ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  СТРЕЛЕЦ  2023 г.

Пълнолунието в Близнаци на 27.11 ни предлага доста изнервена и провокативна обстановка при комуникации, пътувания, работа с информация и документи, отношения с кръвни роднини /братя, сестри/, съседи, съученици, както и при провеждане на курсове или някакъв вид обучение. Успехът на този ден в изпити, конкурси, събеседвания, дори приятелски разговори ще е под въпрос. Единствено рождените планети ок. 5-ия градус на Везни, Водолей, Овен и Лъв ще са активирани за полезни дейности и добри резултати. От този ден Венера във Везни започва неблагоприятен аспект квадрат /90гр./ с Плутон в Козирог, който ще внесе подозрителност и ревност в личните отношения, както и финансови кризи и фалити в бизнеса, особено в банките и кредитните фирми.  Вторникът, 28.11, е ден на грешките при изказване и писане, изпращане на имейли не на този на когото трябва, като така ще се разкрият доста тайни. Подвеждащата информация ще преобладава и ще трябва да я проверяваме от няколко източника. Договори с неясни клаузи също са на дневен ред. До 02.12 ще е трудно да отсеем  „зърното от плявата“, т.е да се ориентираме в истинността на чутото и прочетеното. Тези от нас, които успеят да направят това ще получат добра основа за ефективна промяна на плановете си. Това е разнопосочен ден /28.11/, а пък вечерта може да се окаже приятна: Луна в Близнаци в тригон /добър позитивен аспект с привкус на късмет и благоденствие/ с Венера във Везни. Може и инстинктивно да усетим накъде ще се ориентират партньорските взаимоотношения и добрите приходи в бизнеса. Възможно е да дойдат от доброто старо време /Венера в съвпад с ЮЛВ във Везни/.

 На 29.11, сряда, в 8ч и 54мин все още пълната Луна навлиза в своя знак Рак и ще бъдем настроени за сериозни дела, чрез които да реализираме и стабилизираме идеите си /Луна в тригон със Сатурн в Риби/. Добър ден за работа с държавни инстанции и хора, от които зависим: ще бъде по-леко да организираме нещата, особено свързани с дом, семейство, грижа за нуждаещи се. Около 18ч  Луната излиза от фаза „пълнолуние“ , започва видимо да намалява, а с това и емоционалната ни настървеност ще започне да отслабва. За 30.11, четвъртък, последния ден от м. ноември т.г, може да се каже, че ще е спокоен и с приятни изненади привечер. Няма да е така в първия ден на м. декември: за последен път Луната, Лунните възли и Плутон в Козирог образуват напрегнатата конфигурация „голям квадрат“ в кардинални знаци, чието точно въздействие усещахме в определени дни през месеците от юли до декември т.г.  Затова 01.12.2023г. ще причисля към негативните, особено около обяд. Не е добре за създаване на нови връзки и взаимоотношения, за вземане и даване на пари като заеми, цените ще са завишени с цел незаконни облаги. Подкупите в този ден няма да си „струват“ цената. В 16ч и 32мин Меркурий преминава в Козирог и всички негови теми придобиват сериозността и категоричността на знака: ще мислим рационално; ще правим планове, които ще можем да реализираме успешно, като стриктно ги следваме; „хвърчащите“ идеи ще отпаднат. Планетата намалява значително скоростта си, защото на 13.12 ще стане ретроградна и ще трябва да се върнем към стари изпитани начини за реализация, новите такива няма да вървят до 02.01.2024г. Тоест, каквото успеем да направим до 13.12 /договори, покупки, пътувания, документи и т.н/, това ще ни носи дивиденти и ще ни е полезно. В 18 ч на 01.12 намаляващата Луна навлиза в Лъв , страстите се нагорещяват и вечерта ще е любовна и приятна. На 02.12, събота, около обяд е точният тригон между съвпада Слънце/Марс  в Стрелец и Луна в Лъв: очертава се страстен ден, изпълнен с позитивна динамика, оптимизъм, изявява на силни личности, които пленяват със своите прогресивни идеи. Появилите се нови лица в социалната и политическа среда в този и следващия ден ще се окажат реалните лидери, на които хората ще повярват.

 Меркурий в Козирог, Сатурн в Риби и ретро Юпитер в Телец дават старт на разумни и приемливи планове за развитие. Рождените планети ок. 10-ия градус на всички знаци ще са огнено активирани за действие с позитивен краен резултат. Неделята, 03.12, ще е ден на някакво разбираемо притеснение и униние : Венера е в последните два градуса на своя знак Везни и сме уморени от това да търсим разбирателство и компромиси, но да не ги намираме през  последните пет дни. Засегнати от кризата ще са и финансовите дела: лични, служебни и държавни. Възможно е забавяне или отмяна на плащания /приходи/. Вечерта на този ден ,обаче, може да се окаже  приятна и дори щастлива у дома. На 04.12, понеделник, в 4ч и 51мин намаляващата Луна навлиза в Дева, но страстите не се успокояват и денят ще е подчертано нервен: Луна в квадрат с Марс в Стрелец. Единствено разумният диалог, придружен от неоспорими аргументи може да успокои ситуацията и острите сблъсъци да бъдат отменени. Вечерта ок. 21ч Венера ингресира в Скорпион, където е в заточение и не може да прояви изцяло позитивната си същност. Тук обичаме силно, страстно, пагубно; търсим с всички средства материалната изгода; искаме чуждите пари на всяка цена; навлизаме в дебрите на подмолната дипломация от позиция на по-силния с удари под кръста; усмивките и секса са с цел  покоряване и обсебване; защитаваме яростно всичко и всички, които обичаме. Но… Ето и онова „НО“, което спасява от големи грешки и загуби. В случая то се явява в лицето на тригона на Венера със Сатурн в Риби и секстила й с Меркурий в Козирог: трезвият ум и спазването на строги писани и неписани правила на поведение ще компенсират донякъде негативното въздействие на Венера в Скорпион. Така, че този ден, 04.12, е със смесена енергия: ще имаме от всичко по много, като най-облагодетелствани ще са рождените планети ок. 4-ти градус на Дева, Скорпион, Козирог, Риби, Телец и Рак. Във вторник, 05.12 ок. 8ч е точната квадратура между Слънцето и Луната, фаза на Луната „последна четвърт“. Сутрешното кафе ще е „горчиво“ или пък „кисело“, а денят – напрегнат, противоречив. Не е ден за лична изява и инициативи. Вечерта пък предлага изненади и релакс с приятен филм, чаша вино или пък нещо, с което да премахнем неприятното усещане от деня.

Сряда, 06.12, Никулден ще е приятен, както подобава на голям всенароден празник. Знаем, че този ден се свързва с морето, с хората, които изкарват прехраната си чрез него и на трапезата винаги присъства ястие от риба. Точно в 15ч и 26мин богът на морето и управител на зодиакалния знак Риби, Нептун, се обръща в правилната посока /стационарно-директна фаза/. Сякаш Вселената показва още веднъж, че българските традиции са свързани неразривно с Космоса. В 18ч и 35мин малката Луна преминава във Везни, ще има аспекти с почти всички планети на Небето, а това ще ни даде разнообразни емоции. Не е за сериозни разговори, а за приятелски, небрежни и приятни за отмора. Празник е ! Сериозните дела са за четвъртък, 07.12, преговорите ще са продуктивни, ще има изглаждане на несъгласия и подписаните договори ще са добри за всички; предварителни разговори също ще са полезни; покупките – практични.Има обаче вероятност да се поизхвърлим в желанията си: започва опозиция на Венера в Скорпион с нейния подчинен ретро Юпитер в Телец. На 08.12, петък, ситуацията е същата, като след обяд ще срещнем изненадващо хора и неща от миналото. Вероятно ще ни се наложи да решаваме въпроси, които дълго време сме отлагали. Вечерта е добре да сме на място, където се чувстваме защитени, вероятно у дома. Луна квадрат Плутон – вредни влияния от обществени места и струпване на много хора. Може студентския празник да бъде помрачен с агресивни събития, които могат да бъдат избегнати, ако празнуващите се опрат на емпатията, милостта към другия и доброто усещане за единение. На 09.12, събота, в 5ч и 35мин малката Луна преминава в Скорпион при Венера: чувства и емоции са приглушени, забити в дълбокото, страстите са силни, обсебващи. Но въпреки това, денят ще е един от малкото спокойни и подчертано делови. Всичко ще се прави с необходимата дълбочина, с почти детективски изводи и решения. Ползотворен ден, наситен с водно-земна енергия и нещата първо ще минават през строгата „цедка“ на емоциите, после през ума и накрая ще е реализацията. Такъв ще е и 10.12, неделя, като ок. 20ч Луната ще навлезе във фаза „новолуние“ /30 гр. преди да съвпадне със Слънцето/.

 И най-същественото астрологично събитие за този ден е, че се разпада 8-месечната изключително негативна конфигурация „тау-квадратура“ на Плутон в Козирог с Лунните възли на кармата в Овен/Везни. Това означава, че сме преминали през най-трудния тест за изпитание на волята, на вътрешния ни потенциал за устойчивост в социално-икономическата и управленска криза у нас. С други думи, този който е успял да се задържи без особени сътресения и промени в живота си през тези 8 месеца, е излязъл победител. И предстоящите промени през следващите около 3 години ще са му по-лесни за възприемане. В понеделник, 11.12,  ще почувстваме необикновен прилив на енергия за действие, ще имаме усещането, че светът е наш и всичко ще изглежда поправимо и с оптимистичен финал. В 13ч и 11мин малката, слаба, Луна ингресира в Стрелец при Марс и Слънцето. Емоциите и желанията са разнопосочни, но заредени с добри намерения. След обяд може да имаме неприятни изживявания, породени от сблъсък с нечии правила, които поставят прът в колелата /Луна в квадрат със Сатурн в Риби/. Сутринта на 12.12, вторник, се събуждаме с т.нар. „балсамична“ Луна  /12гр. до съвпада й със Слънцето/. Ден за почистване и разчистване на това, което считаме, че има нужда : дом, душа, съзнание, съдружия и приятелства и т.н. Притихваме с усещането, че доброто предстои и вътрешно се зареждаме с енергия да работим за него /Луна в съвпад с Марс в Стрелец/. Ден за самостоятелна работа. Слънцето в Стрелец започва квадратура с Нептун в Риби и в следващите десетина дни желанието ще надвишава възможностите. Ще настъпи време само за творческите професии, тези които създават радост за очите и сърцето.

 На 13.12,сряда, в 1ч и 32мин е точното Новолуние в 21-ия градус на Стрелец. За съжаление главният доминиращ аспект на явлението е квадрат  /90гр./ с мощния Нептун в Риби: непрактичност; изтичане на енергия и ресурси; свръх очаквания за добруване и просперитет, човек се надценява или подценява, т.е в момента не преценява точно възможностите си; дългосрочни планове се провалят, особено за стабилен брак /не е време за старт на такива/ и др. Не е добре за делови отношения, все някой ще остане излъган в очакванията си. Но пък е време за промяна на светогледа, за духовно просвещение, за зареждане с оптимизъм, за разбиване на прекалената емпатия и състрадание,от които се възползват недобросъвестни хора. В този ден в 9ч и 10мин  Меркурий спира в 9-ия градус /стационарно-ретроградна фаза/ на Козирог, знакът на безпристрастното мислене и реалната преценка за нещата от живота.  Сякаш казва : “Хора, спрете, замислете се накъде вървите всъщност!“.  Добрата конфигурация между Меркурий в Козирог, Венера в Скорпион и ретро Юпитер в Телец ще ни даде възможност да намерим верния път за съчетаване на устрема на духа и душата /Новолунието в Стрелец/ с трезвата преценка за ситуацията. Ето и основните по-продължителни взаимодействия между планетите и тяхното значение:

1. От 27.11 до 04.12 , Венера прави съвпад с Южния лунен възел във Везни, като същевременно ще направи на квадратура /90 гр.,напрегнат аспект/ с Плутон в Козирог до 07.12 и  тригон /120гр., благоприятен аспект / със Сатурн в Риби до 11.12. Възможни са възобновяване на стари  отношения, които някога са били кризисни, обсебващи, носещи кармична тежест и сега могат да бъдат преодолени и трансформирани , ако страните се придържат към точни правила за поведение и не пристъпват границите на закона. Това е и период на по-леко изпълняване на задължения към хора, които обичаме и ни обичат. Във темата за финанси, това ще е период на недостиг и съкращаване на харчовете до необходимото, няма да има празнично разточителство.

2. На 30.11 Лунните възли отново се раздвижват от 25-те градуси на Овен/Везни, където стояха от 27.09.2023г  и  тръгват по своя път. Събитията, случили се в социалната среда през тези два месеца ще дадат своя отпечатък до следващото спиране в 16-ия градус на същите знаци през м. март 2024г. Лошото е, че Нодалната ос /Лунните възли/ бе в продължителна напрегната фигура с Плутон, който е отговорен за глобалните процеси в света: избухна още една война /Израел- Палестина/ точно в арабския свят, който е под опеката на Плутон; криза с горивата, особено в ЕС; непрекъснатия натиск върху повечето правителства за налагане на определена политика, особено у нас; на лично ниво ни беше тествана устойчивостта на натиск и разни други негативи на Плутон. Този вид политика е към края си :  на 10.12 се разпада тау-квадратурата на Плутон с Лунните възли на кармата, започнала своето действие на 11.03.2023г. През тези 9 месеца дълго управлявалите по този начин си „събраха“ доста карма и ще я изплащат в следващите ок. 3 години.

3. На 01.12 в 16ч и 32мин Меркурий навлиза в строгия Козирог и практичното мислене, верните решения и ползотворните бизнес инициативи ще са налице  до 23.12. От 24.11 до 01.12 Меркурий в Стрелец е в напрегнат аспект с Нептун в Риби: подвеждаща информация, неверни заключения, неясни клаузи в договори, бизнес пътуванията нямат желания резултат  и др. подобни. Тази ситуация ще се повтори и от 23.12.2023г.  до  14.01.2024г поради ретроградност на Меркурий на границата Козирог/Стрелец.

4. На 04.12 в 21ч Венера преминава в неподходящия й знак Скорпион, където е в т.нар. заточение. На български език звучи съвсем точно : намира се в затвор, т.е не може да изразява положителните си качества свободно . Освен това е в неблагоприятен аспект със самия Плутон, управител на знака до 07.12. Няма да можем да се справим както искаме по нейните теми : любов, пари, приятни забавления, спокойствие и т.н. Все нещо ще ни пречи, ще ни кара да сме унили, ще търсим „под вола теле“, т.е възможно е да обвиним партньорите си в изневяра порази прекалена ревност. Всъщност изневерите няма да са рядкост, само традиционните връзки ще издържат на изпитанието: Венера в тригон със Сатурн в Риби. От 07.12 обаче започва действието на позитивна конфигурация между Венера в Скорпион, ретро Юпитер в Телец и Меркурий в Козирог, като така сериозните разговори за нещата, които ни вълнуват ще тушират неприятните последици от опозицията Венера-Юпитер. Всъщност Венера в Скорпион, Юпитер в Телец и Марс в Стрелец са в т. нар. „взаимна рецепция“ на земно ниво /Марс е управител на Скорпион заедно с Плутон/. Затова можем успешно да се възползваме от създадената ситуация и да осъществим празничните си идеи, макар  и с ограничени финанси. Меркурий в Козирог ще ни даде практични и полезни съвети за това, т. е. ще му намерим „цаката“. Ретро Юпитер ще ни върне към стари времена на радост, щастие и късмет. Вероятно ще използваме някои трикове за това от нашите родители и баби.

5. На 06.12, сряда, Никулден, в 15ч и 26мин Нептун в Риби, повелителят на моретата и океаните, се обръща в правилната посока на движение, т.е всичко, което той олицетворява ще се върне на мястото си след 5-месечна ретроградност. Отново можем да мечтаем, без да ни е страх за бъдещето, да вярваме безрезервно, да се надяваме и да виждаме доброто там, където наистина се намира. Разбира се, няма да е лесно, защото преминаващите планети през Стрелец /Меркурий, Слънце, Марс, а м. януари 2024г и Венера/ ще ни поставят през изпитания и ще изискват от нас да заличим от живота си някои неща.

6. На 13.12,сряда, ден на Меркурий, в 1ч и 32мин  е точното Новолуние в 21-ия градус на Стрелец. То ще ни донесе така желаният оптимизъм, че лошите неща са към края си. Близостта на Марс до явлението /широк съвпад/ подсказва, че енергията е в правилна посока, но ще трябва да направим така, че нищо да не може да ни отклони от нея. Нептун в Риби е в квадрат с Новолунието и прекалената вяра, надежда,любов и емпатия могат да доведат до залитане по неосъществими идеи, до предоверяване на неустоими предложения и други разни такива дела. Започва период на повишено внимание към нови хора в живота. Рекламите ще са доста убедителни и затова ще трябва да имаме „едно на ум“, че някъде има „подводни“ неясни ситуации. Най-окрилени ще са рождените планети ок. 21-ви градус на Стрелец, особено Овен и Лъв, както и тези във Водолей, Везни. Тези в Близнаци, Дева и Риби ще трябва да са по-внимателни към желанията си, не за друго, а защото изпълнението им ще е съпроводено с трудности и препятствия.Но каквото и да е, самото Новолуние е с позитивни аспекти към Лунните възли на кармата : секстил с Южния във Везни и тригон със Северния в Овен. Затова смело да поставяме едномесечните си планове и желания, защото те ще са основата за по-доброто ни бъдеще. Ще посоча и творческия аспект  от 72 гр. на Новолунието със Сатурн в Риби: нищо не е „страшно“, важно е да подходим по-нетрадиционно към онова, което мислим, че ни  възпрепятства. Дали е чиста „случайност“, че Меркурий в този ден спира движението си напред и в 9ч и 10мин тръгва назад, като с това ни дава възможност да премислим и преоценим действията си до този момент. Венера и Юпитер ще помагат за това.

По-динамични дни ще са до 05.12, когато е квадратурата между Слънцето в Стрелец и Луната в Дева. До Новолунието ще е по-спокойно, като от 03.12 ще започне действието на тригона между Меркурий в Козирог и ретро Юпитер в Телец, даващ зелена светлина на практични идеи и бизнес решения. Ще измъкваме скрити финанси и ще си ги харчим, но този път с мярка и с подобаващ добър резултат : всичко ще ни влезе в употреба и ще сме доволни от покупките и инвестициите си. Все пак идват празници.  Ето дните и часовете, през които не трябва да поставяме начало на нови дейности и дела:  29.11  от  3ч и 04мин  до  8ч и 55мин;  01.12  от  15ч и 08мин  до  18ч и 02мин;  04.12  от 4ч и 12мин  до  5ч и 51мин;  06.12  от  15ч и 51мин  до  18ч и 36мин;  09.12  от 3ч и 06мин  до  5ч и 36мин; 11.12  от 10ч и 58мин  до  13ч и 12мин;  13.12  от 8ч и 50мин  до  17ч и 33мин.

%d bloggers like this: