ОТ  НОВОЛУНИЕ  СЪС  СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ  В  ОВЕН  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В СКОРПИОН  2024 г.

С Новолунието със Слънчево затъмнение в 20-ия градус на Овен на 08.04 завършва първия коридор на затъмненията за 2024г., но и започва нов 30-дневен период на осъществяване на текущи идеи и задачи. Принципно, всяко Новолуние е ново начало по темите на рождения дом, в който попада. Настоящото явление се отличава с това, че няма да имаме ясна представа как ще се развият ситуациите (поради затъмнението). Почти винаги нещо от поставените задачи се променя, отпада или започва и внезапно спира. Възможно е също идеите, възникнали при това Новолуние със слънчево затъмнение да се осъществят при следващото такова явление, т.е през м.октомври т.г. Затова на 08.04 е добре да не започваме нещо ново, а да дадем старт за приключване на някакви стари проблеми или проточили се във времето досадни обстоятелства. И без това явлението има много силна енергия (Овен), но няма достатъчно възможности за реализацията й (без  главни, мажорни аспекти). Пък и Меркурий е ретрограден в същия знак, Овен, като така процентът на неудачи се увеличава. Обаче, за лична изява и поправка на стари лични грешки и признаването им, периодът е идеален. На другия ден, 09.04, вторник, ок. 14ч и 24мин малката Луна преминава в Телец и се възцарява спокойствие за ок. 2,5 дни. Само до вечерта на този ден ще изпитаме някаква мимолетна емоционална криза, като за край на неприятния период на коридора на затъмненията (Луна в квадратура с Плутон във Водолей). Следващите два дни, 10 и 11.04, сряда и четвъртък, считам, че ще са спокойни, макар и с не съвсем разпознаваема енергия: в 66 градуса от Небесния кръг са разположени 9 планети (без Плутон), подредени като в огърлица. Може да се каже дори “натъпкани” от 15-ия градус на Риби, където е съвпадът Марс/Сатурн до 21-ия градус на Телец, където е съвпадът Уран, Селена, Юпитер. По средата пък е съвпадът Слънце/ретро Меркурий в 22-ри градус на Овен. Така тези няколко дни ще са подвластни на малки бързи взаимодействия (минорни аспекти) между планетите и времето не е за старт на мащабни проекти. Късно вечерта на 10.04 Луната излиза от фаза “новолуние” и започва видимо да нараства.

 На 11.04 ок. 16ч преминава в Близнаци и  застава начело на планетното “хоро”. Тоест емоциите отново стават водещи, а пък разумните решения ще вземаме по-късно. В петък, 12.04, около и след обяд могат да се случат събития, които да ни подпомогнат в живота. Това с пълна сила се отнася за рождените планети ок. 14-ти градус на всички знаци и особено за тези в Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Може да имаме неприятности с държавни органи и организации, както и с тези на реда. Затова денят не е подходящ за взаимодействие с тях (община, полиция,служби за разрешителни и др.), както и с шефове и висшестоящи в работата и у дома. Добре е да си пазаруваме и разхождаме.  Съботата, 13.04, не е за сериозни разговори , особено за бизнес, а за лично представяне някъде и пред някого (по-скоро с опознавателна цел, напр. на гости или срещи без ангажименти). В 20ч и 45мин растящата Луна навлиза в своя знак Рак и следващите 2,5 дни ще сме заети с дом, семейство, грижи за близки и нуждаещи се, но някак с напрежение и борба за отстояване на идеите: Луна в квадратури с планетите в Овен (Венера, Меркурий и Слънцето). Неделя, 14.04 е ден за избягване на дразнители, особено от близката среда. Но пък може да свършим доста физическа работа у дома, в градината или фитнеса. В понеделник, 15.04, ще имаме от всичко, вероятно по много: на Небето Луната образува всякакви аспекти, така, че емоционално ще сме доста променливи и денят ще е разнообразен. Предполагам, че ползите и позитивите ще са повече, стига да овладеем желанието да се противопоставяме на каквото ни попадне (Луна в квадрат със Слънцето ). Така коридора на затъмнението престава пряко да ни вляе. Марс в Риби започва изключително позитивен работен аспект от 60гр. със съвпада Юпитер/Селена/Уран в Телец, придаващ на всяко дело добър резултат, особено за наталните планети ок. 20-ти градус на Риби, Телец, Рак, Дева, Скорпион и Козирог. Във вторник, 16.04, в 5ч и 24мин набиращата мощ Луна ингресира в Лъв и за ок. 2,5 дни ще ни бъде горещо в пряк и преносен смисъл, особено по обяд на този ден: Луна опозиция на Плутон. Възможни са грандиозни скандали и емоционални избухвания, както и подмолни желания за отмъщение, назидание и наказание – няма планета, която да разсее тази енергия на Небето. Но пък рождените планети в първите 5 градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей ще са активирани максимално за действие.

 Сряда, 17.04 е ден на Меркурий и на смесената енергия, от рода но “Къде го чукаш, къде се пука”. Тоест резултатът от положените усилия е различен от очаквания, но някак няма да се нервираме за това. Ще ни хареса. Слънцето навлиза в последните два градуса на Овен – уморени сме от борби, себедоказване, разбиване на стени и препятствия, от това да бъдем пионери и да правим нови пътища за другите. Ретро Меркурий в същия знак не ни дава право да вървим напред, а да се връщаме назад и до поправяме грешки. За Овен е най-трудно това: да му се наложи да признае нещо за своя грешка и да я оправи. Овен разбива, дава старт, дава искрата в живота, а други  доизграждат започнатото. Но пък Северен лунен възел (СЛВ) в Овен изисква да положим усилия при поправка и разчистване на стари проблеми и грешки (ретро Меркурий), за да тръгнем начисто, с по-малък кармичен товар към бъдещето, което желаем. Затова, мисля, че този 17-ти април е точно ден за това – разчистване и изясняване на забатачени от години проблеми. Силната огнена енергия ще ни помогне за това: растяща Луна в Лъв в тригон (аспект от 120 гр., с юпитеров късметлийски характер) със съвпада Венера/СЛВ/ретро Меркурий в Овен. Този съвпад може да донесе стара любов за нов живот. Слънцето започва 10-дневна квадратура с Плутон във Водолей, която ще ни постави във вредна среда в пряк и преносен смисъл. Личната ни изява ще се сблъска странично с нечие неодобрение, т.е “силните на деня” ще слагат прът в колелото на желанието за личен успех. Борбата за оцеляване на творческите ни идеи ще продължи до 27.04. Същата енергетика ще е и през деня на 18.04, четвъртък, ден на Юпитер, като около 17ч и 11мин Луната преминава в Дева. Така ще се вгледаме за 2,5 дни в дребните неща от живота, които следва да подредим правилно, за да не “обърнат колата”. Тоест, възможно е да преподредим приоритетите си и да променим плановете си с цел постигане на резултат с по-малко ресурси. Дева е знак на минимализма и перфекционизма. Петък, 19.04, ден на Венера е момент на рязка промяна: в 17ч Слънцето ингресира в спокойния, непоколебим и “златен” Телец.

 Започва средата на пролетта, когато природата се обновява, раззеленява и започваме да развиваме онова, което сме “посадили” в пряк и преносен смисъл около 20.03.2024г. (Слънцето ингресира в Овен – Дървото на Живота). Събота, 20.04, ден на Сатурн, самият той е опозициониран от настящата Луна в съвпад с Лилит в Дева. Следва същият аспект и с Марс, а късно през нощта и с Нептун. Затова денят ще е изпълнен с противопоставяния и несъгласия, но някак ще се стига до внезапни добри идеи и решения: Луна/Лилит в Дева в тригон със съвпада Юпитер/Селена/Уран в Телец. Все пак напрежението ще надделява: Слънцето е все още в квадрат с Плутон и няма планета на Небето, която да разсее тази негативна енергия. Подчертано конфликтен ден. На 21.04, неделя, в 5ч и 27мин е точният съвпад на Юпитер с Уран в 22-ия градус на Телец, а в 6ч и 09мин Луната навлиза в колебливите Везни. В следващите ок. 2,5 дни ще търсим подходящи партньорства, ще правим компромиси, ще искаме спокойствие, равноправие и спазване на правилата в живота, писани и неписани. Тригонът с Плутон във Водолей ще ни даде добро основание да бъдем взискателни, да настояваме за приемливи решения по конфиктни ситуации. Затова денят ще е подвластен на отстъпки в името на разбирателството. След 16ч Луната навлиза във фаза “пълнолуние”: ще я виждаме кръгла на Небето пет дни. Точният съвпад на Юпитер и Уран, в присъствието и на Селена е прекрасна спойка за добри дела, сварзани със същността на знака Телец. Наталните планети около 22-ри градус на всички знаци ще изпитат благоприятното влияние на това рядко явление.Това ще продължи до ок. 19.05. Понеделник, 22.04, ще е ден за спомени от миналото, които ще предизвикат бурни разправии, спорове и откровени вербални нападки. Дано се разминем само с разменени яростни думи, защото има и предпоставки за активни физически действия (бой, нападения, разрушения). По обяд пълната Луна е в съвпад с ЮЛВ, а пък ретро Меркурий – със СЛВ  в 16-ия градус съответно на Везни и Овен. Така минало и бъдеще ще са в схватка. Вероятно бъдещето ще победи, защото и Венера, управител на ЮЛВ и Луната е в Овен и подкрепя стремглавото развитие напред. В този ден рождените планети ок. 16-ти градус на Рак и Козирог ще преживеят трус, но след това ще бъдат като обновени. Тази опозиция прави творчески аспекти с венерин характер със съвпада Селена/Уран/Юпитер в Телец. Затова , ако на този ден приложим креативното си мислене и излезем от рамките на тривиалното, ще бъдем победители. Тоест да направим нещо неочаквано, различно, като вложим цялата си творческа енергия и мисъл. С други думи, да поднесем мир и разбирателство там, където се очаква от нас противопоставяне.

Chess player or businessman making his checkmate move.

 Така ще има “шах и мат” на опоненти, които са се подготвили за война, а не за мир. Освен това Марс в Риби започва съвпад с Нептун: още едно основание в полза на плавната, миролюбива енергия. На 23.04, вторник, ден на Марс, рано сутринта ще има противопоставяне Луна във Везни на Венера в Овен и сутрешното кафе ще е съпроводено от бурни разногласия кой кого обича повече или пък кой върши повече работа у дома или в службата. Партньорските разправии и недоразуминия в този ден ще са преобладаващи. Но този, който предизвика скандалите ще е ощетеният. В 16ч и 20мин на този ден кръглата Луна преминава в Скорпион и положението съвсем се задълбочава: опозиция със Слънце в Телец и квадратура с Плутон във Водолей. Точното Пълнолуние е на 24.04, сряда, в 2ч и 49мин. Силно, негативно, провокативно. Целият ден ще сме с тази енергия, като най-зле ще са рождените планети в първите 10 градуса на Лъв и Скорпион. Това е ден за световни лоши новини особено свързани с финанси, ръководни личности, босове, огромни международни корпорации, монополи. Застрашени са дейности под земята, в непристъпни места. Ударите “под кръста” ще са често явление, т.е неетичното и нетолерантното поведение в този ден ще са преобладаващи. Силно активиране на разузнавателни служби, подмолни извънредни и незаконни дейности също ще са налице. Може ,обаче, такива неща да бъдат дискредитирани и станат известни: ретро Меркурий е в точен съвпад със СЛВ в Овен и предполага честност, изваждане на бял свят дълго прикривани истини. Оста на Пълнолунието сключва малки творчески аспекти с Лунните възли, Нептун и съвпада Юпитер/Уран, но те са недостатъчни за размиване и разсейване на тау-квадратурата с Плутон във Водолей, която е с голяма разрушителна сила.

 Нашите емоции (Луната) са подложени на изпитание в токсична среда (Луна в Скорпион и в квадрат с управителя на знака Плутон), т.е този ден е добре да бъдем там, където се чувстваме защитени. Ето и основните промени и влияния през разглеждания период:

1.Продължава прекрасният съвпад на Юпитер с Уран и Селена ок. 22-ри градус на Телец , като точният ще е на 21.04, неделя, ден на Слънцето, в 5ч и 27мин. Чрез Селена, най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, до нас достигат позитивни послания от Космоса. А пък съвпада Юпитер/Уран ни подканя да направим отдавна желани добри промени в живота си, да пуснем свободата и широкия, философски поглед в него, да изберем посока и да тръгнем натам. Подкрепя идеите за състоятелен бизнес, за добронамерен риск, за внезапни печалби в материален и нематериален план. Тези две планети, независимо от аспекта помежду им, винаги дават възможност за реализация на идеите и дори мечтите. От този ден натам Юпитер напуска “стълпотворението” на планетите от Плутон до Уран и поема самостоятелен път напред. От 05.04.2020г до 21.04.2024г, Юпитер направи съвпади с останалите тежки (бавни) планети в следната последователност: с Плутон в 25-ти гр. на Козирог на 05.04.2020г; със Сатурн в 1-ия гр. на Водолей на 21.12.2020г. (епохално събитие за следващите 200 години); с Нептун в 24-ти гр. на Риби на 12.04.2022г; със СЛВ в 4-ти гр. на Телец на 02.06.2023г; с Уран в 22-ри градус на Телец на 21.04.2024г. Така за 4 години големият благодетел Юпитер обходи,облагороди другите бавни планети и сега тръгва напред като ще прави с тях квадратури, тригони и опозиции.
2.Продължава и съвпадът Марс/Сатурн в Риби, като точен ще е на 10.04. Това са две коренно противоположни по своя характер планети и съвпадът им води до буксуване, дълбаене надълбоко без необходимия краен резултат. Това е като да натискаш едновременно педала на газта и спирачката на кола. Но пък това е и енергия, която може да се използва за една единствена цел, като насочен лазер. Все пак в Риби това е като да направиш дупка в морето. Този съвпад в Риби върши работа при тайни дела, дава инструкции за скрити дейности и за съжаление – инциденти с големи кораби в морето (вероятно и военни).
3.На 08.04,понеделник, в 21ч и 21мин е точното Новолуние със Слънчево затъмнение в 20-ия градус на Овен. Заредено е с много първична енергия, която обаче, няма как да бъде реализирана: явлението няма мажорни аспекти с другите планети. Затова ще се прояви индивидуално, в зависимост от натала на всеки човек. Това е старт за смелите идеи, които са призвани да поправят грешки от миналото.
4.От 14.04 до 22.04 ретро Меркурий, Венера и Северен лунен възел са в съвпад около 16-ти градус на Овен. Огнени думи и силни чувства ще владеят тези дни, не само на лично ниво, но и в обществото. Силно “любя и мразя” както е казал поетът. Съвпадът на ретро Меркурий със СЛВ ще продължи до 08.05, като всичко, което кажем и направим ще е от полза за бъдещето.
5.От 17.04 до 27.04 ще имаме квадратура между Слънцето и Плутон във Водолей. Това не е добре за международната обстановка: някой от световните лидери може да реши, че всичко му е позволено и има опасност да натисне “червеното копче” на принудата. Дано не е онова, ядреното. На лично ниво: все ще се намери някой по-силен, по-богат или по-арогантен, който да се изправи на пътя ни. Решението зависи от рождената карта на всеки човек, като засегнатите планети ще са в първите 5 градуса на всеки знак.
6.На 19.04, петък, в 17ч Слънцето напуска огнения Овен и преминава в спокойния Телец. Първите пет дни ще са драматични, неприятни и изпълнени с напрежение: квадратура с Плутон във Водолей. Попадаме в неприятна среда, новите хора в живота ни може да се окажат твърде обсебващи. Затова до 27.04 е добре да не се поддаваме на разни новости. Пък и Меркурий все още е ретро, затова е по-добре да работим с познати хора и да сме в позната обстановка.
7.От 22.04 до 03.05 Марс е в съвпад с Нептун, точен на 29.04 в 29-ия градус на Риби. Оръжията съвсем ще ръждясат, но пък може би крехкият мир ще е победител. Не изключвам през тези дни да се активират противоречията в религиозни общности, както и да има атаки на такава основа.
8.На 24.04 в 2ч и 49мин е точното Пълнолуние в 5-ия градус ня Скорпион. Вече писах за размирния характер на това явление. Денят ще е предизвикателен и “токсичен”. Не е добре за бизнес и лични срещи. Да почиваме, ако можем на място, където се чувстваме добре и защитени.
Ето дните и часовете на Луна “без курс”, когато нищо ново не се започва, защото няма да постигнем искания резултат: 10.03 от 21ч и 47мин до 2ч и 20мин на 11.03; 12.03 от 13ч и 09мин до 2ч и 29мин на 13.03 (най-продължителният период); 15.03 от 0ч и 30мин до 5ч и 17мин; 17.03 от 6ч и 44мин до 11ч и 42мин; 19.03 от 20ч и 53мин до 21ч и 34мин; 22.03 от 8ч и 35мин до 9ч и 43мин; 24.04 от 17ч и 50мин до 22ч и 39мин.

%d bloggers like this: