ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ДЕВА  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ В  ОВЕН  2023 г.

Това е периодът от 15.09 до 29.09.2023г, през който ще започнем нещо ново по смисъла на Девата и съответния натален дом и ще достигнем до максимума на изпълнението по време на Пълнолунието. Тези две седмици ще сме ангажирани с лични дела, обществените няма да вървят успешно – всички лични планети ще са директни /Меркурий, Венера,Марс/, а пък тежките, определящи социалната среда ще са все още ретроградни /Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун,Плутон/. Докато бяха ретроградни Меркурий и Венера вероятно сме си набелязали идеи за промени там, където сме решили, че трябва. Новолунието на 15.09.2023г., в 4ч и 40мин е със само положителни аспекти, но с бавни ретроградни планети. Това означава, че  нещата ще вървят бавно, с преодолими пречки от социалната среда и околните, като така желанията ни ще се изпълнят по-късно. Късно вечерта на 15.09, Меркурий става директен и препятствията в комуникации, договори, документи, пътувания и т.н. ще бъдат заличени. Отново ще имаме разбирателство, крещящите недоразумения ще престанат и така ще възобновим нормалното си ежедневие на работа, у дома, на пътя и в превозните средства и др. В 20ч и 45мин на този ден малката Луна преминава във Везни при Марс и в следващите 2,5 дни усилията ни ще са насочени към търсене на консенсус, прилагане на дипломатични похвати в отношенията и ще контактуваме с нови потенциални партньори.

 Да припомня, че от 12.09 до 12.10  Марс и Венера ще са в аспект секстил /60гр./, който предполага добро разбирателство, продуктивна работа и възможност за избор на варианти. Това е един цял месец, през който можем до възстановим евентуалните загуби от неразумното поведение по време на Венера в Лъв , докато е с квадратури към Юпитер и Уран в Телец. Това е особено важно за личните отношения /някои хора ще изберат с кого да бъдат/ и за бизнеса /съвземане и подновяване на ресурсите/. Затова дните 16 и 17.09 /събота и неделя/ ще се ползотворни и спокойни, въпреки срещата на Луната с Марс, предполагаща изнервена обстановка. В понеделник, 18.09, Луната вече е в Скорпион , видимо започва да расте, а с това и емоционалните градуси се повишават. Следват 2,5 дни с повишена раздразнителност, негативно отношение към всички и всичко, от което ще страдат рождените планети във Водолей най-вече около 15-ия градус. Може да очакваме атаки от недоброжелатели и не е добре за инвестиции, особено на 19.09, вторник, ден на Марс. Твърде противоречив ден. Не е така на следващия ден, 20.09,сряда, ден на Меркурий, всички негативи са хванати в конфигурации и денят ще е по-скоро продуктивен, макар и не съвсем спокоен. Тоест усилията ни ще са възнаградени и работата ще е свършена. Най-облагодетелствани ще са рождените планети около 25-ия градус на Рак. В 17ч и 6мин растящата Луна навлиза в Стрелец и застава в точна квадратура с ретро Сатурн: трудна, депресираща вечер, която помрачава оптимистичния характер на Луната. Вероятно някои хора ще предпочетат самотата,обхванати от спомени или от негативни мисли за неизпълнени задачи и обещания, най-вече към близки хора. На 21.09, четвъртък, ще ни върви след 14ч, най-вече на рождените планети ок. 17-ти градус на Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей и Овен. Разнообразен ден. Слънцето навлиза в последните два градуса на Дева и ще почувстваме умора да се ровим в дребните неща, да зацикляме във високи изисквания към себе си, да бъдем пунктуални и досадни, да бъдем прекалено прецизни и взискателни. Трябва да сме изпълнили съвестно всички поставени задачи в работата, да сме строили домочадието, да сме внесли ред у дома и където трябва за последните ок. 30 дни.

 Вечерта на този ден е за купони, релакс с любими хора, хубаво изкарване с приятели, но не е за сериозна делова работа. Петъкът, 22.09, е също противоречив ден, фаза на Луната „първа четвърт“ /квадрат със Слънцето/ и квадрат с ретро Нептун в Риби. Няма да сме в кондиция, възможно е да попаднем под влиянието на нечии лъжи или прикрити истински намерения. Не е подходящ ден за каквито и да е нови отношения, лични или бизнес. Но пък можем да се съсредоточим върху неща, които са ни били приятни да правим, но сме ги изоставили. Напр. някакви идеи и проекти, или хоби. Особено добре в това отношение ще са рождените планети ок. 13-ти градус на Козирог. Интересното е, че каквото и да се случи през този ден ще имаме полза за в бъдеще, стига да не  „натягаме“ ситуацията. Тоест, да не сме прекалено настойчиви, да се изпълни точно това, което искаме. Около полунощ растящата Луна ингресира в Козирог, а на следващия ден, 23.09,събота, в 9ч и 50мин Слънцето преминава във Везни, при Марс , и бележи есенното равноденствие. Започва тримесечното царство на есента. При Венера в Лъв и Слънце във Везни се случва т.нар. взаимна рецепция, т.е всеки е управител на другия /Слънцето управлява Лъв и всички планети в него, а пък Венера е управител на Везни и на всички планети в този знак/. Затова, докато е в сила тази комбинация, ще се чувстваме добре, ще сме влюбени, ще търсим и намираме подходящи партньорства /до 10.10, когато Венера ще напусне знака Лъв/. Още повече, че и отношението Марс/Венера е добро. Жените ще са инициатори на каквото и да било. Неделята, 24.09, е особен ден на кармични ситуации: Луна в Козирог в тау-квадратура с възлите си и съвпад с ретро Плутон, а рано сутринта и в квадрат с Марс във Везни. Предизвикателна енергия, която ще се отрази по-силно върху рождените планети от последната декада на Рак. Денят предлага раздразнителност и кавги, но ако успеем да ги избегнем, няма да си навлечем продължителни неприятности. Все пак е почивен ден. В понеделник, 25.09, в 2ч и 30мин растящата Луна навлиза в свободолюбивия Водолей и при Слънце във Везни, ще имаме приятен ден с преобладаващо желание за разговори, за пътуване, за любими занимания, за интелектуално обединяване на хора с еднакви цели и различни възможности. Най-щастливи ще са рождените планети от първите десет градуса на Близнаци.

 Вторник, 26.09, ще е ден пълен с изненади и какви ще са те зависи от наталната карта. Това е ден разнолик и за всеки ще има по нещо. Напр. :  рождените планети ок. 22-ри градус на Скорпион ще са подложени на изпитания, а тези във Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец ще изпитат благоприятно въздействие. По обяд на този ден енергията ще  най-завладяваща. На 27.09, сряда, около 3ч и 19мин, Луната навлиза в миролюбивия знак Риби и емоциите преминават към емпатия, загриженост за близките, но може и разсеяност, прекалена доверчивост и безгрижие. Около обяд на този ден Луната навлиза във фаза „пълнолуние“. Денят е изпълнен с грижи за нуждаещи се, справяне с обещания и несвършени навреме задачи. Ще преодоляваме пречки от държавни институции и ще се съобразяваме с хора, които определят правилата в живота ни. Денят,28.09, четвъртък, е със силно променлива енергия: на Небето има най-различни по характер конфигурации и най-важното е, че позитиви и негативи работят заедно. В такъв ден песимистите очакват провали, а оптимистите – успехи. Аз мисля, че денят е добър за каквото и да било. Вечерта може да бъде приятна, вълшебна, интуитивна и свръх любовна – пълна Луна в съвпад с Нептун в Риби. На 29.09, петък, в 3ч и 18мин кръглата Луна преминава в нетърпеливия огнен знак Овен и страстите се нажежават. В 12ч и 57мин е точното Пълнолуние в 6-ия градус на знака, без позитивни аспекти. Това означава, че чисто емоционалното ни състояние ще е свръх заредено с настървение за действие.

 Всеки ще иска да „води стадото“, така,че ще имаме доста сблъсъци в социално-политическата среда. Ще следват два дни на противоборства, изтъкване на „Аз“-а и дано агресията да е само вербална. Силни дни за изясняване на лични отношения, кой с кого и къде е бил. Изобщо, с една дума положението е „напечено“. Оста на Пълнолунието ще прави малки дразнещи аспекти и с Венера и с ретро Уран, които пък са в точна квадратура помежду си. Но Венера е силна, управлява 4 мъжки планети / Слънце и Марс във Везни и Уран и Юпитер в Телец/ и с енергията на Лъв е в състояние да пребори всички несъгласни с нея. Тоест каквото кажат и искат жените в личните отношения. Единственото предизвикателство е продължителността на връзките, създадени през последните 4 месеца при Венера в Лъв. Негативното Пълнолуние ще покаже, че изпълнението на желанията ще срещне отпор и ще е нужно повече време за успокояване на ситуацията. Положително активирани ще са само рождените планети около 6-ти градус на Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей и донякъде Овен. Тези в Рак и Козирог ще са принудени да се отбраняват и да действат рисково. Ето и основните астро събития през разглеждания период:

  1. На 15.09, в деня на самото Новолуние, в 23ч и 22мин Меркурий става директен в 8-ия градус на Дева и ежедневието ни се връща в познатия  ритъм. Комуникациите се възстановяват, допуснатите грешки ще се оправят през следващите няколко дни, изгубени неща ще се намерят.
  2. До 23.09 Слънцето в Дева прави изключително положителни аспекти с тежките планети, Уран в Телец, Нептун в Риби е Плутон в Козирог. Това означава, че е възможно някакво разбирателство между държавните институции, от което се нуждаем. Вероятно президенти на държави, корпорации, големи финансови институции и други подобни, както и „главите“ в семейството ще бъдат склонни към приемливи за момента споразумения с цел преодоляване на съществуващи проблеми в обществото или в най-малката му единица – семейството. Тези няколко дни са важни за хората, на които им е гласувано да бъдат начело на каквото и да било. До 13.10 Слънцето няма да прави мажорни /главни/ аспекти с другите планети на Небето, което означава, че личната ни активност в социума ще е нулева. А пък главите на организациите ще си мълчат каквото и да става.
  3. На 23.09, събота, в 9ч и 50мин Слънцето ще ингресира във Везни, като така дава началото на есен 2023г. Денят е равен на нощта /есенно равноденствие/ и ще продължава да намалява. Слънцето в този знак е в падение, което означава,че егото ни е потиснато и вследствие на това ще търсим партньорства. Марс пък също във Везни е в заточение, което е също вид „депресия“. Така ,че и аз-ът /Марс/ е „под чехъл“. Царството е женско.
  4. Меркурий в Дева ще прави последователно добър аспект  с Юпитер и  Уран в Телец, Плутон в Козирог /тригон , с късметлийски характер/, както и опозиция с Нептун в Риби  до 06.10. Така ще имаме възможност да избистрим мислите си, да оценим правилно  плановете си, както и да поработим успешно с ръцете си ,да видим овеществени идеите си и разбира се – да помечтаем. Това,че положителните аспекти са с тежки ретроградни планети означава, че по-големите позитивни резултати ще дойдат по-късно, когато социалната среда се успокои поне малко.
  5. През разглеждания период Венера продължава квадратурите с подчинените си планети в Телец Юпитер и Уран. А с това и лятната бохемска история също продължава, само, че вече с индикации на разумност.
  6. От 27.09 до 30.11.2023г Лунните възли се спират в 25-ия градус на знаците Овен /Северен лунен възел/ и Везни /Южен лунен възел/. Това означава,че рождените планети в този градус на всички знаци ще натрупат задължения, с които трябва да се справят. Най-облагодетелствани ще са тези в Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.
  7. На 29.09, петък, в 12ч и 57мин е точното Пълнолуние в Овен. Няма позитивни аспекти, а е с малки негативни с Венера и Уран, така,че все нещо дребно няма да ни достига за да бъдем доволни. Единствено пълната Луна ще е най-близо до Земята /Селена, най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, също е в Овен/. Очаквам огромна Луна на Небето.

Считам, че разглежданият период ще е спокоен, в сравнение със следващите няколко, които предстоят. Ето и Луна без курс : 15.09  от 16ч и 50мин  до  20ч и 46мин; 18.09  от  4ч и 7мин  до  7ч и 59мин; 20.09  от 13ч и 22мен  до  17ч и 7мин;  22.09  от 22ч и 33мин  до  23ч и 21мин;  24.09  от  23ч и 6мин  до  2ч и 31мин  на  25.09;  26.09  от 15ч и 40мин до  3ч и 19мин на 27.09;  28.09  от  23ч и 58мин  до  3ч и 18мин на 29.09. Това са дни и часове, през които не трябва да започваме нищо ново, за да не бъдем разочаровани от резултата.

%d bloggers like this: