни аспекти. За наш късмет такива през по-голямата част от престоя му в знака няма да има. Проблеми по темите на Марс ще има в първата десетдневка на м. октомври т.г. Това е третата мъжка планета „под чехъл“, т.е Венера му е управител. Тя управлява още Юпитер и Уран /мъжки планети/ в Телец. Женско царство и на преден план излизат огнените чувства на Венера в Лъв до 10.10 т.г. До средата на м. септември Марс няма да прави главни аспекти с други планети  и ще кротува. Това ще внася спокойствие в общата картина на Небето, поне що се отнася до войнствената му природа.
  9. На 29.08, вторник, в 5ч и 39мин Уран в Телец става ретро и експериментите , най-вече във финансовата сфера, приключват. Ще търсим свободата си в миналото и ще искаме да вземем най-доброто от там по смисъла на планетата. Вероятно в международната обстановка ще спрат протестите за известно време, но ще натрупват енергия за по-късна изява /вероятно по време на зодия Скорпион/.
  10.  На 31.08, четвъртък, в 4ч и 36мин е точното Пълнолуние в 8-ия градус на Риби, в съвпад с ретро Сатурн.  Това е и единственият аспект на явлението. Така,че максималната ни емоционална енергия ще бъде удържана и личната ни изява затруднена и вкарана в правила и законови рамки нетърпящи възражения. Но пък ретро Сатурн в Риби може да „тълкува“ и по друг начин тези ограничаващи правила, така,че да ни даде път за измъкване от неясни ситуации. Това с особена сила важи за рождени планети около 7-ми градус на водните и земните знаци. Добрата страна на това проявление е, че ще ни се наложи да изоставим дела, които не ни носят дивиденти в момента. Пълна Луна в Риби ще ни насочи към творчество, изкуство, може и лека апатия да ни обхване или пък  депресия, но за кратко. Може също да се досетим интуитивно какво ни е пречело в миналото по определени теми в живота /зависят от това  в кой рожден дом е Пълнолунието/.

Разглежданият период можем да разделим на две части : по-динамична до 23.08 и по-спокойна от 23.08, когато Слънцето ще ингресира в Дева. И когато ретро планетите ще станат 6 /след 29.08/ от 8 възможни. Това означава, че времето сякаш ще „спре“ и ще ни върви само в неща, които сме зарязали някога, но сега ги „събуждаме“ отново. Стари бизнес идеи могат да добият нов живот и за дълго време да бъдат печеливши. Стари отношения също могат да бъдат възстановени. Ето и часовете на Луна без курс, когато не трябва да започваме нищо ново. Но можем да задействаме  досадни неща, от които очакваме негативни резултати, като  така ще намалим загубите до минимум:  19.08  от  11ч и 52мин  до  14ч и 56мин; 21.08  от  23ч и 32мин  до  2ч и 23мин  на 22.08;  24.08  от 8ч и 11мин  до  11ч и 09мин;  26.08  от  14ч и 57мин  до  16ч и 06мин;  28.08  от 14ч и 50 мин  до 17ч и 33мин; 30.08  от  6ч и 05мин  до  16ч и 58мин /най-продължителният период, почти целия работен ден/.

%d bloggers like this: