ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ДЕВА  ДО  НОВОЛУНИЕ В  РИБИ  2024 г.

Пълнолунието на 24.02 в 6-я градус на Дева ни зарежда с индивидуална емоционална енергия: пълна Луна в едната небесна полусфера срещу всички планети в другата, като най-точна опозиция е с тройния съвпад Меркурий/Слънце/Сатурн в Риби. Дискът на кръглата Луна този път ще е по-малък от видимия слънчев, защото Луната е най-отдалечена от Земята, в близост е до Лилит. Вероятно не съвсем безкористните ни желания (по Луната) ще бъдат “потопени” в омаята на някакво сериозно творческо безметежно увлечение. За това ще помага и съвпадът Юпитер/Селена в Телец. Така, че подчертаният индивидуализъм ще има успех, т.е да си действаме по задачите самостоятелно, като се стремим да избягваме странични вмешателства. Принципно планетите в Дева обичат да действат самостоятелно. Това Пълнолуние е в синхрон с новогодишната Луна, с която послещнахме 2024г. Затова, считам, че събитията около това явление ще са с действие за до края на тази година, особено в социума и държавното управление. Личен успех ще имат рождените планети около 6-ти градус на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Така,че емоционалното изразяване по време на пълнолунието ще е по-затворено, по-индивидуално, някои може да го усетят и като егоистично, т.е да мислят ,че в тези около 5 дни ( от 22.02 до 26.02) всички хора са строги егоисти. Но пък позитивният аспект на Луната с Юпитер ще придаде на тази енергия  добър материален резултат и е твърде вероятно да изпълним почти на 100% желанията по време на Новолунието във Водолей. Но пък започват квадратурите на Венера и Марс във Водолей към Юпитер в Телец, които ще дадат неумереност, преескпониране на желанието на свобода и независимост по темите на двете водолейски планети. Това ще се отрази негативно най-вече във финансите и личните отношения, както и проблеми със закона.

На другия ден, 25.02, неделя, по обяд все още пълната Луна е в съвпад с Лилит в 16-ия градус на Дева. Силни желания за надмощие над  другите, емоционален подтик за подмолни действия, особено, ако в този градус има рождена планета. Други натални планети могат да получат необходимата енергия за действие, напр. тези ок. 16-ти градус на Рак, Козирог, Скорпион и Телец. Разбира се, при въздействието на Лилит почти винаги има натиск, трансформация, принуда, обсебване, поради скорпионския   й  характер. Тази година, обаче, в този момент, това проявление ще е смекчено, поради тригона й със Селена в Телец. Тоест, “белите” и “черните” космически сили са се споразумели да работят съвместно за постигане на позитивни резултати за Човечеството и за всеки един човек. Затова тази неделя ще е добра, дори може да имаме изненади, които ще ни насочат към бъдещи положителни промени: съвпадът Луна/Лилит в тригон с Уран в Телец  до вечерта на този ден. В понеделник, 26.02, опозицията на кръглата Луна в Дева с Нептун в Риби и квадратурата на съвпада Венера/Марс във Водолей с Юпитер в Телец, образуват изключително неблагопрятна конфигурация, подканяща ни да предприемем рискови начинания, да даваме неизпълними обещания, както и да се увлечем по чужди желания. Особено по обяд. Затова този ден е добре да не предпремаме някакви стъпки в определена посока: има капани. В 16ч и 30мин Луната преминава във Везни и ще се настроим за партньорства, ще търсим и намираме компромисни решения, ще искаме да  комуникираме, пътуваме. Сякаш ще ни дойде силата: Луна тригон с Плутон във Водолей. Вечерта ще е приятна. Тройният съвпад Меркурий/Слънце/Сатурн в Риби ще ни даде възможност да се посветим на неотложни задачи, които трябва да изпълним с лична инициатива. Разбира се, всичко зависи от рождената карта на всеки: успех ще имат натални планети най-вече ок. 8-ми градус на Рак и Скорпион, своя шанс ще използват и тези в Телец, Козирог, дори и Дева. На държавно ниво това означава скрити, тайни разговори между президент и правителство. Също и активна дейност на хората наречени “министър без портфейл”. На 27.02, вторник, енергията на Небето е без промяна, като рано сутринта Луната излиза от фаза “пълнолуние” и започва видимо да намалява. В сряда, 28.02  намаляващата Луна е все още във Везни и при 4 планети във въздух  ( още Плутон, Марс и Венера във Водолей) ще запазим желанието си за създаване на подходящи лични и бизнес отношения, както и за пътуване. Може би ще ни се наложи да проведем и някакви по-трудни разговори с личности, стоящи по-високо в йерархията в обществото, работата или семейството.

 В четвъртък, 29.02, високосният ден, в 5ч и 10мин Луната ще премине в Скорпион и вероятно ще се почувстваме некомфортно : в този знак е в падение и проявява обсебване на близки, изразява подозрителност и създава емоционални кризи. Като допълнение е и в квадрат с Плутон във Водолей, който е управител на Скорпион. Така, че сутрешното кафе може да премине под знака на тези влияния. И през деня няма да е по-различно, само късно вечерта, след 20ч, негативното проявление на транзитна Луна в Скорпион ще започне да се разсейва. На 01.03, петък, денят на Юпитер и на Баба Марта в България, енергията на Небето ще е като кълбо: от негативи ще преминаваме в позитиви и обратно. Рождените планети около 15-ти градус на всички знаци ще са подканени за действие, чийто резултат няма да е еднозначен. Забързан, припрян ден, радост и яд ще се редуват. Все пак мартеничките ще ни закрилят от лоши неща. Събота, 02.03, може да премине и през мързел около и след обяд. Или пък като ден за занимание с любими неща, които ни откъсват от ежедневните проблеми (все още планетите във Водолей и Телец създават напрежение). Около 16ч Луната ингресира в Стрелец и се преобразяваме коренно: завръщат се оптимизмът, ентусиазмът и желанието да направим нещо добро. Неделя, 03.03, също е с противоречива енергетика, но сякаш агресивността ще се превърне в активност, за да свършим набелязаните планове за деня. Не са изключени обаче и заядливи реплики, особено при пътуване: по принцип си ги има винаги, но сега ще са завишени. Неприятните срещи с КАТ – също. Около 18ч  Луната в Стрелец е в точна квадратура със Слънцето в Риби : фаза “последна четвърт” и ще сме извън кондиция. Добре ще бъде, ако съумеем да укротим по някакъв начин възникналите конфликти. Понеделникът, 04.03, ден на Луната, е изпълнен с възможности за създаване на лични отношения. Някой може да срещне голямата омайна любов. Денят не е за сериозни дейности и преговори. Марс във Водолей започва продължителна двуседмична квадратура с Уран в Телец: лошо за международните отношения, поради внезапни нови агресии, както и недоволство на хората в отделните държави. Възможни са преврати, смяна на членове в правителства и други организации, дори и в тези с идеална цел. Около 23ч и 15мин Луната преминава в Козирог и следващите 2,5 дни ще сме заети с работа и въвеждане на дисциплина, където трябва.

На 05 и 06.03, вторник и сряда, можем малко да си отдъхнем и да оползотворим земно-водната енергия, като направим отдавна замислени неща. Хората, занимаващи се с някакъв вид изкуство ще имат категоричен успех. На 07.03, четвъртък, в 2ч и 38мин малката Луна преминава във Водолей, съвпада с Плутон и на сутринта ще се събудим с ясното желание на разрушим всичко, което ни пречи да сме свободни. Денят е подходящ за приятелски неангажиращи срещи и разговори. Интересен ден е 08.03, петък, точно за женския празник: Меркурий е в съвпад с Нептун в Риби – ще бъдат изречени мили думи, а пък малката Луна е между Марс и Венера във Водолей – вероятно ще спечелят съпругите и постоянните половинки в живота. Любовниците ще са като прелитащи комети през този ден. Възможни са внезапни разкривания и мъжете, които са се обзавели със сателити от женски пол към семейството, през този ден ще трябва да са по-ниски от тревата и да мируват. Внезапните нетрайни връзки също са възможни. По обяд Луната навлиза във фаза “новолуние” и няма да я виждаме на Небето. Емоциите притихват, очакваме Новолунието в Риби. Изобщо това е ден за приятни сбирки, не е за работа. В събота, 09.03, в 3ч и 04мин малката Луна ингресира в Риби и знакът се препълва с планети: Луна, Сатурн, Слънце, Нептун и Меркурий са тук. Ще “зарибяваме” и ще  бъдем “зарибявани” с най-различни примамливи предложения. По време на фаза “новолуние” сме най-уязвими и беззащитни, особено в Риби. Но пък рождените планети в Рак и Скорпион ще са най-щастливи и най-големите късметлии. Меркурий е в последните два градуса на Риби в съвпад с Нептун: уморени сме от мечти, идеали, неизпълнени обещания. Само изкуството е ползотворно и реално. Денят е подходящ за изчистване на душата от напрупана “шлака”, за изхвърляне на неосъщесвени надежди и мечти, водните процедури и релакс ще са ни от полза. Венера е в последните два градуса на Водолей: лелеяната свобода в личните отношения вече ни тежи, поради непрекъснатата борба с Юпитер и Уран в Телец. А това означава, че неправилно сме я търсили в нови връзки и отношения, като старите сме ги елиминирали окончателно. Във финансовата тема: изтощаване, ликвидация и прекомерно харчене на лично ниво. В бизнеса: намаляване на финансовия резерв поради недобре обмислено инвестиране, като например закупуване на нова техника и технологии. Инвестициите в нови ресурси в момента не са сполучливи.

 На 10.03, неделя, в 6ч и 09мин Меркурий ингресира в Овен, където ще остане до 30.05.2024г поради предстояща ретро фаза. 50 дни мисълта ще е заета с планове за лидерство, за разбиване на препятствия. Нови хора, желаещи да бъдат водачи на някакво “стадо”, ще предложат драстични идеи по определени теми. Възможно е да проработят в средата на м.април т.г. Думите ще са като снайпер: ще удрят право в целта. Много истини ще бъдат казани и направени.  В 11ч на 10.03 е точното Новолуние в 21-ия градус на Риби в близост до Нептун: кротко, безметежно, но застанало на огневата линия между Марс във Водолей чрез полусекстил ,30гр., и Уран в Телец чрез секстил, 60 гр. Това е ден за помирение, за прибиране на оръжията, за свеждане на знамената в чест на всички загинали. Могат да бъдат казани и чути силни думи за нова стратегия за спиране на войните и конфликтите по света. Това Новолуние е символ на родителската мощ (Слънце-баща съвпад с Луна-майка), загрижена за своите деца. Явлението е само с позитивни аспекти и ще ни подскаже как да използваме меката му енергия, за да преминем безболезнено следващите 30 дни. Където има или се създадат конфликти до следващото Новолуние, трябва да приложим естествената си емпатия и загриженост за ближния, за да предотвратим негативните последствия. Това Новолуние в Риби ни показва силата на множеството, обединено на базата на изконните човешки добродетели. Така, че разглежданият период ще завърши добре, но през останалото време ще сме под напора на квадратурите на Венера и Марс във Водолей към Юпитер и Уран в Телец. Тези две седмици ще са по-скоро напрегнати, нееднозначни, всеки един ден ще има и добро и лошо. Ето и основните влияния:

1.На 24.02 е точното Пълнолуние в 6-ия градус на Дева, което ще ни даде импулс за индивидуална работа, ще изпълним до най-малките подробности това, което сме замислили.
2.Двойката Марс/Венера във Водолей прави квадратури към Юпитер в Телец : от 21.02 до 01.03 е Венера и означава неумереност, екстравагантност, материални придобивки с неясна цел, които по-късно ще се окажат непотребни, т.е неразумно харчене, удоволствия примесени с разочорования, недобре преценени ситуации и изпускане на важни моменти; от 19.02 до 7.03 е Марс – проблеми със законодателни органи и съдебната система (това върви с пълна сила у нас на държавно ниво), удари по моралната устойчивост на всеки човек, саботиране на късмета и добрите начинания, липса на добро стечение на обстоятелствата, особено в бизнеса, лишаване от възможности.
3.От 25.02 до ок.05.03 Слънцето, Меркурий и Сатурн се движат в “пакет” (съвпад) и създават условия за сериозни разговори по трудни теми, проблеми в делови отношения, но при всички случаи резултатът ще е добър (секстил с Юпитер в Телец). В Риби характерът на делата е прикрит, таен, като е възможно по-късно да претърпят някаква промяна.
4.Квадратурите на Венера и Марс във Водолей продължават, но този път с Уран в Телец: от 01.03 до 09.03 е Венера – прекъсване на отношения, напрежение в брачните връзки или създаване на нови такива за кратко време (няма продължителност и устойчивост в нови отношения, както лични, така и служебни), поемане на път без посока; от 04.03 до 17.03 е Марс – внезапно поемане на излишен риск с непредвиден резултат, неприятни изненади от хора, на които е било гласувано доверие, обикновено приятели, аварии и катастрофи, особено по въздух, поява на нови конфликти с международен характер, както и бунтове на хората в отделни държави.
5.На 10.03 в 6ч и 03мин малкият палавник Меркурий смело скача в Овен и е готов за големи пакости. Ставаме припрени, неспокойни в умствено отношение – мислите ще са заети с големи планове за лидерство, за разбиване на прегради в прав и преносен смисъл, умът ще е “като бръснач”, а думите ще рушат лъжи, ще изскачат истини и ще има паднали от власт. Високи скорости, неразумни, импулсивни действия могат да предизвикат проблеми.
6.Също на 10.03, неделя, ден на Слънцето, в 11ч е точното Новолуние в 21-ия градус на Риби, в близост до Нептун, с добри аспекти към Марс във Водолей (30гр.) и Уран в Телец (секстил, 60гр.). Това явление има помиряващ характер и е възможно този ден да бъде ден на някаква кротка победа. Активираме своята емпатия, загриженост и творческите си възможности в полза на другите хора около нас.
Ето и периодите на Луна без курс (Луната е без главни аспекти на Небето), по време на които не се започва нищо ново, защото няма да има желания резултат: 26.02 от 9ч и 36мин до 16ч и 31мин; 27.02 от 20ч и 23мин до 5ч и 10мин на 29.02 ( много рядко срещан толкова продължителен период – близо 32 часа, 28.02 е целият ден); 02.03 от 9ч и 49мин до 15ч и 57мин; 04.03 от 17ч и 42мин до 23ч и 16мин; 06.03 от 21ч и 36мин до 2ч и 40мин на 07.03; 08.03 от 20ч и 57мин до 3ч и 05мин на 09.03.

%d bloggers like this: