ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  С  ЛУННО  ЗАТЪМНЕНИЕ ВЪВ  ВЕЗНИ  ДО  НОВОЛУНИЕ  СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ  В  ОВЕН  2024 г.  КОРИДОР  НА ЗАТЪМНЕНИЯТА

Навлизаме в този период с щурм на 25.03.2024г: Пълнолуние с лунно затъмнение в 5-ия градус на Везни откъм Южния лунен възел ( ЮЛВ ), който ни препраща към миналото. Принципно ЮЛВ е пълната кошница с неща от миналото и е със силата на Сатурн. Затова ще трябва да се върнем емоционално към миналото (близко или по-далечно), да видим какво ни е донесло това явление  по темите на Везни: партньорства; дипломатичност; възможност за компромиси; стари юридически проблеми и обстоятелства, които трябва да разрешим и т.н. Да си вземем от кошницата, каквото ни трябва, да го оправим и да го върнем пак там, като за нас ще остане удовлетворението, че ще смъкнем част от товара на миналото от гърба си. Точно като по поръчка: Венера (управител на Везни и на явлението) е в съвпад със Сатурн в Риби в този момент на Небето и е много добра ситуация за оправяне на изоставени и объркани дела. Няма да е лесно, особено при започнати вече съдебни дела, но пък е старт за поправка и разбиване на нещата, които ни пречат: тригон на затъмнената пълна Луна с Плутон във Водолей. Ето това е благоприятната сила, която трябва да използваме. Разбира се, при затъмнения не всичко ще се подреди точно както искаме, защото тези явления са с Уранов характер: непредвидими, но даващи условия за избор, т.е ако една врата се затвори, то вероятно друга или други ще се отворят. Всъщност този коридор на затъмненията представлява заключителния период от изпълнението на едномесечните желания от Новолунието в Риби на 10.03.2024г. Най-много ще спечелят рождените планети около 5-ия градус на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей.

На следващия ден, 26.03, вторник, пълната Луна във Везни е в съвпад със своя Южен възел и неща и хора от миналото ще ни се “обадят” и може би ще предявят някакви претенции. Ще трябва да намерим компромисен вариант за решаване – силата е на страната на знаещия и на информирания. Сравнително спокоен ден. Сряда, 27.03, ще е предизвикателен, особено ок. 11ч , когато все още пълната Луна ще премине в Скорпион и ще се натъкне на квадратурата с Плутон във Водолей: емоционална криза, нещо ще ни “захлупи”. Може да е отзвук от сутрешен напрегнат скандал (Луна опозиция с Меркурий в Овен) или някакви негативни оценки от околните. Все пак тригонът на Луна в Скорпион с Марс в Риби ще даде възможност за отказ от противоборство. Късно вечерта Луната излиза от фаза “пълнолуние” и започва видимо да намалява, а с това и свръхемоциите също. Четвъртъкът, 28.03 е с подчертана енергия за емоционално действие, т.е емоциите преди разума. Но пък в това се крие и възможността за добро стечение на обстоятелствата и резултатите да са добри, макар и непредвидени. Същото се отнася и за петък, 29.03. Това са два дни за създаване на подходящи партньорства от всякакъв род (бизнес и лични). Меркурий в 27-ия градус на Овен почти е спрял, като с това подсказва, че скоро ще започне ретрофазата му. В 21ч и 58мин в петък намаляващата Луна преминава в Стрелец и еуфорично настроение ще ни обхване в следващите 2,5 дни. При четири планети в Риби : Марс, Сатурн, Венера и Нептун, няма никак да е лесно. Сякаш каквото и да правим, всичко ще ни се изплъзва от контрол тези дни. Ще преминем през няколко квадратури на Луна в Стрелец към планетите в Риби: напрежение (с Марс ), безпокойство и депресия ( със Сатурн), леко любовно или финансово разочарование (с Венера) и накрая унес и неглежиране на проблемите или пък “скъсване” с идилиите и омаята  (с Нептун). Така, че 30 и 31.03, събота и неделя, ще са динамични дни, като по-сериозна ситуация ще е в неделя. Но, Риби и Стрелец са подвижни знаци и всичко ще преминава бързо, като на кинолента. Пък и Луна в Стрелец е достатъчно оптимистична, за да задълбава в проблеми, т.е ведрото настроение ще е преобладаващо, въпреки дребните спънки. И още: това са два почивни дни и не си заслужава да ги пропилеем в неприятности. Освен това Венера започва съвпад с Нептун, което означава, че емпатията ще властва за около една седмица. А това е време за тиха творческа работа, любов и всеотдайност. В понеделник, 01.04, в 7ч и 06 мин Луната навлиза в сериозния Козирог и следващите 2,5 дни ще трябва да свършим доста ползотворна работа. Но, има едно “НО”, което ни носи дискомфорт и ни лишава от съсредоточеност и добра кондиция: квадратурите на Луната със Слънцето и Меркурий, намиращи се в Овен. Затова, считам, че 01 и 02.04, понеделник и вторник, ще са дни със смесена енергия.

 Във вторник, 02.04, в 1ч и 15мин Меркурий тръгва “назад” от 28-ия градус на Овен, т.е става ретрограден и всички дейности, които управлява ще претърпят промяна. Напр. може да има объркване в комуникацията, в кореспонденцията, губене на документи, повреди при двигатели и комуникационни съоръжения, промяна в същността на информацията, спънки при пътуване и др. Рано сутринта на този ден е и точната квадратура Слънце в Овен/Луна в Козирог. Така вторникът е ден на изпитание за издръжливост в напрегнати ситуации. След обяд нещата се успокояват и денят ще приключи добре. Наистина интересен ден ще е 03.04, сряда, като след 12ч и 08мин Луната преминава във Водолей. Оказва се, че на Небето има само съвпади ( Луна с Плутон във Водолей, Марс със Сатурн в Риби, Венера с Нептун в Риби, Слънцето със СЛВ в Овен, Юпитер с Уран в Телец) и конфигурации от творчески аспекти между планетите: Уран, Слънце/СЛВ, Марс, Плутон и Лунните възли в Овен/Везни. Няма секстили, квадрати и тригони – сякаш планетите си почиват, точно като за коридор на затъмненията: всичко е тихо, почти безмълвно. Небето ни дава възможност за сравнително спокойно обмисляне на миналото и кроене на планове за бъдещето : Меркурий е ретро, но е в Овен и в близост до СЛВ. Няма битки, няма и силна подкрепа между планетите. Но пък съвпадите и творческите аспекти ни предоставят нова енергия, с която не сме “работили”. Сякаш ни дават пълна свобода на действие, както и да подходим към делата съвсем нетрадиционно и различно – по нов творчески начин. Творческите аспекти са с венерин характер и успех ще имат тези от нас, които имат такива в рождената карта : 18, 36, 72, 108 и 144 градуса. Затова предстоят около 5 дни, точно до края на коридора на затъмненията, на проява на личната творческа и креативна същност на всеки един човек. Разбира се, всичко зависи от наталната карта и как тази благоприятна момента енергия на Небето се съчетава с нея. След този ден, 03.04, и Луната се прибира в 108 градусовия отсек между Плутон и Уран, където са всички планети. На 04.04, четвъртък, около обяд може да имаме емоционални “избухвания” с уранов ефект, т.е внезапно изригване и бързо потушаване на някаква ситуация ( Луна във Водолей в квадрат в Уран в Телец и секстил със Слънце/СЛВ в Овен). Това е с цел да се изчисти някакво обстоятелство, за да се проправи път напред. Пречистващ , озониращ ден, от онези, за които човек си казва: ”Добре, че се случи!”.

 В петък, 05.04, ок. 7ч Венера напуска спокойните Риби и стремглаво връхлита в Овен, където е в т.нар. “заточение”и не може да изяви пълноценно своята женска природа. Тук любовта е боец и защитник, държи огнен меч за покоряване, честна, дръзка и с първичен инстинкт за завоюване на обекта на желанията. Рождените планети в Лъв и Стрелец ще изживеят страстни моменти в следващите около 24 дни. Ингресирайки в Овен, Венера прави секстил с Плутон във Водолей, а това е силен положителен финансов аспект за следващите пет дни, като най-печеливши ще са планетите в първите 7 градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. В 14ч и 16мин този петък малката Луна преминава в Риби и до вечерта ще се случат много хубави неща на любовния фронт. На 06.04, събота, енергията е неразпознаваема : в 45 градуса, от Марс в 12-ия гр. на Риби до ретро Меркурий в 27-ия гр. на Овен са натъпкани 7 планети: Марс, Сатурн, Луната, Нептун, Венера, Слънцето и Меркурий плюс СЛВ в съвпад със Слънцето в 16-ия гр. на Овен. Това е ситуация с малки аспекти между планетите, няма мащабност , сякаш са се събрали на седянка и нещо си говорят тихичко. Около обяд на този ден имаме съвпад на Марс, Луна и Сатурн ок. 13-ти градус на Риби: това е като заговор на скрито, потайно място за бъдещи сериозни дейности. Позитивна ситуация за рождените планети ок. 13-ти градус на Риби, Телец, Рак, Дева, Скорпион и Козирог, които ще бъдат подкрепени в своята изява. Около полунощ Луната навлиза във фаза “новолуние” (30 гр. преди съвпада й със Слънцето). В неделя, 07.04, ок. 14ч и 25мин Луната ингресира в Овен и желанието за лична изява се усилва: съвпад с Венера и секстил с Плутон. Огнени страсти на фронта на любовта, налагането на “аз”-а, смели действия в полза на бъдещето: четири планети в Овен откъм Северния лунен възел – Луна, Венера, Слънце и ретро Меркурий. Разпределението на планетите е следното: 4 в огън (Овен), 3 във вода (Риби – Марс, Сатурн и Нептун), 2 в земя (Телец – Юпитер и Уран) и 1 във въздух (Водолей – Плутон). Тоест, ще имаме вътрешна нагласа за настъпление, за победа и за постигане на исканите резултати.

Но Марс е в Риби и не желае конфронтация, двубои и категорични завоевания, оръжията ръждясват. Сякаш двигателната сила, искрата, началото все още не са ясни, нямаме точна дата на старт на нещо ново, само се подготвяме за това. Освен това съвпадът на Марс със Сатурн означава и контролирана енергия, само за една цел и то скрита, неясна и подлежаща на промени (съвпадът е в Риби). Затова огнената енергия (планетите в Овен) ще бъде изявена по-скоро в думи, отколкото в мащабни дела. Така тази неделя е ден за разходки, спа процедури, срещи със стари приятели, съседи и нови завоевания в партньорските отношения. Съчетаване на огън (Овен) и вода (Риби): който иска да работи, който иска да почива. В понеделник, 08.04, около обяд Слънцето и балсамичната Луна са около СЛВ в 16-ия градус на Овен: изчистваме смело от душата и сърцето “вредни емисии” във вид на досадни хора и отлежали непотребни вещи. Размахът на това действие ще е голям и ще го правим със страст. Мисълта е насочена към изясняване на миналото (ретро Меркурий), за да скочим смело в бъдещето. Затова са възможни кратки словесни схватки.  Ден за приключване на задачите от Новолунието в Риби на 10.03. Вечерта в 21ч и 21мин е точното Новолуние с пълно Слънчево затъмнение в 20-ия градус на Овен, няма да се вижда от България, с което негативното влияние върху българите ще е минимално. Край на първия коридор на затъмненията за 2024г. Явлението има следните аспекти: съвпад с ретро Меркурий; полусекстил (30гр.) с тройния съвпад на Юпитер, Селена и Уран ок. 19-ти градус на Телец; творчески (36гр.) със своя управител Марс в 14-ия гр. на Риби. Няма мажорни аспекти, така, че големите планове ще са по-скоро неизпълними. Разбира се, рождените планети ок. 20-ти градус на всички знаци, особено в Овен, Лъв и Стрелец, ще имат зелена светлина за позитивно действие. Това е начало за лична промяна, като анализираме миналото и гледаме към бъдещето.

 Принципно по време на такъв коридор не е особено удачно да се стартират нови инициативи и дейности, а да се оправят стари изоставени задачи. Те зависят от рождения дом, в който започва коридора (пълнолунието с лунно затъмнение на 25.03) и рождения дом, в който завършва (новолунието със слънчево затъмнение на 08.04). Крайният резултат зависи от аспектите на двете явления с наталните планети, които ще  покажат през какви етапи ще премине работата през разглеждания период. Считам, че този коридор няма да е наситен с големи събития, защото нямаме мажорни аспекти. Акцентът ще е върху всеки отделен човек. Ето и основните астро събития:

1.Продължава прекрасният съвпад на Юпитер, Селена и Уран ок. 19-ти градус на Телец, който ще ни подкани да излезем от черупките си и да приложим в действие своята креативност и възможност за размах в делата. Това позитивно влияние ще продължи до 19.05. Можем да очакваме неочаквани промени в законодателните органи и съдебната система в държавите, там, където отдавна има проблеми.
2.Марс в Риби от 23.03 до 30.04 означава отказ от конфронтация, прибиране на оръжията, временно примирие и търсене на миролюбив начин за справяне с конфликтите. Ще направи съвпад със Сатурн от 03.04 до 19.04, който също е в този знак на помирението и примирението. Това е строг контрол на личната изява, свързан с неясни правила, т.е човек има някакви спънки в дейността си, но не може правилно да разбере откъде идват и най-вече защо се появяват. Знакът Риби крие истинските причини.
3.На 25.03, понеделник, в 9ч е точното Пълнолуние с лунно затъмнение в 5-ия градус на Везни. Започваме вихрено каридора на затъмненията, с маскимална емоционална енергия. Затова през разглеждания период действията ни ще са продиктувани от силни желания, а не от разумни решения. Това се потвърждава и от бавния Меркурий в Овен, който първо действа, а после мисли и то, ако има желание за това. Просто тези две седмици ще сме под ”пара”.
4.Венера в съвпад с Нептун от 30.03 до 08.04 – творчество, силна емпатия и любов, ще правим неща, които харесваме и ще бъдем с хора, които обичаме. Прекрасни дни за създаване на желани творби.
5.Слънце в съвпад със Северния лунен възел в Овен от 01.04 (точен на 05.04) до 11.04. Това е силна ситуация, притегляща ни към бъдещето, която ни призовава да се освободим от прегради и предразсъдъци, да освободим своята лична енергия и да погледнем смело напред. Най-активни ще са рождените планети ок. 16-ти градус на всички знаци.
6.Меркурий става ретрограден на 02.04 ок. 1ч и 15мин в 28-ия градус на Овен: трескав анализ на миналото, яростни вербални атаки към хора и обстоятелства, които ни пречат, настоятелно, дори агресивно търсене на истината, думите ще са меч в борбата за оцеляване и приспособяване към бъдещето. Меркурий ще е в знака до 16.05, като ще тръгне в права посока на 26.04. Докато е ретро ще търсим причините за провалите си в минали събития, възможно е да обвиним и бивши партньори за неудачите си. Овен не подбира.
7.Венера също ще премине в Овен на 05.04, петък, ок. 7ч и ще станем още по-нападателни, като в тази енергия ще включим и любовта, парите, личната ценностна система и още други теми на планетата. Тук чувствата са първосигнални и не подлежат на коментар и промяна: “Искам това и край!”. Жените ще се държат кото амазонки и с всички средства ще защитават нещата и хората, които обичат.
8.Точно Новолуние с пълно Слънчево затъмнение на 08.04, понеделник, в 21ч и 21мин в 20-ия гр. на Овен. Явлението е заредено с много мощ, умствена и творческа енергия, но няма размах за развитие, защото е без мажорни (главни) аспекти. Насочено е към анализ на минали събития и задачи, които трябва да бъдат изчистени от проблеми, за да се насочим освободени от тежести към бъдещето.
Трябва да използваме за тази цел различен, креативен подход , да включим първичния си инстинкт за оцеляване и за оценяване на ситуациите. Това е Новолуние за смелите.
Ето и часовете на Луна без курс, когато нищо ново не се започва: 27.03 от 1ч и 10мин до 11ч и 04мин; 29.03 от 17ч и 41мин до 21ч и 53мин; 01.04 от 3ч и 17мин до 7ч и 06мин; 03.04 от 8ч и 42мин до 12ч и 09мин; 05.04 от 8ч и 41мин до 14ч и 14мин; 07.04 от 11ч и 28мин до 14ч и 26мин.

%d bloggers like this: