ОТ  НОВОЛУНИЕ  ВЪВ ВОДОЛЕЙ  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ДЕВА  2024г.

Новолунието във Водолей на 10.02.2024г ни дава възможност да направим успешно промени в по-стари планове и да поставим нови едномесечни задачи. Трябва да имаме предвид, че каквото и да правим, резултатите ще дойдат по-късно, вероятно в началото на м.май  т.г. Но пък ще са неразривно свързани с бъдещето. Сега е време за неочаквани промени, продиктувани от нестабилната социална среда: Новолунието е в квадратура с Уран в Телец. Дейностите по Нептун ще имат успех: кино, фотография, рисуване, дизайн, всичко, което ни откъсва от ежедневието и материалната сфера. В това число влизат всички творчески професии, както и търговията с нептунови продукти /морски дарове, алкохол, цигари, лекарства и т.н/. Картата на това явление показва, че ще имаме пречки и препятствия, ще трябва да положим повече усилия за осъществяване на идеите, но пък резултатите ще са удовлетворяващи.  За тази добра прогноза е “виновен” 30-градусовият позитивен аспект между Новолунието и Венера в Козирог. Принципно всяка лунация във Водолей е свързана с желанието да внесем нещо съвсем ново в живота си. Само, че докато Уран е в Телец, то ще идва с борба и напрежение. След обяд на 10.02, в 15ч и 43мин, малката, крехка Луна ще премине в Риби, където ще си даде заслужена почивка. Тоест, ще се отпуснем емоционално. Неделята, 11.02, ще е сериозен ден за материални дейности, т.е да видим нещо свършено, някакъв малък план за деня изпълнен. Спокоен ден. През нощта Луната излиза от фаза “новолуние” и започва да се пълни видимо. А с това ще започнат да растат и желанията  и емоциите.

Понеделник, 12.02, е по-скоро отпускащ ден, не е за работа, особено около обяд. Марс е в последния градус на Козирог, уморени сме от ангажименти и спазване на строга дисциплина, физическата ни същност сякаш е на изчерпване. Опасна близост на Марс до Плутон във Водолей. Напрежението расте, може да има повреди в електросистемата, катастрофи или повреди с големи машини, особено под земята. Добре е, че Венера следва плътно Марс на пет градуса след него, като така омекотява в някаква степен съвпада на двете най-войнствени планети, Марс и Плутон.  В 15ч и 26мин на 12.02 растящата Луна навлиза в напористия Овен и страстите човешки се нажежават. На 13.02, вторник, ден на Марс, в 8ч и 06мин самият той ингресира във Водолей и попада на Плутон /съвпад/. Силна въздушна водолейска енергия, която може да се изрази във вятър, торнадо, повреди, но и исполинска мощ за рождените планети в първите пет градуса на всички знаци. Изявата им ще зависи от цялата картина на рождената карта. Енергията на деня потиква към водачество, лидерство, разбиване на стени в пряк и преносен смисъл, но и намиране на подходящи решения за бъдещето чрез оборване с непоклатими аргументи на противниците. Разбира се, който умее да ги намери: Луна/Северен лунен възел в Овен в благоприятен работен аспект секстил (60 гр.) с Меркурий във Водолей. Рождените планети около 14-ти градус на всички знаци ще са поканени за създаване на нови връзки и отношения със значение за бъдещи бизнес начинания. Ден на непредвидими обрати. Същият ще е и 14.02, сряда, като точно по обяд не е момент за изясняване на лични отношения. Слънцето във Водолей прекратява квадратурата с Уран в Телец, но пък Меркурий я започва (ще продължи до 21.02). Това означава умствена работа на бързи обороти, нееднозначна в своята ефективност, разпиляване на идеи и средства, висока скорост и премеждия на пътя, но и общуване с нестандартни, екстравагантни хора, както и внезапни промени в плановете. В 17ч и 03мин Луната преминава в Телец, където е в най-позитивната си изява и ставаме спокойни, желанията ни са свързани с красотата, обръщаме внимание на домашния интериор, искаме да се насладим на изискана храна, на любимите партньори в живота и да се отпуснем емоционално. Прекрасна Луна за деня на влюбените, но… Ето едно “НО”, което може да доведе до скандали и открита враждебност: Луна в Телец в квадратура със съвпада Марс/Плутон във Водолей. Тази ситуация е силна за свръхподозрение, подмолни действия зад нечий гръб, внезапна смяна на настроенията. Така, че вечерта може да се окаже и неприятна.

Планетите в двата неподвижни знака Телец и Водолей са в непримирима вражда и водят до задълбочаване на появилите се недоразумения поради прекален инат и криво разбрано желание за свобода в личните отношения. Затова вечерта е подходяща за приятелства и неангажиращи отношения или пък за сериозни продължителни връзки (Венера в Козирог в секстил, добър аспект, с Нептун в Риби). На другия ден, 15.02, четвъртък, енергията е същата. Само по обяд ще имаме вдъхновение и прозрение за добри идеи, които ще донесат просперитет и почти идеални възможности за осъществяване на плановете. Тоест, каквото дойде към всеки един от нас, то е за добро (Юпитер, Луната и Селена са в съвпад в Телец). Така рождените планети около 11-ти градус на всички знаци ще са активирани от щастливи космически сили. Венера е в последните два градуса на Козирог и сме уморени от ред, дисциплина, сдържаност, студенина по нейните теми. Най-вече от липса на достатъчно парични средства за желанията ни. Все пак Венера в този знак ни донесе яснота в личните отношения, отряза излишното харчене за удоволствия и разкош и дистанцира неприятните хора от нас, поради позитивните аспекти с планетите в Риби и Телец. На 16.02, петък, сутрешното кафе ще е съпроводено с изненади, като техният характер ще зависи от рождената карта. За рождените планети ок. 20-ти градус на Телец, Козирог и Дева изненадите ще са най-интересни. След обяд е фаза на Луната “първа четвърт” (квадрат със Слънцето във Водолей) и няма да сме в кондиция, все нещо ще ни пречи и дразни, но ситуациите ще се преодоляват с лекота. В 18ч и 06мин на този ден Венера преминава в свободолюбивия Водолей и настава почти цял месец на фриволните приятелски отношения. Новите връзки ще са на базата на желанието за нещо ново, нещо интересно и различно от обикновеното. Съвсем  приятно ще стане след 21ч и 40мин, когато растящата Луна ще навлезе в Близнаци и въздушната енергия ще бъде преобладаваща за следващите 2,5дни. А това означава приоритет в комуникации, пътувания, интелектуални сбирки и курсове, промяна и премествания на дом, на работа, на връзки и т.н. На 17.02, събота, енергията на Небето е противоречива, негативите преминават в позитиви и обратно. Тройният съвпад на Венера, Плутон и Марс ок. 3-ти градус на Водолей създава ядро на взаимодействие, което ще се изрази най-вече като изненади в личните отношения и огромните парични средства.

Някой ще спечели джакпота в пряк или преносен смисъл, като най-облагодетелствани ще са рождените планети в първите 5 градуса на Везни, особено Близнаци и Водолей. Своите шансове ще имат и тези в Овен, Стрелец и донякъде Лъв. В международен план това е ден за неочаквани преговори във военните конфликти, промяна в преимущественото отношение в тях, т.е военните действия да вземат някакъв обрат, силни парични потоци в някакво непредвидено направление, т.е очакваме едно, а се случва друго и т.н. Меркурий във Водолей, Уран в Телец и Лунните възли на кармата по оста Овен/Везни образуват особена конфигурация на изненадите, на внезапни преговори и комуникации, насочени към бъдещето. Тоест каквото и да се случи в този ден, то ще е необходимо, защото може стари неуредици да бъдат преодолени. Това ще е ден на промените – 6 планети във въздушна стихия: Плутон, Венера, Марс, Меркурий и Слънце във Водолей и растяща Луна в Близнаци. Слънцето е в последните два градуса на знака и вече сме уморени от хаоса, от непланираните лични промени, дори може някои от нас да са  стресирани от прекалената възможност за избор. И тази година новото (транзитни планети във Водолей) ще идва след напрегната борба (квадратури) с изненадващите събития в социалната среда (Юпитер и Уран в Телец). Най-трагично ще е в бизнеса. Докато има преминаващи планети през Водолей, спокойствие няма да имаме,т.е до 22.03.2024г, когато Марс последен ще напусне знака. На 18.02, неделя, енергията е същата, като късно вечерта не е добре за обещания – нито да се дават, нито да се приемат такива насериозно. На 19.02, понеделник, в 5ч и 25мин пълнещата се Луна навлиза в своя знак Рак и настъпва емоционално успокоение. Малко по-късно, в 6ч и 14мин Слънцето преминава в Риби: успокояваме духа си, творческите възможности ще са на предна линия и при растяща Луна в Рак ще се чувстваме добре следващите 2,5 дни. Всичко ще е свързано с дом, семейство, фамилен и личен бизнес. Вторник, 20.02, е изпълнен с малки дразнещи аспекти и е възможно да бъдем препънати в работата си от “малките камъчета”. Тоест, ще дразнят дребните неща и ще пропускаме същественото. По обяд е добре да сме мирни и да не предприемаме инициативи, но е вероятно да свършим нещо, което дълго сме отлагали. Няма да е приятно, но  ще свалим от гърба си някакви задължения. Срядата, 21.02, ще е разделена на две части: до ок. 15ч ще се чувстваме добре, а след 15ч и 41мин започва емоционално напрежение, защото Луната ингресира в Лъв и претенциите започват. Рано сутринта на 22.02, четвъртък, растящата Луна навлиза във фаза “пълнолуние” ( 30гр. до точната опозиция със Слънцето), застава в опозиция на съвпада Марс/Венера във Водолей и квадратура с Юпитер в Телец. Ден, изпълнен с недоволство, противопоставяне, неетично поведение, разпадане на отношения, поради преекспониране на личните желания и несъобразяване с околните.

Единствено Сатурн в Риби предлага помирение чрез спазване на писаните и неписани правила на поведение. Тоест ще излезем от трудна ситуация, ако се подчиним на някакви временни ограничения в живота, налагани от авторитети. В 9ч и 15мин на този ден е точният съвпад на Венера с Марс в 7-ия градус на Водолей. Той ще определя фона на близките отношения за следващите две години до 08.01.2026г. Ще преобладават приятелските връзки на базата на различни интереси, но с общ интелектуален потенциал, всеки ще търси необикновеното и интересното в другия. Меркурий е в последните два градуса на Водолей и сме изтощени от разнопосочността на мисълта, макар и кретивна. Много идеи, но без състоятелни решения (продължителна квадратура с Юпитер и Уран в Телец). В петък, 23.02, в 9ч и 29мин Меркурий преминава в Риби и прекратяваме размислите за материални неща, ще пътуваме по вълните на мечтите, ще търсим идеалното, далечното и почти непостижимото. Творческите ни усилия ще са възнаградени с прекрасни творби, който каквото умее да прави – да пише, рисува, да готви, да създава красив дизайн, да пътува, да танцува или пък да направи изложба от свои фотографии, да направи филм или нещо друго за душата и за успокоение на духа. Тук действа на първо място интуицията, а после умозаключенията и то само при позитивни аспекти с други планети на Небето (Меркурий тук е в заточение и не работи за материални неща). В неделя, 24.02, ок. 3ч и 38мин пълната Луна ингресира в Дева и се съсредоточаваме в дребните детайли в ежедневието, ставаме по-придирчиви, търсим несъвършенствата , подлагаме на прецизен контрол всичко и всички. Около 14ч и 31мин е точното Пълнолуние в 6-ия градус на Дева, където беше  новогодишната Луна, с която посрещнахме 2024г на 01.01.2024г. Това ми подсказва, че е възможно събитията около това пълнолуние да имат отзвук за оставащите месеци от годината. Тоест да имат продължителен характер най-вече за рождените планети ок. 6-ти градус на Дева, Скорпион, Козирог, Риби, особено Телец и Рак. Това Пълнолуние ни дава възможност чисто емоционално и интуитивно да намерим подходящ начин да продължим реализацията на идеите и желанията от Новолунието във Водолей на 10.02.

Луна в Дева изисква да работим усърдно, следвайки точен план, да не се отказваме. Ако се наложи промяна, да я направим без да се стресираме от стари правила или закони и държавната администрация (Луна в Дева опозиция на съвпада Меркурий/Слънце/Сатурн в Риби), защото ще имаме подходящи условия за това (Луна в тригон с Юпитер в Телец). Трябва обаче да внимаваме какви амбиции ще ни движат – пълната луна в Дева е откъм Лилит, която е в 13-ия градус на знака. Лилит е с енергията на Скорпион и  излъчва скрити и подмолни основания за действие. Ето и основните влияния и промени през разглеждания период:

1. На 10.02, събота, Новолуние в 21-ия градус на Водолей. Това явление ни предоставя възможност да си поставим планове с поглед в бъдещето. Реализацията обаче ще бъде придружена от непрекъснати промени, предизвикани от неустойчивата социална среда (квадрат с Уран в Телец). Но пък ще бъдем достатъчно гъвкави и нагаждащи се към тях : явлението е с творчески аспект към Нептун в Риби. Венера в Козирог също ще помага, като ни дава пари и възможности точно толкова, колкото са ни необходими.
2. От 08.02 до 21.02 ще имаме съвпад на Марс с Плутон, като точният е на 14.02 в 1-ви градус на Водолей. Това е критичен период, защото двете планети са със силна разрушителна енергия по своята същност. Да припомня, че при този съвпад, но впоследната декада на Козирог през 2021г започна войната в Украйна. Единствената причина да не се превърне тя в световна беше присъствието на Венера също в тези градуси на знака. Сега е същото положение: Венера следва плътно Марс, като от 13.02 започва съвпад с него и не му позволява да развие потенциалната си разрушителна енергия. Венера е в ролята на строг дипломат, докато е в Козирог.
3. На 13.02 в 8ч и 06мин Марс ингресира във Водолей, където силата на проявление намалява, но пък попада на своята октава Плутон (Плутон е висш израз на Марс, т.е Плутон е Марс на осма степен). Така настъпва сериозно време за активност, агресивност, разрушение, настъпление, неистова енергия за старт на каквото и да било, за разбиване на прегради и стени в пряк и преносен смисъл. Може да се появят и нови военни огнища. Разбира се тази енергия ще се прояви различно, в зависимост от наталната карта на всеки човек.
4. Меркурий във Водолей започва квадратури в планетите в Телец: с Юпитер от 07.02 до 15.02 и с Уран (висша октава на Меркурий) от 15.02 до 21.02. Това означава, че ще се наложи да работим свръх менталните си възможности, но е необходимо условие, за да намерим и изберем най-подходящите решения за справяне с личните проблеми, породени от обществените. Меркурий във Водолей е в екзалтация, така, че на повечето хора няма да им е трудно. Принципно квадратурите са движещата сила, която е необходима за старт на каквото и да е.
5. На 16.02 в 18ч и 06мин Венера преминава във Водолей, при Плутон и Марс (съвпада с тях). По принцип това е силна сексуална и финансова енергия, но в този знак е твърде фриволна, свободолюбива, необвързваща, необещаваща, твърде приятелска, почиваща на общ интелектуален потенциал или интереси. Все пак някой ще удари джакпота в пряк или преносен смисъл. Възможни са внезапни преговори във военните конфликти, предизвикани от непредвидени обстоятелства и с важното участие на “дълбокото” разузнаване. Може би появата на някакво ново оръжие или технология да стресне военолюбците.
6. На 19.02, понеделник, в 6ч и 14мин Слънцето ингресира в Риби и започва краят на зима 2024г. Ще настъпи време за изява на творческата ни същност, ще се откъснем за месец от материалните неволи, ще махнем с ръка на зловредните влияния и ще се пуснем по вълните на мечтите.
7. На 22.02, в 9ч и 15мин е точният съвпад на Венера с Марс в 7-ия градус на Водолей, който ще определи двегодишен фон на личните отношения и на паричните вложения в бизнес-ресурси. Следващият им съвпад е на 08.01.2026г в 18-ия градус на Козирог. Тазгодишният им съвпад във Водолей в квадрат с Юпитер в Телец , полусекстил със Сатурн в Риби и опозиция на пълна Луна (фаза “пълнолуние”) в Лъв указва интензивни връзки и нови отношения, но с прекалено подчертаване на изискванията на партньорите за самостоятелност, енергично представяне на личните желания. Енергията ще е по-скоро приятелска, без драми и типично обвързване, сякаш просто да се промени нещо към по-интересно на базата на общ интелектуален потенциал и интереси. В бизнеса: закупуване на инструменти и високи технологии, които ще изтощят фирмените ресурси. Само, ако се придържаме към точно определени задачи и цели ще имаме успех.
8. На 23.02, в 9ч и 29мин Меркурий потъва в дълбоките води на Риби и умът ни ще заработи в съвсем друга посока – към мечти, фантазии, не съвсем реални неща, които, обаче, ще имат реални възможности за осъществяване.
9. На 24.02, събота, в 14ч и 31мин е точното Пълнолуние в 5-ия градус на Дева. Пълната Луна е сама срещу всички останали планети. Същността на знака Дева е подходящ за една такава ситуация: принципно планетите в Дева харесват уединението и самостоятелността. Затова това явление ще ни е от полза за анализ и вземане на лични решения, както и за промени, където е необходимо. Ще имаме подкрепана на Юпитер в Телец, който ще създаде добри условия за реализация.
И накрая Луна без курс – времето, през което не трябва да започваме нови неща, а да правим това, от което очакваме негативни резултати. На 12.02 от 14ч и 33мин до 15ч и 27мин; 14.02 от 12ч и 22мин до 17ч 03мин; 16.02 от 17ч и 02мин до 21ч и 41мин; 19.02 от 5ч и 22мин до 5ч и 26мин (само 4 минути); 21.02 от 8ч и 32мин до 15ч и 42мин; 23.02 от 6ч и 19мин до 3ч и 39мин на 24.02 (най-продължителният период).

%d bloggers like this: