ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ  С ЛУННО  ЗАТЪМНЕНИЕ  В ТЕЛЕЦ  ДО НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН  2023 г.

Пълнолунието с Лунно затъмнение на 28.10 в 5-ия гр. на Телец ще ни донесе максимум емоции, свързани със съответния рожден дом от хороскопа ни, в който се намира. Разликата от обикновеното пълнолуние  /без затъмнение/ е в това, че не сме много наясно с обзелите ни вълнения, откъде идват и накъде отиват. Може да си мислим за едно, а да се окаже по-късно  нещо друго. Но, каквото и да е, при пълна Луна в съвпад с ретро Юпитер в Телец, където тя е в най-положителната си изява,  ни очакват добри ситуации. Особено в материалната сфера, темата за любовта и нещата, които обичаме да правим. Трябва, обаче, да не изискваме твърде много от себе си и най-вече от околните и да не настояваме на своето. Макар,че при Слънце, Марс и Меркурий в Скорпион ще ни се иска да натиснем „газ“-та до край. Позитивните аспекти на явлението с почти спрелия ретро Сатурн в Риби ще ни помогне да укротим ситуацията, ако се опираме на изпитани вече писани и неписани правила за поведение в екстремални условия. Напр. : да сме си у дома, в позната обстановка, сред най-близките ни хора; да правим нещо любимо и други неща, които ни носят удоволствие. Разбира се, по време на явлението е най-вероятно да спим.

 Който не може да заспи поради пълнолунието, в 4ч и 00мин да върне с 1 час времето назад – 3ч и 00мин. Така и този път ще влезем в крак с Вселената – започва зимното часово време. Нормалното, а не измисленото и натрапено на хората „лятно“. Най-стресирани ще са рождените планети ок. 5-ти градус по линията Лъв/Водолей, а най-облагодетелствани ще са в този градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Затъмнението ще може да се наблюдава от България между 21ч на 28.10, събота и 1ч и 30мин на 29.10, неделя.  Все пак това са почивни дни. Така приключваме коридора на затъмненията, но влиянието ще продължи още 4/5 дни. В неделя, 29.10, ок. обяд ще е най-голямото напрежение и някои хора ще са предизвикани към агресия, неподчинение, стълкновение с законоопазващите структури /полиция, жандармерия, охранители /. Размирен ден. И лошото е, че е изборен – ще избираме местна власт /по Сатурн/. Няма планети на Небето, които да разсеят категоричната опозиция на пълна Луна, в съвпад с ретро Юпитер /през деня/  и ретро Уран /вечерта/ в Телец и съвпада Марс, Меркурий, Слънце в Скорпион. Венера в Дева може да укроти положението, но късно вечерта, когато изборите вече ще са приключили. Това е ден на свръх напрежение, дори по-силно от изминалото точно пълнолуние . Но пък резултатите ще са изненадващи, ако всичко е честно и почтено при броенето на гласовете. Затова тази неделя е твърде неспокойна, меко казано, и е добре да не влизаме в конфликтни ситуации сред повече хора. Домът в този ден наистина ще е крепост. В понеделник енергията ще е същата до 17ч и 08мин, когато пълната Луна ще премине в Близнаци. Вечерта може да се окаже потискаща /Луна в квадрат със Сатурн в Риби/ или ще ни  занимават неотложни семейни проблеми.  Ще бъдем 2,5 дни в усилени комуникации, подписване на договори, пътуване, бизнес-срещи,срещи с приятели. През нощта на 30.10 Луната ще излезе от фаза пълнолуние и ще почне видимо да намалява. Това преминаване на Луната през Близнаци ще ни донесе повече напрежение, поради квадратурите й със Сатурн и Нептун в Риби и Венера в Дева. Вторникът, 31.10, ще е ден на малките препъни камъчета: все нещо дребно ще ни пречи, за да бъдем доволни и със съзнанието, че сме си свършили набелязаните задачи. Но най-емоционалният ден ще е 01.11, сряда,особено около обяд. На Небето има кълбо от аспекти и конфигурации: позитивните ситуации ще се разбиват в негативни. Или пък нещо ще започне зле, но ще приключи добре. Изобщо непредсказуем ден.

 В 23ч и 31мин намаляващата Луна преминава в своя знак Рак и напрежението ще утихне поне за 2,5 дни. На 02.11 и 03.11, четвъртък и петък, при Луна в Рак ще имаме благоприятна енергия да свършим набелязаните задачи, да подредим нещата у дома, да се погрижим за който и за каквото трябва. Ще бъдем настроени  за отстъпки в името на спокойствието и добрите обноски. Сякаш ще сме на друга планета, в сравнение с предходните 5 дни. Тези два дни ще са подходящи да набележим и нови проекти и идеи за изпълнение – ще имат положителен резултат най-вече тези, свързани с дом, семеен бизнес, фамилия, прехрана и защита на близките. Най-успешен ще е 03.11, особено ок.18ч, когато на Небето ще се образува шестолъчна звезда на мъдростта от Плутон в Козирог, Нептун в Риби, Уран в Телец, Луна в Рак, Венера в Дева и Меркурий в Скорпион. Това ни възможност да вземем подходящи решения по проблемите и въпросите, които ни вълнуват. Такава подредба на планетите е много рядко случваща се и по този начин Вселената ни дава изключително безценен ден в живота. Да го оползотворим с добри дела и идеи. Сега земно-водната енергия е водеща, а тя задържа и оползотворява. Скоро промяна няма да имаме и всеки ще прави това, което вече е започнал. На 04.11, събота, сутрешното кафе може да е съпроводено със сериозни разговори, които може да ни донесат и известна доза напрежение. В 9ч и 03мин Сатурн в Риби става директен и така неговите теми ще започнат бавно да влизат в необходимия ритъм /стагнация, управление, развитие по вертикала, изчистване на неуредици и изясняване на объркани ситуации, нещата ще започнат да влизат в точния ред и дисциплина/.  В 9ч и 21мин намаляващата Луна ингресира в Лъв и емоциите стават страстни, всеки държи на своето. Следват 2,5 дни на истинско вътрешно напрежение във всеки един човек и между хората: планетите в Лъв, Телец и Скорпион ще се сблъскат директно, като ще образуват изключително напрегната конфигурация. Така ще е и на 05.11, неделя. Около обяд е точната фаза на Луната „последна четвърт“ /Луна в квадрат със Слънцето/ и няма да сме в кондиция, всичко и всеки ще ни е противник и ще считаме, че трябва да нападаме. Може би това ,че са почивни дни и вероятно ще сме си в къщи, ще намали възможността за директен сблъсък в социума. Разбира се, който реши да си стои у дома. Не е изключено напрегнатата ситуация да се изрази в пререкания и в къщи между членовете на семейството или фамилията.

Интересен ден, отново с кълбо от аспекти, е 06.11, понеделник. Около обяд, Небето ще ни предложи възможност за компромиси и приспособяване към не съвсем удобни за нас обстоятелства. Ден на примирение и махване с ръка „Да става каквото ще става!“. Венера е в последните два градуса на Дева и е уморена от скука, пестене на пари и чувства, непрекъснато да преценява под лупа всичко и всички. Вечерта в 21ч и 40мин намаляващата Луна преминава в Дева и следващите 2,5 дни ще бъдем педантични , досадни в пунктуалността, ще преследваме дребните неща, ще сме заети да подреждаме нещата в ежедневието, ще обърнем по-сериозно внимание на здравето си, ще организираме добре работното си място. Вторник и сряда, 07 и 08.11, се очертават да бъдат спокойни дни и ще можем да правим и каквото искаме и каквото трябва. Освен това дните 5, 6 и 7.11 са най-благоприятни за намиране на необходимите парични средства за проектите ни: добри договори за финансиране.  На 08.11, ок. 12ч Венера ингресира в своя знак Везни и до 04.12.2023г. ще наблегнем на партньорствата, разумните компромиси, дипломацията, ще намерим баланса в отношенията и ще можем да се порадваме на добрите обноски с околните. Това е въздухът, който ни трябва , за да преценим и качествено да подберем необходимите ни връзки и съюзи. Меркурий е в последните два градуса на Скорпион, уморени сме от натрапчиви мисли и идеи, трудната и нападателна вербална комуникация вече не върши работа, тайните преговори са към края си, както и скритите и йезуитски клаузи в договорите – също.  На 09.11, четвъртък, в 10ч и 08мин малката Луна преминава във Везни и следващите ок. 2,5 дни ще сме в съгласие с чувства и емоции, т.е. ще изразяваме това, което чувстваме и ще сме безкрайно щастливи в личните си отношения.  Най-добре ще са рождените планети в първите 5 градуса на Везни, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци и Лъв.

 В понеделник, 10.11, ок. 8ч и 25мин Меркурий преминава в неподходящия му Стрелец, където е в заточение. Начинът на комуникация сякаш се обръща с главата надолу, думите са неточни поради прибързаност и ще е необходимо допълнително изясняване. Вероятно няма да обръщаме внимание на казаното и написаното, ще приемаме всичко за чиста монета, т.е на доверие. Ще станем нетърпеливи по отношение на осъществяване на връзки и нови запознанства, ще попадаме в общности, които ще считаме за близки ни по интелект, ще искаме да пътуваме в далечни страни, без достатъчно добре да сме обмислили нещата. Изобщо ще разчитаме на голяма доза късмет. Но пък тук Венера във Везни ще помогне, т.е темите по Меркурий няма да буксуват, ако се работи колективно, отборно, с добри партньори. На 11.11, събота, рано сутринта Луната във Везни навлиза във фаза „новолуние“, а през деня ще е в съвпад със своя Южен възел и в квадрат с Плутон в Козирог. Възможно е да изскочат нерешени трудни проблеми във фамилията и семейството. Само смирението и взаимната подкрепа с най-близките хора ще помогнат ситуацията да бъде преодоляна. Вечерта в 20ч и 40мин Луната ще премине в неподходящия й знак Скорпион, при Марс и Слънцето. Съвсем ще притихнем, някои хора  може да навлязат в емоционална криза, да се затворят или да се отдадат на  работа и задължения. Неделя, 12.11 е по-скоро напрегнат ден : съвпадът Марс/Слънце в Скорпион е в точна опозиция с ретро Уран в Телец и само ретро Нептун в Риби успява да успокои донякъде ситуацията. Това означава, че ще бъдем безкрайно раздразнени от неясната ситуация в социалната среда, която ни възпрепятства да работим по личните си планове. Ще има изненади и само някаква надежда /по Нептун в Риби, също неясна/  може да поразсее натрупалото се десетдневно напрежение. В личен план: ако успеем да бъдем по-емпатични, по-чувствителни към околните и да им прощаваме , ще преминем през този ден по-леко. На 13.11, понеделник, в 11ч и 27мин е точното Новолуние в 21-ия гр. на Скорпион, в съвпад с Марс, опозиция на ретро Уран в Телец, полуквадрат с Венера във Везни, кармичен аспект със Сатурн в Риби /100гр./ и всеопрощаващ тригон с ретро Нептун в Риби.

Това е динамично Новолуние и можем да използваме неговата енергия, ако искаме да се съсредоточим трайно върху дълго отлагани идеи или задължения, които все сме пропускали да изпълним поради някакви причини. Също, ако желаем да активираме вътрешния си волеви център точно по скорпионски, да не отстъпваме от набелязаните задачи, порази внезапно появили се пречки. Това явление носи със себе си изключителни физически и психически сили и възможности. Успешно можем да ги проявим по смисъла на наталния дом, в който се намира Новолунието. Тъй като Скорпион е свързан принципно с 8-ми дом, то вероятно за следващите около 30 дни ще изникнат обстоятелства, свързани с финансови отношения с партньори, с имотни делби и наследства, с раздели с близки /по един или друг начин, може и летален край/, със силната, обсебваща любов, с преобразуване на емоционалното състояние, в зависимост от аспектите на явлението с наталните планети и разни други „скорпионски“ неща. Голяма надежда за начало на нещо добро ни дава тригонът /аспект от 120 гр., с юпитеров, късметлийски характер/ на Новолунието с ретро Нептун в Риби. Това означава, че можем успешно да включим личната си добронамереност , вяра, надежда и любов по пътя към реализация на желанията. Нептун обаче има и „тъмна“ страна: лъжа, подмамващи предложения и реклама, неизпълнени обещания,„замазване“ на истината, отклонение от пътя и вкарване в летаргия и облаци от дим, алкохол и опиати , лекарства и т.н. Въпреки, че Новолунието ни подтиква към смелост, дори безразсъдност, категоричност, дори агресия и свръх активност, трябва добре да преценим възможностите си. Най-натоварени с предизвикателства ще са рождените планети ок. 21-ви гр. на Лъв и Водолей. Тези в Козирог, Риби, Рак, Дева и Скорпион ще получат подобаваща доза позитивно влияние. Тези в Телец ще са в особена ситуация на избор. Ето основните влияния през разглеждания период:

  1. На 28.10 в 23ч и 24мин е точното Пълнолуние с Лунно затъмнение, с което излизаме от втория и последен коридор на затъмненията за 2023г. Ще приключим с неясните ситуации през последните две седмици. Сякаш ще ни просветне и до Новолунието в Скорпион на 13.11. 2023г. ще можем спокойно да анализираме какво всъщност се е случило.
  2. На 29.10, неделя, са изборите у нас за местна власт /по Сатурн/. Пълната Луна е в Телец, между ретро планетите Юпитер и Уран в същия знак. Ретро Сатурн в Риби е почти „спрял“и на 04.11 ще тръгне в правилна посока. Всичко това означава, че ще има висока активност, изненадващи резултати и промяна в начина на управление на новата местна власт. По принцип, когато имаме повече тежки ретроградни планети, избори за каквато и да е власт не водят до коренни изменения. Но в случая ще има изненади, ако броенето е честно, а не с „творчески“ похвати.
  3. На 03.11, петък, на Небето ще имаме шестолъчна звезда на мъдростта /писах за нея по-горе/, която ще ни подпомогне  да преминем през трудностите и изпитанията в социално-политическата и международна обстановка. Този ден символично ни дава край на властването на земно-водната енергия на тежките планети Уран, Нептун и Плутон, които влияят върху целостта на Живота на Земята. Започва усилен период на промени и ще завърши чисто символично на 11.08.2026г., когато тези три планети плюс още други три ще образуват отново такава звезда.
  4. На 04.11, събота, ден на Сатурн, самият той ще тръгне в правилна посока в 9ч и 03мин. Така неговите теми за ред , дисциплина, правилно прилагане на законите, добро управление, орязване на излишъците във всичко, вкарване на нещата в строг режим, ликвидиране на неясноти и кристализация на планове и проекти и др. ще се завръщат бавно, но сигурно в ежедневието ни. Това, че е в Риби, вероятно силата на въздействие ще е по-незабележимо и не полкова ограничаващо. Може и да се наложи да лавираме, за да изпълним това, което сме решили.
  5. На 08.11, сряда, ок. 12ч  Венера ингресира в своя знак Везни и ще имаме възможност да проявим дипломатическите си похвати, да намерим подходящи партньори, да потърсим нови връзки, да използваме силата на разумния компромис за постигане на целите в любовта, финансите, комуникациите. Вероятно ще настъпи и баланс между държавните институции.
  6. На 10.11, петък, ок. 8ч и 25мин бъбривецът Меркурий ще скочи смело в неподходящият му знак Стрелец, където е в т.нар. „заточение“. Тук ентусиазмът ще надделее над практичните и смислени решения. Мисълта ни ще скача от една идея на друга, ще гледаме на проблемите по-философски и ще изпускаме подробностите. Това ще създаде проблеми при комуникация и ще се налагат уточнения и обяснения. Но, всичко ще се разминава без особени сътресения от 08.11 до 23.11, когато Венера във Везни и Меркурий в Стрелец ще правят помежду си  добър аспект секстил /60 гр., работен, с меркуриев характер, даващ възможности за избор на варианти/.
  7. На 13.11, понеделник, в 11ч и 2мин е точното Новолуние в 21-ви градус на Скорпион. В международен план се дава старт на мощните и войнолюбивите  сили в света, както и пореден натиск на свръх богатите мултинационални компании, ще се активират и сенчестите бизнеси и бизнесмени, ще има и посегателства върху дълго „царували“ личности. Всичко това ще бъде в опозиция на обикновените хора, на свободата , на креативността, на Интернет дори /може да има пробиви в сигурността, срив на мрежите, хакерски прояви/ и т.н. Има и немалка надежда всичко това да мине без особени загуби, ако се задейства висшия пилотаж в дипломацията /не изключвам позитивна намеса на религиозни водачи и служби/, „завалят“ примамливи обещания от управляващите или пък просто ще се пуснем по течението /ретро Нептун в Риби/. Все пак идват празници.

И накрая Луна без курс, когато нищо ново не се започва, защото няма да сме доволни от резултатите:  30.10  от  13ч и 37мин  до  17ч и 09мин;  01.11 от  0ч и 50мин  до  4ч и 19мин;  03.11  от  4ч и 20мин  до  8ч и 04мин;  05.11  от  9ч и 36мин  до 15ч и 33мин;  07.11  от 22ч  12мен  до  2ч и 26мин на 08.11;  10.11  от  12ч и 38мин  до  15ч и 03мин;  12.11  от  23ч и 11мин  до  3ч и 23мин  на 13.11.

%d bloggers like this: