ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РИБИ  ДО  НОВОЛУНИЕ В  ДЕВА  2023г

Пълнолунието в Риби на 31.08.2023г. в 8-ия градус на знака ни зарежда с особена сила на емоциите – някаква  „кръстоска“ между спокойния, благовиден и емпатичен характер на знака и строгия, неумолим управител на кармата ретро Сатурн  /пълна Луна в съвпад с него/. Така,че максималния емоционален изказ ще е свързан с неща от миналото, които не сме направили тогава и сега ще трябва да се справим с тях. Всеки човек ще е зает с темите по съответния натален дом, в който се намира това пълнолуние. А пък началото на настоящите задачи са свързани с Новолунието в Лъв от 16.08. : лична изява, пречупена през фокуса на семейството и близкото обкръжение. Като цяло, денят на Пълнолунието е със смесена енергия и ще има за всички по нещо значимо, особено за рождените планети ок. 8-ми гр. на Риби, Телец, Рак, Дева, Скорпион и Козирог. Така приключваме м.август 2023г, с отговорно Пълнолуние, т.е това, което сме обещали трябва да изпълним и това, което сме решили –  също. На този ден приключва и опозицията Слънце/Сатурн и пътят за лична изява вече е открит. Съвпадът на пълната Луна със Сатурн ще донесе понижаване на температурите и валежи. На следващия ден, 01.09, петък, ден на Венера, ще се носим по вълните на  мечтите, особено по обяд. Не е ден за сериозни дела, а за „размотаване“ и приятни приятелски срещи, бъбрене в Нета, приятни филми, книги и пазаруване за удоволствие.

 В 16ч и 25мин пълната Луна навлиза в огнения Овен и застава точно срещу Марс, който от 27.08 вече е във Везни и така вечерта може да се окаже изненадващо стресираща и нервна. Сякаш всичко ще ни пречи и виновен за това ще е партньорът до нас, независимо дали ще е брачен или служебен. От това противопоставяне, обаче, могат да се решат проблеми и спорове, като най-позитивно засегнати от това ще са рождените планети в първите 8 градуса на огнените и въздушните знаци /Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей/. Тези в Рак и Козирог ще претърпят поражение или ще трябва да се защитават активно. През нощта Луната ще излезе от фаза „пълнолуние“ и ще започне видимо да намалява.  02.09, събота, ще е приятен емоционален ден – Луна в Овен тригон със спряла ретро Венера в Лъв, особено по обяд. Последен цял ден за връщане на стара любов в нечий живот, или пак някой да се сети, че има да връща пари, взети някога назаем. В полунощ Луната ще е най-близко до Земята – в съвпад със Селена в Овен. Добрите космически влияния ще бъдат на наше разположение , като от това ще се възползват най-добре рождените планети ок. 19-ти градус на Овен, Лъв и Стрелец. На 03.09, неделя, около обяд намаляващата Луна е в съвпад със своя Северен възел и можем да очакваме подаръци, дори и от социума, не само от близки. Тоест, нещо може да се случи около нас и извън нас, което да ни подпомогне. Само трябва да внимаваме при изказванията и действията си, да не „настъпим“ някой и да си навлечем неговия гняв. Затова, при Луна в Овен, тези два почивни дни, събота и неделя, наистина да са почивни. Ок. 18ч в неделя, Луната ингресира в Телец и следващите 2,5 дни ще се чувстваме добри, спокойни и настроени за големи дела. Юпитер в Телец „спира“ движението си напред. На 04.09, понеделник, в 4ч и 11мин Венера се обръща в права посока и край на старата любов, старите задължения и ретроспекцията по всички теми на планетата. Изплащането на дълговете приключи до следващата й ретро фаза в Овен през м.март 2026г. Но бохемската история продължава до 26.09.: Венера квадрат Юпитер: разточителство и не съвсем добре премислени инвестиции. Но денят е подходящ за бизнес дела и приятни срещи, особено за рождените планети ок. 15-ти градус на Телец, Дева и Козирог.

 На този ден, 04.09, в 17ч и 11мин Юпитер тръгва в обратна посока и за  4 месеца ще се  лишим от късмета, от разширение и развитие на бизнеса, от „рога на изобилието“. Разбира се, родените с ретро Юпитер ще са на гребена на вълната, те ще са късметлиите. Ден на приятните изненади ще е  05.09, вторник, Луната е все още в Телец. Наталните планети около 25-ти градус на Дева ще са най-облагодетелствани от позитивната енергия на деня. Вечерта, в 23ч и 7мин, намаляващата Луна ще се премести в бъбривия знак Близнаци и сутрешното кафе на 06.09,сряда, ден на Меркурий, ще е съпроводено с много разговори и пътуване за някъде. Благоприятният аспект между  Марс във Везни и Луна в Близнаци ще даде възможност на рождените планети в първите десет градуса на въздушните /Водолей, Везни ,Близнаци/ и огнените /Лъв, Овен и Стрелец/ знаци да изявят максимално възможностите си в позитивна посока. Приятен ден с положителна енергия. Четвъртъкът, 07.09, е също толкова добър, но ще бъдем леко напрегнати рано сутринта и вероятно няма да сме доволни от себе си, въпреки благоприятната обстановка. В петък, 08.09, в 8ч намаляващата Луна навлиза в своя дом Рак и така подпомага водната стихия, т.е ще сме по-емоционални, интуитивни, внимателни, обгрижващи, но и обидчиви, твърде избирателни, може и злопаметни. Господар е земно-водната енергия, която предоставя реализация, спокойствие и желание за усамотяване. Небето е изпълнено с всякакви аспекти и денят ще е разнообразен, на приливи и отливи, т.е ще имаме и поводи за радост и за недоволство и сърдене. На 09.09, събота, настроението се подобрява и рождените планети ок. 15-ти градус на Козирог, Скорпион, Риби, Телец, Рак и Дева ще имат категоричен успех. Неделя, 10.09, около обяд малката Луна в Рак застава точно срещу ретро Плутон в Козирог и заедно с Лунните възли в Овен/Везни образуват Голям квадрат в кардинални знаци. Неблагоприятна конфигурация, посочваща, че емоционалните изблици ще доведат до продължителни трансформиращи ситуации. Но… Ето и онова „НО“, което ни спасява: Луната прави позитивни аспекти с Уран и Нептун – трапец от позитивни главни аспекти, както и творчески с Марс, Юпитер и Сатурн /цяла творческа конфигурация трапец/. Това означава, че имаме избор в коя посока да поемем : на конфронтацията /Големия квадрат/, на разумното поведение в социума /позитивния трапец/ и на творческото вдъхновение и креативност /творческия трапец/.

Венера в Лъв прави с Лунните възли също творчески аспекти, като така накланя везните към вдъхновение.  Изборът е на всеки един от нас. Денят е прекалено разнообразен и кой в каква ситуация ще попадне зависи от рождената карта. Все пак е почивен ден, който не предразполага към комуникация с непознати, която да бъде предпоставка за конфликти. Добре е да бъдем в позната среда при семейството. Важно е в този ден кой какво ще каже или направи в социума /става въпрос за хора с висок социален статус – политици, спортисти, лица от екрана, и т.н/. В 19ч и 37мин на този ден Луната ингресира в Лъв и страстите се нажежават. В понеделник, 11.09, денят ще е приемлив и повече ще се отдадем на чувства и емоции: Луна в съвпад с Венера и квадрат с Юпитер в Телец. Е, може и да прекалим с театъра. Но пък ще си купим разни неща, които може да се окажат по-късно излишни. След 16ч на този ден, Луната навлиза във фаза „новолуние“ /30 гр. преди да съвпадне със Слънцето/. Емоционалната еуфория в Лъв ще притихне. На 12.09, вторник, ще е в съвпад с Лилит и е възможно някои хора да бъдат подтикнати към завист, към кроене на планове с користни цели, увлечени в нещо или някого, или пък да са просто прекалено уморени. Денят ще е предизвикателен, но имаме възможност да се „скрием“ от неприятности чрез посочените творчески аспекти от 10.09, които продължават своето действие. На 13.09, сряда, в 8ч и 19мин Луната преминава в Дева, при ретро Меркурий и Слънцето. Вероятно рождените планети в първите 5 градуса на Близнаци и Стрелец ще преодоляват пречки или ще трябва да потиснат емоциите си през този ден. Принципно опозицията Луна/ретро Сатурн ще ни принуди да се справим с изостанали обещания към близките, ще се чувстваме депресирани в някаква степен и ще правим това, което трябва,а не което искаме. Но Дева и Риби са променливи знаци и всичко бързо идва и бързо си отива. На 14.09, четвъртък Луната в Дева е балсамична / 12гр. до съвпада й със Слънцето/ и можем да чистим умовете си от: „заседнали“ /натрапчиви/ мисли и идеи, които няма как да реализираме сега; хора, от които нямаме нужда и които само ни товарят с проблемите си; да изчистим в пряк смисъл дома си и да сложим ред и дисциплина в него, пък и където е необходимо по наша преценка, напр. на работното си място. Венера се е „отлепила“ от 13-ия гр. на Лъв и смело и все още безразсъдно /продължава квадратът й  с ретро Юпитер в Телец/ тръгва напред, за да измине за трети път от 13-ия до 29-ия гр. на знака. Така или ще потвърди случилото се при предишните две преминавания през тези градуси или ще го отхвърли. По вероятно е да се случи второто.

 Точното Новолуние е на 15.09, петък, ден на Венера, в 4ч и 40мин във 22-ия градус на Дева. Само с позитивни аспекти към бавни ретро планети: тригони към Уран в Телец и Плутон в Козирог и опозиция към Нептун в Риби. Образуваната конфигурация се нарича „хвърчило“ и се счита за позитивна. Това, че добрите аспекти са само с бавни ретро планети, означава,че ще имаме пречки от социалната среда, които може да бъдат преодолени успешно само, ако  сме търпеливи. Вероятно желанията, написани по това Новолуние няма да се реализират скоро, а към края на тази година и началото на следващата. Ще имаме забавяне, но не и отпадане на планове. Важен е рожденият дом, в който се намира това позитивно Новолуние. По неговите теми ще трябва да поставим някакво начало. И също какви аспекти прави това явление с наталните ни планети. Но каквито и да са, самото Новолуние е с позитивна енергия, така,че бихме могли да очакваме добри резултати. Но не сега, тук и веднага, а от 01.10.2023г. натам. Ето основните взаимодействия за периода:

 1. До 10.09 ретро Меркурий в Дева е в тригон с Юпитер в Телец, което означава,че успех ще имаме в идеи, планове, пътувания и т.н, които сме отложили преди време. На не трябва да очакваме голям напредък, поради ретроградността на планетите. Това обстоятелство е добре за творци, които искат да възобновят работата си по изоставени проекти.
 2. На 04.09, понеделник, в 4ч и 11мин Венера тръгва в правилна посока, т.е става директна и прекратяваме колебанията по нейните теми. Уроците са взети и разбрани.
 3. Също на 04.09, в 17ч и 11мин Юпитер става ретро в 16-ия гр. на Телец и късметът ще ни избяга до Нова година. Интересното в случая е, че ще измине същите градуси в знака, както Меркурий при своята предишна ретро фаза от 21.04 до 15.05 т.г. Това означава ,че рождените планети в тези градуси на Телец /от 15-ия до 6-ия/ са благословени от Вселената и ще имат по-голям късмет и енергия за развитие от всички останали, особено, ако това са натални Меркурий или Юпитер.
 4. И още, също от 04.09 до 14.09, Слънцето в Дева ще е в тригон с ретро Юпитер в Телец. Ще вървим напред с малки, премислени и премерени стъпки и с разумни очаквания за положителен резултат. Ретроградността на планетите не позволява развитие на грандиозни планове. Добре ще бъде да внесем корекции там, където считаме, че трябва.

Подчертавам, че датата 04.09 е момент, от който започваме да търсим и проблемите и решенията в себе си. Самият ден е с особена енергетика, изпълнен е с малки дразнещи аспекти, които действат като камъче в обувката /45 и 135 гр./. Тоест, все нещо дребно няма да ни достига, за да се почувстваме изцяло пълноценни и спокойни. Все пак тригонът между планетите в Дева и Телец ще ни даде възможност да направим нещо реално в материалната сфера от живота.

 • От 11.09 до 09.10 Венера в Лъв и Марс във Везни правят прекрасен работен аспект секстил /60гр./. Това е един месец, през който ще можем да възстановим загуби на чувства и финанси по времето на съвпада им в Лъв в квадрат с Уран в Телец. Прекрасен период за съвместна работа с партньор, от който ще имаме полза. Ние също ще се окажем в тази роля – някой да има полза от нас. Секстилът по принцип е аспект с меркуриев характер и дава възможност за добро взаимодействие, разбирателство и избор на варианти. Дори самият Меркурий в Дева ще се включи като посредник между тях в края на м. септември, а това е допълнително условие за добри резултати.
 • Също от 11.09 до 21.09 Слънцето в Дева ще е в тригон с ретро Уран, а това ще ни даде възможност да измислим нещо различно, креативно, но този път няма да го споделяме с други хора. Ще си остане за нас и ще ни служи за лични цели и лична изява. Това е и период на особена връзка между глави на държави и собствен народ, както и между президентство и електората. Ще чуем и видим нещо важно, което ще определи бъдещето в социалната среда.
 • На 15.09,петък, в 4ч и 40мин е точното Новолуние във 22-ия градус на Дева. От този градус Меркурий тръгна „назад“ на 23.08. т.г. Явно Вселената ни подсказва, че моментът е важен за старт на нещо ново, забележително и значително /тригон с ретро Уран в Телец/.  Добра енергия, но е подходяща за възстановяване и старт на изоставени проекти. Ще трябва да сме търпеливи за резултатите, които ще дойдат доста по-късно, поради многото ретро планети на Небето. На този ден в 20ч и 45мен Луната преминава във Везни, а пък в 23ч и 22мин Меркурий става директен от 8-ия градус на Дева.

Ето дните и часовете на Луна без курс:  01.09  от  13ч и 37мин  до  16ч и 26мин;   03.09  от  14ч и 58мин  до  18ч и 01ми;  05.09  от  19ч и 47мин  до  23ч и 08мин;  08.09  от  1ч и 23мин  до  8ч и 01мин; 10.09  от  15ч и 48мин  до  19ч и 37мин;  12.09  от  18ч и07мин  до  8ч и 18мин на 13.09 /най-продължителният период/.

45 thoughts on “ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РИБИ  ДО  НОВОЛУНИЕ В  ДЕВА  2023г

 1. Pingback: flagyl hind
 2. Pingback: ashwagandha herbal
 3. Pingback: actos bruising
 4. Pingback: acarbose capsules
 5. Pingback: voltaren gel 1%
 6. Pingback: orlistat synthroid
 7. Pingback: cheapest levitra
 8. Pingback: sildenafil walmart
 9. Pingback: stromectol ebay
 10. Pingback: ivermectin 4
 11. Pingback: buy ivermectin

Comments are closed.

%d bloggers like this: