ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РИБИ  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ С  ЛУННО  ЗАТЪМНЕНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  2024 г.

Новолунието в 21-ия градус на Риби на 10.03 ще ни даде възможност да проявим редките за тази година емпатия, чиста и истинска загриженост за близките, пък и за всички останали, които се нуждаят от това. Преминаването на Меркурий в Овен също на този ден ще ни предизвика да казваме истини, да превърнем словото в меч, да бъдем рицари в общуването, да насочим мисълта си към напредничави идеи и проекти в областта на енергетиката, военните технологии, на изследване и изучаване на недостъпни досега места на и под земята. Ще изскочат нови лица в обществения живот, които ще искат да станат лидери. В момента всички планети са се струпали в 108-градусов отсек от Небето, между 2-ри градус на Водолей, където е Плутон и 20-ти градус на Телец с Уран в него. Само Лилит в Дева и Южния Лунен възел във Везни са в другата половина от небесното пространство. Такова сгъстяване на планетите не предлага големи възможности за мащабни проекти – няма тригони (аспект от 120гр), които да улесняват действията ни. Денят 10.03, неделя, е ден за смирение, ден на тиха победа на доброто. На 11.03, понеделник, ден на Луната, в 2ч и 20мин самата тя преминава в Овен при Меркурий. Затова, по време на сутрешното кафе, могат да бъдат взети спонтанно важни решения, които ще станат основа за позитивни дълбоки промени: съвпадът Луна/Меркурий в Овен е в добър работен аспект, 60гр, с Плутон във Водолей. Зареждаме се с енергия, но с малък волтаж ( Луната е все още във фаза “новолуние”), т.е решени сме за действие, но не ни достигат ресурси за цялостен резултат. Денят ще е “под пара”, забързан, динамичен. Марс във Водолей, Слънцето в Риби и Уран в Телец са оформили триъгълник и  противоречивата енергия ще бъде уловена за лична изява за два дни (квадратурата Марс/Уран ще бъде “разсеяна” от Слънцето).

 Малко преди полунощ Венера ингресира в Риби, където е в т.нар. “екзалтация” и ще прояви най-позитивните си черти преди всичко в творчество, емпатия, безрезервна любов (дори платонична), добри обноски, отлично настроение за релакс, спокойствие и вдъхновение. На 12.03, вторник, по обяд Луната излиза от фаза “новолуние” и започва да расте. До обяд ще имаме някакво инстинктивно внезапно  прозрение как да решим някакъв назрял проблем. Този ден Небето е изпълнено с добри аспекти между планетите, подканящи ни да свършим доста работа. Ще ни върви, като най-големи късметлии ще са рождените планети около 21-ви градус на всички знаци. В 2ч и 29мин на 13.03, сряда, малката Луна преминава в Телец, където е в “екзалтация” (както Венера в Риби) и в следващите 2,5 дни ще ни подкани към спокойствие, лукс, скъпи покупки, добра храна, удоволствията в живота. Само сутринта на този ден ще сме като динамит: избухливи,емоционално пренавити. Но, ако се опрем на вътрешното си усещане за единение с околните ще можем да спасим сутрешното кафе от домашни раздори. До обяд това настроение ще премине. Слънцето започва десетдневен съвпад с Нептун в Риби и влиянието ще зависи напълно от рождената карта на всеки. При едни хора ще се изяви като релакс, вдъхновение и творчество, при други – като объркване на плановете и “забиване” в някакъв омагьосан кръг. Или пък човек да попадне под нечие объркващо влияние. Много важни дни за “главите” на корпорации, държави, семейство. Денят 14.03, четвъртък, е за изненади от всякакъв характер, но ще бъдат подчертано приятни тези около 12ч на обяд. Нямаме достатъчно енергия за големи общи дела, но за изпълняване на личната план-програма е чудесен ден. На  15.03, петък, в 5ч и 16 мин растящата Луна преминава в бъбривите Близнаци и денят ще премине в разговори, пътувания, обучения, планове за бизнес и други интересни дела. Само в сферата на личните отношения са възможни проблеми: Луна в квадрат с Венера в Риби. Не е и за работа с държавни органи и организации. Всъщност, в следващите ок.2,5 дни ще атакуваме любимите хора и неща, сякаш не са ни достатъчни и ще им намираме “кусури”. В събота, 16.03, може да почувстваме някаква тежест в душата, поради несвършена навреме работа, особено до обяд. Но пък разговорите ще са като отдушник. Неделята, 17.03, е със смесена енергия, а ок. 6ч е точен квадрат между съвпада Слънце/Нептун в Риби и Луна в Близнаци, фаза на Луната “първа четвърт”. Няма да сме в кондиция, ще търсим с кого да се “заядем”. Тази провокативна енергия можем да използваме в творчество, във физически труд, в идеи за някаква работа, изобщо да си намерим подходящо самостоятелно занимание.

 В 11ч и 41мин Луната преминава в своя знак Рак и настава тишина. До вечерта лошите настроения ще са отминали. Особен ден е понеделник, 18.03. На Небето Луната прави аспекти с почти всички планети, което означава, че емоционално ще сме натоварени, но за добро. Това е ден за преценка какво от миналото ни спира (ЮЛВ във Везни, вероятно някакви партньорства, юридически проблеми  и т.н) и какво трябва да направим, за да развием себе си (СЛВ в съвпад с Меркурий в Овен, някакви нови идеи,чрез които можем да станем лидери). Това е и ден за работа с държавни институции, за намиране на сериозната половинка в живота, за начало на дългосрочни проекти. Слънцето е в последните два градуса на Риби: изтощени сме от меланхолия, от безпътица, от прекалена доброта, от безрезултатно търсене на истината някъде, сътворили сме доста красиви неща през последните 30 дни, обичали сме безрезервно. Искаме промяна на творческата сила. От този ден бавно навлизаме в енергията на коридора на затъмненията, чиято същност ще се прояви от 25.03 до 08.04. Така ,че този понеделник ще е като крайъгълен камък за поемане по нов път. Вторникът, 19.03, ще е безпроблемен приятен ден. Само след края на работния ден ще почувстваме по-лека или по-тежка умора, като емоционална криза: растящата Луна започва опозиция с Плутон. В 21ч и 33мин Луната ингресира в Лъв и емоциите се нажежават. Ситуацията ще се разгорещи съвсем на 20.03, сряда, в 5ч и 07мин, когато Слънцето смело  ще скочи в Овен, където е в екзалтация. Пролетно равноденствие – започва пролет 2024г, както и новата астрологическа година. Сякаш се събуждаме от сън дълбок, отърсваме се от омайния глас на морските сирени, т.е осъзнаваме, че вече не ни трябва почивка и неглежиране на проблемите. Започваме въоръжаване със сила и напористост, с  категорична решителност за настъпление, за проявление на личната инициатива и творчески възможности. Слънце в секстил с Плутон във Водолей и огнен тригон с растяща Луна в Лъв. Предстои ни борбена, заредена със свръхенергия Пролет. На Небето има и множество творчески аспекти, които ни дават възможност да приложим нови похвати и “хватки” при реализацията на плановете си. Няма квадратури между планетите и вероятно проблемите няколко дни ще се решават по рицарски: честно, почтено, без директни сражения, със силата на словото и с мисъл за бъдещето (Меркурий е в съвпад със Северния лунен възел, който подпомага развитието напред).

 В четвъртък, 21.03, може да усетим и видим в действие новата огнена обстановка – изнервен ден, пълен с обрати в планове и очаквания. Марс е в последните два градуса на Водолей и вече ни е омръзнало да правим нестандартни неща, да хвърляме усилията в някаква посока, чийто край не ни е известен, да бъдем разнопосочни и разконцентрирани. Но пък си осигурихме подходящи “джади” за комуникация, подновихме някои бизнес ресурси, макар довели до изтощаване на финансите. Това е силен ден за силни хора, особено за рождените планети в първите 5 градуса на Овен, Близнаци,Везни, Стрелец и Водолей. За Лъв също, но с уточнението,че трябва да имат добри аспекти с други натални планети. В петък, 22.03, в 9ч и 42мин Луната ингресира в Дева и късно вечерта преминава във фаза “пълнолуние” (ще я виждаме кръгла на Небето). Тази вечер може да се окаже и доста провокативна: пълна Луна в опозиция на непредвидим Марс в последния градус на Водолей, т.е изострени емоции, свързани с чист егоизъм и индивидуализъм. Денят също ще е с такава енергия и вероятно няма да сме внимателни и отзивчиви, ще усетим същото и от околните. Особен ден ще е 23.03, събота за личните ни отношения. Възможно е да има противоречия между чувства и емоции, т.е няма да изразяваме това, което чувстваме (Луна в Дева опозиция на съвпада Сатурн/Венера в Риби). Но, сякаш всичко ще се окаже правилно с оглед на бъдещето: посоченият съвпад в Риби прави приятен работен аспект със съвпада Юпитер/Селена/Уран в Телец. Ден за приятни срещи и създаване на подходящи партньорски дългосрочни отношения, като за цял живот. За това ще спомогне и още една изключително важна конфигурация, наречена “йод” или “пръст божи”: секстилът (60гр., добър аспект) между Венера в Риби и Юпитер в Телец се кръстосва благоприятно с оста на Лунните възли (северен в Овен, Южен във Везни). Образува се своеобразно хвърчило, насочено към бъдещето: управлението е откъм СЛВ в Овен, като в близост до него е и бавният вече Меркурий (ще става ретро на 02.04). Така, че дните 23, 24 и 25.03 предлагат добра енергия за ползотворни планове. Привилегировани ще са рождените планети около 14-ти градус на всички знаци. Точният съвпад на пълната Луна с Лилит в 20-ия градус на Дева ще проспим, като така ще пропуснем неблагоприятни влияния. И още нещо , в 1ч и 48мин на този съботен ден Марс ще ингресира в Риби и усилията ни ще бъдат насочени към помирение или примирение, творческо съзидание, добри обноски без напрежение.

 В неделя, 24.04, ще сме отдадени на мечти, съзерцание, интуитивни емоционални решения, които е възможно да останат останат без реализация. Само рождените планети около 26-ти градус на Дева, Скорпион, Козирог, Риби, Телец и Рак ще се окажат окрилени за ползотворна работа. Все пак е почивен ден, но пък пълна Луна в Дева ще ни ентусиазира за работа у дома, далеч от чужди погледи. Това ще е като предисловие за следващия ден. В 22ч и 38мин пълната Луна ингресира във Везни, като на сутринта ще сме настроени за партниране, за отктъпки в името на баланса в отношенията. В понеделник, 25.03, ден на Луната,  в 9ч е точното Пълнолуние с Лунно затъмнение в 5-ия градус на Везни, с което навлизаме в същинското влияние на коридора на затъмненията, продължаващ до Слънчевото  на 08.04 т.г. Най-характерното за тази Пълна Луна е, че е сама в едната полусфера на Небето, а всички останали планети са в нейна опозиция в другата. Освен това е в близост до Лилит в Дева и Южния лунен възел във Везни. Тази ситуация добавя към свръхемоциите и желание за отмъщение на разни бивши партньори, събужда стари спомени за обстоятелства, които са оставили дълбоки негативни усещания. Но пък ще даде и сила за осъществяване на отложени идеи, на доста “отлежали” съкровени желания и на забатачени работи: Луната е в тригон с Плутон във Водолей. С тази сила ще са подканени за действие рождените планети ок. 5-ти градус на всички знаци. С позитивен резултат ще са тези във Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Тези в Козирог и Рак ще са предизвикани за преодоляване на трудности или пък ще трябва да забавят темпото. Оста на затъмнението, опозиция на Слънце в Овен към Луна във Везни, няма провокативни главни (мажорни) аспекти, но има малки (минорни): с Юпитер (40 и 140 гр, кармични, придаващи на дейностите неотменим характер и задължението да проявим дипломатичност, добронамереност, широк поглед върху нещата); с Уран (45 и 135 гр, малки дразнещи аспекти, като камъче в обувката, които усложняват ситуациите); с Венера и Меркурий (18 и 162гр. незначителни творчески, които все пак подпомагат начинанията).

С Плутон във Водолей оста има главни аспекти: секстил и тригон – сила, мощ за лична емоционална изява; за покоряване на бивши и бъдещи партньори (и лични и бизнес); за отхвърляне на тежащи отношения или пък за тяхната промяна. Това е пикът за изпълнение на желанията от Новолунието в Риби на 10.03. Ето и основните влияния и промени през разглеждания период:

1.Продължава квадратурата между Марс във Водолей и Уран в Телец, която поддържа атмосфера на неразбирателство, прекъсване на добри отношения,както и продължаване на създадени вече конфликти, краен риск, внезапни действия в неочаквана посока, повишена концентрация на катастрофи и аварии с машини, високи скорости. Точният аспект е на 10.03, а влиянието му е до 17.03.
2.На 10.03, неделя, ок.6ч Меркурий преминава в Овен, а в 11ч е точното Новолуние в 21-ия градус на Риби. Сменяме посоката на мислене от мечти в целенасочени идеи за разрушаване на онова, което ни пречи. Новолунието пък ни дава възможност да проявим симпатия и емпатия към околните. Явлението застава на огневата линия между Марс и Уран и следващите два дни ще даде възможност за примирие там, където е необходимо. Можем да си пожелаем също и безпрепяствено изпълнение на набелязаните задачи. Важно е в кой рожден дом се намира това Новолуние и там да поставим ново начало (по смисъла на темите на дома).
3.На 11.03, понеделник, в полунощ Венера преминава в Риби и ще създаде условия за творчество, добри обноски, безрезервна любов, дори платонична, ще ни даде спокойствие и нежност в чувствата, поради доброто й взаимодействие с другите планети на Небето.
4.От 13.03 до ок. 23.03 Слънцето в Риби ще направи съвпад с Нептун, като точен е на 17.03. Важен период за хората, които са поставени начело на нещо като ръководители: организация, фирма, държава, семейство, общност и др. Това са десетина дни, през които ще сме по-лежерни, по-отстъпчиви, по-емпатични и чувствителни към желанията и нуждите на околните. Разбира се, че при някои хора това взаимодействие ще се изрази като меланхолия, отдръпване от действителността, попадане под чуждо влияние, злоупотреба с алкохол, лекарства и други упойващи средства. Всичко зависи от рождената карта на всеки човек.
5.От 16.03 до 23.03 е първият съвпад на директен бавен Меркурий със Северния лунен възел в Овен: мисълта за бъдещето ще е на преден план за всеки човек, ще искаме незабавно да атакуваме нещата, които ни пречат. Словото ще е меч, с който ще търсим и защитаваме своята истина. В социума ще изскочат нови личности, които ще предложат приемливи за обществото нови варианти за спавяне с проблемите. Меркурий ще стои в Овен 50 дни поради предстояща ретро фаза.
6.От 16.03 до 21.03 Венера ще прави съвпад със Сатурн в Риби и секстил с Юпитер/Селена в Телец. Това е изключително благоприятен период за дипломация, за важни решения за бъдещето, за поставяне основите на личен бизнес с дългосрочен характер, за ползотворна работа със законоизпълняващи държавни органи, които издават някакви разрешителни. Последни дни за разбирателство между законодателни (Юпитер) и законоизпълнителни (Сатурн) организации на държавно ниво.
7.На 20.03, сряда, ден на Меркурий, в 5ч и 07мин Слънцето ингресира в Овен: Пролетно равноденствие и Нова астрологична година. Пролет 2024г. се очертава да бъде позитивна по отношение на наложителни промени (Слънце в Овен в секстил с Плутон във Водолей), но налагани с много огнена безпощадна енергия ( Слънце в Овен в тригон с Луна в Лъв на този ден). Слънце в Овен е в т.нар. екзалтация и всеки ще се стреми да наложи своите идеи. Твърде вероятно е президенти да поемат управлението в свои ръце, там, където е необходимо.
8.На 23.03, събота, в 1ч и 48мин Марс ще премине в кротките на вид Риби и ще трябва да съчетаваме някак силата на ума и думите (Меркурий в Овен) с нежелането за конфронтация и поставянето на акцента върху компромисите (Марс в Риби).
9.От 23.03 започва един прекрасен продължителен съвпад между Юпитер и Уран в Телец, който ще продължи до 19.05, точен на 20/21.04. Настъпва сериозно време за прогресивни промени, за реализация на плановете, особено за бизнес, разкрепостяване и плавна ликвидация на пречки и спънки по пътя, предприет от всеки човек. Вероятни непредвидени промени в законодателна и съдебна системи, особено у нас.
10.На 25.03, понеделник, ден на Луната , в 9ч е точното Пълнолуние с Лунно затъмнение в 5-ия градус на Везни откъм Южния лунен възел, свързващ ни с миналото. От България няма да се вижда и така няма да почувствяме категорично негативните му влияния. Добрите аспекти на оста на явлението с Плутон във Водолей ще ни даде сила за справяне с набелязаните цели. Навлизаме в коридора на затъмненията с щурм (пълнолуние, максимум на емоциите) и непобедима решителност да се справим с каквото трябва. Сякаш мото е “Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще !”. Най-вероятно ще оправяме забатачени проблеми от по-близкото или по-далечно минало.
Ето и Луна без курс, когато не трябва да започваме важни неща: 10.03 от 21ч и 47мин до 2ч и 20мин на 11.03; 12.03 от 13ч и 09мин до 2ч и 29мин на 13.03 (най-продължителното време); 15.03 от 0ч и 30мин до 5ч и 17мин; 17.03 от 6ч и 44мин до 11ч и 42мин; 19.03 от 20ч и 53мин до 21ч и 34мин; 22.03 от 8ч и 35мин до 9ч и 43мин; 24.03 от 17ч и 50мин до 22ч и 39мин.

%d bloggers like this: