ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  ДО  НОВОЛУНИЕ ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  2024 г.

Пълнолунието на 25.01 в 6-ия градус на Лъв ще ни зареди с много лична енергия, т.е желанията и изпълнението им ще са продиктувани от емоцията, а не от разума. Пълната Луна няма подкрепящи позитивни аспекти, затова, ако можем да удържим силата й ще е по-добре. Разбира се, това зависи от рождената карта на всеки човек или събитие. Все пак това е ден с много емоции, с желание за признаване на его-то, с настояване за аплодисменти от околните, но и с голяма доза „прегряване“ и претоварване. Денят е по-скоро за забавление и представяне, за реклама и светски събития, за творчески успехи и т.н. Не е за сериозни дела. На социалната и политическата сцена ще се появят нови лица, с нови идеи, особено в сферата на финансите. Не изключвам и дълго търсена любов да се появи в нечий живот. На 26.01, петък, ден на Венера, продължава действието на енергията от предходния ден на пълнолунието. Вечерта ще е изненадваща: събития или получена информация ще ни наложат  приспособяване към не съвсем удовлетворяващи ни условия. Но, няма как, ще трябва да ги приемем, ако искаме да минем безпроблемно към по-спокойни дни. С други думи: ако искаме да градим нещо полезно за в бъдеще, не трябва да  налагаме своите нови идеи сега в момента. Поне докато пълната Луна е в Лъв /от 25.01, 9ч и 37мин  до 27.01, 21ч е 12мин/. В събота, 27.01, ок. 9ч и 36мин,  Уран в Телец става директен и вече ще сме без ретроградни планети на Небето до 02.04, когато Меркурий ще тръгне обратно. Това е време за действие в правилната посока. През деня на 27.01, събота, пламенната енергия от пълнолунието още ще ни държи.

 Вечерта в 21ч и 12мин все още кръглата Луна навлиза в безкомпромисната и подредена Дева. На другия ден, 28.01, неделя, ще се развихрим в къщи за подреждане, прецизно преценяване какво ни е необходимо, ще бъдем разпоредителни и мъжкото съсловие ще трябва този път наистина да слуша. Особено по обяд, когато Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и прави прекрасна конфигурация с Венера в Козирог, Сатурн в Риби и Юпитер в Телец. Важно е на този ден да не вземаме окончателни решения за каквото и да било, защото може да се окажем в капана на времето: съвпадът Марс/Меркурий е в точни квадратури с Лунните възли на кармата. Взетите нови решения или някакво прибързано действие на този ден могат да се окажат като замръзнали между минало /ЮЛВ във Везни/ и бъдеще /СЛВ в Овен/. Тоест, без да имат реална стойност и всичко ще е само хабене на енергия. Така отново стигам до извода, че ще е по-добре да движим стари проекти, но с добавяне на нова визия. Тази ситуация е още от Новолунието в Козирог на 11.01, което беше също в квадратури с Лунните възли, но и с благоприятен тригон с Уран в Телец. През същата ситуация ще премине и Венера по-късно ок. 07.02. Понеделникът, 29.01, ден на Луната, ще се окаже максимално полезен и практичен ден. Рождените планети ок. 19-ти градус на всички знаци ще имат благоприятно поле за изява, което се случва доста рядко. И рождените планети ок. 7-ми градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби ще имат своя ден благословен. Затова тази седмица стартираме добре. Във вторник, 30.01, ден на Марс, ок. 10ч и 05мин намаляващата Луна навлиза във Везни и следващите 2,5 дни  ще търсим подходящи партньори както  за  бизнес така и за лични отношения. Няма да е лесно, защото строгите правила на планетите в Козирог Венера, Марс и Меркурий поставят препятствия. Южният лунен възел във Везни пък изисква да се изчистят стари проблеми по темата за партньорства: срещи с разни „бивши“. При Слънце във Водолей и намаляваща Луна във Везни контактите, макар и поставени в някакви правила, ще са приятелски и без усложнения. Особено подходящ момент за такива срещи ще е 31.01, сряда, по обяд. Четвъртък, 01.02, не е ден за сериозни разговори, защото ще са трудни и всеки ще тегли към себе си. Но е ден за работа, от която ще имаме полза и материални придобивки.

 В 22ч и 36мин Луната преминава в неподходящия й Скорпион и следващите 2,5 дни може да сме потиснати, разочаровани, настроени за подмолни действия зад нечий гръб или да следим половинката за издънки. Но всичко ще е някак по-лесно за преодоляване, поради тригоните със Сатурн и Нептун в Риби. Така и опозициите с Юпитер и Уран в Телец ще са включени в конфигурация, която намалява напрежението. Работа в усамотение е за предпочитане докато Луната е в Скорпион. Дни за сериозни неща. Петъкът, 02.02, е ползотворен за рождените планети ок. 7-ми градус на Козирог, Рак и Дева. Ден за разпускане на мисълта, творчески занимания, интуиция, прозорливост, комуникация без напрежение. Особен ден ще е 03.02, събота, при намаляваща Луна в Скорпион в опозиция на Уран в Телец и квадрат със Слънце във Водолей. Изнервящ, провокативен и твърде рисков ден. Но, показва също, че действайки импулсивно, ще направим нещо, което ще е полезно за бъдещето. Вероятно ще разрушим нещо от миналото. Все пак е почивен ден и при осем планети във вода/земя ще работим целенасочено, макар и „под пара“. Сутрешното кафе на 04.02, понеделник, ще е съпроводено с добра лична енергия, оптимизъм, добронамереност и решителност за справяне със задачите и проблемите: ок. 8ч и 30мин  Луната ингресира в Стрелец. Този ден, обаче, не е за изясняване на лични отношения или за начало на финансов проект, напр. парични вложения в нещо по-скъпо. Меркурий е в последните два градуса на Козирог и вече сме уморени или отегчени от мисли и действия по неотложни сериозни проекти. Направили сме достатъчно добри планове, изпълнили сме важните до този момент задачи и сме дали старт на каквото трябва. В понеделник, 05.02, ок. 7ч и 11мин Меркурий преминава във Водолей и съвпада с Плутон, като така сериозността на проектите се задълбочава, търсим най-добрият вариант за максимална печалба. До 09.02 са дни за по-силни финансови приходи в малкия личен бизнес или за хора, на които Меркурий има нещо общо с 2-ри натален дом в рождената карта. Разговорите са предимно за пари, власт, притежания, може да са и прекалено обвързващи с някаква кауза или „неприлично“ предложение.

 Това са обикновено изгодни предложения за кредит, които по-късно се оказват с утежняващи скрити условия. Но, някой може да удари  джакпота в живота си, в пряк или преносен смисъл. Докато Меркурий е във Водолей, умът ни ще работи разнопосочно, ще имаме време за експерименти, пътувания, обмен на информация и възможност за избор. При квадратура с Юпитер в Телец, всичко казано дотук ще е доста пресилено, но пък това е и необходимо условие за промяна. Цените ще са завишени. Денят е добър за лична изява и представяне на бъдещи проекти на когото трябва. Във вторник, 06.02, до обяд не е подходящ период за каквито и да е отношения – възможни са капани от лъжливи хора. След 14ч и 09мин, когато намаляващата Луна премине в Козирог, може да стартираме деловите задачи. Самият ден предлага многозначителна енергия: Венера в Козирог, Слънце във Водолей, Лунните възли на кармата в Овен /Северен/ – Везни /Южен/ и Уран в Телец образуват особена конфигурация. Тя предлага изникване на нерешени проблеми от миналото, които да оправим, като така насочим правилно личността си /Слънцето/, любовта и парите си /Венера/ и  независимостта си /Уран/ към бъдещето. Няма да е лесно, но ще е обновяващо. Тази фигура ще е действаща от 06.02 до 11.02. Това са пет дни на ситуации, които ще ни изведат на прав път. Особено силно е на 07.02, сряда, след 18ч, когато партньори от миналото ще предявят някакви претенции. Ще е от полза само, ако нещата се възприемат спокойно. Всъщност рождените планети около 19-ти градус на всички знаци ще са активирани за действие. В 16ч. на 08.02, малката Луна ингресира във Водолей, съвпада с Плутон и е възможно някои хора да се почувстват потиснати, но някак с желание за справяне с проблемите. Добре е да се говори, да се предлагат различни решения, за да може да се избере най-подходящото. В петък, 09.02, въпреки малката, т.нар. „балсамична“ Луна /12 градуса преди да съвпадне със Слънцето, която предполага смирение и съзерцание/, ще сме с приповдигнато настроение, граничещо с нервност и раздразнение /Луна във Водолей в квадрат с Уран в Телец/.

 Ще има смяна на емоции повече отколкото можем да понесем. Има обаче, едно „Но…“, което може да спаси положението. Това „Но…“ е в лицето на Луните възли по оста Овен/Везни , с които Луната прави позитивни аспекти. Това е знак, че дори и да имаме някакви дразнители около себе си през този ден, ситуацията ще е полезна за следващите ни начинания. Вероятно ще става въпрос за изскачане на непредвидени обстоятелства и хора, които внезапно ще се втурнат в ежедневието и ще объркат нечии планове. На следващия ден, 10.02, обаче ще дойде изясняване и някакво водолейско подреждане на ситуациите, като от самосебе си. На този ден, 10.02,събота, в 0ч и 59 мин е точното Новолуние в 21-ия градус на знака. Доста противоречива енергия, наситена с негативни аспекти, уловени чрез позитивни. Основните „виновници“ за превръщането на негативи в позитиви са Слънцето във Водолей и Венера в Козирог, които са в подкрепящ аспект от 30 гр. помежду си. Така ще преминем сравнително добре и през това Новолуние въпреки внезапните сътресения, поради квадратурата на явлението с Уран в Телец. Това ще е като гръмотевица през зимата, нещо рядко срещано. Нищо страшно, но на някои хора озонът ще им дойде в повече. Тоест, освежаващата и обновяваща обстановка ще преобърне нечий подреден живот, вкопал се най-вече във висините на властта, отлежал някъде на недосегаемо място. Каквото и да се случи около това Новолуние, то ще да е, за да си оправим нещата от миналото и да преминем към бъдещето без тежащ ни багаж. Опасната близост  на Марс в Козирог до Плутон във Водолей ще подчертае напрегнатата обстановка.

 Само Венера, която следва Марс и ще е по-плътно зад него от 13.02 може да предотврати големи  „пакости“ /меко казано/ на двете най-размирни и войнолюбиви планети, Марс и Плутон. И накрая Луна без курс през разглеждания период, когато не се започват важни дела: 26.01  от  23ч и 20мин  до  21ч и 12мин на 27.01 /най-продължителния период/;  30.01  от 1ч и 21мин  до  10ч и 05мин;  01.02  от  11ч и 04мин  до 22ч и 38мин;  04.02  от 5ч и 25мин  до 8ч и 29мин;  06.02  от 7ч и 07мин  до  14ч и 10мин;  10.02  от 1ч  до  15ч и 44мин. Правят впечатление по-дългите часове от обикновено. А, ето и основните влияния и промени през периода между Пълнолунието в Лъв и Новолунието във Водолей 2024г:

1.Продължават някои влияния от миналия период:

– работен секстил /60гр./между Сатурн в Риби и Юпитер в Телец: прекрасно положение за бизнес, за разбирателство между законодателни и законоизпълнителни органи на държавно ниво; това взаимодействие силно се подкрепя от планетите, преминаващи през първите десет градуса на Козирог: Марс от 05.01 до 15.01; Меркурий от 15.01 до 22.01 и особено Венера от 25.01 до 01.02, която стабилизира финансите.

– продължителна добра конфигурация между Уран в Телец и Лунните възли на кармата по оста Овен /Северен/ – Везни /Южен/ от 28.12.2023г. до ок.15.02.2024г; така всяка планета в Козирог ще попада в капана на времето /квадратури с лунните възли/, но ще прави и изключително благоприятен аспект тригон  /120гр. с късметлийски юпитеров характер/ с Уран в Телец, което означава, че ще се справим, ако излезем от статуквото и приложим някакви по-различни методи на действие по смисъла на преминаващата планета през Козирог; тези няколко дни са :  за Марс от 24.01 до 05.02; за Меркурий от 25.01 до 01.02; за Венера от 03.02 до 10.02. През тези дни ще имаме категоричен изход от капана на времето /тау-квадратура с лунните възли/, ще бъдем подканени да се справим с миналото и да не се страхуваме от бъдещето.

– продължителен съвпад на Юпитер със Селена /Бялата луна, през която на Земята навлизат благородните сили от Космоса и ни подпомагат в начинанията/; това означава, че ако искаме да развием или разширим нещо в бизнеса или в ежедневието /по Юпитер/ ще имаме добрата възможност да го направим, стига да решим да започнем.

2.На 25.01.2024г в 19ч и 55мин е точното Пълнолуние в 6-ия градус на Лъв, което ще донесе енергия за лична изява; някои може да прекалят с това и да си навлекат по-късно трудности в комуникацията с околните, особено, ако се окаже, че не могат да изпълнят дадени обещания.

3. На 27.01, събота, ден на Сатурн, в 9ч и 37мин Уран в Телец се обръща в права посока, а на 04.02 тръгва бавно напред. Така, желанието ни за отхвърляне на някои ограничения, за получаване на свобода и независимост по рождения дом, в който пребивава Уран, ще придобият реални възможности: на Небето няма вече ретро планети.

4. От 22.01 до 14.02 Слънцето във Водолей ще прави квадратури с планетите в Телец: от 22.01 до 02.02 с Юпитер и от 04.02 до 14.02 с Уран. Това е силна енергия за надскачане на личните възможности, за рязко и рисково излизане от някакъв затворен кръг на съществуване. Може да бъде и закупуване на разни уреди за комуникация, напр. нов лаптоп или телефон; непредвидена смяна на работа, местоживеене или пък нова социална среда. Много хора могат да поемат по нов път, предизвикани от нещо непланувано и неочаквано. Тъй като Юпитер и Уран са планети, свързани с обществените условия за развитие, вероятно идеята за промени ще дойде от социума. Това съвсем не е лошо: първо, защото на Слънце във Водолей не е позволено за се изявява лично, а е свързано с общи идеи и точно тези квадратури може да се окажат двигателя за действие при някои хора за лична изява и второ, Уран и Юпитер придават нов вид на каквото и да било. Най-вероятни са финансови вложения.

5. На 05.02, понеделник, ок. 7ч и 11мин  малкият пакостник Меркурий преминава във Водолей, където е в т. нар. „ екзалтация“ и ще ни предизвика да търсим варианти, да правим експерименти, умствено да достигнем собствените си предели, както и да решим посред зима да отидем там където искаме. Още на 07.02 започва квадратура с Юпитер в Телец и така ще надскочим по някакъв начин интелектуалните и паричните си възможности. Някои от нас могат да станат досадни бърборковци, но пък и да достигнат до съществени изводи и решения. Кой накъде ще поеме зависи от рождената карта на всеки човек.

6. На 10.02, събота, в 0ч и 59мин е точното Новолуние в 21-ия градус на Водолей. Можем да правим планове за бъдещето съвсем уверено, макар, че някои няма да се осъществят сега, защото ще са надскочили сегашния момент. Тоест ще се случат по-късно, напр. при новолунието в Телец на 08.05 т.г.

%d bloggers like this: