ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ 2024г

Новолунието в 17-ия градус на Близнаци на 06.06 ще ни даде изключително добър старт за позитивна лична изява, особено за наталните планети около този градус в Лъв, Везни, Стрелец (тук се образува опозиция, която изисква  приемане мнението на околните), Водолей,Овен и Близнаци. Дразнещите аспекти на явлението с ретро Плутон във Водолей и почти спрелия бавен Сатурн в Риби ще предизвикат препятствия и проблеми. Плановете за реализация трябва да изключват институции и хора, които поставят най-различни условия и правила, напр. администрация, финансови учреждения и други подобни. Изобщо организации, които, за да свършат някаква работа в полза на даден човек, поставят най-различни изисквания. В повечето случаи са разтакаване, удължаване на сроковете за изпълнение от тяхна страна, както и категорични забрани, често нелогични и неразбираеми. Но, планетите в Близнаци винаги намират интелигентен начин да си свършат работата или я изоставят за по-добри времена. Темите на това Новолуние са указани от наталния дом, в който се намира явлението. При всички случаи ще имат връзка с интелигентността и готовността на всеки човек за промяна. На 07.06, петък, е възможно да не сме наясно с желанията и емоциите си, но пък можем да свършим много работа, която “чака” от известно време, т.е ден за изпълнение на отложени задачи. Така ще излезем от казуса “нещо не ми е наред днес” (Луна в квадрат с Нептун). Не е ден за делови разговори, защото емоциите могат да изместят здравия разум. След обяд, ок. 15ч и 40мин, малката Луна навлиза в своя знак Рак и темите за семейство, дом, Родина застават на челно място. Следващите 2,5 дни ще сме приоритетно заети с хора, които имат нужда от помощ, или пък домът е за подреждане, изчистване и обитателите му – обгрижени. Луна в Рак е силата на съпругата, майката и възпитанието на близките и подрастващите. Жените сме на ход.

 Събота, 08.06, нека да е ден за почивка или пък самостоятелна работа. Не е за нови запознанства и старт за реализация на планове. Много подхожда за “ден за размисъл”- един ден преди изборите. В полунощ Луната излиза от фаза “новолуние”, започва да се пълни и вече ще бъде видима на Небето. В неделя, 09.06, денят на изборите у нас, в 7ч и 35мин страховитият войн Марс ингресира от своя знак Овен в знака на Венера Телец, където е в т.нар. “заточение”. Така искрата за действие и желанието за бърза победа във всеки човек може да се превърне в ленност, отстъпчивост, инерция, апатия. Но е възможно цялата физическа сила да се изразходва в любовни приключения и печелене на пари. Докато Марс е в Телец рисковете са неприемливи, всичко се върши бавно, предварително преценено и лишено от неясноти, статуквото се запазва. Все пак, докато Марс в Телец е под влиянието на квадратурата на ретро Плутон във Водолей (до 18.06, точна на 11.06) ще сме като заредени с атомна енергия, настроени войнствено, решени да се справим със затормозяващи хора и обстоятелства. Но…, в случая, има едно “НО”, което усмирява бойната ситуация и я свежда до минимум. Това са секстилът (60гр, с меркуриев характер) между Плутон и Нептун и тригонът (120гр., с юпитеров, късметлийски характер) между Плутон и Юпитер в Близнаци. Тази конфигурация между Плутон, Нептун, Марс и Юпитер вкарва напрежението (квадратурата Плутон/Марс) в работа за осъществяване на идеите, мечтите и идеалите. Преговорите са за предпочитане пред “дрънкането на оръжия”. С други думи: където се налага да приложим сила, нека да е силата на словото, а не на юмрука. Въпреки тази негативна ситуация денят ще е делови (Луна в Рак в тригон със Сатурн в Риби), но някак подчинен на емоции, а не на разум. При четири планети в Близнаци на този ден, вероятно ще имаме нови избори съвсем скоро: например “на есен с песен”. Малко преди полунощ растящата Луна навлиза в Лъв и нощта ще е размирна за хората с власт и пагони: напрегната конфигурация между нея, Плутон и Марс. Безсънна нощ – започва обработката на вота. Тези, които не се интересуват от избори ще проспят ситуацията. Все пак денят и нощта ще са със смесена енергетика. Понеделникът, 10.06, е със същата енергетика, личните ни пристрастия нарастват, както и желанието за изява. На 11.06, вторник, можем да проведем ползотворни разговори, да подпишем добри договори, да изкажем завладяващи идеи, към които ще се присъединят повече хора. Приятен ден за път и комуникации, но ще трябва да преодоляваме някакви препяствия.

xr:d:DAFUSxvx9jU:770,j:6189473888344476054,t:23090621

 В сряда, 12.06, в 8ч и 39мин растящата Луна преминава в Дева и в следващите 2,5 дни ще сме по-педантични, пресметливи, плахи, прецизни, досадни, ще търсим уединение, за да свършим повече работа. Но и напрежнието през тези дни ще е повишено, личната изява в социума ще е затормозена. Затова е добре, новите дейности да се започнат до 12.06 или пък да правим нещо самостоятелно, без партньори и публика. Меркурий се присъединява към двойния съвпад Слънце/Венера в Близнаци, като така се образува група от Меркурий, Слънце и Венера. Тази спойка от планети ще даде силен отпор на Сатурн в Риби. С други думи : силният интелектуален потенциал ще съумее да пребори вечно изплъзващи се държавни инстанции и хора, с неясни правила, които се опитват да слагат “прът в колелата” на личния успех. Три планети са по-силни от една, като борбата ще е трудна. Четвъртък, 13.06, е квадратура на Луната към тройката планети в Близнаци: фаза на Луната “първа четвърт” и няма да сме в кондиция, все нещо ще ни дразни.  Най-предизвикателен ден ще е 14.06, петък, не е подходящ за каквото и да било. Пресилени амбиции и желания ще се сгромолясат, даже може и да не се разбере защо. Вечерта в 21ч и 15мин растящата Луна преминава във Везни и вниманието ще бъде насочено към партньорската тема. Следващите 2,5 дни ще сме окрилени за промяна, преместване, пътуване и приятни срещи – 5 планети във въздушна стихия. Трябва само да внимаваме да не се увлечем твърде неразумно по нечии планове и прекалено внимание: съвпадът Слънце/Меркурий/Венера в Близнаци е в квадратура с уморения Нептун в 30-ия градус на Риби. Това може да доведе до прекалено “залитане” в чужда посока на живота. Събота, 15.06, е ден за срещи с хора от миналото или пък за спомени, които може или да ни натъжат или да ни подсетят за добри дела, както и да ни донесат някакво усещане за щастие, късмет и просперитет. Добър ден за рождените планети в първата декада на Водолей, Близнаци и Везни. Неделята, 16.06, е със смесена енергия, но все пак личното усещане за успех ще е преобладаващо. Почивен ден е. Бизнесът ще почака. Венера и Меркурий са в последните градуси на Близнаци, което може да донесе умора и отегчение от непрекъснатите промени, контакти и пътувания през последните две седмици. Вероятно ще искаме да си отпочинем от насъбралите се впечатления и да ги анализираме по-спокойно.

В понеделник, ден на Луната, 17.06, енергетиката се променя коренно : в 9ч и 21мин Венера ингресира в Рак; в 9ч и 38мин растящата Луна – в Скорпион; в 12ч и 08мин Меркурий също навлиза в Рак. Така от разнопосочни контакти, множество нови връзки и съдружия (много планети в Близнаци) преминаваме към емоционална оценка на случилото се през предходните около две седмици: сега имаме пет планети във водни знаци – Сатурн и Нептун в Риби, Венера и Меркурий в Рак и Луна в Скорпион. На преден план излизат чувствата и емоциите, разумът ще ги следва. Не е добър ден за сериозни дела, както и за работа с финансови предприятия – банки, фирми за бързи кредити и други подобни. Напрежението в този ден може да доведе до дългосрочни прекъсвания на партньорси отношения. Във вторник, 18.06, можем да свършим доста полезни дела, водени от интуиция и правилна оценка на ситуациите. Единствено личната изява може да бъде неадекватна, затова колективният труд или пък кротко лично занимание, без публика и партньори, са за предпочитане. Слънцето навлиза в последните три градуса на знака Близнаци и вече сме изтощени от безразборни срещи, някои от които безполезни или разочароващи, от промяна в ежедневието. Може да се окаже, че повечето очаквания не са се реализирали, особено след 15.06: квадрат на планетите в края на Близнаци с Нептун в Риби. Сряда, 19.06 е ден на трансформациите и преливане на негативи в позитиви и обратно, като изненадващите, непланирани ситуации ще са преобладаващи. Но някак няма да ни е трудно да приемем случващото се. В 19ч и 32мин Луната преминава в огнения Стрелец и навлиза във фаза “пълнолуние” – ще я виждаме кръгла около пет дни. Сякаш намираме волята си и сме решени да се противопоставим на всеки и всичко, което ни пречи. Въоръжаваме се с оптимизъм и увереност. На този ден приключва силното действие на войнствената квадратура Марс в Телец/Плутон във Водолей. Ще успокоим духа си и амбициите си. В четвъртък, 20.06, ден на Юпитер, около обяд на Небето се образува благоприятна конфигурация между Марс, Юпитер, Меркурий и Луната, която ще даде своята благословия на рождените планети ок. 7-ми градус на всички знаци. Това е добър момент за бизнес съглашения и подписване на договори. Някои противоречия ще бъдат  изяснени.

В 23ч и 51мин Слънцето ингресира в знака Рак и до 23.07 ще сме изцяло отдадени на дом, семейство, деца, родители, грижа за нуждаещи се. Емоциите ще са водещи. Ще проспим точната квадратура Луна/Сатурн и така ще си спестим кратка депресия. Но на другия ден, 21.06, до обяд ще сме без настроение: ще влезем в пререкания с висшестоящи ръководни хора и инстанции. Не е ден за работа с държавни учреждения, както и за създаване на нови отношения. Възможно е  да бъдем привлечени от някаква неясна, но примамлива перспектива. Все пак при пълна Луна в Стрелец ще надделеят сърдечността и добрите намерения. На 22.06, събота, в 2ч и 09мин Луната ингресира в Козирог, а в 4ч и 08мин е първото точно Пълнолуние във втория градус на знака. На 21.07 ще има второ Пълнолуние в 29-ти гр. на Козирог. Принципно Луна в Козирог е в т.нар. “заточение” и емоциите, желанията, интуицията, способността да се адаптираме са “затворени”, т.е ще сме сдържани, прикрити, по-студени в отношенията с околните. Цялото ни внимание ще е насочено към работа, издигане в йерархията, социален успех. За 2,5 дни ще оставим семейните дела на втори план. Пълна Луна в Козирог означава трудно постигнат успех в бизнеса и започнатите дейности по Новолунието в Близнаци на 06.06. Може да се окаже, че някои от тях са все още мечти, имат неясноти, непредвидени обстоятелства или пък просто не са направени добре първоначалните планове. При пълна Луна в Козирог няма излишни емоции, сълзи и въпроси от рода на “защо не ми върви” или “защо на мен…”. Има пълна мобилизация и поправка на нещата. Освен това Луната прави позитивен аспект с ретро Плутон във Водолей, който добавя още малко сили и възможности. Широкия тригон (по-голям орбис) на Луната с Марс в Телец също придава енергия за справяне с негативните ситуации (Луна в квадрат с Нептун). И още: Луна в творчески аспект с Уран в Телец – ще намерим изход от всяка ситуация. И последно : пълна Луна в Козирог смело се изправя срещу тройката планети в Рак – Слънце, Венера и Меркурий. Луната е управител на Рак и всички планети в знака. Затова в дните около Пълнолунието може да се проявим като егоисти, нетърпящи възражения, като строги и безчувствени, но пък устремени към целта. Най-голямо раздвижване ще имат рождените планети в първите шест градуса на Козирог, Риби, Телец, Рак, Дева, Скорпион. Тези в Овен и Везни ще бъдат натоварени с трудни задачи, но е по-вероятно да се справят с тях.

Основният негативен аспект в началото на разглеждания период е квадратура (90гр., с марсов, разрушителен характер) между ретро Плутон във Водолей и Марс на границата Овен/Телец. Изключително войнствена ситуация,придружена от неотстъпчивост, агресия, безкомпромисност,  жестокост и безумно унищожение. Но има и основен позитивен аспект: тригон (120гр., с юпитеров, късметлийски характер) между същия този Плутон и Юпитер в Близнаци. Така се образува конфигурация между  Плутон, Марс и Юпитер, която намалява силата на квадратурата. С други думи: учете се, контактувайте, пътувайте (Юпитер в Близнаци) и не правете война и лични битки (квадрат Плутон/Марс). Добавям и образуващият се секстил (60гр, с меркуриев характер) между Плутон и Нептун: още един позитив, който разбива напрежението. Ето и основните събития:

1.Продължава съвпадът Слънце/Венера в Близнаци (до 21.06, точен на 09.06), който придава сила на творческата изява на всеки човек, най-вече в интелектуална посока: да пишем и говорим със завладяващи аудиторията думи, да правим групи по интереси, да пътуваме, да рекламираме своите способности и т.н. Към тях ще се прсъедини и Меркурий до 17.06 и ще подсили още повече темите за общуване и изява. Квадратурите на тези планети със Сатурн и Нептун в Риби могат да внесат трудности и неясноти, дори и лъжи и е възможно до бъдем привлечени от примамливи предложения. Тези негативи ще дойдат от усложнена социална среда. Това с пълна сила важи за нас, българите, поради неясната политическа ситуация.
2.От 06.06 до 18.06 е квадратурата ретро Плутон/Марс, точна на 11.06, за която вече писах. Важното е, че Небето дава изход от напрежението чрез Нептун и Юпитер, но дали ще бъде правилно разбран и оценен е друг въпрос. Ако в дадена натална карта между Плутон и Марс има позитивен аспект, то в посоченото транзитно разположение на тези две планети се крие мощен стимул за действие.
3.До 26.06 продължава тригонът между Плутон във Водолей и Юпитер в Близнаци – идеален момент за бизнес, добри преговори, нови съдружия, както и за благоприятно решаване на сериозни международни критични ситуации (войни и напрежение в отделни страни).
4.На 09.06 в 7ч и 35мин Марс ингресира в Телец – войнът обува домашни чехли и заменя ризницата с халат, като трябва да се съобразява с разпорежданията на Венера (тя управлява знака Телец и всички планети в него). Тук Марс е в “заточение”: не му е позволено да бъде войн, разрушител, водач. И затова, когато някоя планета направи с него аспект “квадрат” (90гр, с марсов характер), той с удвоено удоволствие приема предизвикателството и разрушението е с голяма сила. Така ще бъде до 21.07, когато планетата ще премине в Близнаци.
5.На 15.06, събота, около 7ч и 10мин Селена (Бялата луна) през която навлизат положителни космически влияния (тя е с характер на Риби) ,се премества в знака Близнаци за следващите 7 месеца. Така рождените планети в този знак се сдобиват с още една вселенска благословия (и Юпитер е тук).
6.Понеделник, 17.06, е ден на промените: в 9ч и 21мин Венера ингресира в Рак и в 12ч и 08мин Меркурий също преминава в Рак. Така чувствата (Венера) и разумът (Меркурий) ще са подчинени на емоциите (Луна – управител на Рак). Ще се повиши нивото на интуитивно вземаните решения. Тук жените от роля на любовници ще преминат към тази на добри съпруги.
7.От 15.06 до 26.06 е квадратурата Слънце/Нептун, точна на 20.06 и ще бъдем подложени на колебания, съмнения, неясна изява с нелогични резултати. Но пък за творчество е добре. Изобщо благоприятно е за дейности, които не са свързани със земни теми, напр. пари, бизнес и др.
8.На 20.06, четвъртък, в 23ч и 51мин Слънцето ингресира в Рак и до 22.07 ще бъде подчинено на Луната. Настъпват дни на интуитивност, емоции, цялата ни същност ще е заета с дом, семейство, близки, със защитата им и тяхното благосъстояние. Ще искаме мир, спокойствие и сигурност. Може да станем обсебващи и обидчиви, както и да се вкопчим в нещо и да не го пускаме за нищо на света. Като раците. Планетите във водна стихия ще преобладават (плюс Сатурн и Нептун в Риби) и за около две седмици ще сме прекалено чувствителни, особено по теми, засягащи род и Родина. Жените, като майки и съпруги ще са начело и трябва да бъдат чути и следвани безапелационно.
9.На 21.06, петък, в 4ч и 08мин е точното първо Пълнолуние във втория градус на Козирог. За 2,5 дни основната тема ще е социалната реализация, която да донесе позитиви за семейството. Възможно е около това явление да се появят върли защитници на националистическата кауза.
Ето и периодите на Луна “без курс”, когато нища ново не трябва да се започва, защото резултатът няма да е очакваният: 07.06 от 15ч и 17мин до 15ч и 42мин; 09.06 от 22ч и 07мин до 22ч и 30мин; 11.06 от 22ч и 17мин до 8ч и 40мин на 12.06; 14.06 от 20ч и 55мин до 21ч и 13мин; 17.06 от 9ч и 06мин до 9ч и 39мин; 19.06 от 19ч и 20мин до 19ч и 33мин. Прави впечатление изключително краткото време за всички дати (без 11 и 12.06, но е през нощта). Това означава, че през разглеждания период ще имаме зелена светлина за дейностите.

%d bloggers like this: